عزیزمان حتما بخونید. چرا کارم به طلاق کشید؟

#1
طلاق یک پدیده اجتماعی است که در سال های اخیر رو به افزایش است. معنای واژه طلاق رهایی و آزاد شدن می باشد و درواقع به معنی جدایی زن و شوهر از هم و پایان دادن به زندگی مشترک می باشد.
 سیر جریان طلاق می تواند با درخواست هر کدام از طرفین آغاز شود و در پایان با رضایت مرد، به نتیجه برسد، البته که در مواردی همچون داشتن حق طلاق خانم، اثبات عدم کفایت و غیبت طولانی مدت آقا، شرایط استثنا است و نیازی به رضایت مرد برای طلاق نیست و حکم توسط قاضی دادگاه صادر می شود.
 طلاق و پایان دادن زندگی مشترک زن و مرد انواع مختلفی دارد که نوع رسمی آن شرایط قانونی خاصی را شامل می شود.
 طرفین با دریغ کردن عواطف و احساساتشان از یکدیگر و از دست دادن حس اعتماد و عدم عشق و علاقه نسبت به یکدیگر به دامن طلاق عاطفی و در نهایت طلاق رسمی کشیده می شوند. 
 جرقه های طلاق عاطفی می تواند با مسائلی از جمله عدم تفاهم های ابتدایی و قهر و جدل های پی در پی زده شود و با عدم مدیریت صحیح مشکلات و مانور احساسات، رفتار و واکنش های نادرست، این شرایط ادامه پیدا کند.
 البته که در این مسیر علاوه بر زوجین، فرزندان نیز تنش های آسیب زایی را تجربه خواهند کرد که این تنش ها طبیعتا افکار، رفتار و آینده آنها را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد، اما در برخی از موارد ادامه زندگی و تلاش برای حفظ آن تحت هر شرایطی می تواند بحران های بزرگتری را رقم بزند.
در این مقاله سعی داریم جنبه های مختلف طلاق را بررسی کنیم و ببینیم که آیا طلاق در هر شرایطی یک پدیده منفی و در واقع پایان زندگی است یا اینکه می تواند جنبه های مثبت هم داشته باشد و به نوعی نجات دهنده افراد و فرزندانشان باشد یا خیر؟
 
طلاق عاطفیهمانطور که اشاره شد معمولا قبل از طلاق رسمی، طلاق عاطفی بین زوجین صورت می گیرد، طلاق عاطفی مکانیزم روانشناختی است که زوجین زمانی که فکر می کنند رابطه عاطفی و شادشان پایان یافته، با آن رو به رو می شوند. از نشانه های طلاق عاطفی می توانیم به دو مورد تغییر شخصیت فرد و خیانت اشاره کنیم:
تغییر شخصیت فردزمانی که زوجین بعد از مدتی زندگی مشترک و تلاش برای یافتن تفاهم و اشتراک در بسیاری از مسائل با یکدیگر دچار اختلاف می شوند و در حل این اختلافات ناامید می شوند، طلاق عاطفی صورت می گیرد، گویا یکی از زوجین به فرد دیگری تبدیل می شود و دیگر احساسش به این رابطه و تلاشش برای تفاهم از بین می رود و این تغییر کاملا واضح و آشکار است.
خیانت از نشانه های طلاق عاطفیعدم صمیمت و اشتیاق (از نظر جنسی)، عدم احساس عاشقانه در رابطه و مشاجره های گاه و بیگاه موجب گرایش یکی از زوجین به فرد دیگر و تامین این نیازها از جانب فرد دیگری می شود. زمانی که فرد متوجه خیانت همسرش به خود می شود، حتی اگر بخواهد به او فرصتی دوباره بدهد، آسیب روانی آن به سختی جبران می شود و همین امر می تواند زمینه فاصله و ایجاد روابط سرد بین زوجین و در نهایت طلاق عاطفی را فراهم کند.
آسیب های طلاق بر فرزندانافت تحصیلیجدایی والدین می تواند شروع مشکلات اجتماعی فرزندان در حوزه های مختلف باشد. کاهش تمرکز فرزندان و مبتلا شدن آنان به اختلال یادگیری به خصوص در مطالب درسی استدلالی، منجر به افت تحصیلی خواهد شد. تمام مطالعات حاکی بر آن است که کودکان و نوجوانانی  که روحیه انگیزشی و روانی سالم تری دارند به درک و فهم مسائل علاقه بیشتری نشان می دهند و از پیشرفت تحصیلی بیشتری نیز برخوردار هستند،  با این تفاسیر طبیعتا فرزندانی که تجربه تنش های محیطی دارند نمی توانند با تمرکز کافی به فهم و درک مسائل درسی بپردازند که این مسئله مانع پیشرفت و فعالیت آنان در حوزه های تحصیلی می شود .
گرایش به بزهکاری و اعتیاد از آسیب های طلاقتعارضات میان پدر و مادر و در نهایت از بین رفتن کانون گرم خانواده  می تواند موجب عصیان فرزند از قوانین اجتماعی نیز شود. این رخداد اختلال ها و ناهنجاری های غیرقابل درمانی را برای فرزندان رقم می زند. فرزندی که بعد از جدایی والدینش زندگی خود را سیاه و تباه می پندارد اعتیاد را تنها راه فرار از این موقعیت و وضعیت می داند .
خلاء عاطفی در فرزندان طلاقیکی از مهمترین پیامد های حضور فرزند در محیط گرم خانواده، مورد توجه قرار گرفتن و دریافت محبت از جانب والدین و احساس امنیت عاطفی برای فرزندان است . حذف این کانون گرم می تواند کودک را دچار کمبود ها و عقده های روانی بسیاری کند که با رشد این عقده ها و کمبود ها، فرد به مرور دچار شخصیت آسیب پذیری می شود و همین امر می تواند برای خود فرد و اطرافیان و جامعه  پیامد نامطلوبی در پی داشته باشد.
 نکته حائز اهمیت این است که شما نباید تصور کنید که چنین مشکلاتی تنها متوجه کودکان طلاق است، بلکه آن چیزی که دلیل اصلی بروز این مشکلات در کودکان است قرار گرفتن در محیط تنش زا و آسیب پذیر است. گاهی افراد ترجیح می دهند با وجود رابطه عاطفی سرد بین خودشان و همسرشان به زندگی شان ادامه دهند تا فرزندانشان در معرض آسیب های طلاق قرار نگیرند، اما باید توجه کنند که حتما نباید مهر طلاق در شناسنامه شما بخورد تا به کودکتان آسیب بزنید بلکه طلاق عاطفی نیز می تواند منجر به آسیب وارد شدن به کودکان شود، حتی در برخی از تحقیقات مشخص شده است که آسیب طلاق عاطفی بر روی فرزندان به مراتب بیشتر طلاق قانونی و رسمی است.
طلاق یا تحمل (نجات زندگی)در بیشتر مواقع حتی افراد تا مرز عملی کردن تصمیمشان برای جدایی پیش می روند و با خود نجوا می کنند که تصمیم درستی گرفته اند یا خیر؟
 تصمیم به طلاق یک تصمیم کاملا شخصی است که عوامل مختلفی در گرفتن آن نقش دارند (خیانت، نبودن ارتباط احساسی، عدم اعتماد، رفتارهای سمی و سوء رفتار و عدم تعادل روانی حاد)، از جمله عواملی به شمار می آیند که زنگ خطر پایان زندگی مشترک را به صدا در می آورند و تمامی مواردی که به آن ها اشاره شد می توانند فشار روانی زیادی به فرد وارد کنند، بنابراین نباید این افکار رادر ذهن خود بپرورانیم که به هیچ عنوان نباید به طلاق فکر کنیم و محکوم به حفظ زندگی مشترک با چنگ و دندان و تحت هر شرایطی هستیم، گاهی طلاق می تواند سبب نجات فرد شود و منجر به این شود که افراد بعد از جدایی روابط شادتر و سالم تری را تجربه کنند .
البته به این امر واقف هستیم که طلاق می تواند فرد را با مشکلات خانوادگی و اجتماعی متعددی از جمله ضعف مالی، یاس و ناامیدی، افسردگی و مورد حمله قرار گرفتن واکنش های نابجا از جانب اطرافیان مواجه کند و مدیریت این بحران ها و پشت سر گذاشتنشان کمی دشوار بنظر می رسد ولی دلیل نمی شود که ما خود و گاهی فرزندانمان را قربانی ترس از روبرو شدن با مسائل بعد از طلاق کنیم . 
 معمولا اغلب زندگی های زناشویی با عشق و علاقه دو طرفه شروع می شوند و برخی از آن ها بعد از گذشت زمانی شاید طولانی و شاید اندک به تلخی و ناکامی های رنج آور تبدیل می شوند. 
 
 بحث و جدل های گاه و بیگاه بر سر مسائلی هر چند کوچک و جزئی، بهانه آوردن های کوچک و بزرگ زوجین در بسیاری از امور، نگران کننده تر از آن چیزی است که شما به سادگی از کنار آن گذر کنید، این موارد که گاه باعث رنجیده خاطر شدن شما در حد غیرقابل تحملی می شود، شما را در گرفتن تصمیمی در مورد ادامه زندگی مشترک و یا پایان دادن همیشگی به این کابوس دچار تردید می کند. 
هر آنچه باید در مورد مشاوره طلاق بدانید


ارسال پست

بازگشت به “خانواده”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 2 مهمان

cron