تغذیه سالم قبل از بارداری و در طول بارداری یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای خود و کودکتان انجام دهید. تغذیه خوب رشد و تکامل کودک شما را بهینه می کند و از سلامتی شما محافظت می کند.
در دوران بارداری، انرژی مورد نیاز شما حدود 300 کیلوکالری در روز افزایش می یابد که در مقایسه با میانگین نیاز 1700 کیلوکالری روزانه یک زن غیر باردار سنگاپوری زیاد نیست.
از سوی دیگر، نیاز به سایر مواد مغذی (مانند پروتئین، فولات، کلسیم، ویتامین D و ویتامین های B) ممکن است به طور قابل توجهی بیشتر از حالت غیر بارداری باشد.
به این ترتیب، شما باید با انتخاب انواع غذاهای غنی از مواد مغذی، به جای صرف غذای بیشتر، انتخاب هوشمندانه داشته باشید! این امر به ویژه اگر اکنون اشتهای کمتری را تجربه می کنید، بیشتر می شود. در این مقاله منبع های مهمی که نیاز است شما از آن ها تغذیه کنید را لیست میکنیم ولی بهتر است برای کسب اطلاعات تکمیلی تر با دکتر متخصص زنان از درمانکده مشورت کنید.
مواد مغذی ضروری برای بارداری
بیش از 40 نوع مختلف از مواد مغذی برای حفظ سلامتی و ارتقای رشد و تکامل فرزند متولد نشده شما مورد نیاز است. با این حال، مواد مغذی خاصی برای اطمینان از نتایج بهینه بارداری مهم هستند.
فولات (همچنین به عنوان اسید فولیک شناخته می شود)
فولات ویتامین B است که برای تقسیم سلولی و تشکیل اندام ضروری است. این ماده مغذی به جلوگیری از نقص لوله عصبی (ناهنجاری های مغز و نخاع) در نوزاد در حال رشد و کم خونی در زنان باردار کمک می کند. با توجه به ماهیت شدید نقایص لوله عصبی، ما به شدت توصیه می کنیم که حداقل 800 میکروگرم فولات روزانه قبل از بارداری و در طول سه ماه اول بارداری مصرف شود.
سبزیجات سبز تیره، به عنوان مثال، اسفناج، کلم بروکلی و مارچوبه؛ مرکبات و آب میوه ها، عصاره مخمر، جگر، لوبیا خشک و غلات صبحانه غنی شده سرشار از فولات هستند. با این حال باید مراقب باشید که از پختن بیش از حد سبزیجات خودداری کنید زیرا فولات به راحتی در اثر حرارت از بین می رود.کپسول های اسید فولیک در داروخانه محلی شما فروخته می شود.
. آهن
آهن برای تشکیل گلبول های قرمز خون مورد نیاز است. مصرف ناکافی آهن ممکن است منجر به کم خونی شود. این به این دلیل است که در دوران بارداری، حجم خون شما برای سازگاری با تغییرات بدن شما افزایش می یابد. علاوه بر این، نوزاد متولد نشده شما نیز باید قبل از شروع مصرف غذاهای جامد، آهن کافی را برای شش ماه اول زندگی ذخیره کند.
دو شکل آهن در غذاها وجود دارد: هِم و غیرهِم. آهن هِم بهتر از آهن غیر هم جذب بدن می شود. منابع آهن هِم شامل گوشت قرمز، جگر، مرغ و ماهی است. منابع آهن غیر هِم عبارتند از: زرده تخم مرغ، سبزیجات برگ سبز، غلات صبحانه غنی شده با آهن، میوه های خشک و آجیل.
برای افزایش جذب آهن غیر هم، غذاهای غنی از ویتامین C (یعنی میوه و سبزیجات) را در یک وعده غذایی مصرف کنید یا از مکمل های ویتامین C استفاده کنید.
ویتامین B12
این ویتامین برای خون سازی لازم است. فقط در غذاهای با منشاء حیوانی، یعنی گوشت، مرغ، ماهی، شیر و تخم مرغ یافت می شود. وگان ها (گیاهخوارانی که هیچ گونه فرآورده حیوانی از جمله تخم مرغ و شیر نمی خورند) باید مکمل های ویتامین B12 را برای تامین نیاز روزانه مصرف کنند.
اسیدهای چرب امگا 3
DHA (دوکوزاهگزانوئیک اسید)، یکی از اسیدهای چرب امگا 3، که در ماهی های آب های سرد اعماق دریا یافت می شود، برای رشد مغز و چشم مهم است. مطالعات نشان داده است که زنان بارداری که ماهی آب سرد می خورند، نوزادانی با ضریب هوشی بالاتر و بینایی بهتری نسبت به زنان باردار دارند.
متأسفانه، ماهیهای بزرگ در اعماق دریا ممکن است حاوی متیل جیوه باشند، یک فلز سنگین که برای سیستم عصبی جنین در حال رشد سمی است.
از این رو، سازمان غذا و داروی ایالات متحده توصیه می کند که زنان باردار حداکثر 12 اونس (3 وعده) انواع ماهی یا صدف های پخته شده در هفته بخورند و از کوسه، اره ماهی، شاه ماهی خال مخالی (که در محلی به عنوان ماهی باتانگ شناخته می شود) خودداری کنند. و کاشی ماهی (که به آن اسناپر سفید نیز می گویند).
اگرچه ماهی تن منبع خوبی از DHA است، ماهی تن آلباکور (که عمدتاً به صورت کنسرو ماهی تن سفید یافت میشود) دارای متیل جیوه بیشتری نسبت به سایر انواع ماهی تن است (مانند ماهی تن، چشم درشت و زرد، که معمولاً برای کنسرو ماهی تن سبک استفاده میشود)، از این رو به زنان باردار نیز توصیه میشود. ماهی تن آلباکور را به یک وعده در هفته محدود کنید.
منابع ایمن غنی از DHA شامل ماهی آزاد، ساردین، شاه ماهی، هالیبوت، کنسرو ماهی تن و تخم مرغ غنی شده با امگا 3 است.
از طرف دیگر، می توانید از پزشک خود بخواهید که مکمل مناسب DHA (300 میلی گرم در روز) را توصیه کند.
ویتامین A
عملکرد ویتامین A افزایش رشد سلول ها و بافت ها و جلوگیری از شب کوری است. با این حال، مصرف بیش از حد ویتامین A بیش از 10000 واحد بین المللی در روز در سه ماهه اول می تواند باعث نقص مادرزادی شود. بنابراین، در سه ماهه اول، زنان باردار باید ویتامین A مورد نیاز خود را به جای مکملها از طریق غذا تامین کنند و مصرف جگر را به دو قاشق غذاخوری (50 گرم) در هفته محدود کنند. منابع خوب شامل تخم مرغ، شیر، میوه ها و سبزیجات با رنگ قرمز و زرد تیره (به عنوان مثال، پاپایا، انبه، کدو تنبل، هویج) و سبزیجات با برگ سبز تیره (مثلا اسفناج و کلم بروکلی) هستند.
- مديريت وب سايت
- - نقطه نظرها، پيشنهادات و سوالات در مورد فيروز
- - معاونت تحقیق و توسعه فیروز
- - - پاسخ به سئوالات شما در مورد محصولات فیروز توسط کارشناسان واحد تحقیق و توسعه
- بارداری و زایمان
- - پیش از بارداری
- - - مراقبت های پیش از بارداری
- - - مشاوره
- - - بهداشت روان
- - - بهداشت جسمی
- - - تغذیه
- - - آزمایش ، سونوگرافی و ...
- - - اقدام برای بارداری
- - - تشخیص زمان تخمک گذاری
- - - مقدمات بارداری
- - - بهداشت زناشویی
- - بارداری
- - - تشخیص بارداری
- - - مشکلات شایع در بارداری
- - - ویار
- - - سوزش سر دل
- - - یبوست
- - - گرفتگی عضلات
- - - واریس
- - - کمردرد و پشت درد
- - - خستگی
- - - ورم پاها
- - - رشد جنین
- - - جفت ، پرده های جنینی(کیسه آب ) و مایع آمنیوتیک
- - - تغذیه در بارداری
- - - ورزش های دوران بارداری
- - - مصرف دارو طی بارداری
- - - عفونت در بارداری
- - - بهداشت فردی
- - - استحمام
- - - بهداشت دهان و دندان
- - - روابط زناشویی
- - - کار
- - - استراحت
- - - لباس
- - - مسافرت
- - - مصرف دخانیات و...
- - - آمادگی برای مادر شدن
- - - آمادگی برای پدر شدن
- - - آمادگی دیگر فرزندان خانواده
- - - بهداشت روان
- - - آزمایشات دوران بارداری
- - - سونوگرافی در بارداری
- - - علایم خطر در بارداری
- - - کاهش حرکت جنین
- - - خون ریزی یا لکه بینی
- - - استفراغ شدید و مداوم
- - - نشت یا پاره شدن کیسه آب
- - - ضربه به شکم
- - - خرید سیسمونی
- - - دو یا چند قلویی
- - - بيماريهاي داخلي
- - - بارداری ناخواسته
- - - کلاس های دوران بارداری
- - - احکام و آداب شرعی در باردارری
- - زايمان
- - - برنامه ی زایمان
- - - انتخاب نوع زایمان
- - - انتخاب پزشک
- - - انتخاب بیمارستان
- - - اقدامات لازم پیش از رفتن به بیمارستان
- - - علایم شروع زایمان
- - - زایمان طبیعی
- - - زایمان سزارین
- - - زایمان طبیعی
- - - اتاق زایمان
- - - انواع رو شهای کاهش درد زایمان
- - - بی حسی نخاعی – بی حسی اپیدورال
- - - زایمان در آب
- - - اپی زیاتومی (برش پرینه )
- - - زایمان زودرس
- - - سزارین
- - - سزارین با بیهوشی عمومی
- - - سزارین با بی حسی نخاعی یا اپیدورال
- - - خروج جفت و پرده های جنینی
- - - آداب و احکام شرعی زایمان
- - پس از زایمان
- - - تغیرات بدن بعد از زایمان
- - - خون ریزی پس از زایمان
- - - افسردگی پس از زایمان
- - - توان بخشی بعد از زایمان
- - - علایم خطر پس از زایمان
- - - سایر مشکلات پس از زایمان
- - - فعالیت جنسی بعد از زایمان
- - - احکام شرعی دوران نفاس
- - شیردهی
- - - مزایای شیر مادر
- - - مشکلات شیر دهی
- - - نحوه ی شیردهی
- - - تغدیه دوران شیردهی
- - - شیردهی و دارو ها
- - - احکام و آداب شیردهی
- - - آغوز
- - بارداری ناموفق
- - - سقط ( از دست رفتن جنین تا هفته 20 بارداری)
- - - حاملگی پوچ
- - - حاملگی خارج از رحم
- - - مول (بچه خوره)
- - - فوت جنین ( بعد از هفته 20 بارداری )
- - تنظیم خانواده
- - - روش های مورد استفاده برای بانوان
- - - روش های مورد استفاده برای آقایان
- - - روش اورژانس جلوگیری از بارداری
- - - انواع قرص های جلوگیری از باردای
- - - انواع آمپول های جلوگیری از بارداری
- - - انواع IUD (دستگاه)
- - - بستن لوله ها ی رحمی(TL )
- - - امتناع از مقاربت در زمان تخمک گذاری (روش ریتمیک)
- - - سایر روش ها
- - - روش طبیعی
- - - کاندوم
- - - بستن لوله ها ( وازکتومی )
- - - سایر روش ها
- پزشكي
- - رشد و تكامل در كودكان
- - تغذيه با شير مادر و يا شيشه شير
- - تغذيه كودك
- - عيوب مادرزادي و بيماريهاي دوران نوزادي تا كودكي
- - كودك بيمار و مراقبت بهداشتي
- - ساير موارد
- روانشناسي
- - روانشناسي
- - ازدواج
- - فلسفه ازدواج
- - ملاکهای انتخاب همسر
- - مراحل ازدواج
- - سایر موراد
- - خانواده
- - اخلاق و وظایف همسر داری
- - مهارتهای همسرداری
- - روابط دختر و پسر
- - سایر موراد
- - تربیت فرزند
- - مهارتهای فرزند پروری
- - مشکلات رفتاری فرزندان
- - سایر موراد
- - مهارتهای زندگی
- - خودشناسی
- - اعتماد به نفس
- - سایر موراد
- ساير موارد
- - ساير موارد
- تبادل نظر
- - تبادل نظر بين كاربران سايت
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 5 مهمان