دروغ گفتن درباره سوء استفاده و سایر موارد جدی

#1
 

بعضی اوقات بچه‌ها برای مخفی نگه داشتن یک راز یا محافظت از یک شخص دروغ می‌گویند. به عنوان مثال، کودکی که توسط یک بزرگسال مورد آزار و اذیت قرار گرفته است اغلب برای محافظت از آن بزرگسال دروغ می‌گوید. اغلب اوقات کودک می‌ترسد که در صورت گفتن مجازات شود.
 
اگر گمان می‌کنید فرزندتان در مورد مسئله‌ای جدی دروغ می‌گوید، موارد زیر را انجام دهید:
  • به کودک خود اطمینان زیادی دهید که اگر حقیقت را بگوید در امان خواهد بود.
  • تمام تلاش خود را بکنید تا کودک خود را متقاعد کنید که می‌توانید مشکلات را حل کنید.
اگر نگران امنیت یا سلامتی فرزند خود هستید، در اسرع وقت از متخصصان کمک بگیرید. پزشک عمومی یا مشاور مدرسه می‌توانند به شما مشاوره دهند که با چه کسی تماس بگیرید.
دروغ سفید 

“دروغ سفید” یا “دروغ مصلحتی” دروغی بی‌ضرر است که با نیت خوب گفته می‌شود که دلیل آن معمولاً محافظت از احساسات شخص دیگر است.
 
به عنوان مثال، ممکن است قبل از اینکه فرزندتان هدیه‌ای بگیرد، او را تشویق کنید که بگوید این کادو را دوست دارد. در این شرایط، بعضی از کودکان هنوز حقیقت را می‌گویند (“من آن را دوست ندارم!”)، حتی اگر بدانند که این کار آن‌ها ممکن است کسی را ناراحت کند. این احتمالاً به این دلیل است که کودکان در این سن و مرحله بیشتر روی رشد اخلاقی متمرکز شده‌اند که گفتن حقیقت را تشویق می‌کند.
 
کودکان با رسیدن به سن دبستان در دروغ گفتن بهتر می‌شوند. در دوران نوجوانی، کودکان مرتباً برای لطمه نزدن به احساسات دوستانشان دروغ‌های مصلحتی می‌گویند.
والدینی که دروغ‌های سفید می‌گویند 
گفتن یک دروغ سفید به فرزندتان می‌تواند بی‌ضرر باشد. برخی از دروغ‌های مصلحتی می‌توانند به محافظت از بی‌گناهی کودک شما کمک کنند، رشد خلاق را تقویت کنند یا مهارت‌های مهم اجتماعی را به او بیاموزند.
 
به عنوان مثال، ممکن است به فرزند خود بگویید که نوازش‌های شما قدرت جادویی دارند که وقتی فرزندتان صدمه می‌بیند، او را خوب می‌کند. برخی از والدین دوست دارند بازی‌هایی مانند یافتن جن در باغ را انجام دهند.
 
اگرچه این دروغ‌ها بی‌ضرر هستند، اما نباید زیاد از آن‌ها استفاده شود. تمایز میان یک دروغ سفید و یک دروغ واقعی، مثلاً دروغی که برای جلوگیری از مجازات طراحی شده است، ممکن است برای کودکان خیلی روشن نباشد. کودکانی که به شنیدن دروغ عادت دارند بیشتر دروغ می‌گویند.
 
ما بیشتر اوقات وسوسه می‌شویم که برای مدیریت رفتار کودکان خود، به آن‌ها دروغ‌های سفید بگوییم. به عنوان مثال، ممکن است بگویید: “من نمی‌توانم آن آب نبات‌ها را برای تو بخرم زیرا هیچ پولی نیاوردم”. این دروغ ممکن است یک بار جواب بدهد، اما در صورت گیر افتادن (با کیف پول یا کیف پول پر از پول) می‌تواند نتیجه معکوس دهد و منجر به مشاجره و عدم اعتماد شود. مدیریت رفتار کودکان با روش‌های صادقانه و مولد موثرتر است.


روانشناس کودک خوب در تهران


ارسال پست

بازگشت به “روانشناسي”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 11 مهمان

cron