نقش مشاور خانواده درمسائل خانوادگی

#1
خانواده متشکل از افرادی می باشد که مراقب یکدیگر هستند و به هم احساس وابستگی دارند. یک خانواده ممکن است هسته ای و شامل والدین، پدر و مادر خوانده و فرزندان باشد. اما ممکن است در برخی از خانواده ها پدر بزرگ و مادر بزرگ، فرزند خواندگان و یا فرزندانی از ازدواج سابق نیز حضور داشته باشند.

مشاوره خانواده
زندگی خانوادگی می تواند پناهگاهی امن باشد اما برای برخی افراد، خانواده منبع درد و نا امیدی است. خانواده های ما بیشتر استرس ها و فشار ها را از دنیای بیرون جذب می کنند _ و فشار ها ممکن است باعث سر اومدن صبر اعضای خانواده شود. گاهی یک مشکل شخصی مخصوصاً در بزرگسالی می تواند باعث در هم شکستگی خانواده شده و هیچ راهی هم برای بازگشت پیش روی شما نباشد. در زمان های دیگر، وقوع تغییرات در خانواده باعث ایجاد احساس سردرگمی، عصبانیت و یا آزرده خاطری دیگر افراد خانواده می شود. زمانی که یک بحران یا موقعیت نا امید کننده برای یکی از افراد خانواده پی ش می اید، دیگر اعضای خانواده آثار آن را جذب می کنند، گاهی کمکی می کنند و گاهی بالعکس سد راهتان می شوند. کمک اعضای خانواده ممکن است هزینه زیادی را برای آن ها داشته باشد.
خانواده یک نظام و یا یک سازمان مانند یک باشگاه اجتماعی و یا محل کار است.، اما قوانین و انتظارات از هر فرد پیچیده و منحصر به خودِ او بوده و اغلب توسط دیگر اعضا سخت به نظر می آید. با بررسی، قوانین واضح و مخفی در هر خانواده از طریق بیان و بروز رفتار ها از هر فرد مشخص می شود.یکی از دو راهی های زندگی خانواده های مدرن، تضاد مستقل بودن هر فرد و تمایل او به باقی ماندن درگروه خانواده است.
زمانی که یک خانواده دچار نارسایی می شود، نمایندگان دولت از طریق مشاور خانواده در زندگی این افراد مداخله می کنند. برای کمک به زیاده روی در یک رفتار و تطبیق با تغییرات و شرایط جدید، در حال حاضر روش های گوناگونی وجود دارد.
دلایل مراجعه به مشاور خانواده
- اختلال پس از جدایی یا طلاق یا ورود یک فرد جدید به خانواده
- مشکلات با زندگی پدر خوانده، مادر خوانده و یا فرزند خوانده
- قرض
- مشکلات با افراد بالغ و یا بچه های بزرگ تر
- فرزندانی که خانه را ترک کرده اند - بارداری ناخواسته
قوانین پیچیده و ناگفته خانواده ها باعث ایجاد سردرگمی و سوء تفاهم می شوند، مخصوصاً زمانی که دستخوش تغییر می شوند. زمانی که یک فرد به یک خانواده ملحق می شود و یا یک فرد از خانواده خارج می شود، موقعیت خود را تغییر داده و ساختار خانواده را برای دیگر اعضا عوض می کند. تغییرات اعضای یک گروه از کودک گرفته تا یک فرد بالغ، چه شاغل باشد و چه بیکار، توسط افراد دیگر خانواده به شیوه های گوناگون قابل حس است.
مجموعه ای از روابط متقابل و چگونگی مدیریت تفاوت ها و تغییرات در رأس مشاوره خانواده قرار دارد. تدارکات همراه سازی تمامی افراد خانواده برای شرکت کردن در مشاوره خانواده سختی های مختص به خودش را دارد اما می تواند وسیله ای رضایت بخش و مستمر برای ایجاد روابطی جدید و سالم تر بین اعضای خانواده باشد. تمامی افراد در تمامی جلسات شرکت نخواهند کرد؛ مشاوره زوج ها، کار جوان و یا مشاوره فردی ممکن است پیگیری شده و خانواده ممکن است بعدها برای بحث در مورد تغییرات حضور پیدا کنند.
حمایت و درمان برای خانواده ها
مشاور خانواده چگونه می تواند به من کمک کند؟
مشاوره خانواده استفاده می شود تا اعضای خانواده را به گفت و گو داشتن با یکدیگر ترغیب کند. چه کسی قرار است صحبت کند؟ چه چیزی مانع آن است؟ آن ها میخواهند در رابطه با چه موضوعی صحبت کنند؟ ممکن است الگویی جدید از کنار هم بودن را پس از شکست ازدواج و یا ازدواج مجدد تصریح کند. همچنین می تواند به فرآیند احساس طرد شدن که ناشی از سوء تفاهم و رفتار های مخرب دیگران است کمک کند. ارتباطات ممکن است از نو ساخته شده و یا برای نخستین بار بهبود پیدا کنند. اعضاء خانواده احساس حمایت کرده و به مدیریت تغییرات با کمک یک مشاورخانواده بی طرف و آموزش دیده ترغیب می شود.
تعداد درمانگرهای خصوصی خانواده ها روز به روز در حال افزایش هستند و برخی آژانس های داوطلبانه و خیریه در حال حاضر خدمات مشاوره خانواده ارائه می کنند. آنها اغلب از تئوری های سیستماتیک استفاده کرده و یا با نگاهی به افکار و شیوه ای کاملا منطقی مشکلات را تصریح می کنند و سپس به جای غرق شدن در علت بروز مشکل به فکر راه حل هستند. همین امر به درون اندیشی افراد کمک کرده و منجر به خود آگاهی آن ها در تمام مراحل چرخه زندگی می شود.
مشکلاتی که ممکن است در روابط خانوادگی هر فرد کشف شوند، ممکن است به یک حادثه یا الگوی تکراری مربوط باشند. آن ها ممکن است حاصل از درک و شناسایی موارد زیر باشند:
- مشکل فعلی
- چگونه از نظر دیگر اعضا مشکل به نظر می آید
- شیوه های موفق در مقابله با مشکلات سابق
- مشکلات والدین
- ویژگی های شخصیتی هر یک از اعضا
- ارتباطات
- اتحاد و خصومت درون گروه
- چگونگی ساختار روابط احساسی اعضا
– چه کسی دور و چه کسی نزدیک است
- چه کسی خشم خود را بروز می دهد و چه کسی خونسرد است
یک مشاور خانواده در تمام زمان ها فضایی خنثی در میان افراد خانواده ایجاد می کند تا سکویی عاری از سرزنش و تعصب برای کشف مشکلات، بروز نگرانی ها و توانایی تغییر برای افراد به وجود آورد. هر خانواده منحصر به فرد است، حتی در فرهنگ خود و دیدگاه غیر ارادی در مورد باورها و ارزش های خانواده؛ قومیت، جنسیت، مذهب، توانایی، سن و طبقه ضروری است تا یک سیستم جدید یا بهتر از مجموعه قوانین تشکیل شود.
این کار تنها با جمع آوری افکار و نقطه نظر ها از طریق طرح پرسش مخصوصاً در مورد تفاوت های موجود بین افراد امکان پذیر است. سپس اعضای خانواده دعوت شده تا به عنوان ناظر بر پاسخ گویی دیگر اعضا به سوالات و افکار و رفتار های آن ها حضور داشته باشند. مشاوره خانواده آموزش دیده به گروه فرصتی برای فکر کردن می دهد و به آن ها شرایطی را ارائه می کند که در آن قادر به بهبود وضعیت در کنار هم خواهند بود.
چنانچه این مشکلات مربوط به هر دو نفر باشد، آن دو می توانند در جلساتی به صورت مشترک حضور داشته باشند. مشاوره می تواند در زمانی که خانواده به کمک نیاز دارد موقعیتی مناسب برای رفع مشکلات ایجاد نماید. ارزیابی به دلیل تعداد نمایندگان سخت خواهد بود – تعیین اینکه مشکل از کجاست برای هر یکی از اعضای خانواده معنای متفاوتی دارد. یک فرد ممکن است مقصر جلوه داده شود و او در مقابل فرد دیگری را مقصر بداند.
مشکلات خانوادگی ممکن است برای نمایش تاریخچه و پیشرفت خانواده به وجود آمده باشند. در این صورت مشکلات برای اعضای خانواده شفاف سازی شده تا با علل بروز مشکل آشنا شوند و کمتر دیگران را مقصر ایجاد این مشکلات بدانند. باید فرصتی برای تعیین روابط از جایگاهی باشد که دیگران در جایگاه خود آن ها را تصور می کنند. اینکار منجر به افزایش آگاهی و گسترش بینش افراد برای اعمال تغییرات لازم می شود. همچنین می تواند فرصتی برای درک توانایی ها و مشکلات موجود در یک خانواده برای حل این مشکلات و ایجاد تغییرات در همین راستا باشد.
مشاوره خانواده در میان افراد یک خانواده با مشکلات عمیق تری روبرو می شود؛ این مشکلات ممکن است شامل:
• مسائل جدایی و طلاق فرزندان را تحت تأثیر قرار می دهد
• اختلالات اشتها
• مشکلات بهداشت روانی
• صدمه زدن به خود
• اعتیاد به الکل و مواد مخدر
• رفتار جنسی نا مناسب در افراد جوان
مشاوره خانواده و درمان خانواده معمولاً با درمان شناختی رفتاری، درمان سیستماتیک و متمرکز بر یافتن راه حل مؤثرتر است.این راه کارها در گروه و به صورت فردی بر اعضای خانواده پیرامون یک مسئله مشخص کاربردی است.


ارتودنسی کودکان
متخصص ارتودنسی کودکان
متخصص ارتودنسی سعادت آباد

Re: نقش مشاور خانواده درمسائل خانوادگی

#2
6 دلیل درخواست کمک از مشاوره خانواده

در حالی آمارها حاکی از کاهش نرخ ازدواج در میان جوانان است که تحقیقات از افزایش درخواست طلاق در میان خانواده ها در ایران را نشان می دهد به طوری که در برخی مناطق بیش از نیمی از ازدواج ‌ها به طلاق ختم می‌شود. البته آمار درخواست طلاق بسته به میزان تحصیلات، مذهب و اعتقادات دینی، اختلاف سنی با همسر و سن ازدواج، اختلافات فرهنگی و اختلافات طبقاتی خانواده ها متغیر است.
اما وقتی طلاق اتفاق افتاد، مشکلات فراوانی را برای زوجین و فرزندان ایجاد می‌کند. همواره طلاق یکی از پر استرس ترین اتفاقات زندگی در میان خانواده به شمار می آید. همچنین تصمیم به تقاضای طلاق اغلب با احساس نا امیدی و بلاتکلیفی نسبت به آینده زندگی مشترک همراه است. در صورتی که کودک و فرزندان نیز درگیر موضوع طلاق والدین خود شوند ممکن است این کودکان احساس ناخوشایندیی و نارضایتی خود از زندگی را به شکل رفتارهایی پرخطر مانند خشم، ترس، انکار، طرد شدن، سرزنش، عذاب وجدان بروز دهند.
در حالی که طلاق ممکن است برای شما تنها راه نجات سلامت روانی و جسمی تان باشد، اما برخی تلاش می‌کنند تا جایی که ممکن است زندگی و ازدواج خود را با تمام مشکلات زندگی بپذیرند و تقاضای طلاق نکنند. اما واقعا چطور می توان اختلافات زندگی مشترک و مشکلات زندگی زناشویی خود را یک بار برای همیشه شناسایی و حل کرد. در اینجا قصد داریم به برخی از این موارد بپردازیم:
به مشاوره خانواده نیاز دارید وقتی‌که توانایی برقراری ارتباط با همسر خود را ندارید

وقتی رابطه زناشویی شما با همسرتان خوب نیست، بهبود رابطه زن و شوهر اغلب دشوار است. عدم مهارت برقراری ارتباط مؤثر با همسر می‌تواند شامل هر چیزی که منجر به ایجاد احساس افسردگی، نا امنی، بی اعتنایی و یا عدم علاقه به گفتگو با همسر گردد باشد. البته در این مواقع لحن صحبت نیز تغییر می‌کند. گاهی شیوه صحبت و گفتگو از موضوع گفتگو مهم تر است. برقراری ارتباط نامناسب با همسر نه تنها موجب آسیب رساندن به احساسات می‌شود، بلکه موجب سوء استفاده عاطفی یا جسمی نیز می گردد.
به مشاوره خانواده نیاز دارید وقتی با همسر خود همانند هم اتاقی رفتار می کنید

وقتی رابطه زن و شوهر بیشتر شبیه به هم اتاقی بشود تا یک رابطه زناشویی، نیاز به مشاوره خانواده ضروری به نظر می‌رسد. این به آن معنا نیست اگر زوج ها هر کاری را باهم انجام ندهند، در زندگی زناشویی مشکل دارند. اگر بعد از ازدواج یکی از زوجین در روابط زناشویی کمبود مهر و محبت، صمیمیت و عاطفه از طرف همسر خود را احساس کند، این احساس به شما القا می شود که فقط با همسر خود هم زیستی می‌کنید و به عقیده یک روانشناس نشانه خوبی در زندگی نیست.
به مشاوره خانواده نیاز دارید وقتی نمی دانید چطور اختلاف با همسر خود را حل کنید

وقتی با همسر خود شروع به ناسازگاری کنید و هر دو از این اختلاف آگاه باشید، شناختن اختلافات زندگی فقط نیمی از ماجراست. به‌عنوان مشاور خانواده، بارها این جمله را از مراجعین می‌شنوم که می‌گویند: ما می‌دانیم مشکل زندگی مشترک مان کجاست اما نمی‌دانیم چگونه این مشکلات را حل کنیم. این موقع بهترین زمان است تا از شخص سومی برای کمک به حل مشکلات خانوادگی خود کمک بگیرید. اگر زن و شوهر در زندگی با همسر خود اختلاف دارند، یک مرکز مشاوره خانواده خوب می‌تواند ازدواج شما را به درستی هدایت کند تا از تجربه دستیابی به یک ازدواج موفق لذت ببرید.
http://moshaverebama.com/%d9%85%d8%b4%d ... %88%d8%a8/

Re: نقش مشاور خانواده درمسائل خانوادگی

#4
مشاور خانوادگی چرا اهمیت دارد؟ یکی از انواع مشاوره که به دلیل گسترش روز افزون مشکلات خانوادگی بسیار محبوب و مورد استفاده قرار می‌گیرد مشاور خانوادگی است.
 مشاوره خانواده به مشاوره گفته می‌شود که علی‌رغم اسم آن می‌تواند هم به صورت فردی صرفا برای یکی از اعضای خانواده و هم به صورت گروهی برای آن دسته از خانواده هایی که با یکدیگر مشکل خاصی دارند و بایستی حتما به صورت گروهی برای مشاوره خانوادگی مراجعه کنند صورت می گیرد و از این رو می تواند انواع مختلفی را داشته باشد.
 همچنین برای انواع گوناگونی از مشکلات خانوادگی برگزار گردد. امروزه افراد در زمینه‌ های گوناگون کاری تحصیلی خانوادگی با مشکلات متعددی روبرو هستند و یکی از مشکلاتی که همواره افراد را از راه زندگی درست و خوشبختی و سعادت بازمی ‌دارد مشکلات بزرگ خانواده است.
 بسیاری از آنها اگر به سرعت پاسخ داده شوند و درمان مناسب و راهکار مناسبی برای آنها ارائه شود به مشکلات بزرگ تر تبدیل نشده و به قول معروف در نطفه خفه می ‌شوند و نمی توانند مشکلات متعاقب و متعدد بعدی را برای فرد به وجود آورند.
 به دلیل این هم مورد امروزه
مشاوره خانوادگی به عنوان یکی از انواع مشاوره های بسیار محبوب نزد خانواده‌ها و عموم مردم شناخته می شود و در مشاوره خانوادگی انواع مشکلاتی که خانواده ها با آن مواجه می شوند مورد بررسی قرار می گیرد.
رابطه بد والدین و فرزندانیکی دیگر از مشکلات خانوادگی که همواره افراد برای حل آن به مشاور خانوادگی و مشاوره خانوادگی رجوع می‌کنند مشکل ارتباط میان فرزندان و پدر و مادر آن ها است بسیاری از پدر و مادرها به مراکز مشاوره مراجعه می‌کنند و می‌گویند که نمی‌توانند ارتباط مناسبی را با فرزندان خود به خصوص فرزندانی که در سنین حساس نوجوانی و بلوغ هستند برقرار نمایند و به دنبال راهکاری هستند تا بتوانند رابطه خود را با آنها در شرایط بهتری قرار داده و بتوانند آینده‌ای بهتر را برای آنها و خانواده رقم بزند.
 چرا که به خوبی می‌دانند که عدم وجود رابطه مطلوب بین پدر و مادر و فرزندان در سنین نوجوانی می‌تواند سبب انحراف رفتاری اخلاقی و اجتماعی آنها شده و آنها را به انواع ناهنجاری های اجتماعی و اخلاقی سوق دهد.
 مثلا یکی از مواردی که همواره در مشاوره خانوادگی مطرح می شود اعتیاد و روابط نامشروع فرزندان نوجوان با سایر افراد است.
رابطه بد والدین و فرزندان و کمبود محبتیکی از دلایل این امر این است که فرد در خانواده رابطه خوبی با پدر و مادر خود ندارد و بنابراین در بسیاری از موارد با کمبود توجه و کمبود محبت مواجه شده و به دنبال برطرف نمودن این کمبودها در بیرون از محیط خانواده است.
 بنابراین به راحتی با دیگر افراد که ممکن است افراد خوبی نباشند پناه برده و به انواع خطرات اجتماعی و اخلاقی دچار می شود و راهکار این امر برقراری ارتباط خوب بین فرزند و والدین و درک متقابل آنها از شرایط یکدیگر می‌باشد.

Re: نقش مشاور خانواده درمسائل خانوادگی

#5
تعريف روانشناسیاز نظر کانون مشاوران ایران علمي است كه رفتارها و فرآيندهاي ذهن انسان را مورد مطالعه و بررسي قرار مي دهد.علم روان‌شناسی موضوعاتي همچون عملكرد ذهن، احساسات، شناخت، عواطف، ادراك ، تمركز، روابط بين فردي و اجتماعي، روابط خانوادگي، شخصيت شناسي و رفتارهاي فرد را نيز در بر مي گيرد.
به چه شخصي روانشناس گفته مي شود؟دکتر روانشناس دارای تخصص های گوناگون و مهارت های متفاوتی از جمله:
  • متخصص زنان،
  • مردان، خانواده،
  • روانسنجی
و ویژگی های آنها، دکتر روانشناس ازدواج ، از قبل تا بعد از آن و همچنین متخصص تربیت و آسیب های کودکان می باشد، که این مهارت ها کاملا متفاوت با رشته ها و تخصص های بالا می باشد!
 مزایای استفاده از یک مشاور با تخصص دکترا به شما این امکان را می دهد تا براحتی و بصورت کاملا علمی با شما برخورد شود و مشکل شما بسادگی حل شود.
تصویر
روانشناس خوب کیست و روانشناسی چیستروانشناس بايد چه ويژگي هايي شخصيتي داشته باشند:سلامت روانيوي از سلامت رواني برخوردار باشد و به سلامت خود اهميت دهد زيرا ديدگاه مردم به روانشناس اين است كه وي بايد خود از هرگونه خشم و حالتهاي تهاجمي به دور باشد وگرنه چگونه مي توان به او اعتماد كرد.
علاقه وي به يادگيري علم روانشناسي روزيك روانشناس خوب بايد علم و آگاهي خود را نسبت به مسايل روز دنيا افزايش دهد كه اين آگاهي ها را مي تواند از انجمن روانشناسي آمريكا و يا منابع ديگر كسب كند.
 وي نبايد خود را به دانستني هاي قبليش محدود كند زيرا با پيشرفت علم و صنعت و ماشيني شدن جامعه كنوني، رفتار و كردار و طرز تفكر انسانها نيز دستخوش تغيير و تحول شده است.
 روانشناس خوب کیست و روانشناسی چیسترازدارييك روانشناس بايد محيطي امن براي مشاور خود ايجاد كند و راز دار باشد تا وي بتواند مشكلات و ديدگاه هاي خودش را به راحتي عنوان كند.
 
شنونده فعاليك روانشناس بايد شنونده فعالي باشد با تمام وجود به صحبتهاي مراجعع گوش دهد و با تاكيد كردن وي را متوجه سازد كه حرفهايش را به دقت گوش داده است.
 
داشتن مهارت هاي لازم برقراري ارتباطبرطرف شدن مشکلات ونيازهاي بسیاری از مراجعان در گرو حل تعارض آنها با خانواده و افراد وابسته است که هرگز نتوانسته اند حرفشان را از طریقی درست به آنها بیان کنند.
 بعضي وقت ها ضروري است روانشناس، مداخلاتی در جهت برقرار شدن ارتباط صحیح میان افراد خانواده، انجام دهد.
 در این مورد روانشناس خود باید مهارت در برقرای ارتباط موثر را داشته باشد.
 
قضاوت و داورييك روانشناس خوب فرد مراجعه كننده را بدون قيد و شرط مي پذيرد و در مورد صحبت هاي او هيچ گونه قضاوت و داوري نمي كند.

منبع: کانون مشاوران

Re: نقش مشاور خانواده درمسائل خانوادگی

#6
برتری مشاوره خانواده تلفنی به مشاوره خانواده حضوری
برای برتری مشاوره خانواده تلفنی به مشاوره خانواده حضوری می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • صرفه جویی در زمان می شود.
  • صرفه جویی در هزینه رفت و آمد است.
  • مشاوره گرفتن حتی در زمانی که محدودیت خروج از منزل وجود دارد.
  • در شرایطی که مشکلات جسمی مانع رفت و آمد می شود.
  • زمانی که مطرح کردن حضوری مشکل برای افراد سخت است.
  • در صورتی که فرد خجالتی است.
آخرین ويرايش توسط 1 on afraclinic, ويرايش شده در 0.
 
ارسال پست

بازگشت به “خانواده”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 9 مهمان

cron