ویژگی های یک مشاور کودک خوب چیست؟

#1
روانشناسی کودک طیف وسیعی را در بر می گیرد که از مشاوره کودک تا روان درمانی کودک را شامل می شود.در حیطه مشاوره کودک، مشاور متخصصی است که بیشتر روی چگونگی ارتباط کودک با والدین تمرکز دارد و کار اصلی او آموزش یک سری تکنیک های رفتاری به والدین و کودکان می باشد؛ یکی از بزرگ‌ترین اهداف والدین در زندگی، تامین بهداشت روحی، روانی و جسمی فرزندان و مشاهده ی شادی و آرامش و موفقیت آن ها می‌باشد. کودکی مهم‌ترین دوران شکل گیری شخصیت انسان بوده و نقش بسیار مهمی در ساختن باورها و عقاید و رفتارهای آتی فرد دارد.

بنابراین، لازم است والدین با داشتن اطلاعات و آگاهی های لازم از روش های تربیتی و آموزش صحیح کودک، علاوه بر تامین مالی و فراهم کردن شرایط و امکانات رفاهی مناسب برای کودک خود، برای این امر مهم گام بردارند.گاهی والدین در مسیر تربیت و آموزش کودک خود با مشکلات و مسائلی مواجه می شوند که خودشان به تنهایی قادر به حل آن ها نبوده و نیاز به کمک های تخصصی یک مشاور کودک پیدا می کنند. مشاور کودک به ریشه یابی این مشکلات و رفع تنش ها با کمک والدین می پردازد و برای حل آن‌ها راهکارهایی را به والدین ارائه می‌دهد.

مشاوره تربیت کودک شاخه ای از تخصص مشاوره می باشد که تمرکز آن روی آشنا کردن والدین با مراحل رشد روانی_هیجانی_اجتماعی کودک می باشد؛ اگرچه در همه حیطه های مربوط به کودک تمرکز روی درک روان کودک است، اما در تربیت کودک به همان اندازه که کودک مهم است، کمک به والدین برای درک رفتارهای کودک و ارتباط گرفتن با او نیز مهم است در نتیجه مشاوره تربیت کودک بیشتر برای زمان هایی است که والدین مشتاق هستند کودک خود را درست تربیت کنند و قبل از بوجود آمدن علائم بد رفتاری کودک از مشاور کمک بگیرند.

درمانگر کودک متخصصی است که بیشتر روی اختلالات کودک کار می کند، او در جلسات اول سعی می کند در حین بازی و ارتباط با کودک ، همچنین گرفتن یکسری گزارشات از والدین در مورد تاریخچه کودک از بدو تولد تا کنون، مشکل کودک را تشخیص دهد و جلسات روان درمانی کودک را شروع کند و یا در شرایط حاد او را به روانپزشک ارجاع دهد.

ویژگی های یک مشاور کودک خوب
  1. آگاهی و دانش کافی از مراحل رشد کودک، نگرانی ها، ترس ها، و مشکلات احتمالی که ممکن است در هر سنی برای کودک پیش بیاید.
  2. گذراندن دوره های آموزشی تخصصی کار با کودک و اطلاع از رویکردهای جدید مطرح شده در این زمینه
  3. داشتن اشتیاق و علاقه ی فراوان به کار با کودک و مراقبت و درمان او
  4. داشتن ارتباط منظم با والدین کودک و پاسخگویی به سوالات آن ها در مورد کودک خارج از جلسات مشاوره
  5. برقراری ارتباط با سایر افرادی که اکثر اوقات با کودک هستند
  6. داشتن یک رابطه ی خوب و صمیمی با والدین که در نتیجه ی آن، کودک احساس امنیت کرده و مشکلش را آشکار نماید.
  7. امانت داری و رازداری مشاور و جلب اعتماد کودک و خانواده ی او جهت بهبودی حال کودک
  8. صبوری و همدلی مشاور با کودک
  9. شنونده ی فعال و خوب بودن مشاور











ارسال پست

بازگشت به “مشاوره ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 77 مهمان

cron