تاخیر تکاملی چیست؟

#1
تأخیر در رشد زمانی اتفاق می افتد که کودک در یک زمان یا سنی که انتظار می رود ، به نقاط عطف رشد خود نرسد. نقاط عطف رشد مراحلی است که اکثر کودکان آنرا طی می کنند و معمولاً در محدوده سنی مشخصی ظاهر می شوند. به عنوان مثال کنترل سر ، غلت زدن ، سینه خیز رفتن ، چهاردست وپا رفتن ، راه رفتن و صحبت کردن.

رشد کودک به فرآیند توسعه و دستیابی به نقاط عطف رشد کودک اشاره دارد. تأخیرهای غیر طبیعی در رشد و همچنین جلوگیری از رسیدن کودک به این نقاط عطف به تأخیر رشد مربوط می شود. این ممکن است بر مهارت های حرکتی ، گفتاری و زبانی و اجتماعی کودک تأثیر بگذارد. گفته می شود کودکی که در همه این مناطق تأخیر داشته باشد ، دارای تأخیر تکاملی سراسری (global developmental delay) است.

نقاط عطف کودک به مرور زمان به شکلی مرتب ساخته می شود. کودکان با سرعت های مختلفی رشد می کنند و نقاط قوت و ضعف مختلفی دارند و این بدان معنی است که تشخیص تاخیر در رشد اغلب دشوار است مگر اینکه رشد کودک به میزان قابل توجهی پایین تر از سطح مورد انتظار باشد.

درمان کاردرمانی نقاط عطف رشد حرکتی مانند غلت زدن ، نشستن ، سینه خیز رفتن و راه رفتن و پیشرفت جسمی مانند تعادل ، هماهنگی و تحرک را بهبود می بخشد. کاردرمانی همچنین پوزیشن صحیح را ارتقا می بخشد و تمرینات سرگرم کننده و تحریک آمیز را برای به دست آوردن ثبات و هماهنگی پوسچر فراهم می کند. کاردرمانی همچنین با هدف کمک به کودکان در دستیابی به نقاط عطف خود در اسرع وقت ، باعث افزایش رشد جسمی خواهد شد.

 

چه عواملی باعث تاخیر در تکامل می شود؟

تأخیر در تکامل ممکن است به دلایل زیادی ایجاد شود. عوامل ژنتیکی و محیطی تأثیر فزاینده ای بر رشد کودک دارند.

 

عوامل ژنتیکی

کودکان در صورت بروز اختلال ژنتیکی یا کروموزومی مانند سندرم داون در معرض تاخیر در رشد قرار دارند. این رشد غیر طبیعی ممکن است در رحم رخ دهد در حالی که کودک هنوز در حال رشد است.

 

فاکتورهای محیطی

تاخیر در رشد ممکن است به دلیل تولد زودرس ، اختلالات ژنتیکی ، وراثت و قرار گرفتن در معرض عفونتها قبل یا بعد از تولد رخ دهد. هر کودک با تاخیر رشدی با کودک دیگر متفاوت است. برخی از کودکان ممکن است در یک منطقه خاص تأخیر داشته باشند مانند راه رفتن در حالی که بقیه مهارتهایشان ممکن است به موقع رشد خود را ادامه دهند.

اگر به نظر می رسد رشد جسمی ، گفتاری یا فکری فرزندشان در یک یا چند منطقه کندتر از حد متوسط ​​رشد در اکثر کودکان باشد ، ممکن است والدین نگران شوند. تشخیص ممکن است پیچیده باشد زیرا بسیاری از شرایط دیگر علائم مشابهی دارند. بسیاری از کودکانی که ممکن است دلیل تأخیر در رشد آنها مشخص نشده باشد به عنوان تأخیر رشدی تشخیص داده شوند.

 اطلاعات بیشتر در سایت:
http://drhoseinisianaki.com/تأخیر-تکاملی-چیست؟/

کلینیک توانبخشی دکتر حسینی سیانکی


Re: تاخیر تکاملی چیست؟

#2
کلینیک توانبخشی حسینی سیانکی با دو شعبه در شرق و غرب با بیش از ۱۵ سال تجربه ، کادر مجرب و تجهیزات مدرن ، آماده ارائه خدمات کاردرمانی ، گفتاردرمانی و روانشناسی است.
این مرکز مجهز به بخش های ذیل می باشد:
۱. کاردرمانی جسمی ۲. کاردرمانی ذهنی ۳. گفتاردرمانی ۴. کاردرمانی درکی-حرکتی ۵. کاردرمانی در مهارتهای دست ۶. اتاق تاریک ۷. سنسوری روم ۸. بازی درمانی ۹. رفتار درمانی ۱۰. اتاق شنیداری ۱۱. کاردرمانی حسی ۱۲. آموزش و سنجش پیش از مدرسه ۱۳. انواع تست های هوش ، توجه ، ادراک بینایی و شنیداری و… ۱۴. آب درمانی (هیدروتراپی) ۱۵. مکانوتراپی ۱۶. ماساژ درمانی ۱۷. تحلیل رفتار کاربردی ۱۸. درمان پاسخ محوری ۱۹. گروه درمانی ۲۰. کاردرمانی و گفتاردرمانی در منزل.
http://drhoseinisianaki.com

علائم هشدار دهنده تاخیر رشد در نوزادان

#3
علائم هشدار دهنده تأخیر رشد در نوزادان

نوزاد تا ۳ ماهگی:

وقتی او را بلند می کنید ، سرش را بالا نمی برد.هنگامی که او را در آغوش خود نگه می دارید ، پشت و گردن خود را بیش از حد به عقب باز می کند.وقتی در ۳ ماهگی او را بلند می کنید پاهایش سفت شده یا از روی هم عبور می کنند.بی حالی و به آرامی تغذیه می کند یا به خوبی نمی مکد.به صدای بلند یا چراغ های روشن پاسخ نمی دهد.نمی خندد.در جابجایی چشم یا دنبال کردن اشیاء متحرک مشکل دارد.حرکتی در دست و پا ندارد.

 

۳ تا ۶ ماه:

حتی در ۴-۵ ماهگی اسباب بازیها را نمی گیرد یا به آنها نمی رسد.نمی تواند از سرش به خوبی حمایت کند.اسباب بازی مورد علاقه خود را به دهان نمی آورد.هنگام نگاه داشتن کودک روی سطح بصورت ایستاده ، پاهای خود را روی زمین فشار نمی دهد.غلت نمی زند.تعامل یا لبخند زدن ندارد.حتی در صورت حمایت هم نمی تواند ، بنشیند.

 

۷ تا ۹ ماه:

نمی تواند در سن ۷-۸ ماهگی به طور مستقل بنشیند.هنوز قادر به وارد کردن اشیاء در دهان نیست.قادر به رسیدن به اشیاء نیست.نمی تواند وزن خود را روی پاهای خود تحمل کند.هیچ صدایی ایجاد نمی کند.

 

۹ تا ۱۲ ماه:

بدون پشتیبانی نمی توان بایستاد.به هیچ وجه چهاردست وپا نمی رود و به شکلی که بیشتر اوقات در وضعیت چهاردست وپا می افتد.آوا سازی نمی کند.به اشیاء اشاره نمی کند.

 

علائم هشدار دهنده تأخیر رشد در کودکان نوپا

 

۱۳ تا ۲۴ ماه:

نمی تواند در سن ۱۸ ماهگی راه برود.دائماً روی انگشتان پا راه می رود.سرعت رشد آهسته تری دارد.حداقل ۵ کلمه معنی دار را بیان نمی کند.دستورالعمل های ساده را نمی فهمد یا پیروی نمی کند.

 

۳۶ ماه:

نمی تواند از پله ها استفاده کند و اغلب سقوط می کند.غالباً آبریزش دهان دارد.قادر به گفتن جملات کوتاه ساده نیست.

 

چگونه به فرزند خود با تأخیر در رشد کمک کنیم؟

۱. همیشه مراقب علائم باشید. هرچه زودتر این تأخیرها را تشخیص دهید ، تصحیح آنها و کمک به فرزندتان در دستیابی به این نقاط عطف راحت تر خواهد بود.

۲. بلافاصله به پزشک متخصص اطفال خود مراجعه کنید. آنها توصیه های مفیدی را به شما ارائه می دهند و به شما می گویند چه کمبودی دارد و در صورت لزوم غربالگری را توصیه می کنند.

۳. یادداشت بردارید ، تاریخ ها را درج کنید به یک نمودار رشد مراجعه کنید و به فرزند خود کمک کنید تا به نقطه عطف او برسد.

۴. همچنین فاکتورهای اساسی مانند نارس بودن را در نظر بگیرید. به عنوان مثال اگر فرزند شما ۸ هفته زودتر متولد شده است ، می توانید برای رسیدن به نقطه عطف خود انتظار ۸ هفته تاخیر را داشته باشید.

۵. شما می توانید به یک مرکز توانبخشی (کاردرمانی و گفتاردرمانی) جهت دستیابی به این نقاط عطف رشدی مراجعه کنید.

۶. توصیه می شود برای کودکان در سن مدرسه ، برای پیگیری رفتار و رشد کودک در یک محیط خارجی با معلمان در تماس مداوم باشید.

اطلاعات بیشتر داخل سایت:
http://drhoseinisianaki.com/علائم-هشدار ... یر-تکاملی/
ارسال پست

بازگشت به “عيوب مادرزادي و بيماريهاي دوران نوزادي تا كودكي”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 6 مهمان

cron