درمان سرماخوردگی کودک در خانه

#1
کودکان زیاد سرما می‌خورند. این اتفاق گریزناپذیر بخشی از زندگی آنهاست، زیرا ویروس‌های زیادی از سرماخوردگی وجود دارد که لازم است بدن آنها نسبت به آنها ایمن شود. برخی از والدین اغلب وقتی فرزندشان سرما می‌خورد، بدون اینکه به پزشک اطفال مراجعه کنند خیلی سریع به او دارو می‌دهند اما پزشکان هشدار می‌دهند که داروهای بدون نسخه برای درمان سرفه و سرماخوردگی کودکان مؤثر نیستند و می‌توانند برای کودکان زیر ۶ سال خطرناک هم باشند. اما این بدان معنا نیست که کودکتان باید درد بکشد. ناراحتی او خواه سرفه و سرماخوردگی باشد یا آنفلوانزا، شما می‌توانید بعد از مراجعه به پزشک و مشخص شدن نوع و شدت بیماری کودک، درمان‌های خانگی ملایم و ایمنی را نیز امتحان کنید. اگرچه این درمان‌ها بیماری کودکتان را که دورهٔ آن معمولاً تا ۱۰ روز طول می‌کشد کوتاه‌ نخواهد کرد اما حتماً حال عمومی او را خیلی بهتر خواهد کرد.

شیر مادر
بهترین درمان برای سرماخوردگی و سرفه یا هر بیماری دیگر برای نوزادانی که کمتر از ۶ ماه سن دارند، شیر مادر است. شیر مادر آنتی‌بادی‌ها را از بدن مادر به بدن کودک انتقال می‌دهد و به این ترتیب به او کمک می‌کند تا با عفونت مبارزه کند و در عین حال سیستم ایمنی بدن او قوی می‌شود. بنابراین، شیر مادر بهترین داروی خانگی برای درمان سرماخوردگی و سرفه و تب در نوزادان است. قطعا متوجه خواهید شد که کودک در زمانی که سرماخوردگی دارد و سرفه می‌کند، میل چندانی به خوردن شیر ندارد، بنابراین توصیه می‌شود که تعداد دفعات شیردهی را افزایش دهید.

قطرهٔ بینی و پوآر بینی 
وقتی بچه‌ها کوچک‌تر از آن هستند که بینی خود را خوب تمیز کنند، می‌توان بینی آنها را با قطرهٔ بینی یا پوآر بینی تمیز کرد، به ویژه برای گرفتگی بینی کودک در شیردهی مادر یا تغذیه با شیشه‌شیر مشکل ایجاد می‌کند. اما از اسپری‌های ضداحتقان بینی برای کودک یا فرزندان خردسال خود استفاده نکنید. پزشکان آنها را برای کودکان زیر ۶ سال و حتی بزرگ‌تر توصیه نمی‌کنند. اسپری‌های بینی مؤثر نیستند و می‌توانند اثر بازگشتی داشته باشند و درنتیجه در درازمدت باعث افزایش احتقان شوند.

سوپ داغ برای گرم شدن و تسکین
شما همچنین می‌توانید سوپ گوجه‌فرنگی یا سبزیجات گرم را همراه با اندکی پودر فلفل به کودک بدهید. اگر کودک‌تان خوردن مرغ را شروع کرده‌است، می‌توانید سوپ مرغ ساده نیز برای او تهیه کنید. سوپ‌ها بدن کودک را گرم می‌کنند و مایعات را به بدن او می‌رسانند، چیزی که هنگام بهبودی او ضرورت دارد. با وجود سوپ، شیر مادر یا شیر خشک همچنان ضروری است.

عدم استرس
به کودک خود تنش وارد نکنید. گاهی پدر و مادر ناخودآگاه منجر به ایجاد استرس در کودک می‌شوند. اگر کودک بخواهد کاری انجام دهد، لطفاً به او سخت نگیرید. همچنین او را مجبور به خوردن غذایی که دوست ندارند، نکنید؛ می‌توانید آن را با برخی سوپ‌ها یا مایعات یا میوه‌های دیگر جایگزین کنید. هدف این است که کالری کافی در روز داشته باشد. اگر کودک دچار استرس شود، بهبودی او زمان بیشتری طول می‌کشد.

توصیه های مهم:
1. به هیچ عنوان تا قبل از 1 سالگی از عسل برای درمان سرماخوردگی کودکان استفاده نکنید!
2. اگر کودک یا نوزاد شما سرماخورده است مطابق با فصل برای آن‌ها لباس بپوشانید. لباس نوزاد باید به اندازه‌ای باشد که قفسه سینه را از گرما و یا سرما حفظ نماید.
3. تا جایی که ممکن است از شیر مادر برای تغذیه نوزاد استفاده نمایید. این شیر می‌تواند به طور موثری بدن نوزاد را در برابر میکروب‌ها و ویروس‌های مختلف مقاوم نگه دارد.
4. کودک خود را همواره در آغوش نگه دارید. محبت و نوازش کردن کودک کمک می‌کند تا هرچه سریعتر بهبود پیدا کنند.
5. در زمان سرماخوردگی کودک و یا نوزاد اشتهای خود را از دست خواهد داد پس بنابراین به اجبار او را تغذیه نکنید.
6. در صورتی که علائم سرماخوردگی تشدید پیدا کرد حتما به پزشک متخصص اطفال مراجعه نمایید.
7. از مصرف خودسرانه دارو برای نوزاد جدا خودداری کنید و این کار را تنها با تجویز پزشک انجام دهید چراکه ممکن است موجب به عوارضی مانند کم توجهی یا عدم تمرکز در کودکان شود.

چه زمانی به دکتر مراجعه کنیم؟
سرماخوردگی کودکان - اگر بیماری کودک پس از چند روز بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید. اگر حال کودک‌تان پس از گذشت چند روز بهتر نشد، به متخصص اطفال مراجعه کنید. همچنین اگر کودک علائمی مانند تب بالا، حالت تهوع، تب و لرز، سرفه‌های خشک یا خستگی شدید داشت، با پزشک مشورت کنید. این علائم می‌تواند نشانه‌ی بیماری‌های شدیدتری مانند آنفولانزا باشند.

اگر کودک‌تان آسم، دیابت یا بیماری جدی دیگری دارد، در مورد داروها و روش درمان با متخصص اطفال مشورت کنید. برخی بیماری‌ها مانند سینه‌پهلو می‌تواند در اثر آنفولانزا ایجاد شود. مراقب این بیماری‌ و علائمش باشید. علائم آن شامل تب (پایین‌تر از ۳۹ درجه‌ی سانتی‌گراد)، حرکت خلط به‌ سمت دهان در اثر سرفه، درد و خستگی است.

با بهترین کودک، کودک خود را بهتر بشناسید!


ارسال پست

بازگشت به “رشد و تكامل در كودكان”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 4 مهمان

cron