رژیم حسی برای کودکان اوتیسم

#1
رژیم حسی برای کودکان با اختلال اوتیسم

ممکن است شما با اصطلاح رژیم حسی آشنا باشید. برای تغذیه سیستم حسی بینایی ، شنیداری ، بویایی ، چشایی ، لامسه ، عمقی و وستیبولار از وسایل حسی استفاده کنید. یک رژیم حسی برای مبتلایان به اختلال اوتیسم با توجه به نیازهای حسی خاص سیستم عصبی آنها طراحی شده است. با افزایش تعداد افراد مبتلا به اختلال اوتیسم در سال ، توانایی ما برای تهیه یک رژیم چند حسی مناسب در محیط کار ، خانه و محیطهای زندگی بسیار مهم است. با وجود اینکه استفاده بسیاری از ابزارهای رژیم حسی می تواند محدود باشند ، بنابراین درک خوب ابزارهای حسی برای اوتیسم یک فایده است.

یک تفاوت اساسی بین اوتیسم و ​​سایر چالش های حسی در مبارزه با ارتباط و تعامل اجتماعی است. بنابراین همانطور که به سیستم حسی منحصر به فرد مبتلا به اختلال اوتیسم می پردازیم ، باید فضای ایمنی را برای تعامل فراهم کنیم ، ابتدا با محیط اطراف آنها و سپس به ارتباط با افراد در محیط خود بپردازیم. علاوه بر این باید اصلاح رفتار را در صورت لزوم برای تأمین امنیت و آموزش اجتماعی ضروری بدانیم. با توجه به این عناصر می توانید یک رژیم غذایی حسی سالم را برای اوتیسم تضمین کنید. بنابراین کدام موارد حسی در اوتیسم می تواند برای تحریک حواس استفاده شود؟

 

چشم ها را با تحریکات دیداری ملایم تحریک کنید؟

بیایید نگاهی بیندازیم به استفاده از یک لوله حباب تعاملی که فعالیت ذهن آگاهی و تمرکز و توجه را تشویق می کند. تهیه سوئیچ و تشویق استفاده از آن می تواند پاسخی برای علت و معلول را آموزش دهد. البته سوئیچ می تواند برای تحریک (یک رفتار غیر ترجیحی مانند تغییر مکرر چراغ ها) استفاده شود ، یا می توان پس از یک عمل خاص ، پاداش بصری را فراهم کرد. به عنوان مثال اگر کودک کلامی است ، می توانیم از کودک بخواهیم رنگی را با صدای بلند بیان کند و سپس سوئیچ ارائه می شود تا کودک رنگ آن را تغییر دهد. برای یک کودک غیر کلامی ممکن است لوله حباب تماس چشمی را تشویق کند ، که می تواند پیشرو خوبی برای تماس چشمی با افراد دیگر باشد. ابزارهای لازم برای تحریکات بینایی در اتاق سنسوری روم در مراکز ما موجود می باشد.

 

برای گوش ها موسیقی بسازید.

استفاده از پنل صدا می تواند تعامل مناسب بین حرکت و صدا را ترغیب کند. ما می توانیم یک فرد را تشویق کنیم تا با پاداش تولید صدا با لمس یا سوئیچ ، صدا را تقلید کند. صدا مثل موسیقی ترکیبی یا صدای پس زمینه همچنین می تواند یک فیلتر برای آرام کردن ، سازماندهی یا تعدیل اطلاعات حسی فراهم کند. علاوه بر این یک سیستم گوش دادن یکپارچه می تواند برای تحریک امواج مغزی که منجر به تعامل و توجه بیشتر شود مورد استفاده قرار گیرد.

 

رژیم حسی برای کودک اوتیستیک باید شامل لمس باشد‌.

بافت های زیادی در ابزارهای حسی برای اوتیسم موجود هستند که به شناخت دستها و استفاده صحیح از انگشتان کمک می کند. اگرچه حرکات کلیشه ای دست (بال و پر زدن) در افراد مبتلا به اختلال اوتیسم بسیار متداول است ، تغییر مسیر مجدد رفتار با استفاده از مواد لمسی خوب و صفحه لمسی می تواند ضربات دست را به حداقل برساند و دست ها را به سمت یک هدف مفید تر هدایت کند که نتیجه آن لذت بخش باشد.

 

تماس ملایم با رایحه ها

برای تشویق تعامل می توان از آروماتراپی هشدار دهنده یا آرام بخش استفاده کرد. به عنوان مثال ، نعناع و لیمو می توانند برای هشدار استفاده شوند. در حالی که می توان از اسطوخودوس ، گلاب و گل مریم برای آرامش استفاده کرد. ما می توانیم به عنوان بخشی از یک رژیم حسی خوب ، انواع عطرها را ارائه دهیم.

 

باید روی چشایی و زبان کار کنید.

نه تنها مزه بلکه از دهان برای فوت کردن ، مزه مزه کردن ، جویدن و صحبت کردن استفاده می شود. یادگیری تعدیل صدا با ابزار صوتی خوب و استفاده از دهان به طور هدفمند می تواند مزایای مادام العمر داشته باشد. اگر با صداهای اولیه یا محتوای گفتگو کار می کنید  ، انجام این کار در محیط حسی مناسب می تواند رژیم حسی فرد را بهبود بخشد.

 

حس خوب حرکت

مطمئناً سیستم دهلیزی و سیستم تعادل ما باید روزانه کنترل شود و به درستی تحریک شود تا ذهن ما به بهترین شکل ممکن عمل کند. فراهم کردن محیطی که به راحتی بتواند این سیستم ها را به چالش بکشد ، در دراز مدت احساس امنیت را در محیط های پرجمعیت و بزرگتر به وجود می آورد. درک چگونگی عملکرد بدن و حرکت آن می تواند به نفع افراد مبتلا به اختلال اوتیسم باشد.

 

نکته اصلی مشاهده و تماشا است. چگونه فرد نسبت به نورها ، صداها ، لمس ها ، مزه ها ، بوها یا حرکت خاص واکنش نشان می دهد؟ آیا می توانید یک فیلتر حسی تهیه کنید که به آنها امکان تعامل با سهولت را می دهد؟ مراجعه به یک متخصص کاردرمانی با تجربه در زمینه اختلا پردازش حسی می تواند به شما در تهیه رژیم حسی مناسب ، فضای حسی و محصولات حسی در اختلال اوتیسم کمک کند. لازم به ذکر می باشد که این مطلب صرفا جهت آشنایی و درک ضرورت تحریکات حسی در کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم می باشد. در پست های بعدی اطلاعات بیشتری را در زمینه رژیم حسی در اوتیسم ارائه خواهیم داد.

کاردرمانی در پاسداران
گفتاردرمانی در پاسداران
کاردرمانی پاسداران
گفتاردرمانی پاسداران
کلینیک کاردرمانی در پاسداران
کلینیک گفتاردرمانی در پاسداران
مرکز کاردرمانی در پاسداران
مرکز گفتاردرمانی در پاسداران
مراکز کاردرمانی در پاسداران
مراکز گفتاردرمانی در پاسداران


ارسال پست

بازگشت به “مشکلات رفتاری فرزندان ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 4 مهمان

cron