آیا مسافرت در هنگام بارداری خطرناک است؟

#1
خانم‌های باردار معمولا پس از بارداری این سؤال در ذهن‌شان شکل می‌گیرد که آیا می‌توانند در این دوران به سفر بروند؟ جالب اینکه بیشترین سؤالات، درباره سفرهای هوایی مطرح می‌شوند.

بسیاری از خانم‌ها در هنگام بارداری از پزشک متخصص خود یک سؤال تکراری می‌پرسند؛ آیا می‌توانیم در این دوران با هواپیما به مسافرت برویم؟ کوتاه‌ترین جواب برای این سؤال «بله» است؛ سفرهای هوایی معمولا هیچ آسیبی به مادر و جنین وارد نمی‌کنند.

دکتر سارا رینولدز، متخصص زنان و زایمان بیمارستان بدفورد (Bedford Hospital) در این رابطه می‌گوید:

مسافرت در هنگام بارداری موضوعی است که ذهن بسیاری از خانم‌ها را درگیر می‌کند؛ اما اگر شما دوران بارداری آرامی داشته باشید و شرایط عمومی‌تان دچار پیچیدگی خاصی نشود، می‌توانید با امنیت کامل به سفر بروید، البته در صورتی که نکات ارائه‌شده توسط پزشک را یک‌به‌یک اجرا کنید و اقدامات ضروری و لازم را انجام دهید.

سفر در دوران بارداری

بهترین زمان برای سفرهای هوایی در هنگام بارداری
اگر قصد دارید در هنگام بارداری به مسافرت هوایی بروید، حتما قبل از هر اقدامی با ماما یا پزشک عمومی خود مشورت کنید. چون در مراحل اولیه‌ی بارداری (تا هفته‌ی دوازدهم و پانزدهم ابتدایی)، خانم‌ها احساس خستگی بیشتری دارند و مدام دچار حالت تهوع می‌شوند. به همین جهت بسیاری از خانم‌ها در این بازه‌ی زمانی از مسافرت هوایی خودداری می‌کنند. درواقع باید بدانید که از لحاظ پزشکی، احتمال سقط جنین در سه ماهه‌ی اول بارداری بسیار بالا است.

احتمال سقط جنین در سه ماهه‌ی اول بارداری بسیار بالا است
از طرف دیگر در آخرین ماه بارداری شرایط فیزیکی فرد باعث می‌شود تا مدام احساس خستگی داشته باشد. به همین جهت می‌توان گفت که ماه‌های میانی بارداری (بین ماه چهارم تا ششم) بهترین زمان برای سفرهای هوایی خواهند بود.

از هفته‌ی بیست و هشتم بارداری، بسیاری از آژانس‌های هوایی قبل از پرواز، یک نامه یا تأییدیه از پزشک عمومی فرد باردار درخواست می‌کنند. در این نامه باید اطلاعاتی از شرایط جسمانی فرد باردار و مدت زمانی که تا وضع حمل باقی‌مانده درج شود.

البته بد نیست بدانید خیلی از شرکت‌های هواپیمایی پس از هفته‌ی سی و هفتم به خانم‌های باردار اجازه پرواز نمی‌دهند و اگر هم شما دوقلو باردار باشید، این زمان به هفته‌ی سی و دوم کاهش پیدا می‌کند.

به همین دلیل معمولا توصیه می‌شود قبل از رزرو بلیط، حتما شرایط قانونی شرکت هواپیمایی موردنظر را بررسی کنید.

ریسک‌های مربوط به سفر در هنگام بارداری
۱ . واکسن‌ها
واکسن فعال

در دوران بارداری تزریق و استفاده از واکسن‌های فعال که دارای ویروس و باکتری زنده هستند، توصیه نمی‌شود؛ زیرا این واکسن‌ها ممکن است سلامت جنین را به خطر بیندازند؛ اما در نقطه‌ی مقابل واکسن‌های غیرفعال وجود دارند که استفاده از آن‌ها برای مادر و جنین ضرری ندارند.

دکتر رینولدز دراین‌باره می‌گوید:

سفر به برخی از کشورها نیازمند واکسیناسیون است. فقط در صورتی که مجبور هستید به چنین مناطقی سفر کنید، به سراغ استفاده از واکسن‌های فعال بروید تا در سفر به بیماری خطرناکی دچار نشوید.

برخی از واکسن‌های فعال عبارت‌اند از:

واکسن ب ث ژ (BCG) برای جلوگیری از بیماری سل
واکسن ام ام آر (MMR) برای جلوگیری از سرخک، سرخجه و اوریون
واکسن فلج اطفال
واکسن حصبه
واکسن تب زرد
نکته‌ی مهم دیگر اینکه حتما قبل از سفر به مناطقی که به واکسیناسیون نیاز دارند، با پزشک عمومی مشورت کنید تا او شما را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کند.

۲ . ویروس زیکا
ویروس زیکا توسط پشه‌ها منتقل می‌شود و برای زنان باردار بسیار خطرناک است. این ویروس می‌تواند روی جنین تأثیر منفی بگذارد. اگر ویروس زیکا به جنین برسد، سر کودک در هنگام تولد کوچک‌تر از حالت نرمال می‌شود و کودک رشد مغزی مطلوبی را تجربه نخواهد کرد.

ویروس زیکا بیشتر در مناطق زیر شیوع پیدا کرده است:

جزایر اقیانوس آرام
آمریکای مرکزی و جنوبی
کارائیب
بخش‌هایی از جنوب و جنوب شرقی آسیا
پیشنهاد می‌شود در هنگام بارداری تا حد امکان از سفر به مناطقی که احتمال ابتلا به ویروس زیکا در آن‌ها بالا است، خودداری کنید. در صورتی که نمی‌توانید سفرتان را به این مناطق لغو کنید، حتما از پزشک خود مشورت بگیرید و پس از بازگشت هم برای معاینه پیش او بروید تا از سلامت خودتان و جنین مطمئن شوید.

۳ . مالاریا
مالاریا

خانم‌ها در دوران حاملگی به‌شدت مستعد پذیرش مالاریا هستند و حتی در مواردی این بیماری می‌تواند جان مادر و فرزند را به خطر بیندازد. از طرف دیگر، به‌هیچ‌عنوان مصرف قرص‌های ضد مالاریا در دوران بارداری توصیه نمی‌شود. به همین دلیل اگر قصد سفر به مناطقی را دارید که احتمال ابتلا به مالاریا در آن‌ها بالا است، حتما این موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید. یادتان باشد، با سفر به مناطقی نظیر آفریقا، جنوب و مرکز آمریکا، آسیا و خاورمیانه بیشتر در معرض ابتلا به مالاریا قرار می‌گیرید.

۴ . لختگی خون
در پروازهای طولانی (بیش از ۴ ساعت) احتمال لخته شدن خون در رگ‌ها افزایش می‌یابد. به همین دلیل بهتر است در دوران بارداری از پروازهای طولانی اجتناب کنید.

 

راهکارهایی برای کاهش خطرات سفر در دوران حاملگی
۱ . اگر باردار هستید و قصد مسافرت دارید، باید در طول سفر مراقب باشید تا حشرات شما را نیش نزنند.

۲ . در هنگام سفر از محصولات دافع حشرات مخصوص دوران حاملگی استفاده کنید.

۳ . در تمام طول روز، لباس‌های آستین‌بلند، شلوار و جوراب بپوشید.

۴ . همیشه زیر پشه‌بند بخوابید.

۵ . برای جلوگیری از لخته شدن خون در پروازهای طولانی در هواپیما ورزش‌های مخصوص انجام دهید، در راهروی هواپیما قدم بزنید و لباس‌های راحت و گشاد بپوشید.

۶ . در طول پرواز هر ۳۰ دقیقه به مقدار کافی آب بنوشید و جوراب‌های ساق بلند مخصوص بارداری بپوشید تا پاهایتان ورم نکنند.

۷ . در هنگام سفر، غذای خوب، تمیز و باکیفیت بخورید تا به بیماری‌هایی نظیر اسهال دچار نشوید. چون در دوران بارداری استفاده از قرص‌های ضد اسهال برای جنین خطرناک است.

۸ . همیشه از سالم بودن آب آشامیدنی مطمئن شوید. اگر احساس کردید آب آشامیدنی سالم نیست، از آب‌های بسته‌بندی استفاده کنید. هر زمان هم که به بیماری دچار شدید مدام آب بنوشید و غذا بخورید تا سلامت جنین به خطر نیفتد، حتی اگر گرسنه یا تشنه نباشید.

۹ . احساس خستگی و سرگیجه در دوران بارداری بسیار عادی است. به همین دلیل در سفرهای زمینی توصیه می‌شود که مدام آب بنوشید و غذاهای انرژی‌زا نظیر خشکبار و میوه بخورید.

مسافرت در دوران حاملگی

نکاتی در رابطه با سفرهای زمینی و دریایی
تصادفات جاده‌ای از رایج‌ترین عوامل مصدومیت و آسیب دیدن زنان در دوران بارداری هستند. ازاین‌رو توصیه می‌شود همیشه در داخل اتومبیل از کمربند ایمنی استفاده کنید. فقط یادتان باشد که کمربند ایمنی باید روی سینه و زیر شکم‌تان قرار بگیرد تا آسیب و فشاری به جنین وارد نشود.

حتی‌الامکان به سفرهای زمینی طولانی نروید یا حداقل در فواصل زمانی مشخص توقف کنید و به انجام حرکات کششی بپردازید. با انجام حرکات کششی، خون در رگ‌ها به جریان می‌افتد.

اصول موفقیت در زندگی
نحوه پایین آوردن سطح کلسترول در 6 مرحله ساده
آموزش زبان فرانسه
گیاهان دارویی برای تاول: داروهای خانگی عالی برای تاول


مسافرت زمینی در دوران بارداری

شرکت‌های کشتیرانی مسافری هم مثل برخی از آژانس‌های هوایی، قوانین خاص خود را دارند و به زنانی که ۳۲ هفته از دوران بارداری‌شان می‌گذرد اجازه ورود به کشتی را نمی‌دهند. به همین دلیل بهتر است قبل از رزرو بلیت شرایط و قوانین شرکت موردنظر را بررسی کنید. همچنین برای رفتن به سفرهای طولانی دریایی کشتی‌هایی را انتخاب کنید که در آن‌ها امکانات پزشکی مطلوبی وجود داشته باشد.


ارسال پست

بازگشت به “مسافرت”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 11 مهمان

cron