بررسی دو روش بوتاکس و اسفنکتروتومی شقاق

#1
شقاق یا فیشر مقعد یکی از شایع ترین بیماری های ناحیه مقعدی است، این بیماری با ایجاد ترک در دیواره کانال مقعدی ایجاد می‌شود. شاید در ابتدا این بیماری تنها پوست مقعد را درگیر نماید و عمق زیادی نداشته باشد اما به مرور و با بی توجهی به درمان زخم عمیق تر شده و تا عضله اسفنکتر مقعدی نیز می رسد. که در این صورت درمان آن با مشکل مواجه خواهد شد. برای درمان فیشرهای پیشرفته تر که با درمان های خانگی و دارویی بهبود نیافته اند. باید از روش های تهاجمی تری مثل بوتاکس و اسفنکتروتومی شقاق استفاده نمود. هر یک از این روش ها دارای معایب و مزایای هستند و می توانند تا حدودی در درمان این عارضه موثر باشند. در ادامه به تشریع بیشتر این روش های درمانی می پردازیم :بوتاکس شقاقبوتاکس شقاق روش کمتر تهاجمی درمان این عارضه است که تا حدودی در درمان آن موفق عمل می‌نماید. اما بیشتر به جهت کاهش درد بیماری از این روش استفاده می‌شود. در بوتاکس ماده‌ای به نام بوتولینوم به عضله تزریق می شود، این ماده سمی با فلج موقت عضله اسفنکتر می‌تواند به کاهش علائم بیماری کمک نماید.
 به مرور با کاهش فشار موجود در عضله به درمان آن نیز کمک نماید. بوتاکس شقاق با فلج موقت این عضله می تواند حداقل برای مدت ۳ الی ۶ ماه اسپاسم عضله را از بین ببرد که این در درمان این بیماری مفید است.
 میزان تاثیر این روش درمان این بیماری بسته به علت زمینه ای بیماری دارد. اگر عللی مانند تنگی عضله مقعد عامل این بیماری باشد، با تزریق بوتاکس برطرف نشده در نتیجه احتمال عود مجدد بیماری بیشتر خواهد بود.
مزایای درمان شقاق با بوتاکس
  • بوتاکس شقاق سرپایی بوده و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارد.
  • این روش بدون درد و خونریزی انجام می‌شود.
  • این روش نیاز به دوره نقاهت ندارد.
  • بعد از تزریق حداکثر ۲۴ ساعت بعد، درمان کامل انجام شده است.
  •  بوتاکس عوارضی مانند بی اختیاری مدفوع را به همراه ندارد.
معایب بوتاکس شقاقبزرگترین عیب تزریق بوتاکس شقاق موقتی بودن آن است، زیرا حداکثر برای ۶ ماه اثر گذار خواهد بود.  در صورتی که علت اصلی بروز بیماری مورد درمان قرار نگیرد، احتمال بازگشت بیماری وجود خواهد داشت. آمار ها نشان داده در حدود ۴۰ درصد از مواردی که برای درمان شقاق از بوتاکس استفاده کرده اند، دچار عود مجدد این بیماری شده اند.
درمان شقاق با اسفنکتروتومیدرمان اسفنکتروتومی شقاق یکی از روش‌های تهاجمی درمان شقاق یا فیشر محسوب می شود. در طی این روش که بیهوشی یا بی حسی انجام می شود. برشی در عضله مقعد به منظور کاهش فشار موجود در آن و از بین بردن اسپاسم عضله زده می شود. اسفنکتروتومی معمولاً به صورت سرپایی انجام شده و بدون درد و خونریزی است. و درد بیمار پس از این عمل کاهش می یابد. مدت زمان بهبودی پس از این عمل برای رسیدگی به کارهای روزمره ۲ هفته و برای برطرف شدن کامل بیماری ۶ هفته تعیین شده است. اسفنکتروتومی شقاق به دو روش انجام می شود که به این شرح است:
اسفنکتروتومی بستهدر جراحی اسفنکتروتومی بسته، برش جراحی بر روی عضله اسفنکتر زده می شود. از برش زده شده عضله را خارج کرده و قسمتی از آن را برای کاهش فشار عضله جدا می کنند. برای پیشگیری از آسیب به مخاط روده لازم است جراح حین اسفنکتروتومی شقاق دقت بالایی را اتخاذ نماید.
اسفنکتروتومی بازدر جراحی اسفنکتروتومی شقاق باز به جای عضله اسفنکتر برش بر روی کانال مقعد زده می شود. مشابه روش قبل قسمتی از عضله از طریق این برش جدا می کنند تا فشار و اسپاسم عضله برطرف شود. ممکن است بسته به شرایط بیمار و میزان برش زخم جراحی بخیه زده شود و یا بدون بخیه رها شود.

بوتاکس و اسفنکتروتومی شقاق - درمان کلینیک


درمان کلینیک
ارسال پست

بازگشت به “ساير موارد”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 4 مهمان

cron