تشریفات و مراحل ازدواج از خواستگاری تا عروسی

#1
انجام مشاوره (اختیاری)
خواستگاری و آشنایی خانواده ها
بله برون و توافقات اولیه عقد و ازدواج
رفتن به دفتر ازدواج و دریافت برگه آزمایشگاه
رفتن به دفتر ازدواج و ثبت رسمی
دریافت عقد نامه
انجام مراسم عقد، نامزدی و تشریفات
مراسم عروسی در یکی از تالارها یا باغ تالارها
از زمانی که عروس و داماد تصمیم به ازدواج گرفته و این موضوع را با خانواده های خود مطرح می کنند و مراحل خواستگاری را انجام می دهند تا وقتی که مراسم عروسی و تشریفات نهایی ازدواج خود را برنامه ریزی کرده و به تهیه مقدمات آن می پردازند مراحل مختلفی را طی می کنند که آشنایی داشتن با این مراحل می تواند به آنها در مدیریت بهتر زمان و برنامه ریزی کامل تر کمک کند. در این مقاله سعی داریم تشریفات مراحل ازدواج تا زمان عروسی را به صورت جزئی تر و کامل تری توضیح دهیم و به عروس و دامادها کمک کنیم این مسیر را راحت تر و با دید بهتری طی کنند.

تشریفات مراحل ازدواج

بهره گیری از خدمات تخصصی مشاوره برای ازدواج
اولین مرحله تشریفات مراحل ازدواج ارتباط با یک مشاور مجرب و بهره گیری از خدمات تخصصی مشاوره است. این مرحله جزء مراحل قانونی تشریفات ازدواج نیست اما انجام آن به شدت توصیه می شود. همه زوج ها برای آغاز زندگی مشترک نیاز به آموزش و کسب دانش دارند. متأسفانه آمار طلاق، خشونت خانوادگی، طلاق های عاطفی و بسیاری مسائل دیگر که ریشه در عدم آگاهی و عدم توانایی در برقراری ارتباط درست و در نهایت انتخاب غلط دارد روز به روز افزایش می یابد. انتخاب یک مشاور آگاه و دلسوز و بهره گیری از خدمات تخصصی می تواند کمک زیادی به زوج ها برای داشتن یک زندگی بهتر و عاشقانه تر کند.

موضوع مشاوره پیش از ازدواج مسئله مهمی است که شاید بسیاری از زوج ها به آن توجه نکنند. یک مشاور بی طرف و مورد اعتماد می تواند با بررسی خصوصیات اخلاقی طرفی و بررسی نکات به شما در هرچه بهتر شدن شرایط و اخلاقیات و نوع برخورد ها کمک کند. دختر و پسر وارد دوران جدیدی از زندگی خود می شوند که نیاز است مهارت های زندگی را بیاموزند و نحوه برخورد با یکدیگر و همچنین جایگاه های خود را بشناسند .

خواستگاری
در ایران انجام خواستگاری یک رسم دیرنه و سنتی است در مراسم خواستگاری معمولاً رسم است که خانواده پسر به منزل خانواده دختر رفته و باب آشنایی دو خانواده را باز می کنند. در گذشته و همچنین در ازدواج هایی که به صورت سنتی برگزار می شود دختر و پسر در این مراسم با یکدیگر آشنا می شدند. اما امروزه بیشتر برای آشنایی خانواده ها با یکدیگر این مراسم انجام می گیرد.

معمولاً بعد از مراسم خواستگاری و آشنایی طرفین ممکن است جلسه ای دیگر به عنوان انجام بله برون و حاشیه ها و جشن های پیرامون آن برگزار شود. در مراسم بله برون که یکی دیگر از تشریفات مراسم ازدواج به شمار می رود معمولا از بزرگ های فامیل مانند پدربزرگ ها و مادر بزرگ ها و یا از فامیل های درجه یک مثل عمه و خاله و … نیز دعوت به عمل می آید تا در مراسم بله برون شرکت کرده و در مورد مسائلی مانند تاریخ عقد و عروسی، میزان مهریه و … با یکدیگر صحبت می کنند.

تشریفات مراحل ازدواج

توافقات اولیه بین خانواده ها در دفتر بله برون ثبت می شود و به امضای خانواده های عروس و داماد و دیگر بزرگان میرسد.

مراجعه به محضر و دریافت نامه گام دیگر در تشریفات مراحل ازدواج
در ایران جهت ثبت ازداواج رسمی می بایست خطبه عقدی که در یکی از دفاتر ازدواج انجام می شود خوانده شده و ثبت رسمی شود. پس از انجام توافقات لازم عروس و داماد یک محضر ثبت ازدواج را انتخاب کرده و به آنجا مراجعه می کنند. قبل از آنکه بخواهید خطبه عقد را انجام دهید ابتدا باید آزمایشات لازم پیش از ازدواج را انجام دهید . بدین منظور لازم است که عروس و داماد یک قطعه عکس 3*4 و مدارک شناسایی خود و همچنین شناسنامه پدر عروس را همراه داشته باشند. این مدارک را باید به محضردار تحویل دهند. بعد از تحویل مدارک محضردار نامه ای به آنها می دهد که باید آن را با خود به آزمایشگاه برای انجام آزمایش های قبل از ازدواج ببرند. بدون داشتن نامه معرفی از سوی دفاتر ازدواج آزمایشگاه زوج ها را نمی پذیرد.

مراجعه به آزمایشگاه پیش از عقد
روزی که عروس و داماد قصد مراجعه به آزمایشگاه را دارند باید حتماً ناشتا باشند و همچنین نامه ای که از محضردار دریافت کرده اند را به همراه خود داشته باشند. بهتر است چند روز قبل از انجام آزمایش از خوردن داروهای کدئین دار خودداری کنند تا اختلالی در نتایج آزمایش اعتیاد پیش نیاید. این آزمایش از طریق ادرار صورت می گیرد. همچنین اگر داروی خاصی مصرف می کنند با پزشک خود در مورد این آزمایش صحبت کنند و دستورات لازم را دریافت کنند. معمولاً برای خانم ها در آزمایشگاه واکسن کزاز تزریق می شود.

آزمایش خون برای بررسی بیماری های هپاتیت و تالاسمی است. تالاسمی دو نوع ماژور و مینور دارد و تشخیص نوع آن در تعیین نتیجه آزمایش ازدواج تأثیر دارد. برای زوج هایی که نسبت فامیلی با یکدیگر دارند مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج بسیار مهم است. اگر میخواهید در خصوص این آزمایشات اطلاعت بیشتری به دست بیاورید صفحه ” آزمایشات قبل از ازدواج ” را ببینید.

همچنین در آزمایشگاه یک جلسه آموزشی به منظور آشنایی بیشتر زوجین با زندگی مشترک تشکیل می شود. این جلسه برای خانم ها و آقایان به صورت جداگانه برگزار می شود و مدت زمان آن یک ساعت است. در پایان جلسه کتابچه ای مربوط به آموزش های قبل از ازدواج به عروس و دامادها داده می شود. پس از آن نتیجه آزمایش ها به عروس و داماد داده می شود.

توجه داشته باشید که نتیجه آزمایش ها تنها یک ماه اعتبار دارد و اگر در این مدت عقد ثبت نشود آزمایش ها باید مجدداً تکرار شوند.

تشریفات مراحل ازدواج

جاری شدن خطبه عقد و ثبت رسمی ازدواج
پس از دریافت نتیجه آزمایش ها باید عروس و داماد به محضر مراجعه کرده و ازدواج خود را ثبت کنند. برای ثبت ازدواج باید از محضر وقت قبلی گرفته شود. اگر عروس و داماد تاریخ خاصی که مصادف با روزهای جشن و تولد ائمه است را برای روز عقد خود در نظر گرفته اند باید چند ماه قبل از محضر وقت بگیرند زیرا در روزهای مناسبتی معمولاً محضرها شلوغ هستند. در روزی که به زوجین وقت داده شده است باید به محضر مراجعه کرده و شناسنامه ها، شناسنامه شهود، شناسنامه پدر عروس را همراه داشته باشند.

البته می توان مراسم عقد را در منزل (معمولاً منزل خانواده عروس) برگزار کرد. اگر خانواده ها مایل باشند که مراسم عقد در منزل برگزار شود باید از قبل به محضر اطلاع دهند. در صورت هماهنگی در روز عقد محضر دار به منزل مراجعه می کند. بعد از جاری شدن خطبه عقد و اعلام شرط و شروط ازدواج، امضاهایی از عروس و داماد گرفته می شود که هر کدام مربوط به موضوع خاصی است و بهتر است عروس و داماد قبل از خوانده شدن خطبه عقد از آنها آگاهی داشته باشند. به این منظور می توانند عقدنامه یکی از نزدیکان که به تازگی ازدواج کرده است را مطالعه کرده و در صورتی که مطلبی را نفهمیدند از یک کارشناس کمک بگیرند.

در رابطه با این موضوع بخوانید: تشریفات مراسم عقد

دریافت عقدنامه
بسته به شلوغی محضر چند روز بعد از خوانده شدن خطبه عقد عقدنامه رسمی زوجین آماده شده و اطلاعات درج شده در آن در اسناد رسمی ثبت می شود. سپس عقدنامه رسمی همراه با شناسنامه عروس و داماد که نام همسرشان در آن ثبت شده است به آنها تحویل داده می شود و ازدواج رسمیت پیدا می کند. از این زمان به بعد عروس و داماد می توانند برای دریافت وام ازدواج اقدام کنند.

انجام مراسم عقد و نامزدی
در برخی از خانواده ها رسم است که بعد از ثبت رسمی ازدواج و عقد مراسمی تحت عنوان جشن عقد یا نامزدی برگزار شود. این مراسم که توسط خوانواده عروس انجام می شود عموما از بزرگترها و نزدیک تر ها دعوت می شود تا در مراسمی که تحت عنوان جشن نامزدی صورت میگیرد شرکت کنند. در این مراسم معمولا عروس لباس رنگی می پوشد و لباس سفید را برای مراسم عروسی خود می گذارد. این مراسم می تواند در یک تالار تخصصی مراسم عروسی برگزار شود یا در خانه های شخصی افراد.

امنیت واتساپ چقدر است؟ ۴ نکته کاربردی برای حفظ حریم خصوصی
۳ روش ساده کم کردن حجم ویدیو بدون کاهش کیفیت (آنلاین، موبایل و کامپیوتر)
۵ روش ساده ورود به ایکلود و استفاده از آن با گوشی اندروید
۳روش تبدیل ویدیو به فایل صوتی (همان استخراج صدا از ویدیو)


انجام مراسم عروسی و تشریفات
انجام مراسم عروسی در ایران و بسیاری از کشورها مرسوم است . بعد از مدتی که از مراسم عقد و نامزدی گذشت اکنون وقت آن است که مراسم عروسی برگزار شود. این مراسم که در بیشتر خانواده های ایران مرسوم است از فامیل های عروس و داماد دعوت می شود تا در جشن عروسی و ازداج زوجین شرکت نمایند . این مراسم در یکی از تالارها یا باغ تالارهای تخصصی مراسم عروسی برگزا می شود که با تشریفات و حاشیه های خاص خود همراه است.


ارسال پست

بازگشت به “مراحل ازدواج”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 12 مهمان

cron