ازدواج سنتی و مدرن

#1
سند ازدواج قدیمی ایرانی سال ۱۲۱۹ هـ. \ ۱۸۰۴–۱۸۰۵ م.
ازدواج سنتی ایرانی فرایندی است که دارای مراحل مختلفی است. این مراحل در برخی از نقاط ایران از ابتدا اندکی تفاوت داشته و در برخی از نقاط دیگر، به تدریج تغییراتی در آن راه یافته‌است؛ ولی آنچه در مراحل ازدواج سنتی ایرانی تقریباً در اکثر نقاط کشور (بخصوص شهر تهران) مرسوم و معمول بوده‌است، به‌طور رسمی شامل این مراحل است:[۵]

خواستگاری
بله بران
شیرینی خوران
نامزدی
عقد نکاح
سفره عقد
جهازبران
حنابندان
عروسی
زفاف
پاتختی
مادر زن سلام: از رسوم ازدواج که در آن در صبح بعد از شب ازدواج داماد با مادر عروس ملاقات کرده و از وی به خاطر عقد دخترش تشکر می‌کند.
در این میان در گذشته رسومی نیز وجود داشته که از میان رفته‌اند (مانند نشان دادن عروس به قابله پیش از عقد) و رسومی نیز وجود دارند که هنوز پابرجا هستند، ولی به شکل سنتی قدیم اجرا نمی‌شوند (مانند خرید عروسی).[۵] در مقابل ازدواج‌های سنتی، ازدواج‌های مدرن قرار دارند که کمتر تابع رسوم بوده و فقط به جنبه کارکردی ازدواج(عقد نکاح) و آغاز زندگی مشترک پرداخته می‌شود.

اصول برخورد با مشتری برای ایجاد رونق در کسب و کار
آموزش اصول برخورد و رفتار در محیط کار (کارمند نمونه باشید)
لکنت زبان کودکان: علت ها و بهترین درمان با داروهای گیاهی
53 راه ساده برای اینکه اطرافیان مان را خوشحال کنیم
مشکلات و پیامدهای تک فرزندی (معایب و مزایای یکی یه دونه بودن)


از سوی دیگر نقش خانواده در آشنایی زوجین، متغیر دیگری است که نوع ازدواج را (سنتی یا مدرن) تعیین می‌کند.[۶] در ازدواج‌های سنتی غالباً خانواده طرفین نقش تعیین‌کننده تری داشته و حتی در برخی از ازدواج‌های سنتی تا چند سال پیش، زوجین حق دیدن یا صحبت کردن با یکدیگر را نداشته‌اند. (به عنوان نمونه ازدواج روح‌الله خمینی و بانو خدیجه ثقفی از این نوع بود)[۷] در حالی که در ازدواج‌های مدرن، شناخت پیش از ازدواج توسط خود زوجین صورت می‌گیرد و خانواده طرفین نقش زیادی در آن ندارند. بدیهی است که در این میان، چه از نظر رسوم ازدواج و چه از نظر شناخت و آگاهی، انواع بینابینی زیادی وجود دارد.[۶]

از دیگر تفاوت‌های ازدواج سنتی و مدرن، تفاوت سنی زوجین است. در ازدواج سنتی به‌طور معمول زوج (داماد) چندین سال از زوجه (عروس) مسن تر است. در حالی که در ازدواج‌های مدرن زوجین اختلاف سنی معنی داری نداشته و در مواردی نسبت معکوس برقرار است.[۶]

یک تحقیق آماری نشان می‌دهد که جوانان تهرانی، به ازدواج سنتی بیش از ازدواج مدرن راغب هستند.[۸] آمار نشان داده‌اند که ازدواج‌های سنتی از استحکام بیشتری نسبت به ازدواج‌های مدرن برخوردارند. در استان تهران که نسبت ازدواج‌های مدرن از دیگر استانها بیشتر است، حدود ۳۰ درصداز ازدواج‌ها به جدایی و طلاق منجر می‌شوند.[۹][۱۰]


Re: ازدواج سنتی و مدرن

#2
خواستگاری مدرن


1-اگر فردی هستید که نمی توانید به تنهایی همسرتان را انتخاب کنید و نظر خانواده تان تعیین کننده خواهد بود، هیچ وقت وارد یک رابطه عاطفی نشوید.

2-همیشه و در همه حال صادق باشید، سعی نکنید بیشتر و کمتر از آنچیزی که هستید جلوه کنید.

3- بهتر است بدون واسطه تراشی و رو در رو با فرد مورد نظر صحبت کنید.

4-اگر هنوز به شناخت کافی نرسیده اید و پس از ابراز علاقه نیازمند شناخت بیشتر هستید، احساسات را همان مرحله اول وارد رابطه نکنید.

5- در گام نخست هدف و ایده آل های خود را تعیین کنید و انتظارات خود را مطرح کنید، بعد از درگیری های عاطفی زمان مناسبی برای پا پس کشیدن نیست.

6-اگر موانعی نظیر، بیکاری، سربازی و تحصیل را پیش رو دارید، بهتر است اول با خانواده تان به توافق برسید سپس باب آشنایی را باز کنید.
بادکنک آرایی
تزیین تخم مرغ
ارسال پست

بازگشت به “ازدواج”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 10 مهمان

cron