کارشناس عزیز سلام
من 29 سالمه و در حاملگی اول به سر میرم .در هفته 28 حاملگی.تالاسمی مینور هستم و از ابتدای حاملگی و حتی چند ماه قبل از حاملگی فولیک اسید 5 میلی گرم استفاده می کنم.از ماه 4 به بعد علاوه بر فولیک اسید قرص مولتی پریناتال و فروس سولفات هم مصرف می کنم.
هموگلبینم در 3 ماهگی 10.7 و در 7 ماهگی 9.3 می باشد.پزشکم گفته کمبودش را باید با تغذیه جبران کنم خواستم از شما بپرسم چه خوراکیهایی برایم خوب است؟آیا مصرف جگر در ماههای آخر حاملگی برای من که جنینم پسر است مضر نیست؟یا باعث زردی بچه در هنگام تولد نمی شود؟با تشکر
#2
سلام
دوست عزیز!
"ويتامينC جذب آهن را افزايش ميدهد. به همين دليل معمولا مصرف ويتامين C به همراه آهن پيشنهاد ميشود. علاوه بر درمان دارويي بايد به ميزان آهن قابل جذب در غذا نيز توجه كرد. جذب آهن غذا اغلب تحت تاثير شكل آهن موجود در آن ميباشد. آهن موجود در پروتئينهاي حيواني مانند گوشت گاو، ماهي، پرندگان (آهن هم) بيشتر جذب ميشود، در حالي كه جذب آهن پروتئينهاي گياهي مانند سبزيها و ميوهها (آهن غيرهم) كمتر ميباشد. بايد توجه داشت كه ويتامينC جذب آهن سبزيها و ميوهها (آهن غيرهم) را بيشتر ميكند. مصرف چاي همراه يا بلافاصله بعد از غذا ميتواند جذب آهن را تاحدصفر تا پنج درصد كاهش دهد.
قهوه، تخممرغ، شير و لبنيات، نان گندم، حبوبات (حاوي اسيد فيتيك) و فيبرهاي غذايي جذب آهن را به علت تشكيل كمپلكسهاي نامحلول كاهش ميدهند. بنابراين فرآوردههاي حاوي آهن، طي يك ساعت قبل يا دو ساعت بعد از مصرف هر يك از اين مواد نبايد مصرف شود.
منابع غذايي آهن دار
منابع غذايي آهندار عبارتند از جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهي، زرده تخممرغ، سبزيهاي داراي برگ سبز تيره مانند جعفري، اسفناج و حبوبات، مثل عدس و لوبيا همچنين ميوههاي خشك (برگهها) بخصوص برگه زردآلو و دانههاي روغني."
http://tebyan-zn.ir/News-Article/cookin ... /1723.html
خاص دوران بارداری نیز به لینک زیر مراجعه نمائید:
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=93 ... eID=484005
تاکید کنم دوست عزیزم که مسلماً زیاده روی در مصرف جگر هم توصیه نمی شود و نیز جگری که مصرف میکنید باید از نهایت سلامت و بهداشت پختش مطمئن باشید.
به طور کل نظرات در مورد تاثیر مستقیم تغذیه مادر روی زردی نوزادی متفاوت است اما چنانچه نظرات موفق را در نظر گیریم می توانید در کنار مصرف جگر، مصرف عرق کاسنی و نیز آب انار درماههای آخر راداشته باشید. اما قبل از شروع آن حتماً از درمانگرتان هم مجوز بگیرید.
موفق و سلامت باشید
دوست عزیز!
"ويتامينC جذب آهن را افزايش ميدهد. به همين دليل معمولا مصرف ويتامين C به همراه آهن پيشنهاد ميشود. علاوه بر درمان دارويي بايد به ميزان آهن قابل جذب در غذا نيز توجه كرد. جذب آهن غذا اغلب تحت تاثير شكل آهن موجود در آن ميباشد. آهن موجود در پروتئينهاي حيواني مانند گوشت گاو، ماهي، پرندگان (آهن هم) بيشتر جذب ميشود، در حالي كه جذب آهن پروتئينهاي گياهي مانند سبزيها و ميوهها (آهن غيرهم) كمتر ميباشد. بايد توجه داشت كه ويتامينC جذب آهن سبزيها و ميوهها (آهن غيرهم) را بيشتر ميكند. مصرف چاي همراه يا بلافاصله بعد از غذا ميتواند جذب آهن را تاحدصفر تا پنج درصد كاهش دهد.
قهوه، تخممرغ، شير و لبنيات، نان گندم، حبوبات (حاوي اسيد فيتيك) و فيبرهاي غذايي جذب آهن را به علت تشكيل كمپلكسهاي نامحلول كاهش ميدهند. بنابراين فرآوردههاي حاوي آهن، طي يك ساعت قبل يا دو ساعت بعد از مصرف هر يك از اين مواد نبايد مصرف شود.
منابع غذايي آهن دار
منابع غذايي آهندار عبارتند از جگر، قلوه، گوشت قرمز، ماهي، زرده تخممرغ، سبزيهاي داراي برگ سبز تيره مانند جعفري، اسفناج و حبوبات، مثل عدس و لوبيا همچنين ميوههاي خشك (برگهها) بخصوص برگه زردآلو و دانههاي روغني."
http://tebyan-zn.ir/News-Article/cookin ... /1723.html
خاص دوران بارداری نیز به لینک زیر مراجعه نمائید:
http://www.tebyan.net/index.aspx?pid=93 ... eID=484005
تاکید کنم دوست عزیزم که مسلماً زیاده روی در مصرف جگر هم توصیه نمی شود و نیز جگری که مصرف میکنید باید از نهایت سلامت و بهداشت پختش مطمئن باشید.
به طور کل نظرات در مورد تاثیر مستقیم تغذیه مادر روی زردی نوزادی متفاوت است اما چنانچه نظرات موفق را در نظر گیریم می توانید در کنار مصرف جگر، مصرف عرق کاسنی و نیز آب انار درماههای آخر راداشته باشید. اما قبل از شروع آن حتماً از درمانگرتان هم مجوز بگیرید.
موفق و سلامت باشید
آخرین ويرايش توسط 1 on KarshenaseMamaee, ويرايش شده در 0.
كارشناس مامايي فيروز
Re: کم خونی در ماه 7 حاملگی
#5خوردن سیب در دوران بارداری با آن طعم ترش و شیرینش میتواند برای زنان زیادی اشتها برانگیز باشد. سیب یکی از مواد غذایی مناسب در بارداری بوده و از نظر داشتن مواد مغذی بسیار غنی است. سیب، در درجهی اول حاوی آب و کربوهیدرات است. از طرفی مقادیر زیادی قندهای ساده مانند گلوکز و فروکتوز نیز دارند. آنها منبع غنی از فیبرهای نامحلول نیز هستند و پتاسیم مادهی معدنی اصلی موجود در سیب است که نقش آن در بهبود سلامت قلب شناخته شده است. سیب سرشار از فیبر موسوم به پکتین نیز هست که به پایین آمدن قند و بهبود هضم غذا کمک میکند.
https://gahvare.net/articles/yvHKM/%D8% ... 8%B1%DB%8C
https://gahvare.net/articles/yvHKM/%D8% ... 8%B1%DB%8C