کاربرد پیچ ام دی اف در قفسه ریلی و ترمز الکتروموتور

#1
کاربرد پیچ ام دی اف در قفسه ریلی و ترمز الکتروموتور
 
سلام به مخاطبان گرامی و همراهان همیشگی ما. امروز قصد داریم تا شما را با کاربرد پیچ ام دی اف در قفسه ریلی و ترمز الکتروموتور آشنا کنیم. پیچ های ام دی اف یکی از محبوب ترین پیچ های موجود در بازار به حساب می‌آیند که عملکرد و کاربردهای خاص خود را دارند. همچنین وقتی صحبت از قفسه ریلی میشود، حرکت دادن طبقات بدون تماس دست یکی از معضلات امروزه به حساب می‌آید که با ورود ترمز الکتروموتور به این صنعت، راه حل مناسب خود را نیز پیدا کرده است. با ما همراه باشید تا حقایق باور نکردنی ای در ارتباط با صنایع روز دنیا به دست آورید.
 
آشنایی با قفسه ریلی
 
قفسه ریلی برای کالاهای سنگین و دارای حجم مورد مصرف قرار میگرد، این اقلام روی پالت‌های مسطح و یا پالت‌های دیواره دار به‌صورت یکپارچه خواهند گرفت و توسط لیفتراک بارگذاری میشوند.
قفسه ریلی از اجزای مختلفی اعم از: قاب و اجزای آن، بازو (در ابعاد و تحمل‌های مختلف)، رابط‌های بین قاب، قفل بازو، زیر پالتی، پالت پروفیلی، محافظ ستون، بازوی تقویت، زیر جعبه‌ای، محافظ قاب و ... تشکیل شده است، رنگ استاندارد قاب‌ها معمولا طوسی، بازوهای و اجزای طبقات نارنجی و اتصالات گالوانیزه طراحی شده است، این قفسه ریلی ها در انبارهای مواد، کالاها، قطعات سبک و سنگین، سردخانه‌ها و سایر موارد، کاربرد دارد.
[img]file:///C:/Users/pc7/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image001.png[/img]
 
کاربرد قفسه ریلی در صنعت
 
_ قابلیت جابجایی ارتفاع طبقات
 
_ تنوع در اندازه‌ها و تحمل‌های طبقات
 
_ دسترسی آسان به طبقات بارگذاری
 
_ قابلیت اتصال پیچ و مهره‌ای ریلی به یکدیگر
 
_ طراحی و اجرا به‌صورت چندین طبقه و متناسب با ارتفاع و ابعاد فضای موجود
 
این سیستم علاوه بر محل بارگذاری بارهای پالتی، مسیر تردد لیفتراک نیز می باشند که راهروهای اضافی در قفسه ریلی خودراهرو حذف شده، در این روش آخرین بار گذاشته شده، اولین باری است که  قابل ‌برداشت است یعنی روش (LIFO) و به‌ استثناء بازو، ریل‌ها و تعدادی از مهاربندها سایر اجزا شباهت زیادی به قفسه متحرک دارد.
 اجزای قفسه ریلی خودراهرو شامل قاب و اجزای آن (در ابعاد مختلف)، بازوهای شیب‌دار(در ابعاد و تحمل‌های مختلف)، بازوهای مهار سقف (در ابعاد و تحمل‌های مختلف)، مهاربندهای پشت و بین قاب، ریل‌های طبقات، استپ پالت و اتصالات می باشند، قفسه بندی ریلی خودراهرو دارای رنگ استاندارد قاب طوسی می باشد و از اجزای مختلفی اعم از بازوهای شیب‌دار نارنجی، ریل‌ نارنجی، مهاربند نارنجی یا طوسی و اتصالات گالوانیزه تشکیل شده است. کاربرد این ابزار در سردخانه‌ها و انبارهای مواد و انبارهای محصول بهترین کاربرد دارند.
 
قدرت پیچ های ام دی اف در صنایع مختلف
 
امروزه ساخت تجهیزات و مصنوعات مختلف یکی از کارهای بسیار با اهمیت است؛ پیچ های ام دی اف جزو اصلی ترین بخش این مصنوعات هستند. دلیل این اهمیت نیز نقش آن ها در مقاوم سازی مبلمان، کابینت و سایر لوازم می باشد. پیچ های ام دی اف در انواع و اقسام مختلفی به منظور انجام اتصالات مورد استفاده قرار می گیرند.
[img]file:///C:/Users/pc7/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image002.jpg[/img]
 
مقایسه ی پیچ ام دی اف و میخ
 
در گذشته نجاران با استفاده از میخ ها قطعات چوب را به یکدیگر متصل می کردند. چوب های امروزی با توجه به استحکام و قدرتی که دارند احتیاج به استفاده از یراق آلات بهتری برای اتصال دارند. میخ ها با توجه به قطر و سطح مقطع کمی که دارند، لوازم مناسبی برای اتصال قطعات چوبی نمی باشند.
بهترین گزینه برای اتصال قطعات چوب ام دی اف به یکدیگر همان پیچ مخصوص ام دی اف است. این پیچ ها با سطح مقطع و قطر مناسبی که دارند، به راحتی به داخل چوب نفوذ می کنند.
 
یکی از اصلی ترین نقاط قوت این پیچ ها تیز و برنده بودن رزوه ی آن ها است. رزوه های پیچ های ام دی اف با زاویه ی مناسب و سطح برندگی مخصوص به نفوذ در ام دی اف طراحی شده است. این عوامل باعث تمایز و برتری پیچ ام دی اف به نسبت میخ های قدیمی می شود.
 
پیچ های ام دی اف نوک مته ای
 
پیچ های نوک مته ای معمولا در صنایع دیگر نظیر ساخت شیروانی ها مورد استفاده قرار می گیرند. این پیچ ها با توجه به نوک مته ای که در آن ها تعبیه شده است، قدرت نفوذ بهتری در کار دارند. هنگام استفاده از این پیچ ها نجار ممکن است قبل از بستن پیچ از سوراخکاری به منظور ایجاد سوراخ هادی استفاده نکند.
معمولا برای اتصال ورقه های ام دی اف به یکدیگر، نجاران و ام دی اف کاران با استفاده از مته ی مخصوص ابتدا سوراخی در کار ایجاد می کنند؛ سپس بعد از اتمام عملیات سوراخکاری با دقت کافی پیچ را درون سوراخ هادی قرار می دهد و با استفاده از دریل شارژی به داخل کار می بندند.
[img]file:///C:/Users/pc7/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image003.jpg[/img]
 
استفاده از پیچ ام دی اف در چوب پلاست ها
 
اخیرا تحقیقاتی در زمینه ی فرآیند تولید چوب های ترکیبی صورت گرفته است؛ پژوهشگران امروزه به این نتیجه رسیده اند که ترکیب چوب با پلاستیک که یک ماده ی پلیمری با ارزش به حساب می آید، می تواند باعث بالا رفتن سطح کیفی چوب و در نتیجه محصول نهایی شود. آزمایشاتی نیز در زمینه ی کاربرد پیچ های ام دی اف در این نوع چوب ها انجام شده است.
چوب پلاست ها معمولا از سطح مقاومت بسیار بالایی برخوردارند، این امر باعث آن می شود که پیچ های ام دی اف کاربرد خود را برای اتصال این نوع از چوب ها به خوبی نشان دهند.
مقاومت انواع پیچ ها
پیچ های ام دی اف به نسبت سایر انواع پیچ ها، جزو مقاوم ترین ها هستند. سنگینی ورقه های ام دی اف یکی از دلایلی است که پیچ های ام دی اف را مقاوم تر می سازند. جنس این پیچ ها معمولا از فولاد، استنلس استیل و آهن می باشد. برای مقاوم سازی این پیچ ها در برابر آبخوردگی و رطوبت نیز سازندگان پیچ ام دی اف آن را با یک لایه ی عایق می پوشانند. جنس این پوشش معمولا از فلز روی است. این فلز باعث عدم زنگ زدگی یا خوردگی در پیچ ام دی اف می شود.
پیچ های ام دی اف معمولا با توجه به کاربرد گسترده ای که در صنعت چوب و ام دی اف دارند، ممکن است در برخی موارد در معرض رطوبت و آبخوردگی قرار بگیرند.
از آن جایی که فلزات و رطوبت دشمنان قدیمی و دیرینه ی یکدیگرند، مقاوم سازی آن ها در برابر رطوبت می تواند از اصلی ترین اقدامات در جهت مقاوم سازی پیچ های ام دی اف باشد.
 
آشنایی با ترمز الکتروموتور
ترمزها قطعاتی هستند که به کمک آن جلوی افزایش سرعت موتور دستگاه هایی مانند اتومبیل ها، قطارها و ماشین هایی از این قبیل گرفته می شود. منظور ما از ترمز الکتروموتور ترمزهایی برای موتور های الکتریکی است. در این نوع میبایست از ترمز الکتروموتوری استفاده شود که پس از خاموشی محور دستگاه کاملاً از کار بیفتد تا موجب اختلال یا مشکلی در کار نشود. در نتیجه از ترمزهای الکتروموتور برای توقف در لحظه و کامل چرخش محور آن بعد از نرسیدن برق به آن استفاده می شود.
 
انواع ترمز الکتروموتور
 
ترمز الکتروموتور انواع مختلفی دارد که هر کدام در ماشین یا دستگاهی با عملکردی به خصوص نصب شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
ترمزهای الکتروموتور حتی می توانند به جریان های مختلفی متصل شوند و هر کدام از آن ترمزها دلایل استفاده ی مخصوص خود را دارند.
 این ترمزهای الکتروموتور را می توان بر روی شفت قسمت پشت آن یا فلنج متناسب با بدنه گیربکس و همچنین روی خود گیربکس ها نصب کرد. ترمزهایی که پشت شفت الکتروموتور نصب می شوند دارای امنیت و کیفیت بسیار بالایی هستند .
 
ترمز الکتروموتور جریان DC  
یکی از انواع جریان های برق جریان مستقیم یا DC می باشد. کاربران از این نوع ترمز الکتروموتور جهت متوقف شدن در لحظه الکتروموتور در زمان قطع برق استفاده می کنند. در این نوع موتورها پس از توقف، اتصال های ترمز الکتروموتور چند ثانیه در مدار باقی می مانند.
[img]file:///C:/Users/pc7/AppData/Local/Temp/msohtmlclip1/01/clip_image004.jpg[/img]
 
ترمز الکتروموتور جریان معکوس
امکان تغییر جهت چرخش در موتورهای سه فازی با تغییر مکان دو فاز و در موتورهای تک فازی با عوض کردن یکی از سرهای سیم پیچ اصلی یا راه انداز وجود دارد. در لحظه توقف کنتاکتور همان لحظه با مدار خلاف جهت وارد مدار می شود و نیروی مخالف چرخش به موتور وارد می کند این امر سبب متوقف شدن  موتور می گردد. اگر مدت زمان اعمال شدن نیروی خلاف جهت از لحظه توقف الکتروموتور بیشتر شد شروع به چرخیدن به خلاف جهت می کند.
 
ترمز الکتروموتور مکانیکی
اگر به اسم این نوع ترمز الکتروموتور توجه کنیم متوجه عملکرد دستی بودن آن می شویم. ساختمان این ترمزها از دو دیسک، یکی ثابت و دیگری متصل به قسمت اصلی الکتروموتور، تشکیل شده است.
این ترمزهای الکتروموتور در آسانسور، بالابرهای فردی توربین بادی، انواع جرثقیل و یا دستگاه هایی که نیاز زیادی به توقف با وجود بار دارند به کار برده می شود.
 
امیدواریم که این مقاله برای شما مخاطبان گرامی مفید فایده قرار گرفته باشد. همانطور که مطلع هستید قصد داشتیم تا در این مقاله شما مخاطبان گرامی را با کاربرد پیچ ام دی اف در صنعت قفسه ریلی و ترمز الکتروموتور آشنا کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید به دیگر مقالات ما که متعاقبا اعلام خواهد شد، مراجعه کرده و استفاده لازم را ببرید.ش


ارسال پست

بازگشت به “ساير موارد”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 26 مهمان

cron