حامد امیری وکیل عالی

#1
نحوه تنظیم برگ دادخواست
خیلی از اشخاص وقتی که قصد دارند مسئله و مورد خود را از راه مرجع قضایی تعقیب کنند، برای نمونه قصد دارند طرف معامله شان را مجبور به اعمال پیمان های خود کنند یا وجهی را که به سهوا واریز کرده اند باز پس گیرند و یا به دنبال جزای دزد مال و فردی که به آن ها اهانت کرده بروند ، می گویند که قصد داریم شکایت بنویسیم.
اما آیا استفاده کلمه شکایت برای همه این مصدایق درست است؟ به گفته یک وکیل عالی در اصفهان ، به غیر از اشخاصی که خود حقوقدان اند، تعداد کمی از اشخاص جامعه که با دنیای حقوق کار می کنند در مواقعی می گویند قصد داریم برگ دادخواست تنظیم کنیم. در صورتی که شما از آن مجموعه اشخاصی هستید که دائما می گویید قصد داریم شکایت تنظیم کنیم و اطلاعی از دادخواست ندارید، وکیل عالی در اصفهان در این خصوص مقاله ای را اماده کرده است که با مطالعه ان قادر می شوید از این به بعد دادخواست را بجا و شکایت را هم به جای خود استفاده کنید .
زمانی که کسی قصد دارد علیه فردی طرح دعوی نماید خواهان پرونده است و الزامی است طرح دعوی خود را در برگ چاپی ویژه ای بیاورد که آن دادخواست نام دارد ؛ به این معنی که دادخواست اظهار خواسته به مراجع قضایی در ورقی ویژه است و براساس ماده ۴۸ قانون آیین دادرسی مدنی آغاز بررسی در دادگاه نیازمنده ارائه دادخواست است.
دادخواست یعنی دادخواهی کردن، عدالت خواست ، شکایت و… و آغاز بررسی آن در دادگاه نیازمند عدالت طلبیدن و ارائه دادخواست به دادگاه است. فردی که دادخواهی را اغاز می کند ( خواهان یا مدعی ) طرف دعوی را به دادگاه میخواند و موعد ثبت دادخواست موعد اقامه ی دعوا به حساب می اید.
محاکم در شرایطی این امکان را دارند که دعوا را بررسی کنند که خواهان همراه با رعایت اداب و اصول شکلی و قانونی دادخواست، اصل مورد آن را به دادگاه، شورای حل اختلاف یا بقیه محاکم قانونی واگذار کرده باشد که اکنون طرح دعوی از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضائی صورت می پذیرد.
پس بی ارائه دادخواست، مشاجره اقامه نمی گردد و خیلی از رای های دادگاه به مواردی که خواهان در دادخواست اظهار کرده است بستگی دارد. شرایط شکلی دادخواست می نامیدند . وکیل عالی در اصفهان اظهار دارد که « عرض حال » در قدیم الایام دادخواست را الزامی است دادخواست به زبان فارسی بر روی برگه ای چاپ شده خاص اورده شود . در صورتی که شخصی کُرد یا ترک، دادخواست را به زبان محلی خود نگارش کند و دادخواست به زبانی به جز از فارسی باشد، این دادخواستی به هیچ وجه قبول نمیشود.
مشخصات خواهان و خوانده
نام و نام خانوادگی، اسم پدر، محل زندگی و حتی المقدورکسب و پیشه خواهان الزامی است در دادخواست اورده شود پس الزامی است خواهان در دادخواست کلا و تماما خود را معرفی نماید.
الزامی است محل زندگی با همه جزییات شامل شهر و روستا و خیابان وارده شود تا ابلاغ توسط دادگاه به راحتی امکان پذیر باشد.
هر وقت اسم خواهان یا مکان زندگی او در دادخواست مشخص نباشد طی دو روز از طریق مدیر دفتر دادگاه، این دادخواستی رد می گردد. چرا که شرط رد دادخواست، در این زمان، بی اخطار است. » قرار رد فوری « قبلی به خواهان صادر میشود و معروف به اگر که دادخواست از طریق وکیل تنظیم و به دادگاه ارائه شود مشخصات وکیل هم باید ارائه گردد.
در صورتی خواهان یا خوانده شخص حقوقی (شرکت، مؤسسهی غیرانتفاعی و…) است، الزامی است در دادخواست اسم و محل زندگی شخص حقوقی به ان شکلی که در ادارهی ثبت شرکتها، ثبت شده است اورده شود.
خوانده فردی است که در مشاجره در برابر خواهان جای دارد و مشاجره در برابر او برپا شده است.
در بخش اطلاعات خوانده الزامی است نام و نام خانوادگی و محل زندگی او اورده شود. امکان دارد خواندهی دعوا اشخاص زیادی باشند که در این حالت الزامی است اطلاعات همه اشخاص اورده شود. و اگر مشاجره، در برابر مردم یک روستا یا شهر یا قسمتی از یک شهر باشد که تعداد آنها بی نام یک یا چند فرد و همین « اهالی محل … » اندازه باشد در بخش اطلاعات خوانده به غیر از اوردن طور شهردار یا دهدار هم الزامی است اورده شود.
ثبت دقیق محل زندگی خوانده خیلی با اهمیت است چرا که در صورتی که ابلاغ انجام نشود هم به خواهان اخطار داده می شود که نشانی خوانده را دوباره و درست بیاورد هم سبب زمان بر شدن فرایند دادرسی می شود. و در صورتی که خواهان محل اقامت تازه ای را ذکر نکرد، دادخواست اورد میشود و مبالغ دادرسی که به صندوق دولت ادا کرده است به او برگشت داده نمی شود.
اگر که خواهان از محل زندگی خوانده مطلع نیست قادر است مراتب را به دفتر دادگاه اعلام کند و دادخواست با مبالغ خواهان از راه روزنامه ابلاغ گردد.
تعیین خواسته و بهای آن بحث یا مباحثی را که خواهان براساس آن اقامهی دعوا کرده و خود را حقدار درخواست آن میداند می نامند. « خواسته » را معین کردن خواسته، با اهمیت ترین بخش تنظیم دادخواست است که الزامی است مطالبه ی خواهان از دادگاه به شکل دقیق و واضح در این بخش ثبت شود . در اصل معین کردن مطالبه علاوه بر اینکه مرز های بررسی دادگاه را معین میکند، از داخل شدن دادگاه به بحث های بیرون از چارچوب مطالبه هم جلوگیری میکند.
معلوم نبودن مطالبه در دادخواست، سبب ضبط شدن دادخواست می گردد در این حالت با ارسال اخطار برطرف کردن ایراد از خواهان خواسته میشود که مطالبه خود را در دادخواست اعلام کند و در صورتی که خواهان این ایراد را برطرف نکند دادخواست رد می گردد.
زمانی که خواهان در کنار یک دادخواست، مطالبه های دیگر هم داشته باشد، دادگاه اگر که مطالبات با هم رابطه کامل داشته باشند و دادگاه صلاحیت همهی آنها را داشته باشد همه انان را مورد بررسی قرار می دهد به جز این حالت آن ها را جدا کرده و هر یک را به طور جدا بررسی میکند.
بر اساس قانون الزامی است هزینه دادخواست ( ارزش ریالی خواسته ) در دادخواست روشن شود به جز در حالتی که معین کردن مبلغ امکان پذیر نباشد یا مطالبه مشاجره، مالی نباشد ( مانند تمکین و تخلیه ید از عین مستأجره . )
زمانی چند خواهان یک دادخواست تنظیم کنند و یک بخشی از کل را درخواست کنند، هزینه ای که مطالبه میشود مجموع همه بخش هایی که درخواست شده است.
در دعاوی منافع و حقوقی که الزامی است در وقت معلوم گرفته یا ادا شود، بهای خواسته مجموع همه اقساط و منافعی است که خواهان خود را در خواست آن محق میداند.
زمانی که مطالبه ی خواهان محدود به وقت معلوم نباشد یا مادام العمر باشد بهای خواسته مجموع منافع ده سال یا ان مقداری را که طی ده سال الزامی است استیفاء کند.
اگر خواسته پول رایج ایران باشد بهای آن عبارت است از مبلغ مورد مطالبه و اگر پول خارجی باشد ارزیابی آن به نرخ رسمی بانک مرکزی.
علت ها و منضمات دادخواست
در این بخش خواهان علت ها و نشانه های مورد پذیرش خود را جهت احراز خواسته اش باید ارائه و ضمیمه ی دادخواست نماید از سند و مدارک گرفته تا شهود.
الزامی است خواهان علت های احراز خود را با دادخواست به دادگاه ارائه نماید.
عاقلانه است که خواهان از همه علت ها و مدارک خود بهره مند شود چرا که برخی مواقع رخ داده است که ادعا کننده بعضی از مدارک را به جهت بهره گیری در مراحل بعدی در دادگاه ارائه نمیکند که این کار صحیح نیست چرا که باید همه تیرهای خود را شلیک کنید تا یکی از انان به مقصد برخورد کند که این کار هم سبب پیش روی سریع فرایند دادرسی میشود و هم هزینهی دارسی را برای خواهان کاهش می دهد.
توضیح خواسته در متن دادخواست
در این بخش الزامی است ادعا کننده ان چیزی را که از دادگاه می خواهد با گواه قانونی و شرح دادن در مورد مدارک و اسناد توضیح دهد و مطلوب است تاجایی که می شود به طور مختصر و مفید نگارش شود.
در انتها الزامی اس دادخواست توسط خواهان امضا شده یا اثر انگشت او را داشته باشد .
الزامی است ادعا کننده دقت داشته باشد که تنظیم دادخواست را بی ارزش و اسان نداند و مطلوب است آن را به دست اهل این کار بدهد تا حق او را به طور قانونی بگیرند .
وکیل عالی در اصفهان
برای کسب اطلاعات بیشتر و همین طور دریافت مشاوره و می توانید با وکیل عالی در اصفهان مشورت کنید. حامد امیری وکیل عالی در اصفهان قادر است در همه مراحل قانونی تنظیم دادخواست تا دفاع شما را یاری کند تا به هدف خود دست یابید. جهت اخذ نوبت مشاوره حضوری یا غیر حضوری می توانید از طریق سامانه نوبت سایت اقدام نمایید.


ارسال پست

بازگشت به “سایر موراد”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 14 مهمان

cron