انواع روش‌های عمل جراحی شانه

#1
عمل جراحی شانه به طور کلی به دو دسته زیر تقسیم می‌شود:

عمل جراحی شانه باز
عمل جراحی شانه بسته یا آرتروسکوپی
همیشه ترجیح پزشکان عمل جراحی بسته یا لیزری است. چرا که اثر جراحی در این متد بسیار کمتر از جراحی باز شانه است و عوارض جراحی شانه در این روش کم است.

جراحی شانه به روش باز
در روش جراحی باز، به طور کامل شانه باز می‌شود و جراح شانه درمان لازم را انجام می‌دهد. با اینکه در عمل جراحی باز شانه خطر عفونت، آسیب عصبی و چسبندگی بافتی بیشتر است اما نتیجه این نوع درمان مطلوب‌تر خواهد بود. البته انتخاب روش جراحی از طرف متخصص جراحی شانه بستگی به نوع بیماری و شرایط بیمار دارد. برای مثال معمولاً این روش جراحی برای درمان پارگی‌های بزرگ یا انتقال تاندون بهتر عمل می‌کند.
جراحی شانهاما پزشکان در اکثر موارد به خصوص در مورد بیماران جوان و فعال، جراحی آرتروسکوپی یا بسته را تجویز می‌کنند.

انواع جراحی شانه به روش آرتروسکوپی یا بسته
در این روش یک میله به نام آرتروسکوپ را از روی پوست به داخل بدن وارد می‌کنند. در آرتروسکوپ دوربین‌های ریزی قرار گرفته تا پزشک بتواند درون بدن را ببیند و مشکل را تشخیص دهد. این نوع عمل جراحی به صورت سراپایی انجام می‌شود و نسبت به جراحی باز دوره نقاهت بسیار کوتاهی دارد. جراحی جراحی شانه یخ زده از جمله مواردی است که در آن از آرتروسکوپی استفاده می‌شود.
عمل جراحی آرتروسکوپی یا بسته شانهدر مواردی مانند پارگی جزئی تاندون، تاندنیت کلسیفیه، شانه منجمد، شکستگی کتف و بازو، تعویض مفصل شانه و دررفتگی مکرر شانه پزشکان عمل آرتروسکوپی را ترجیح می‌دهند. مگر اینکه بیمار دچار نقص استخوانی باشد و مجبور به جراحی باز شوند.

مراقبت‌های پس از جراحی شانه از نظر فعالیت‌های فیزیکی به سه دوران تقسیم می‌شود که عبارت است از:

دوران توان‌بخشی: باید برای چند هفته ابتدایی بعد از جراحی از یک بازوبند استفاده کنید تا مفاصل بهبود یابند.
ورزش غیرفعال: بعد از گذشت چند هفته، به کمک پزشک فیزیوتراپ یا دستگاه‌های مخصوص شروع به حرکت دادن بازو می‌کنید.
ورزش فعال: حداکثر سه ماه بعد از جراحی شروع به حرکت دادن بازو و شانه با استفاده از ماهیچه‌های خودتان می‌کنید.
در این زمان حتی اگر درد و ناراحتی ندارید نباید بدون مشورت پزشک به فعالیت‌های ورزشی سابق خود برگردید یا شروع به انجام ورزش‌های چالشی کنید. اما ورزش‌های مخصوص شانه را که فیزیوتراپ به شما آموزش می‌دهد حتماً هر روز انجام دهید.

فیزیوتراپی را باید از همان روزهای اول بعد از عمل جراحی شانه شروع کنید. فیزیوتراپیست یک برنامه ورزشی نیز برایتان آماده خواهد کرد که به افزایش دامنه حرکتتان کمک می‌کند. آموزش نحوه خواب یا تعویض لباس با وجود شانه آسیب دیده نیز بر عهده فیزیوتراپتان خواهد بود.

در روزهای اول بعد از جراحی باید لباس‌های گشاد را انتخاب کنید که پوشیدنشان راحت باشد. به خصوص دقت کنید که لباس‌هایتان زیپ یا دکمه‌هایی داشته باشد که باز و بسته کردنشان ساده باشد. اگر لازم نباشد برای پوشیدن لباس بازوی جراحی شده را حرکت دهید و آن را بالاتر از شانه بیاورید بهتر است. در مورد کفش‌ها نیز بهتر است انواعی را انتخاب کنید که بند نداشته باشند و بتوانید بدون استفاده از دست آن‌ها را بپوشید.

خوابیدن نیز بعد از جراحی شانه مشکل خواهد شد؛ چون نمی‌توانید روی شانه جراحی شده بخوابید و باید فقط حالت‌هایی را امتحان کنید که فشاری به شانه وارد نکنند. به این منظور بهتر است روش‌های زیر را امتحان کنید:

به سمت شانه مخالف بخوابید.
به پشت بخوابید.
چند بالش در پشت خود قرار دهید تا مانع از غلط زدن شما به پشت شوند و با یک حالت مایل بخوابید.
با قرار دادن چند بالش زیر شانه جراحی شده، آن را بالا بیاورید تا از تورم و چرخیدن روی آن جلوگیری شود.
هنگام خواب، شانه آسیب دیده را ببندید تا ثابت و بی حرکت بماند.

منبع: خدمات جراحی شانه سایت دکتر بهامین عطار


ارسال پست

بازگشت به “سایر موراد ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 10 مهمان

cron