راهنمای بارداری

#1
پیش فرض نحوه خوابيدن زنان باردار زمان تولد را تعيين مي كند

تحقيقات جديد محققان نشان مي دهد كه مناسب نبودن مكان استراحت زنان باردار مي تواند ريسك تولد پيش از موعد را افزايش دهد.



به نقل از بي بي سي؛ نحوه خوابيدن و استراحت كردن زنان باردار مي تواند زمان تولد جنين را تعيين كند .

تحقيقات جديد بر 155 زن باردار در دانشگاه اوكلند نشان مي دهد ، نحوه خوابيدن زنان با زمان تولد جنين در ارتباط است . يكي از دلايلي كه زنان زايمان زودرس دارند به دليل نحوه و شيوه بد استراحت آنها بوده است.

عوامل ديگري مانند : اضافه وزن مادر ، سن زياد ، قوميت ، ناهنجاري هاي مادرزادي يا شرايط نامناسب جفت نيز مي توانند باعث تولد زودس شوند .

محققان بهترين حالت را خوابيدن به پهلو و جمع كردن زانو مي دانند . اين وضعيت خوابيدن كاركرد قلب مادر و جنين را در شرايط مساعدتري قرار مي دهد .

نتايج اين تحقيقات در ژورنال پزشكي بريتانيا به چاپ رسيده است .


راهنمای بارداری

#2
يا جاي نگراني وجود دارد اگر نوزادم دچار يرقان شود؟
بيش از نيمي از كودكان طبيعي و سالم در چند روز اول زندگي دچار تغيير رنگ زرد در پوستشان مي شوند. اگر كودك شما نيز همين وضع را دارد، جاي هيچ گونه نگراني نيست؛ اما بايد موضوع را با پزشكتان يا كارشناس بهداشت مركز بهداشتي و درماني در ميان بگذاريد، بويژه زماني كه شكم يا پاهاي كودك زرد باشد. اگر نوزادتان با سن طبيعي حاملگي متولد شده است، احتمالا در عرض يك هفته گونه هاي او صورتي و زيبا خواهد شد. اگر زودتر از سن طبيعي به دنيا آمده باشد، كمي بيشتر طول مي كشد تا پوست وي حالت قرمزي و گلگون مانند خود را بازيابد.
علت آن چيست؟
يرقان در نوزادان سالم بعلت افزايش ميزان بيلي روبين خون ايجاد مي شود. بيلي روبين يك ماده شيميايي است كه حين تخريب گلبولهاي قرمز خون توليد مي شود. سطح اين ماده در نوزادان بيشتر است، زيرا آنها داراي ظرفيت اضافه حمل اكسيژن توسط گلبولهاي قرمز خون هستند و كبد نارس آنها نمي تواند بيلي روبين اضافه را متابوليزه (سوخت و ساز) كند. زماني كه سطح بيلي روبين به بيشتر از حد طبيعي برسد، زردي يا يرقان از ناحيه سر به طرف گردن و سپس سينه پيشرفت مي كند و در شرايط شديد نهايتا به انگشتان پاها هم مي رسد. اين حالت كه يرقان فيزيولوژيك ناميده مي شود (بر خلاف نوع نادر و خطرناكتري كه توسط بيماريهاي كبدي يا ناسازگاري خوني مادر ايجاد مي شود) سبب هيچ نوع آسيبي در شيرخواران سالم و رسيده (سن طبيعي حاملگي) نخواهد شد.
در برخي موارد نادر، نوزادان مبتلا به يرقان ممكن است دچار آسيب سيستم عصبي بشوند. و اين زماني است كه سطح بيليروبين شديدا افزايش يافته باشد.
شيوع زردي در نوزادان چقدر است؟
60 درصد نوزادان رسيده در روز دوم يا سوم تولد دچار يرقان مي شوند. اغلب اين حالت پس از يك هفته برطرف مي شود.
80 درصد نوزادان نارس بين روزهاي پنجم و هفتم پس از زايمان به اين حالت دچار مي شوند. بيماري ظرف دو ماه پس از تولد برطرف مي شود.
چگونه يرقان درمان مي شود؟
اگر به نظر مي رسد كودكتان مبتلا به يرقان شده است، پزشكتان ممكن است تستهايي براي اندازه گيري سطح بيلي روبين خون و لزوم شروع درمان براي او انجام دهد. اگر نوزاد رسيده بدنيا آمده باشد و از ساير جهات سالم باشد، بيشتر پزشكان درمان را تا زماني كه سطح بيلي روبين خون به بيش از 20 ميلي گرم در دسي ليتر برسد شروع نمي كنند. از اوائل دهه 1970 تا كنون يرقان با فوتوتراپي درمان مي شود، پديده اي كه در آن نوزادان در معرض نور فلورسنت قرار مي گيرند. اين نور مولكولهاي بيليروبين اضافي را مي شكند و دفع آنها را توسط كبد نوزاد تسهيل مي كند. كودك بصورت بدون لباس معمولا براي يك يا دو روز زير نور قرار مي گيرد و چشمانش با يك ماسك محافظ بسته مي شود.
اگر سطح بيلي روبين كودكتان نيازي به فوتوتراپي ندارد، مي توانيد با قرار دادن وي در معرض نور آفتاب در اوائل روز يا بعد از ظهر به او كمك كنيد.
اگر كودكتان بيماريهاي نادر ناسازگاري گروه خوني داشته باشد و مقدار بيليروبين به مقادير خطرناك برسد، ممكن است حتي نياز به تعويض خون داشته باشد. تست خوني Rh كه در زمان تولد براي تشخيص ناسازگاري Rh انجام داده ايد، شما را با دقت زياد از احتمال وجود ناسازگاري خوني مادر و كودك آگاه مي كند. براي پرهيز از اين امر آمپول هاي ضد آنتي بادي D يا روگام به شما تزريق خواهد شد.
چگونه مي توانم بگويم آيا كودكم يرقان دارد؟
افراد متخصص تست سريعي را براي تشخيص يرقان در منزل توصيه مي كنند: در يك اتاق با روشنايي مناسب، فشار ملايمي را به سينه كودكتان وارد كنيد؛ اگر بعد از برداشتن فشار، رنگ زرد بر روي پوست مشاهده گردد، بايد به پزشك خود مراجعه كنيد. (اين تكنيك براي كودكان با پوست ظريف بهتر عمل مي كند؛ براي ساير كودكان به زردي موجود در سفيدي چشمها يا لثه ها توجه كنيد.)
به ياد داشته باشيد كه يرقان يك وضعيت زودگذر است كه معمولا بدون هرگونه مداخله درماني بهبود مي يابد و هيچ گونه عوارض دراز مدت ندارد (بجز در موارد شديد). اگر هرگونه شكي داريد به پزشك خود مراجعه كنيد تا مطمئن شويد اقدامات صحيح را براي بهبود كودك خود برداشته ايد

#3
توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار دارای اضافه وزن و چاق:

1- اجتناب از سرخ کردن غذاها و حتی الامکان طبخ غذاها به شکل آب پز و کبابی

2- حذف چربیها شامل کره حیوانی، مارگارین، خامه، سرشیر، دنبه، پیه و جدا کردن چربیهای قابل رویت گوشت قرمز و پوست مرغ قبل از طبخ آنها

3- استفاده از شیر و لبنیات کم چرب بجای شیر و لبنیات پر چربی

4- محدود کردن مصرف شیرینی ها، کیک های خامه ای و دسرهایپرچرب یا شیرین

5- تنوری نمودن ماهی و مرغ بجای سرخ کردن آنها (سینه مرغ چربی کمتری دارد)

6- آب پز نمودن مرغ،ماهی و گوشت بدون افزودن روغن

7- محدود نمودن مصرف کله پاچه، دل، قلوه، جگر، زبان و مغز، سوسیس و کالباس و انواع پیتزای پرچرب

8- تفت دادن سبزیها در آب گوشت کم چربی یا آب گوجه فرنگی بجای روغن

9- خودداری از مصرف سس های چرب مانند مایونز و سس های مخصوص سالاد و استفاده از سس سالم (ماست کم چرب، کمی نمک، روغن زیتون، آب لیمویا آب نارنج) بجای سس مایونز

10- اضافه نکردن چربی و دنبه به گوشت در زمان چرخ کردن آن

11- استفاده از سیب زمینی آب پز یا تنوری بجای سرخ کرده

12- استفاده نکردن از تنقلات پر چرب نظیر چیپس، پیراشکی، شکلات

13- استفاده از میوه های تازه به عنوان میان وعده

14- مصرف دوغ، آب و آب میوه های طبیعی بجای نوشابه های گازدار

15- استفاده از میوه هایی نظیر سیب، هلو و گلابی که قند کمتری دارندو محدود کردن مصرف میوه های شیرین مانند انگور، خربزه، خرما، انجیر،توت و...

16- خودداری از مصرف کمپوت میوه

17- خودداری از مصرف نان همراه با برنج در هنگام صرف غذا

18- استفاده ازخشکبار(برگه زردآلو،کشمش و..)وسبزیهای تازه(هویج،گل کلم، خیار، گوجه فرنگی و..)بعنوان میان وعده

19- استفاده از انواع حبوبات (عدس، لوبیا، ماش، باقلا و...) همراه با غلات مثلا" به شکل عدس، پلو، لوبیاپلو، عدسی با نان، خوراک لوبیا با نان

20- استفاده از نانهای سبوس دار بجای نانهای فانتزی








توصیه های تغذیه ای برای خانم های باردار لاغر

1- استفاده از مربا، عسل، خرما، شیره انگور و شیره خرما همراه با صبحانه

2- استفاده از بستنی ومیوه های شیرین( انگور، خربزه، انجیر،توت، خرما) شیرینی و انواع خشکبار بعنوان میان وعده

3- استفاده از لبنیات پر چرب (شیر و ماست پرچرب، پنیر خامه ای و...)

4- استفاده از روغن زیتون داخل سالاد

5- استفاده از قلم گوسفند و گاو در طبخ غذاها

6- مصرف دوغ کم نمک و غلیظ در وعده های غذایی

7- استفاده از غذاهایی نظیر آش کشک، آش دوغ، کشک بادمجان در برنامه غذایی روزانه

8- مصرف مقدار بیشتری از گروه نان و غلات مثل نان، برنج و ماکارونی

9- استفاده بیشتر از سیب زمینی در انواع غذاها و یا در میان وعده ها

10- اضافه نمودن مقداری کره به غذا در هر وعده غذایی و استفاده از کمی کره در کنار غذا

11- مصرف انواع خشکبار و مغزها (گردو، پسته ،بادام و...)

12- استفاده از غذاهای تهیه شده با تخم مرغ (انواع کوکو،کتلت و...)

13- استفاده از غذاهای تهیه شده با انواع حبوبات(برخی از خورش ها، آش ها، خوراک ها، آبگوشت، عدسی، خوراک لوبیا و...)

14- استفاده از سبزی هایی نظیر گوجه فرنگی، هویج و گل کلم به عنوان میان وعده

15- استفاده از جوانه غلات در تهیه انواع سالاد، انواع سوپها و آش ها

16- اضافه نمودن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست، ماست خیارو...

17- استفاده از تخم مرغ همراه با غذا (عدس پلو یا رشته پلو همراه با خاگینه)

18- استفاده از تخم مرغ در صبحانه یا میان وعده (آب پز، نیمرو، املت)

19- استفاده بیشتر از غذاهای تهیه شده با انواع گوشت ها(کتلت، کباب، انواع خورش و...)

20- مصرف نان همرا با سایر مواد غذایی مانند برنج در وعده ناهار و شام

راهنمای بارداری

#4
دردهای شکمی و زیر شکمی، اولین تهدید به سقط در زنان حامله است
سلامت نیوز: یک متخصص بیمای های زنان و زایمان با اشاره به اهمیت عواملی چون عفونت، اختلالات هورمونی در سقط جنین گفت:«باروری با تخمک پیر منجر به سقط جنین می‌شود و ما به فرد توصیه می کنیم که برای جلوگیری از سقط جنین در حاملگی بعدی باروری وی ناشی از تخمک جوان باشد.»


دکتر سیده شاهد شعاری در گفتگو با سلامت نیوز، اظهار داشت: «‌وقتی تقسیمات سلولی وکروموزومی به خوبی انجام نشود سقط جنین اتفاق می‌افتد که این عامل یکی از شایع ترین عوامل موثر در سقط جنین است، تقریبا نیمی از سقط‌های اولیه به دلیل مشکلات ژنتیکی و کروموزومی جنین اتفاق می‌افتد. به طور مشخص، این مشکلات از والدین به بچه ارث نرسیده، بلکه در نتیجه خطایی بوده که به طور شانسی در زمان تقسیم سلولی و نمو جنین رخ داده است.»
وی افزود:« برخی عفونت‌ها در زنان حامله هم منجر به سقط جنین می‌شود اما هر عفونتی موجب سقط نمی‌شود بلکه عفونت‌هایی مثل تب خال‌های تناسلی و مایکوپلاسما ژنیتالیوم که سبب عفونت های تناسلی در خانم‌ها می‌شود و اثرات این دو عامل در سقط جنین ثابت شده است.»
دکتر شعاری از دو اختلال هورمونی به عنوان عوامل دیگر ایجاد کننده سقط نام برد و گفت:‌ «بالا رفتن سطح هورمون پرولاکتین از دلایل سقط و برخی اوقات از دلایل نازایی محسوب می‌شود همچنین اختلالات هورمونی تیروئید هم از دلایل شایع سقط جنین است.»
وی در ادامه گفت:‌ «باروری با تخمک پیر هم منجر به سقط جنین می‌شود و ما به فرد توصیه می کنیم که برای جلوگیری از سقط جنین در حاملگی بعدی باروری وی ناشی از تخمک جوان باشد، همچنین عواملی چون فیبروم رحمی و یا حاملگی با IUD ، حاملگی مجدد پس از زایمان ویا حاملگی مجدد پس از سقط در کمتر از 3ماه ، دیابت در مادرانی که کنترل قند خون ندارند و یا مصرف فراوان کافئین و یا سیگار کشیدن و یا در معرض برخی اشعه ها قرار گرفتن منجر به سقط جنین می‌شوند.»
این متخصص بیماری های زنان و زایمان درباره نشانه‌های سقط جنین گفت:‌ «سقط جنین معمولا با لکه بینی یا خونریزی شدید و یا درد خفیف همراه است که این درد شدت و ضعف دارد.»
وی در ادامه درباره آمار سقط جنین گفت:‌ «واقعیت این است که در آمار سقط جنین از هر 5 خانم که در طی حاملگی خود خونریزی دارند یک نفر جنین خود را سقط می‌کند و ما هرگز نمی‌دانیم مریضی که به ما مراجعه می‌کند آیا جنین خود را سقط می‌کند یا خیر.»
دکتر شعاری درباره درمان این مشکل زنان گفت: «دردهای شکمی و زیرشکمی اولین تهدید به سقط است و ما باید پیگیری کنیم که چه روندی پیدا می‌کند و به این خانم‌ها استراحت مطلق یا نسبی می‌دهیم که مایعات فراوان مصرف کنند و آسپرین بچه 80 میلی گرم را تجویز می‌کنیم که ثابت شده است استفاده از آسپرین بچه در درمان و پیشگیری از سقط جنین در مادرها اثر دارد.»
وی در ادامه گفت:‌ «اقدام بعدی سونوگرافی است و باید بدانیم که تصویر سونوگرافی بستگی به سن حاملگی دارد ودر هفته‌های اول حاملگی انتظار دیدن ضربان قلب جنین و اطلاع از سلامت جنین را نمی‌توانیم داشته باشیم و در این حالت ممکن است در درمان خواسته‌های مریض اجرا نشود و ما زمانی در جهت قطع خونریزی اقدام می‌کنیم که از سلامت جنین اطلاع حاصل کنیم و تجویز آسپرین برای این زنان اولین اقدام در بهبود آنهاست.»
دکتر شعاری گفت:‌« زمانی که از سلامت جنین اطمینان حاصل کردیم آمپول بروژسترون را تجویز می‌کنیم تا خونریزی قطع شود و بیماران باید توجه داشته باشند که نباید برای جلوگیری از خونریزی به تجویز آمپول پروژسترون اصرار ورزند چرا که اگر این آمپول را زودتر از موعد بزنیم سقط تهدید به سقط را به سقط فراموش شده تبدیل می‌کند یعنی جنین مرده از رحم مادر دفع نمی‌شود و جنینی که سالم نیست به زور در رحم مادر باقی می‌ماند که این کار نه از نظر علمی و نه از نظر اخلاقی درست است و ما مجبور به جراحی و کورتاژ در این خانم‌ها می‌شویم در صورتی که اگر این آمپول زودتر از موعد و بدون اطلاع از سلامت جنین تزریق نمی‌شد مریض با خونریزی جنین را دفع می‌کرد و دیگر نیازی به کورتاژ پیدا نمی‌کرد.»
وی ادامه داد:« بنابراین ما در شرایطی آمپول پروژسترون را تزریق می‌کنیم که از سلامت جنین اطلاع حاصل کنیم و این آمپول احتمال نگه داشتن حاملگی را بالا می‌برد و موجب قطع خونریزی در بیمار می‌شود، پس از 12 هفتگی حاملگی دیگر پروژسترون تجویز نمی‌شود چرا که جفت خودش کارش را می‌کند و مشکلی پیش نمی‌آید.»
این متخصص بیماری‌های زنان و زایمان تاکید کرد:« معمولا جنین‌هایی که بین 8 تا 10 هفته هستند به طور کامل سقط می‌شوند اما اگر جنین بالای 8 تا 10 هفته باشد سقط جنین کامل اتفاق نمی‌افتد و ما برای سقط کامل شیاف‌هایی را که به سقط جنین کمک می‌کند تجویز می‌کنیم.»
وی در رابطه با داروهای سقط جنین خاطر نشان کرد: «ما در داروخانه‌های هلال احمر داروهایی از جمله شیاف‌هایی برای سقط جنین داریم که در اختیار خانم‌ها قرار داده می‌شود تا بدون مراجعه به دلالان دارو می‌توانند با اطمینان از این داروها استفاده کنند که استفاده از این شیاف‌ها باعث نرم شدن دهانه رحم می‌شود و باعث باز شدن دهانه رحم شده و به سقط جنین کمک می‌کند و ما وقتی خانمی خونریزی دارد و می‌داند که جنین وی ناقص است و در احتمال دارد که در شرایط اورژانس قرار گیرد و مجبور به کورتاژ است این شیاف‌ها را تجویز می کنیم تا کار به کورتاژ نکشد.»
ارسال پست

بازگشت به “تبادل نظر بين كاربران سايت”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 101 مهمان

cron