حسادت چیست و از کجا سرچشمه می گیرد؟

#1
 وقتی کودک متوجه کمبود محبت و توجه از طرف افراد مهم زندگی اش می شود، احساس حسادت را تجربه می کند. افراد مهم در زندگی کودک والدین و خواهر و برادر هایش هستند. کودک به شدت بر روی مادرش حساس است. شما می توانید برق حسادت را در چشمان کودک هنگامیکه متوجه شود مادرش به او توجه کافی ندارد و حواسش به سمت دیگری مثل برادر یا خواهر کوچکتر یا حتی یکی از افراد فامیل است، مشاهده کنید.
 حسادت یکی از سخت ترین و ناخوشایندترین احساساتی است که کودک تجربه می کند. این احساس به دنبال خود ترس از دست دادن یکی از افراد مهم زندگی را برای کودک معنادار می کند یا باعث ایجاد استرس و اضطراب از مهم نبودن و ارزش نداشتن، می شود. کودک نسبت به کسی که توجه والدینش را به خود جذب کرده عصبانی و پرخاشگر می شود.
  
دلایل حسادت در کودکان چیست؟علت حسادت در کودکان متفاوت است. رفتار و دلایل مختلفی می تواند باعث شود که فرزند شما کودک حسودی شود. برخی از دلایل حسادت در کودکان عبارتند از:
 محبت و نوازش بیش از اندازههمه والدین از محبت کردن و نوازش فرزند خود لذت می برند. اما حواستان باشد اگر محبت و توجه به کودک فراتر از حد معمول و بیش از اندازه باشد، فرزند شما را به یک کودک حسود تبدیل می کند. چون کودک با توجه و محبت زیاد شما احساس برتری نسبت به دیگران می کند و خود را بالاتر از همه تصور می کند . پس هنگامیکه کودک با فردی بهتر از خودش یا چیزی بهتر از آنچه که او در اختیار داشته روبرو می شود، احساس حسادت و ناامنی می کند.
 مقایسه کودک با همسالان و کودکان دیگراین موضوع که شما فرزندتان را از نظر رشد، رفتار و … با دیگر هم سن هایش مقایسه کنید بسیار طبیعی است. اما حواستان باشد که کودکتان از این مقایسه ها بویی نبرد. اگر مدام فرزندتان را با خواهر یا برادر یا دوست مقایسه کنید، نه تنها باعث ایجاد احساس رقابت ناسالم و اعتماد به نفس پایین کودکتان می شوید بلکه حسادت در کودک نیز بوجود می آید.
 نگرانی و محافظت بیش از حد از کودک هر پدر و مادری نگران سلامتی فرزندش است و همیشه سعی می کند او را در مقابل خطرات احتمالی محافظت کند. اما اگر والدین در محافظت از کودک و نگران او بودن زیاده روی کنند به کودکشان ناخواسته آسیب رسانده اند. کودکی که همیشه تحت محافظت شدید پدر و مادر بوده اگر تنها بماند، احساس گمراهی و سردرگمی می کند. این احساسات باعث می شود به کودکانی که اعتماد به نفس بالاتری دارند و متکی به خودشان هستند حسادت کند. برای کنترل نگرانی ها و دلواپسی های خود می توانید از یک مشاوره خانواده کمک بگیرید.
 خود محوری بودن کودککودک خودش را مهم ترین عضو خانواده و جامعه می داند و او انتظار دارد تمام توجه و محبت اطرافیان صرفا به سمت او باشد. وقتی کسی به کودک آنچنان که انتظار دارد محبت نکند و به دیگری توجه کند بچه حسود می شود.
 اضطرابافزایش حساسیت کودکان و احساس اضطراب به دلایل جزئی نیز به حسادت در کودکان کمک می کند. گاهی اوقات اضطراب و استرس کودکان ناشی از عواملی مثل شب ادراری داشتن و یا بی اختیاری در کنترل ادرار است. اگر شما نیز از شب ادراری کودک خود رنج می برید.
 ایجاد رقابت ناسالمرقابت بر روی رشد و پرورش کودک تاثیر بسزایی دارد. اما اگر این رقابت حالت مقایسه کردن بگیرد و از کودک انتظار داشته باشید کاری را انجام دهد که قادر به انجامش نیست یا در موقعیتی نامناسب باشد، تاثیر منفی بر شخصیت کودک می گذارد و باعث حسودی کردن کودکان می شود.
 حسادت به خواهر یا برادرحسادت فرزند بزرگتر به خواهر یا برادر کوچکتر بسیار رایج است. این حسادت زمانی اتفاق می افتد که والدین تمام تمرکز و محبت خود را برای کودک تازه متولد شده خود می گذارند. آنها از فرزند بزرگتر خود غافل می شوند و پاسخ مناسبی به نیازها و احساساتش نمی دهند. کودک بزرگتر در این شرایط نسبت به خواهر یا برادر کوچک خود حسودی می کند. او ممکن است برای انتقام از خواهر یا برادر خود پرخاشگر شود یا بخواهد به آنها آسیبی برساند. در این موقع تنبیه کودک به شکل نامناسب نه تنها فایده ای ندارد بلکه حسادت آنها را بیشتر می کند.
 مهارت ها یا حسادت تحصیلیهمه بچه ها مثل هم نیستند. شاید مثلا کودکی در درس خواندن موفق باشد ولی ورزش نه! و در مقابل کودک دیگری در ورزش برتر باشد اما درسش خوب نباشد. حسادت به بقیه هم سن ها که نسبت به کودک در مدرسه یا یک تیم ورزشی برتر هستند، امری متداول است.
  
 روانشناس خوب کودک در تهران


ارسال پست

بازگشت به “سایر موراد ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 67 مهمان

cron