مزایای خوردن دوغ در دوران بارداری

#1
مزایای خوردن دوغ در دوران بارداریاز آنجایی که پایهی اصلی دوغ دو ماده‌ی غذایی ماست و آب هستند. می‌توان مزایای خوردن دوغ در دوران بارداری را براساس این دو ماده در نظر گرفت:
  1. باعث هیدراته شدن بدن می‌شود
    درصد بالایی از دوغ را آب تشکیل داده است که به هیدراته نگه داشتن بدن کمک میکند. هیدراته ماندن بدن نقش مهمی در انتقال ویتامینهای مورد نیاز بدن به جنین ایفا میکند. بعلاوه هیدراته نگه داشتن بدن از مشکلاتی نظیر سردرد، گرفتگی عضلات و حالت تهوع می‌کاهد. هیدراته بودن بدن ضمن اینکه خطر عفونت ادراری را می‌کاهد، از مشکلاتی نظیر یبوست نیز جلوگیری می‌کند. 
  2. حاوی پروتئین و چربی است
    میزان پروتئین و چربی دوغ به میزان زیادی تحت‌تاثیر ماست اولیه است. پروتئین‌هایی که در دوران بارداری مصرف می‌کنید به اسید آمینه‌ها می‌شکنند و برای تولید پروتئین‌های بافتی جنین مورد استفاده قرار می‌گیرند. اهمیت پروتئین به طور ویژه در سه ماهه‌ی سوم افزایش پیدا می‌کند. اگر مادر در طول بارداری پروتئین کمی مصرف کند، خطر تولد نوزاد کم وزن افزایش می‌یابد. از طرف دیگر مصرف چربی در بارداری نیز برای تشکیل بافت‌های جنینی و انتقال ویتامین‌های محلول در چربی به شدت در این دوران ضروری است.
  3. حاوی ویتامین D و B است
    دوغ حاوی میزان بالایی ویتامین D و B ست و به دلیل نقش پررنگ این دو ویتامین در رشد و نموی جنین، خوردن دوغ در دوران بارداری می‌تواند بسیار مفید باشد. ویتامین D در بارداری به طور ویژه در تشکیل استخوان‌های جنین و جذب کلسیم و فسفر در روده استفاده می‌شود. 
  4. حاوی کلسیم است
    اهمیت مصرف کلسیم در دوران بارداری بر کسی پوشیده نیست. از این ماده‌ی معدنی در تشکیل استخوان‌های جنین استفاده می‌شود. به هر میزان که ذخایر کلسیم مادر غنی‌تر باشد، کلسیم کمتری از استخوان‌ها و دندان‌های مادر برای رشد و نموی جنین تخلیه می‌شود. 
  5. حاوی باکتری‌های پروبیوتیک است
    پروبیوتیک‌ها گروهی از ارگانیسم‌ها هستند که اثرات سلامتی بخش زیادی دارند. پروبیتویک‌ها باعث بهبود سیستم ایمنی نوزاد می‌شوند و احتمال حساسیت‌های پوستی در آنها را می‌کاهند. اما پروبیوتیک‌ها برای مادر نیز مفید هستند، آنها فلور میکروبی روده‌ی مادر را بهبود بخشیده و از بروز یبوست که یک مشکل رایج در بارداری است جلوگیری می‌کنند. بعلاوه پروبیوتیک‌ها خطر بروز التهاب و عفونت را کاهش می‌دهند. 
مزایای دوغ حاوی نعناع


ارسال پست

بازگشت به “تغذیه در بارداری”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 28 مهمان

cron