اقدامات ضروری پیش از بارداری

#1
 قبل از اقدام به بارداری بهتر است جهت انجام معاینات پیش از بارداری به پزشک مراجعه کنید. در جلسات معاینات پیش از بارداری، پزشک سوابق پزشکی شخصی و خانوادگی، وضعیت فعلی سلامت شما، داروها و مکمل‌های مصرفی را بررسی خواهد کرد.
 مصرف برخی داروها و مکمل‌ها در دوران بارداری خطرناک است و باید حتی پیش از تلاش برای باردار شدن متوقف یا جایگزین شود، زیرا برخی از این مواد در بافت چربی بدن ذخیره و مدتی باقی می‌ماند. او همچنین دربارۀ رژیم غذایی، ورزش یا عادت‌های ناسالمی مثل سیگار کشیدن، مصرف الکل و مواد مخدر با شما صحبت خواهد کرد. سپس برای بررسی وضعیت سلامت شما آزمایش‌هایی را درخواست خواهد داد، قرص‌های ویتامین یا مولتی‌ویتامین برایتان تجویز خواهد کرد و از به روز بودن واکسیناسیون شما برای تعیین میزان ایمنی بدنتان در برابر بیماری‌هایی مثل آبله‌مرغان و سرخجه نیز اطمینان پیدا می‌کند.
 درصورتی‌که به بیماری‌های مزمن نظیر آسم، دیابت یا فشار خون دچار باشید که پیش از بارداری قابل کنترل است، پزشک شما را به یک متخصص ارجاع خواهد داد. همچنین ممکن است معاینۀ لگن و زنان و تست پاپ‌اسمیر نیز انجام شود. بهتر است پیش از بارداری برای بررسی وضعیت سلامت دهان و دندان به یک دندان‌پزشک مراجعه کنید. تغییرات هورمونی دوران بارداری می‌تواند شما را مستعد بیماری‌های لثه کند.
 افزایش هورمون پروژسترون و استروژن ممکن است باعث تغییر واکنش لثه‌ها نسبت به باکتری‌های موجود در پلاک دندان و منجر به تورم، قرمزی و حساسیت لثه‌ها شود که هنگام استفاده از نخ دندان یا مسواک زدن باعث خونریزی لثه‌ها می‌شود. زنانی که پیش از بارداری مراقب سلامت لثه‌های خود هستند، در دوران بارداری کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های لثه قرار خواهند داشت. شاید باورتان نشود، اما سلامت دهان و دندان بیشتر از آنچه می‌اندیشید در سلامت دوران بارداری و پیشگیری در عوارضی نظیر زایمان زودرس تأثیر دارد. اگر طی شش ماه گذشته برای معاینه و جرم‌گیری دندان‌ها به دندان‌پزشک مراجعه نکرده‌اید، الان زمان مناسبی برای این کار است. تور لحظه آخری باکو 
انجام آزمایش‌های ژنتیک پیش از بارداریاگرچه انجام آزمایش‌های ژنتیک پیش از بارداری اجباری نیست و هزینۀ زیادی نیز دارد، اما اگر سابقه‌ای از بیماری‌های ژنتیکی در خانوادۀ شما وجود دارد و می‌توانید هزینۀ این آزمایش‌ها را پرداخت کنید، بهتر است برای اطمینان از سلامت جنین خود آزمایش‌های ژنتیک پیش از بارداری را انجام دهید. پزشک قبل از درخواست آزمایش، شما را برای مشاورۀ ژنتیک می‌فرستد تا مشاورۀ لازم در اختیارتان قرار گیرد.
 این آزمایش کمک خواهد کرد که بدانید آیا شما یا همسرتان حامل ژن بیماری‌های ارثی جدی مثل فیبروز سیستیک یا کم‌خونی داسی شکل هستید یا خیر. اگر هر دو نفر شما حامل ژن یک بیماری ژنتیکی باشید، فرزند شما به احتمال ۲۵ درصد به آن بیماری مبتلا خواهد شد. شما با مراجعه به متخصص ژنتیک دربارۀ بیماری‌های ژنتیکی که فرزند شما در معرض ابتلا به آنها قرار دارد، اطلاعات بیشتری به دست خواهید آورد و بر اساس آنها برای آیندۀ بارداری خود تصمیم‌گیری می‌کنید. شاید این آزمایش مهم‌ترین کاری باشد که برای اطمینان از سالم بودن فرزند خود انجام می‌دهید و می‌توانید تنها با ارائۀ یک نمونه بزاق دهان یا خون توسط خود و همسرتان، آن را انجام دهید.
مصرف ویتامین‌ها و فولیک اسیدشروع مصرف مکمل فولیک اسید پیش از بارداری و ادامۀ آن در طول دوران بارداری بسیار مهم است. با مصرف روزانه ۴۰۰ میکروگرم فولیک اسید حداقل به مدت یک ماه پیش از باردار شدن و طی سه ماهۀ اول بارداری می‌توانید احتمال ابتلای جنین به نقص‌های لولۀ عصبی مثل اسپینا‌بیفیدا را به میزان ۵۰ تا ۷۰ درصد کاهش دهید. مصرف فولیک اسید به پیشگیری از دیگر نقص‌های مادرزادی نیز کمک می‌کند. پزشک ممکن است قرص فولیک اسید یا مکمل‌های بارداری و مولتی‌ویتامین‌های بارداری را که حاوی میزان مناسبی فولیک اسید است برای شما تجویز کند.
 بهتر است مصرف مولتی‌ویتامین‌ها را در دوران پیش از بارداری با هماهنگی پزشک مصرف کنید. دُز روزانۀ مولتی‌ویتامین مصرفی شما نباید بیشتر از ۷۷۰ میکروگرم رتینول (RAE) ویتامین A داشته باشد. مصرف بیش از حد ویتامین A باعث بروز نقص‌های مادرزادی در جنین می‌شود. مصرف ید نیز قبل از بارداری به سلامت جنینتان کمک خواهد کرد. با توجه به شیوع کم‌کاری تیرویید در ایران، بهتر است از مکمل‌هایی که حاوی ید است استفاده کنید.
 همچنین با توجه به این موضوع که کمبود ویتامین D در بین ایرانیان، قبل از بارداری از کافی بودن این ویتامین در بدنتان اطمینان حاصل کنید. ویتامین D در جذب کلسیم و سلامت استخوان‌ها تأثیر زیادی دارد. اگر از مصرف یکی از مکمل‌هایتان مطمئن نیستید، از پزشک خود بخواهید یک مکمل مناسب برای شما تجویز کند.
پرهیز از محصولات دخانی و الکلاگر سیگار می‌کشید یا مواد مخدر مصرف می‌کنید، الان زمان مناسبی برای ترک کردن آنهاست. بسیاری از تحقیقات نشان داده است که سیگار کشیدن یا مصرف مواد مخدر منجر به سقط جنین، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزنی کمتر از وزن طبیعی می‌شود. به خاطر داشته باشید که برخی داروها تا مدت‌ها پس از این که علائم آشکار آنها از بین می‌رود در بدن باقی می‌ماند.
 همچنین نتایج تحقیقات نشان داده است که مصرف دخانیات باعث کاهش باروری در زنان و کاهش تولید اسپرم در مردان می‌شود؛ حتی قرار گرفتن در معرض دود سیگار نیز باعث کاهش باروری شما می‌شود. در این زمان باید از مصرف بیش از حد نوشیدنی‌های الکلی خودداری کنید.
 متخصصان توصیه می‌کنند پیش از بارداری مصرف نوشیدنی‌های الکلی را کلاً کنار بگذارید، زیرا اثرهای مخرب مصرف الکل حتی به میزان بسیار کم نیز بر جنین کاملاً مشخص نیست. کنار گذاشتن عادت‌های ناسالم بسیار مشکل است. با پزشک خود مشورت کنید و از او بخواهید راهی برای ترک سیگار یا مواد مخدر به شما توصیه کند. مراجعه به مشاور، کلینیک‌های تخصصی ترک سیگار، الکل یا ترک اعتیاد و دیگر نهادهای مرتبط نیز می‌تواند در این رابطه به شما کمک کند
تور زمینی باکو تور استانبول تور زمینی استانبول  تور باکو تور دبی


Re: اقدامات ضروری پیش از بارداری

#2
سلام من در هفته ۷ بودم که سقط شد
نمیدونستم یکم زیره خوردم
و کنجد
بعد از سقط آزمایش دادم که در آن لیستریا و vzv و cmv بالا بود میشه یکم اطلاعات بهم بدین اینا قابل درمانن خطر ناکن میتونم اقدام کنم برای بارداری مجدد
سقطم ۲۱ آبان بود

بعد از عمل کیست آندومتریوز چه باید کرد؟

#3
آندومتریوم داخلی‌ترین لایه رحم می‌باشد. آندومتریوز به شرایطی گفته می‌شود که بافت آندومتر در خارج از رحم رشد کند.
بافت آندومتر ممکن است در ناحیه لگن، قسمت پایین شکم، تخمدان‌ها، خطوط لگن در پشت رحم و قسمت فوقانی واژن یافت شود. این بافت به ندرت در نواحی دیگر بدن گسترش می‌یابد.
اگر آندومتریوز از نوع شدید، متوسط یا همراه با گرفتاری لوله‌ها و تخمدان‌ها باشد می‌تواند موجب ناباروری یا کاهش باروری فرد شود.

رژیم غذایی کنترل شده برای آندومتریوز

کنترل رژیم غذایی برای کمک به رویارویی با بیماری آندومتریوز یک نقطه شروع عالی است. انسان بازتاب آنچه هست که می‌خورد و بدن به سرعت به آنچه که وارد آن می‌شود واکنش نشان می‌دهد. نقش رژیم غذایی در کنترل بیماری آندومتریوز برای بسیاری از زنان منافع بسیاری را به اثبات رسانده است. حتی در بسیاری از زنان، تغییرات رژیم غذایی به طور کلی نشانه‌های بیماری را از بین برده است. رژیم غذایی در تخفیف یا پیشگیری بعضی نشانه‌های ناتوان کننده بیماری آندومتریوز از جمله درد قاعدگی مفید است. هدف از رژیم غذایی در کنترل بیماری آندومتریوز کاهش مقدار استروژن، تثبیت هورمون‌ها، افزایش انرژی، آرام کردن انقباضات دردناک و متعادل کردن احساسات است.
 
درد و هورمون‌های مرتبط با رژیم غذایی
آندومتریوز یک وضعیت حساس به هورمون استروژن است. انقباضات قاعدگی دردناک به طور برجسته ناشی از سنتز پروستاگلندین در بدن است. پروستاگلندین‌ها به طور طبیعی از اسید‌های چرب مشتق از منابع غذایی به وجود می‌آیند. بدن می‌تواند انواع مختلف پروستاگلندین‌ها را از مجموعه پیچیده‌ای از مسیرهای متابولیسم سلولی بسازد. دو گروه پروستاگلندین خوب و بد وجود دارد. هدف از رژیم غذایی کنترل شده جلوگیری از ساخت انواع پروستاگلندین‌های بد به دلیل آثار منفی آن‌ها و افزایش انواع پروستاگلندین‌های خوب به دلیل مفید بودنشان است. اثرات انواع پروستاگلندین‌های بد شامل افزایش انقباضات رحم و اثرات انواع پروستاگلندین‌های خوب شامل اثرات آرام‌بخشی است. 
 
 اسید‌های چرب امگا 3 و فیبر‌ها
کاهش دریافت اسید‌های چرب امگا 3، ساخت انواع پروستاگلندین‌های بد را تحریک می‌کند. پروستاگلندین بد در روغن‌های اشباع شده مانند کره و گوشت حیوانات یافت می‌شود. علاوه بر کاهش دریافت چربی بد از غذا، رژیم غذایی باید شامل فیبر زیاد باشد. نه تنها این امر به هضم صحیح غذا کمک می‌کند بلکه تصور می‌شود رژیم غذایی سرشار از فیبر می‌تواند سبب کاهش مقدار استروژن در گردش خون هم بشود. پیشنهاد شده است، 25 گرم فیبر در روز وارد رژیم غذایی شود. منابع خوب اسید‌های چرب امگا 3، روغن گردو و روغن دانه کتان است. منابع خوب فیبر عبارتند از تمام حبوبات به استثنای گندم و چاودار، لوبیا و نخود فرنگی، برنج قهوه‌ای، سبزیجات و میوه‌جات، آرد جو دو سر.
 
غذاهای تعدیل کننده مقدار استروژن
مصرف یک یا دو نوبت در روز سبزیجات، کلم بروکلی، کلم و شلغم توصیه می‌شود.
 
غذاهایی که باید از خوردن آن‌ها اجتناب کرد
  -  گندم: شامل نان‌ها، کیک‌ها و فرآورده‌های نشاسته‌ای است.
  -  گوشت قرمز: مقادیر پروستاگلندین‌های بد را افزایش می‌دهد.
  -  کربوهیدرات‌های غلیظ و تصفیه شده: نان، آرد و کیک‌های آماده شده توسط آردهای تصفیه شده.
  -  شکر تصفیه شده و عسل: باعث واکنش التهابی می‌شوند.
  -  الکل: ویتامین B ذخیره شده در کبد را مصرف می‌کند.
  -  کافئین موجود در چای، قهوه و نوشیدنی‌های شیرین: موجب افزایش مقادیر استروژن و انقباضات در شکم می‌شود.
  -  شکلات: به دلیل داشتن شکر
  -  محصولات لبنی: شامل شیر و پنیر به دلیل ایجاد التهاب
  -  غذاهای سرخ شده، مارگارین و روغن‌های هیدروژنه: می‌تواند تولید پروستاگلندین بد را تحریک کند.
  -  فرآورده‌های SOY و پروتئین SOY: می‌تواند در مقادیر اندک استفاده شود.
  -  مواد غذایی بسته‌بندی شده منجمد و کنسرو شده: حتی‌الامکان کم مصرف شود.
  -  افزودنی‌ها و مواد نگهدارنده: موجب افزایش بار شیمیایی در بدن می‌شوند.
اگر چه چشم‌انداز تطبیق با چنین رژیم غذایی اساسی و پایه‌ای احتمالاً در نظر اول ترسناک به نظر می‌رسد اما به این موضوع بیاندیشید که با رعایت و اجرای یک رژیم غذایی مناسب از شدت و مشکلات بیماری آندومتریوز در شما کاسته خواهد شد.
 
مواد غذایی مفید برای سیستم ایمنی بدن
لوبیا، نخود فرنگی، عدس، پیاز، سیر (خام یا کم پخته شده)، هویج (دارای بتاکاروتن)، ماست (مفید برای سلامت فلور روده)، ریواس، دانه‌ها و دانه‌های جوانه زده، زنجبیل.
 
1- 7 طب سنتی
یکی از روش‌های درمانی، طب سنتی است. شیوه آن ترکیب توصیه‌های مربوط به رژیم غذایی، درمان دارویی و یوگا است. آیورودا سلامتی و بیماری را با شرایط تعادل پنج عنصر خاک، آب، آتش، باد و فضا توصیف می‌کند. هر شخص یک نوع سرشت به نام دوشا دارد که توازن بین این عناصر را برقرار کرده، خواص بنیادی آن‌ها را تعیین می‌کند و در صورت ایجاد بیماری نشان می‌دهد که فرد مستعد ابتلا به کدام بیماری است.
بیماری آندومتریوز در نتیجه عدم تعادل واتا است. برای تصحیح عدم تعادل واتا، درمانگران آیورودا اجرای منظم امور روزانه، کاهش حجم کار، افزایش استراحت و خواب، اجرای مراقبه و افزودن کمی روغن بیشتر به رژیم غذایی، غذاهای شیرین مزه (از روش تصفیه استفاده نشده باشد)، نمک‌ و غذاهای پخته شده گرم مثل آبگوشت را پیشنهاد می‌کنند. حفظ نظم و سیکل‌های طبیعی در بدن مانند رفتن به رختخواب حدود ساعت 10 شب و برخاستن از خواب حدود ساعت 6 صبح اهمیت زیادی دارد. این زمانی است که انرژی زمین، انرژی انسان را کامل می‌کند و برای دفع مواد زائد و سم زدایی از بدن مفید است. نوشیدن مقادیر زیاد آب گرم تا داغ و ممانعت از خوردن گوشت گاو، پنیر، کافئین و الکل هم مفید است. در روز چهاردهم یا پانزدهم سیکل قاعدگی، استفاده از 4 یا 5 قاشق چایخوری روغن کرچک یا استفاده از چای سنا و به دنبال آن یک رژیم غذایی سبک برای ادامه روز هم مفید است. برای پیشگیری از بیماری آندومتریوز، خانم مبتلا به این بیماری باید هر ماه، در سه روز اول قاعدگی فعالیت‌هایش را تا حد ممکن کم کند، هر چند که این کار ممکن است امروزه برای زنان شاغل غیر ممکن باشد. در همین زمان، ورزش معمولی مانند پیاده‌روی سبک به کلاس‌های ایروبیک برتری دارد.
 
سندروم روده تحریک پذیر
در بسیاری از زنان مبتلا به بیماری آندومتریوز وجود سندروم روده تحریک پذیر عادی است. مواد غذایی و شرایط تحریک این حالت در زنان متفاوت است به گونه‌ای که حتی خوردن چیزهای ساده مانند نوشیدنی گرم، تحریک آمیز است. افرادی که مبتلا به این سندروم هستند باید توجه کنند چه عواملی در محیط زیست وجود دارد که آن‌ها را تحریک کرده یا موجب تعدیل این سندروم می‌شود. تور لحظه آخری باکو 
 
به طور خلاصه برای درمان آندومتریوز نکات زیر باید رعایت شوند
 -   افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3
 -   پرهیز از مصرف گوشت گاو، لبنیات، گندم و شکر
 -   افزایش مصرف فیبر
 -   تعدیل مقادیر استروژن
 -   پرهیز از مصرف کافئین و الکل
 -   پرهیز از مصرف غذا‌های تصفیه شده و افزودنی‌ها
 -   کاهش یا پرهیز از مصرف فرآورده‌های سویا
 -   نوشیدن مقدار زیاد آب معدنی یا آب تصفیه شده
 -   پرهیز از خوردن پوست میوه‌ها و سبزیجات به دلیل تجمع مواد شیمیایی سمی
منبع : دکتر حقگو 

تور زمینی باکو تور استانبول تور زمینی استانبول  تور باکو تور دبی
ارسال پست

بازگشت به “مراقبت های پیش از بارداری”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Bing [Bot] و 15 مهمان

cron