چای سیاه بدلیل داشتن پروسه تخمیر طولانی حاوی بیشترین مقدار کافئین در میان چای ها است که این مقدار برابر با 40 تا 120 میلی گرم کافئین. یعنی یک فنجان چای تقریبا حاوی 20 میلی گرم کافئین است. هر چای بیشتر بماند مقدار کافئین آزاد شده در آن افزایش می یابد.
مقدار مجاز مصرف چای در بارداری
مقدار مصرفی 100 میلی گرم کافئین از چای که حدود دو تا سه لیوان می شود در طول روز خطرساز نخواهد بود.
طبق مطالعات انجام شده، توصیه میشود که زنان باردار مقدار کافئین مصرفی روزانه خود را به 300 میلی گرم (10 فنجان چای) در روز محدود کنند. که مساوی دو تا سه لیوان چای می باشد. سایر غذاهای حاوی کافئین شامل: نوشابه ها، شکلات است که باید مراقب مقدار مصرف روزانه خود باشید. مطالعات نشان میدهد مصرف بیش از 300 میلی گرم کافئین در روز خطر سقط جنین و مرده زایی را تا سه برابر در زن باردار افزایش می دهد.
تاثیر استرس بر شیر مادر چیست؟ توضیح همراه با فیلم آموزشی
سایر اثرات جانبی چای در بارداری
داشتن کافئین تنها مشکل مصرف چای در دوران بارداری نیست. چای دیورتیک است و بنابراین باعث افزایش ادرار میشود. اگر شما در مرحله ای از بارداری هستید که ممکن است تکرر ادرار داشته باشید بهتر است مصرف چای را محدود کنید. همچنین برخی از مطالعات نشان میدهد که مصرف چای زیاد دربارداری ممکن است باعث افزایش فشار خون شده و مشکلات خوابیدن را بدنبال داشته باشد. این دو مورد از شکایات رایج دوران بارداری بخصوص در سه ماهه آخر بارداری هستند. اگر شما این ناخوشایندی های دوران بارداری را دارید، مصرف چای را محدود کنید