به کودکان زیر یک سال عسل ندهید!

#1
عسل طبیعی یک غذای سالم برای کودک می‌باشد، اما مطالعات متعددی نشان می‌دهند که در کنار فواید بسیاری که مصرف عسل برای کودکان دارد، ممکن است در دوران نوزادی و کودکی، مضراتی هم داشته باشد که لازم است به آن‌ها دقت شود.
مضرات عسل در دوران کودکی 
به دلیل اهمیت توجه به این مضرات، ما در زیر ابتدا به آسیب‌هایی که ممکن است عسل به سلامت کودک بزند، اشاره می‌کنیم و سپس به بیان خواص عسل برای کودکان می‌پردازیم.
 
تصویر

1- خطر بوتولیسم در نوزاد زیر یکسال
عسل حاوی میکروارگانیسم‌های بسیاری نظیر اسپور مخمر، کپک و باکتری‌ها است. اسپور کلستریدیوم‌ها، ازجمله مهم‌ترین میکروارگانیسم‌های موجود در عسل هستند. این اسپورها می‌توانند در روده نوزادان زیر ۱ سال، که فاقد فلور میکروبی کارآمد هستند و هم‌چنین سیستم ایمنی آن‌ها به طور کامل تکوین نیافته است، در شرایط بی‌هوازی سم بوتولینوم را تولید کنند. این سم می‌تواند سبب ایجاد بوتولیسم (نوعی بیماری فلج کننده عصبی) در نوزاد شود. 
این بیماری در نوزادان زیر ۱۲ ماه دیده می‌شود. بوتولیسم نوزادان، یک سندرم کمپلکس است و از نشانه‌های آن شامل کاهش اشتها، مکش ضعیف، کاهش حرکات ناآگاهانه، از بین رفتن حالت چهره، گریه ضعیف، افتادگی پلک، از دست دادن کنترل سر، بلع دشوار، حرکات غیرعادی چشم، گشادی مردمک و سست شدن پاسخ مردمک به نور، سستی عمومی بدن و مشکلات تنفسی می‌باشد.
2- آسیب به دندان‌های کودک در صورت عدم مراقبت
مصرف زیاد عسل در کودکان به ویژه در شب، به علت داشتن مواد قندی، ممکن است به مرور سبب پوسیدگی دندان‌های آن‌ها شود. پس تاکید می‌شود مقادیر مصرفی به اندازه و با رعایت اصول بهداشتی در ارتباط با دندان‌ها باشد.
خواص عسل برای کودکان 
در کنار لحاظ کردن احتیاط‌های لازم در مصرف عسل، استفاده از این ماده غذایی در کودکی، دارای فواید بسیاری نیز می‌باشد. ازجمله این فواید شامل موارد زیر است:

1- عسل طبیعی با دارا بودن انواع آنزیم‌ها، آمینو اسیدها، آنتی اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد معدنی، منبعی غنی از بسیاری از مواد مغذی به شمار می‌رود.

2- تحقیقات ثابت کرده‌اند که عسل به دلیل رطوبت پایین، فشار اسمزی بالا و اسیدی بودن سبب توقف رشد عوامل عفونت‌زا، از جمله ویروس‌ها، باکتری‌ها و انگل‌ها می‌شود. در نتیجه اثرات گفته شده، مطالعات جدید نشان داده‌اند که مصرف عسل در بهبود سرفه‌های کودکان نیز موثر می‌باشد.

3- عسل سبب افزایش فرآیند خون‌سازی از طریق افزایش میزان هموگلوبین‌های خونی می‌شود.

4- عسل در بهبود آلرژی‌ها و بیماری‌های تنفسی در کودکان موثر است.

5- زخم‌های دهانی، آفت و آبسه‌های دهانی از جمله مشکلات رایج در کودکان هستند که عسل گزینه مناسبی جهت بهبود آن‌ها می‌باشد.

6- عسل به بهبود شرایط گوارشی کمک می‌کند. مثلا از طریق تاثیر بر باکتری‌های مفید دستگاه گوارش، سبب تسهیل فرآیند گوارش و اجابت مزاج می‌شود و هم‌چنین در بهبود یبوست و یا اسهال نیز موثر است.

7- در مقایسه با سایر موادقندی، عسل طبیعی به میزان بیش‌تری سبب ارتقا رشد و وزن گیری در کودکان می‌شود.

8- عسل به افزایش جذب کلسیم و بهبود تراکم توده استخوانی کمک می‌کند.

9- عسل حاوی ترکیبات قندی می‌باشد که سبب افزایش انرژی می‌گردند و مقاومت فرد در برابر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند. همچنین ترکیبات ضد میکروبی، باکتریایی و ضد التهابی موجود در عسل، سبب ایجاد مقاومت در برابر بسیاری از بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های عفونی نظیر عفونت‌های مجاری ادراری می‌گردند.

منبع: مقاله "ایا عسل برای کودکان مضر است" درکام


ارسال پست

بازگشت به “تغذيه كودك”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 10 مهمان

cron