نکات و مراحل مهم شستشوی فرش ابریشم

#1
بی شک فرش ابریشم یکی از نشانه های هنر اصیل ایرانی در جهان است. از طرفی به دلیل ظرافت و کیفیت بالا و برای جلوگیری از آسیب دیدن پارچه آنها، دانستن روش صحیح شستشوی فرش ابریشم از اهمیت بالایی برخوردار است. در واقع برای شستن فرش های ابریشمی باید اصول خاصی را رعایت کرد وگرنه بافت این کفپوش های زیبا دیگر زیبایی و جلوه اصلی خود را نخواهد داشت. در این مقاله قصد داریم به روش شستشوی فرش ابریشم بپردازیم زیرا گاهی با نگهداری دقیق فرش باز هم کثیف یا آسیب می بیند. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.
نحوه شستن فرش ابریشمیدر واقع شستن فرش ابریشمی کامل با شستن فرش های دیگر تفاوت چندانی ندارد. اما برای افزایش دوام و زیبایی بافت فرش ابریشم بهتر است طبق اصول زیر فرش خود رو به قالیشویی شربت اوغلی بسپارید. مراحل شستشوی فرش ابریشم مصنوعی و ماشینی شامل گردگیری، لکه گیری، استفاده از مواد شوینده مناسب، شستشوی فرش، آبکشی و خشک کردن می باشد. در ادامه توضیحات کاملی در مورد هر کدام ارائه می دهیم.
مرحله حذف گرد و غبار در شستشوی فرش ابریشمدر مرحله اول باید از جاروبرقی استفاده کنید تا تمام گرد و غبار و کثیفی از سطح فرش پاک شود. فقط مراقب باشید به دلیل ظرافت بالای فرش های ابریشمی حتما باید آنها را با جاروبرقی جارو کنید. اگر جاروبرقی ندارید اشکالی ندارد می توانید از جارو دستی استفاده کنید یا با کمک شخص دیگری فرش را تکان دهید. همچنین در پایان کار جارو کردن، دست خود را روی الیاف فرش بکشید تا مطمئن شوید که بین پرزهای فرش، کثیفی و آشغال وجود ندارد.
لکه گیری فرش ابریشممرحله بعدی شستشوی ماشینی فرش ابریشم، پاک کردن لکه های رنگی از سطح فرش است. در این مرحله استفاده از یک ماده عالی که علاوه بر آسیبی به بافت فرش، لکه ها را از بین ببرد بسیار مهم است. جوش شیرین خالص یک انتخاب عالی برای از بین بردن لکه های رنگی از فرش ابریشم است، زیرا به هیچ وجه به الیاف فرش آسیب نمی رساند.
 بعد از گذاشتن جوش شیرین روی لکه های رنگی و از بین بردن لکه ها، باقی مانده جوش شیرین را از روی فرش پاک کنید. البته باید توجه داشته باشید که در این مرحله از شستشوی فرش ماشینی ابریشم، هرگز از حرارت برای خشک شدن لکه استفاده نکنید و بگذارید لکه در همان هوای محیط خشک شود. به طور کلی روش های مختلفی برای از بین بردن لکه از روی فرش وجود دارد.
 برای از بین بردن لکه های فرش می توانید از مخلوط آب و سرکه سفید استفاده کنید. مقدار مساوی آب و سرکه سفید را مخلوط کرده و محلول را روی یک پارچه سفید بمالید. پارچه را روی لکه ها بکشید و قسمت های مرطوب فرش را با یک پارچه تمیز دیگر خشک کنید.
 قدرت پاک کنندگی نوشابه نیز بالاست، بنابراین می توانید یک پارچه سفید تمیز را به نوشابه آغشته کنید و لکه ها را از روی فرش پاک کنید. در نهایت قسمت های مرطوب را با پارچه دیگری خشک کنید. هنگام شستن فرش ابریشم، اگر فرش بوی بدی داد، می توانید از جوش شیرین استفاده کنید. جوش شیرین را روی فرش بریزید و پس از یک ساعت فرش را با جاروبرقی تمیز کنید.
از شوینده مناسب استفاده کنیدبرای انتخاب ماده شوینده مناسب برای شستشوی فرش ابریشمی توجه به دو عامل نوع لکه و میزان نفوذ لکه در الیاف فرش بسیار مهم است. مثلاً پاک کردن لاک از روی سطح فرش با لکه قهوه متفاوت است. اگر از شوینده های نامناسب برای از بین بردن لکه استفاده کنید، فقط بافت و الیاف فرش آسیب می بیند. همچنین دقت کنید برای از بین بردن لکه های فرش، شوینده ای را انتخاب کنید که خنثی باشد، زیرا در غیر این صورت رنگ اصلی فرش را تغییر می دهد.
 هنگام شستن فرش های ابریشمی و پشمی بر خلاف فرش های دیگر نباید از آب گرم استفاده کنید و حتما فرش را با آب سرد یا ولرم بشویید. اگر فرش دوباره رنگ شد، توصیه می کنیم فرش را از قبل خیس نکنید. زیرا ممکن است قسمت های تیره رنگ روشن جای خود را بگیرد و فرش دیگر زیبایی اصلی خود را نداشته باشد. بهتر است از یک شوینده مناسب با قدرت پاک کنندگی متال وب همراه با آب استفاده کنید. همزمان با ریختن مخلوط آب و مواد شوینده روی بافت فرش، با دستان خود تمام مواد شوینده را از روی فرش پاک کنید.
مرحله آبکشی در شستشوی فرش طرح ابریشمآبکشی و اتو کردن فرش ابریشمی مهمترین قسمت شستشوی آن است. این مرحله باید با دقت زیادی انجام شود و تا حد امکان آب داخل پارچه فرش باقی نماند. پس از آبکشی و اتو یک ساعت زمان دهید تا آب باقیمانده از بافت فرش خارج شود. همچنین در طی این مرحله برای حفظ رنگ بافت اصلی فرش تا حد امکان فرش را جابه جا نکنید.
خشک کردن فرش ابریشمیوقتی مطمئن شدید که دیگر آبی در فرش نمانده است، می توانید آن را آویزان کنید تا خشک شود. هنگام شستن فرش های ابریشمی در منزل مراقب باشید، هرگز فرش را با رطوبت زیاد نشویید. بعد از خشک شدن فرش حتما از برس مخصوص استفاده کنید. از طرفی برای مسواک زدن باید فرش را روی زمین پهن کنید و فرش را در جهت خواب برس بزنید تا بافت آن به حالت اولیه برگردد.
نکات مهم دیگر در مورد نحوه شستشوی فرش ابریشمعلاوه بر استفاده از اصول صحیح در شستشوی فرش طرح ابریشم، توجه به نکات لازم برای حفظ بافت و زیبایی فرش بسیار حائز اهمیت است. برای شستن فرش گل ابریشم بهتر است از یک قالیشویی مجرب استفاده کنید زیرا با استفاده از مواد شوینده اشتباه یا تکنیک غیراصولی امکان آسیب رساندن به فرش وجود دارد. از طرفی برای شست و شوی فرش ابریشم در منزل حتما مراحل فوق را مرحله به مرحله انجام دهید تا پس از شستشو و خشک شدن این محصول نفیس دقیقا مانند روز اول شود.
 قبل از شستن فرش ابریشم، حتما یک دستمال سفید را با آب گرم خیس کنید و روی پره های فرش بکشید. با این کار متوجه می شوید که آیا فرش رنگ پس می دهد یا خیر. در صورت بازگشت رنگ، سعی کنید فرش را برای مدت طولانی خیس نگه ندارید. زیرا قسمت های روشن رنگ قسمت های تیره را می گیرند. همچنین تا حد امکان از شوینده های شیمیایی در شستشوی فرش های ابریشمی استفاده نکنید و آنها را با مواد شوینده طبیعی جایگزین کنید.
 حرف پایانی
 حفظ سلامت فرش در شستشوی فرش تمام ابریشم اولویت اول است و همانطور که گفتیم بهتر است از قالیشویی شربت اوغلی مطمئن کمک بگیرید. به عنوان آخرین نکته بد نیست بدانید که برخی از مواد مانند مواد شیمیایی قلیایی و آب داغ به طور کلی به بافت فرش آسیب می رساند. بنابراین استفاده از آنها در فرآیند شستشو تنها از زیبایی فرش می کاهد. همچنین اگر فرش با موادی مانند جوهر، قهوه، چای و مواد دیگر آغشته شد، سعی کنید در همان لحظه لکه را از روی فرش پاک کنید. در غیر این صورت رنگ در بافت فرش نفوذ کرده و تمیز کردن آن مشکل خواهد بود. قیمت شستشوی فرش ابریشم تفاوت چندانی با سایر انواع فرش ندارد. اما از آنجایی که قالیشویی ها از تجهیزات عالی و تجربه کارشناسان استفاده می کنند، دیگر نگران آسیب دیدن الیاف فرش و از بین رفتن ظاهر آن نخواهید بود.
  
 منبع: ortega.ratablog.com


تعمیر مانیتور
تعمیر تلویزیون آبخورده
تعمیر گوشی اپل
قالیشویی شربت اوغلی

Re: نکات و مراحل مهم شستشوی فرش ابریشم

#2
بهترین موقع برای رنگ برداری از فرش دستباف چه زمانی است؟
لکه برداری کاری نیس که بتوانید آن را در خانه انجام دهید، اما نگران نباشید زیرا می‌توانید با اعتماد به قالیشویی خوب در مشهد فرش دستباف خود را به آنان بسپارید و از لحاظ ترمیم خیالتان راحت باشد. بعضی اوقات به دلیل این که فرش طبق استاندارد اصولی خود شسته نشده است، همچنین خامه‌های رنگی‌اش اصولی رنگرزی نشده است. در این مواقع بیشتر شاهد رنگ‌دادن آن هستید، از این رو بهتر است تا این مقاله را به دقت مطالعه نمایید تا بتوانید با اصول رنگ برداری و بهترین زمان آن آشنا شوید.
برای ادغام نشدن رنگ های فرش و تثبیت رنگ های آن چه کاری باید انجام دهیم؟
هنگامی که فرش خود را در منزل شستشو می‌دهید باید خیلی به این موضوع دقت کنید که هنگام آب گرفتگی، آب گرم روی فرش نریزد. به این دلیل که ممکن است رنگ‌های فرش با یکدیگر قاطی شوند. همچنین لازم به ذکر است که قالیشویی‌های حرفه‌ای هنگام شستشوی فرش، فرش‌های حساس و دستباف را از قالی‌های معمولی جدا می‌کنند. این جدا کردن فرش‌ها از یکدیگر به دلیل تفات شستشوی آن‌ها است. برای فرش‌های حساس باید از موادی استفاده کنند که رنگ فرش را تثبیت می‌کنند. اما گاهی اوقات به دلیل نبود راه‌حل دیگری، قالیشویی مجبور می‌شود تا از رنگ برداری استفاده نماید. اگر در این حوزه سوال بیشتری داشتید می‌توانید با کارشناسان بهترین قالیشویی مشهد تماس بگیرید و سوالات مربوطه خود را از کارشناسان مجرب این مجموعه انجام دهید.
چه موادی برای رنگ برداری لازم است؟
برای اینکه بتوانید بهترین مواد را جهت رنگ‌برداری فرش برگزینید، بایستی به نوع فرش و تحمل دمای آن توجه ویژه‌ای داشته باشید. دو نوع رنگ برداری را در زیر تشریح کرده‌ایم، بهتر است که به این قسمت توجه نمایید:
رنگ برداری فرش‌های کرومی:
این روش توسط مواد غیر یونی مکمل انجام شده و اکثرا مانند arolun LW و uniraline W هستند.
رنگ‌برداری رنگ‌های غیر اسیدی:
این روش با استفاده از موادی همچون نمک سولفات سدیم، محلول آمونیاک، پریدین و کربنات سدیم و بعد استفاده از یک اسید ضعیف برای خنثی نمودن PH فرش می‌باشد.
روش دیگری که در این زمینه می‌توانیم به شما معرفی کنیم، ترکیب کردن دی کرومات و اسید سولفوریک است. برای اینکه بتوانید تاثیر احیا کردن را بیشتر انجام دهید، باید از موادی استفاده کنید که بیشتر هیدروسولفیت سدیم و ترکیباتی همچون فرمالوئید داشته باشند.
نحوه رنگ برداری چگونه انجام می شود؟
رنگ برداری از اصول و قائده خاصی برخوردار است، به همین دلیل بهتر است که این کار را به قالیشویی‌ معتبری مانند قالیشویی خوب در مشهد بسپارید. برای اینکه یک قالیشویی بتواند به بهترین شکل ممکن رنگ برداری را انجام دهد، باید به این موارد توجه ویژه‌ای بکند. ماده رنگزاری کاربردی، جنس پرز قالی و نمره یکی از مهم‌ترین فاکتورها به حساب می‌آیند. زمانی که این فاکتورها مورد بررسی قرار گرفتند، نوبت به پیش گرفتن روش مورد نظر است:
  • برای کم کردن از شدت رنگی فرش، باید مکانی پر از مواد اکسید کننده آماده گردد تا بتوانند این کار را انجام دهند.
  • انحلال رنگی فرش باید از طریق این مواد انجام شود، بهره‌بردن از مواد اکسید کننده مانند بی کرومات پتاسیم در نقاطی از فرش و آب اکسیژنه
  • تغییر فام رنگی پرز فرش یکی از مراحل حساس این روند می‌باشد، به همین دلیل باید از مواد احیا کننده‌ای همچون هیدروسولفیت سدیم استفاده شود.
چه مدت زمان لازم است تا فرش به حالت اول برگدد؟
زمانه که رنگ برداری به درستی انجام گردد، فرش به حالت اولیه بازگشته و ارزش فرش کم نمی‌شود. اما نسبت به مواد مختلف که برای رنگ‌برداری استفاده می‌شود، این زمان چیزی حدود بین حداقل 5 دقیقه تا حداکثر 60 دقیقه زمان لازم است. اما بهترین کار این است که قبل از انجام عملیات زمان لازم برای برگشتن به حالت اولیه توسط هر ماده را در آورید.
سخن تکمیلی
برای اینکه بتوانید به بهترین شکل ممکن لکه برداری فرش دستباف خود را انجام دهید، نمی‌توانید این کار را در خانه انجام دهید؛ به همین دلیل باید به بهترین قالیشویی اعتماد کرده و قالی را به آنان بسپارید. قالیشویی خوب در مشهد مجهز به پیشرفته‌ترین سیستم‌های شستشوی فرش و مجرب‌ترین کادر می‌باشد، از این رو می‌توانند بدون اینکه آسیبی به فرش شما برسد آن را ترمیم کرده و رنگ برداری آن را به صورت استاندارد انجام دهند. البته قالیشویی های خوبی هم در تهران وجود دارد که کیفیت خدماتشان مورد تایید است، قالیشویی آرکا یک قالیشویی خوب غرب تهران است.
 
ارسال پست

بازگشت به “تبادل نظر بين كاربران سايت”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 119 مهمان

cron