تاثیر دکوراسیون منزل بر روی زنان باردار و اهمیت استفاده از لامپ کم مصرف

#1
در این مقاله درباره لامپ های کم مصرف صحبت می کنیم زیرا برای خانم های باردار اشعه های یو آی مضرند و بهترین لامپ برای منزل لامپ های کم مصرف می باشد البته هر لامپ کم مصرفی، لامپ مناسب نمی باشد و در خرید آن هم باید بسیار دقت کنید.
مصرف بالای انرژی در لامپ های رشته ای و گرم شدن سریع آنها که باعث خرابی و سوختن زودهنگام لامپ می شود، منجر به تولید لامپ های با کیفیت و کارآمد شد. لامپ های جدیدی ساخته شد که مشکل لامپ های رشته ای را نداشت. این لامپ ها با توان خروجی بالا و نور زیاد، درصد بیشتری از انرژی الکتریکی را به نور تبدیل می کنند.

لامپ فلورسنت نوعی لامپ تخلیه گاز الکتریکی است که بخار جیوه موجود در گاز آرگون یا نئون را به صورت الکتریکی تحریک می کند که منجر به تشکیل پلاسمایی می شود که نور فرابنفش ساطع می کند. این پرتو سپس توسط یک ماده فلورسنت به نور مرئی تبدیل می شود.

تولید لامپ های فلورسنت را باید یکی از مهمترین پیشرفت های بشر در صنعت روشنایی دانست. چرا که همین لامپ ها بودند که به یکباره صنعت روشنایی را متحول کردند و با طیف رنگی گسترده، هزینه تولید پایین و راندمان نور بالا توانستند دنیای نورپردازی را به یکباره تسخیر کنند. اما این لامپ ها مانند سایر لامپ های ساخت بشر می توانند سلاح بالقوه ای برای تهدید بشریت باشند. به همین دلیل باید از خطرات و مضرات احتمالی آنها آگاه باشیم تا بتوانیم بهتر با آنها مقابله کنیم.

مزایا استفاده از لامپ کم مصرف 
1- مصرف انرژی لامپ کم مصرف معمولا یک پنجم لامپ های تنگستن (3 تا 4 برابر کمتر) است.
2- معمولاً 6 تا 15 برابر لامپ های تنگستن (مهتابی) عمر بیشتری دارند (طول عمر لامپ های کم مصرف بین 6000 تا 15000 ساعت است در حالی که طول عمر لامپ های رشته ای 750 تا 1000 ساعت است).
3- این لامپ ها حرارت بسیار کمتری نسبت به لامپ های رشته ای تولید می کنند. این لامپ های کم مصرف گران تر را جبران می کند. اگر همه لامپ های تنگستن قدیمی در جهان با لامپ های کم مصرف جایگزین شوند، سالانه 499 تراوات ساعت در مصرف برق صرفه جویی می شود (0.3٪ از مصرف برق جهانی).

معایب استفاده از لامپ کم مصرف
1- تاخیر در روشن شدن هنگام فشردن کلید بر خلاف لامپ های معمولی (البته در مدل های جدیدتر این تاخیر بسیار کم است)
2- ایجاد خطر برای سلامتی انسان در اثر تابش اشعه ماوراء بنفش (UV) و نور آبی
3. لامپ های کم مصرف، مانند همه لامپ های فلورسنت، حاوی جیوه (اغلب 5 میلی گرم) هستند که روند تخریب و بازیافت را پیچیده می کند. بنابراین تخریب غیراصولی این لامپ ها و رها شدن یا شکستن آنها در طبیعت منجر به آلودگی خاک، اقلیم می شود.
4. انتشار گازهای گلخانه ای: یک مطالعه در کانادا نشان می دهد که اگر همه خانه های کبک به جای لامپ های تنگستن از لامپ های کم مصرف استفاده کنند، این امر منجر به افزایش انتشار تقریباً 2000 تن CO2 (معادل انتشار CO2) می شود. سالانه بیش از 40000 خودرو در این ایالت وجود دارد.
5- رنگ پریدگی دستگاه های حساس به اشعه ماوراء بنفش (پارچه، فرش، ...)
6- کاهش قدرت نوردهی در طول زمان;
7- غیر قابل استفاده در خارج از ساختمان;
8- در کلاهک های دیمر قابل استفاده نیست.

لامپ های کم مصرف چگونه کار می کنند؟
همانطور که احتمالا می دانید لامپ های فلورسنت (لامپ های فلورسنت) و لامپ های فلورسنت فشرده (صرفه جویی در انرژی امروزه) مبتنی بر فناوری فلورسانس هستند و طول موج نور را تغییر می دهند و در واقع نور تولید شده توسط آنها به دلیل تخلیه الکتریکی بخار جیوه است. بنابراین دو جزء مهم این لامپ ها - که پرتوهای فرابنفش و بخار جیوه هستند -
به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی می توانند برای انسان مضر باشند. باید بدانید که عنصر جیوه و به تبع آن بخار جیوه یکی از عناصر سرطان زا و سمی موجود در طبیعت است که در صورت عدم رسیدگی دقیق می تواند خطرناک باشد. همچنین اشعه ماوراء بنفش ناشی از تخلیه الکتریکی این گاز می تواند در پیشرفت تشکیل سرطان تاثیر داشته باشد. بنابراین در ادامه به بررسی این دو عامل می پردازیم.

اشعه ماورا بنفش توسط لامپ های کم مصرف:
برخی معتقدند اشعه ماوراء بنفش لامپ های کم مصرف می تواند برای سلامت افرادی که به طور مداوم از این لامپ ها در محل زندگی خود استفاده می کنند مضر باشد، اما از سوی دیگر برخی کارشناسان میزان تابش این لامپ ها را بسیار ضعیف می دانند. . آنها استدلال می کنند که تحقیقات نشان می دهد که میزان اشعه ماوراء بنفش جذب شده توسط انسان در طی 8 ساعت کار مداوم زیر لامپ های کم انرژی معادل یک دقیقه اشعه UV است که در خورشید کار می کند.
کارشناسان حوزه حفاظت در برابر تشعشعات کشور برای پاسخ به ابهامات مضرات اشعه ماوراء بنفش، 50 نمونه لامپ کم مصرف تولید داخل را با شش برند و مدل مختلف و مهر استاندارد ایران مورد بررسی قرار دادند و میزان اشعه ماوراء بنفش را اندازه گیری کردند. منتشر شده توسط آنها و با محدودیت تشعشعات طبق استاندارد ملی ایران مقایسه شود.

نتایج به دست آمده برای لامپ های کم مصرف با توان کمتر از 65 وات نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض تابش لامپ کم مصرف در فاصله بیش از 30 سانتی متر از لامپ های رشته ای محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست. همچنین قرار گرفتن در معرض چهار لامپ کم مصرف در فاصله بیش از 60 سانتی متر از لامپ محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست.

قرار گرفتن در معرض n تشعشع با توان 2 لامپ کم مصرف در فاصله بیش از 30 × n سانتی متر از لامپ محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست، اما توصیه می شود تعداد لامپ ها را انتخاب کنید. که نور محیط کافی باشد. زیرا با روشن شدن لامپ های اضافی تشعشعات غیر ضروری انجام می شود.

نتایج به دست آمده برای لامپ های کم مصرف با توان بیش از 65 و کمتر از 100 وات نیز نشان می دهد که قرار گرفتن در معرض تابش لامپ کم مصرف در فاصله بیش از 60 سانتی متر از لامپ محدودیت زمانی ندارد و نمی باشد. برای فرد خطرناک است

قرار گرفتن در معرض تابش چهار لامپ کم مصرف در فاصله بیش از 120 سانتی متر از لامپ محدودیت زمانی ندارد و برای فرد خطرناک نیست.

بنابراین ساکنین ابتدا باید سعی کنند تا حد امکان از شکستن لامپ جلوگیری کنند. به عنوان مثال در محیط هایی که احتمال خرابی لامپ وجود دارد و یا به نوعی با کودکان مرتبط است باید از چراغ های محافظ استفاده کرد و تا حد امکان این لامپ ها در ارتفاع و دور از دسترس کودکان قرار گیرد. در مکان های متحرک (مانند محیط قطار) سعی کنید لامپ ها را با محافظ شیشه ای یا پلاستیکی بپوشانید تا در صورت شکستگی از پخش شدن مواد جلوگیری شود.

تعویض لامپ کم مصرف
تعویض لامپ های کم مصرف هنگام تعویض لامپ های فلورسنت فشرده (به اصطلاح لامپ های کم مصرف) باید مراقب بود تا حد امکان از تماس دست با شیشه جلوگیری شود. همچنین استفاده از لامپ های با کیفیت و مطمئن خطر خرابی لامپ را کاهش می دهد. لازم به ذکر است که هنگام تعویض این لامپ ها باید از فشار زیاد خودداری کرد و برای این منظور از مسیرها و چراغ های استاندارد استفاده کرد. برخی از چراغ ها و به خصوص لوسترهای موجود به صورت غیر استاندارد طراحی شده اند که تعویض لامپ توسط قسمت پلاستیکی آن مشکل یا غیرممکن است.

حمل و نقل لامپ کم مصرف
در حمل و نقل لامپ ها باید دقت شود، محافظ کارتونی مربوطه را به هیچ وجه از روی لامپ خارج نکنید و همچنین تا حد امکان لامپ های نو یا غیرقابل استفاده را در کیسه پلاستیکی در بسته یا چیزی شبیه به آن قرار دهید در صورت خرابی، بسازید. کمترین انتقال بخار جیوه به بیرون

دفع لامپ های فلورسنت
در برخی از کشورهای غربی سیستمی برای جمع آوری و بازسازی این لامپ ها راه اندازی شده است. اگرچه هنوز چنین سامانه ای در کشور ما وجود ندارد، اما باید تلاش کنیم تا لامپ های فرسوده را با خیال راحت به محل های دریافت پسماند خشک برسانیم. داده شود.

در صورت شکستن لامپ فلورسنت چه باید کرد؟
جراحت:
اگر توسط قطعات شکسته لامپ فلورسنت آسیب دیدید، باید بدانید که این کار ممکن است از مسدود شدن خون شما (به دلیل ماده فسفری موجود در آن) جلوگیری کند یا باعث مسمومیت شما (به دلیل جیوه) شود، پس بهتر است این کار را انجام دهید. این است که بلافاصله پس از شستن زخم با آب سرد به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کرده و مشکل را گزارش دهید. فراموش نکنید که چگونه این آسیب را ذکر کنید. اگر آسیب در صورت و چشم باشد باید بیشتر مراقب بود.

اقدامات اضطراری هنگام شکستن لامپ:
- ابتدا سعی کنید کودک را از محیط دور نگه دارید.
- درب اتاق های دیگر مشرف به محیط را ببندید
- سریع پنجره ها را باز کنید.
- اگر کولر، کولر یا فن روشن است، آنها را خاموش کنید تا از انتقال بیشتر بخار جیوه به سایر قسمت های ساختمان جلوگیری شود. کمک به حرکت هوای بیرون.
- اگر لامپ به وضوح شکسته است، فورا آن را خاموش کنید تا از خطر برق گرفتگی یا آتش سوزی جلوگیری کنید.
- به هیچ وجه از جاروبرقی برای نظافت محیط استفاده نکنید، این امر می تواند باعث آلودگی بیشتر هوای محیط شود.
- ابتدا ذرات بزرگتر را با دست جمع آوری کنید و در ظرف سرپوشیده ای مانند شیشه شیشه ای قرار دهید (ظرف نباید پلاستیکی باشد).
سپس با استفاده از دو بیل مکانیکی یا وسیله ای مشابه مانند کاغذ، ذرات باقی مانده در ظرف را جمع آوری کنید.
- می توانید با قسمت چسب نوار چسب پهن یا هر چیز دیگری ذرات ریز را جمع آوری کنید، همچنین می توانید با استفاده از دستمال کاغذی یا مواردی از این دست مقداری از ذرات را دور بریزید.
- لیوان یا ظرف را در بسته حاوی اقلام فوق در مکانی امن قرار دهید و به وسیله برچسب به دیگران از محتویات آن اطلاع دهید.
دست ها و صورت خود را بشویید و شیشه های شکسته را به درستی دور بریزید.
مواد آلوده به ویژه پلاستیک هایی که بخار جیوه را جذب می کنند بشویید.
- اگر این اتفاق روی فرش یا موکت افتاد، سعی کنید آنها را بیرون آورده و تمیز کنید، مواد ریز داخل پرز فرش می تواند برای کودکان، سالمندان و زنان باردار خطرناک باشد.
- اگر امکان بیرون آوردن فرش به بیرون وجود ندارد، با باز بودن پنجره ها، ذرات آن را با جاروبرقی جدا کنید.
- سعی کنید مدتی پنجره ها را باز نگه دارید.
- در محیط هایی که احتمال شکستن لامپ بیشتر است، می توانید آن را روی فرش یا فرش پارچه ای سنجاق کنید تا دفعه بعد بتوانید قطعات را به راحتی مونتاژ کنید.

چگونه یک لامپ فلورسنت مناسب انتخاب کنیم؟
سعی کنید از لامپ های با کیفیت بالاتر و جدیدتر استفاده کنید زیرا در استانداردهای روز دنیا میزان جیوه مصرفی در لامپ های فلورسنت کاهش یافته و نوع جیوه نیز بهبود یافته است.

توصیه های نهایی برای استفاده از لامپ های کم مصرف:
به کاربران توصیه می شود فقط از لامپ هایی استفاده کنند که مهر و موم استاندارد دارند و از لامپ های کم مصرف در فواصل کمتر از 30 سانتی متر از لامپ استفاده نکنند. مثلاً در چراغ های مطالعه و رومیزی یا آباژورهایی که در فواصل بسیار کم از افراد روشن می شوند، بهتر است از لامپ های کم مصرف استفاده نکنید.
مردم همچنین باید مراقب باشند که تعداد زیادی لامپ کم مصرف را در فضای کوچک روشن نکنند و تعداد لامپ ها را برای تولید نور کافی و نه اضافی انتخاب کنند.
در عین حال افرادی که دارای اختلالات پوستی خاصی هستند و یا از داروهای خاص برای بیماری های خاص استفاده می کنند و بر روی جعبه یا داخل بروشور دارو در مورد پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور خورشید هشدار داده شده است باید با پزشک متخصص از لامپ استفاده کنند. با خودتان مشورت کنید یا از این لامپ ها استفاده نکنید.

آیا لامپ های LED جایگزین لامپ های کم مصرف می شوند؟
برخی از کارشناسان معتقدند بهترین کار این است که به تدریج از لامپ های ال ای دی که کم مصرف هستند اما جیوه ندارند دور شوید.
ال ای دی ها که نسل جدید لامپ ها هستند. عبارت LIGHT EMMTTED DIODE مخفف دیود ساطع نور است. ال ای دی ها اکنون برای تمرکز نور در جهت خاصی ساخته می شوند و به شکل تراشه های کوچکی هستند که معمولاً در یک شیشه گنبدی شکل با یک چوب محصور می شوند. بزرگترین مزیت LED عمر مفید آن است. عمر مفید LED ها 50000 ساعت است در حالیکه عمر مفید لامپ های رشته ای تنها 1000 ساعت و در نهایت عمر مفید لامپ های فلورسنت 10000 ساعت است.
البته این لامپ ها تا زمانی که سالم هستند برای سلامتی ما مضر نیستند، زیرا شکستن آنها می تواند سرب، آرسنیک و سایر فلزات را وارد زندگی ما کند که باعث سرطان، آسیب عصبی، بیماری کلیوی، فشار خون بالا و التهاب پوست می شود. آهسته!
 


ارسال پست

بازگشت به “مراقبت های پیش از بارداری”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 8 مهمان

cron