رحم دوشاخ

#1
سلام خسته نباشيد.من ميخوام واسه بارداري اقدام كنم اما رحمم دوشاخه و دكتر گفته بايد عمل كنم بعد واسه بارداري اقدام كنم . اما يه دكتر ديگه بهم گفت كه اول بايد باردار بشم بعد تو هفته ي 12 تا 16 بارداري برم واسه سركلاژ...به نظر شما كدوم راه حل درسته؟عمل كنم يا اقدام كنم واسه بارداري؟ممنون ميشم راهنماييم كنيد


#2
سلام
دوست عزیز! تشخیص با متخصص بالینی ست
وضعیتی که با داشتن رحم دوشاخ فرق می کند، حفظ باروری ست یعنی اینکه پس از بارداری مراقبت های بیشتر لازم دارد و بسته به اینکه رحم دوشاخ از چه نوعی ست(چون انواع مختلف دارد: گاهی این شاخ اضافه ی رحم، کوچک است و گاهی هر دوقسمت هم اندازه هستند و ...) وضعیت ایمنی باروری متفاوت می شود که نیاز به بررسی و تحت نظر بودن زیادی دارد و یا نیاز به جراحی پیش از باداری.
پی دوست عزیز همانطور که ملاحظه میکنیداما اغلب دو گزینه در چنین مواردی پزشک دارد: 1- توصیه به بارداری بدون هیچ اقدام جراحی پیش از آن و البته با مراقبت لازم/ 2- جراحی و به حالت طبیعی در آوردن رحم
( اما سرکلاژ جزو گزینه های ابتدایی و اسلی نیست. یعنی در هر دو گزینه بالا ممکن است از ان استفاده شود.
عزیزم بارداری با وجود رحم دوشاخ (همان که رحم دیواره دار هم نامیده می شود- البته باید در تشخیص آن دقت شود -) کمی پر خطر تر از بارداری های با رحم نرمال است. -کمی افزایش احتمال سقط و زایمان زدرس در آن گزارش می شود- پس اولاً باید قبل از شروع شدن این بارداری ها توسط یک متخصص حاذق، مشاوره شوید و با صلاح دید ایشان اقدام نمائید. ثانیاً به علت بیشتر بودن احتمال سقط و زایمان زودرس، ممکن است سونوگرافی های مرتب و کاهش چشمگیر فعالیت در بارداری، به شما توصیه شود.
یک نکته ی دیگر دوست عزیز این است که رحم 2 شاخی که کاملاً رحم به 2 قسمت تقسیم شده است( سپتوم دار=دیواره دار) مزیتی که به سایر رحم های 2 شاخ دارد این است که درمان جراحی موفقی دارد که سپتوپلاستی هیستروسکوپیک نامیده می شود که در واقع در این جراحی دیواره را بر میدارند و در نتیجه خطر سقط خود به خود و زایمان زودرس را کاهش می دهند.
البته دوست عزیزم از اونجایی که پیامد حاملگی در ناهنجاری رحم، ممکن است به محل لانه گزینی رویان( جنین سن پایین) در یک سیکل خاص نیز بستگی داشته باشد،( یعنی یک بارداری به علت مناسب بودن محل لانه گزینی موفق بوده اما بارداری بعدی ناموفق و یا بالعکس) پس این جراحی معمولاً پس از اینکه مادر سقط راجعه را تجربه کند، توصیه می شود یعنی معمولاً در چنین مواردی ممکن است به مادر گفته شود که با یک سقط این جراحی را انجام ندهد و در صورت تکرار جراحی شود.
پس توصیه من این است که حتماً با پزشک حاذقی در این زمینه مشورت کنید و بارداری تون رو از ابتدا با کنترل دقیق شروع کنید.
برای توضیحات بیشتر هم به لینک زیر مراجعه نمائید:
http://www.firooz.com/modules.php?name= ... opic&p=321
در پناه خدا
كارشناس مامايي فيروز
ارسال پست

بازگشت به “اقدام برای بارداری”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 52 مهمان

cron