معمولا افراد در مورد این سوال نظرات متفاوتی دارند. برخی شکرک زدن عسل را نشانه خوبی نمیدانند و معتقدند شکرک زدن عسل نشانه تغذیهای یا تقلبی بودن عسل است. در مقابل عدهای معتقدند که اگر عسلی شکرک بزند، حتما خوب و طبیعی است. اما واقعا کدام دسته از این افراد درست فکر میکنند؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با ساختار و مواد تشکیل دهنده عسل آشنا شویم.
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید با ساختار و مواد تشکیل دهنده عسل آشنا شویم.
حدود 15 درصد ترکیب عسل را آب و 80 درصد آن را قندهای مختلف شامل گلوکز، فروکتوز و ساکارز تشکیل میدهند. از بین این قندها، فروکتوز و گلوکز حدود 75 درصد و ساکارز کمتر از 5 درصد عسل را تشکیل میدهد. در میان این سه قند،گلوکز تمایل زیادی به کریستاله شدن و یا رس بستن و خارج شدن از حالت محلول دارد و درصورتی که در شرایط خاصی قرار گیرد، شروع به تشکیل کریستال میکند که با نام شکرک معروف است.
بنابراین در عسل به دلیل وجود مقدار زیادی قند در مقدار کمی آب و همچنین به دلیل وجود گلوکز که تمایل به کریستاله شدن دارد، شکرک زدن بسیار عادی و منطقی است. یعنی هر نوع عسلی چه طبیعی باشد، چه تغذیهای و چه تقلبی ممکن است شکرک بزند.
شکرک زدن عسل طبیعی نشانه چیست؟
گفتیم که احتمال شکرک زدن برای هر عسلی وجود دارد و نمیتوان از روی شکرک زدن عسل گفت که عسلی طبیعی است یا تقلبی؛ اما نکتهای که وجود دارد این است که در صورتی که مطمئن باشیم عسل طبیعی است، اگر شکرک بزند، نشان دهنده آن است که حرارت ندیده و خواص خود را حفظ کرده است.
بعضی از زنبورداران برای این که جلوی شکرک زدن عسل را بگیرند، عسل را تا دمای بالایی گرم میکنند. با این کار شاید دیگر عسل شکرک نزند، ولی از طرفی ممکن تمام خواص آن از بین برود.
در کل گفتیم که هر عسلی ممکن است شکرک بزند اما برخی عوامل هستند که سبب زودتر شکرک زدن عسل میشوند. با این که عسل شکرک زده بد نیست و ضرری ندارد، اگر شما عوامل تاثیرگذار بر زود شکرک زدن عسل را بشناسید، میتوانید با نگهداری عسل در شرایط مناسبتر، شکرک زدن آن را به تاخیر بیندازید. برای آشنایی با این عوامل و همچنین دانستن این که آیا از روی شکل شکرک عسل میتوان به طبیعی یا تغذیهای بودن آن پی برد، روی ادامه مطلب کلیک کنید و با مطالعه کامل این مقاله در سایت درکام، دانش خود را در زمینه خرید، تشخیص و نگهداری عسل بالا ببرید.
منبع : درکام
منبع : درکام