کشت زعفران توی باغچه

#1
زعفران گیاه باارزشی هست و خیلی ها زمین ندارن و دوستدارن توی خونشون یا باغچشون زعفران بکارن! توی این محتوا قدم به قدم کشت زعفران توی باغچه رو آموزش دادیم و نکاتشو بهتون گفتیم.
برای کاشت زعفران توی باغچه باید چیکار کنیم؟

اول اینکه گیاه، درخت یا چیزی نباید تا فاصله ۱متری قسمتی که برای کاشت زعفران(https://dehkadeco.com/planting-saffron) انتخاب کردین وجود داشته باشه.
 دوما باید مطمئن بشید که خاک باغچه به کنه و قارچ آلوده نیست. برای اینکار میتونید خاک رو با سمومی که دوره کارنسِ پائینی دارن ضد عفونی کنید.
 اگر ph خاکتون بالا باشه باید با استفاده از اسید سولفوریک پائین بیارینش. راه های دیگه ای مثل استفاده از گوگرد هم هست.
 بعد نوبت به کود دهی میرسه. استفاده از کود دامی پوسیده شده هم خاک رو غنی می‌کنه و هم موجب سبک شدن و نفوذ پذیری هرچه بیشتر آب و اکسیژن به خاک می‌شه. برای هر ۵ متر باغچه ۳۰ کیلو کود دامی استفاده کنید. از کود های ورمی کمپوست هم میشه استفاده کرد.
 به همراه استفاده از خاک باغچه از کود دی فسفات آمونیوم جهت تامین عنصر ازت و فسفر و کود های پتاس بالا مثل هیومیک اسید هم لازمِ تا برنامه تغذیه پیازها با روال خوبی پیش بره. بعد زمین رو صاف و هموار کنید و اجازه بدین یک هفته الی ۱۰ روز آفتاب بخوره.
 در گام بعد نوبت به تهیه پیاز ها و ایجاد شیار توی باغچه میرسه. البته می تونید به روش کپه ای و بدون نیاز به شیار هم کشت زعفران در باغچه رو انجام بدین.
پیاز هارو که تهیه کردین قبل از کشت باید ضدعفونیشون کنید. با استفاده از کنه کش پروپارژیت و قارچ کش کاربندازیم کار ضدعفونی رو انجام بدین. این سموم رو توی ظرف به غلظتی که روی بسته بندی هاشون نوشته شده با آب مخلوط کنین و توی یک سبد پیاز های زعفران را بچینید و توی این محلول فرو ببرین. دو تا سه ثانیه صبر کنین و بعد پیاز هارو در بیارین و اجازه بدین آب اضافه ی اونها خشک بشه.
تصویر
بعد از خشک شدن پیاز ها اونها رو در عمق ۲۰ سانتی متری به روش ردیفی یا کوپه ای بکارید.
 اوایل مهر ماه تا آبان ماه زمان اولین آبیاری زعفرانه. ۲ روز بعد آبیاری سطح خاک خشک میشه و ترک میخوره (سله می بنده). به عمق ۳ الی ۵ سانتیمتر اقدام به شکستن سله ها کنید. این کار واسه شکوفایی راحت گل ها لازمِ، اگه دیرتر اینکارو کنید، جوونه ها به سطح خاک میرسن و با سله شکنی قطع و بریده میشن و پیاز هایی که جوونشون قطع شده گلدهی نخواهند داشت.
 پیازها واسه این که گل بدن نیاز به دمای ۷ الی ۹ درجه دارن تا بهشون شوک دمایی وارد بشه. این یعنی پیاز زعفران سرما دوستِ. بنابراین اگر هنوز تو اقلیم شما هوا سرد نشده نگران تیج نزدن زعفران ها نباشین.
حدود دو هفته بعد از آبیاری، گلهای زعفران نمایان میشه.بعد از گلدهی و چیدنشون دو هفته بعد برگ ها شروع به رشد میکنن، اون موقع زمان انجام آبیاری دومِ که به همراه کود اوره یا کود های اَزُتِ انجام میشه تا ریشه زایی بهتری انجام بشه.

 از ۲۰ آذر ماه محلول پاشی شروع میشه، محلول پاشی اول با کود npk202020 انجام‌میشه، ۲۰ روز بعد محلول پاشی دوم با کود سافرون پاور انجام میشه. و ۲۰ روز بعد اخرین محلول پاشی با کود npk121236 انجام میشه.
 قبل هر محلول پاشی باید علف های هرز رو بچینید. قبل محلول پاشی دقت کنید برگ ها مرطوب باشه، بارون و برف قبل و بعد محلول پاشی نباشه.
 اگر زمستون سردی دارین با مالچ پاشی(مالچ برگ، پوست درخت، شاخسار یا شاخه خورده و کاه و کلش) اطراف برگها و روی زمین طوری که برگها‌ مشخص باشه میتونید تنش دمایی رو کم کنید.
 اسفند ماه نوبت آبیاری سومِ که به همراه کود اوره+اسید هیومیک+جلبک دریایی به نسبت ۱+۲+۲ انجام میشه. که‌ پیازهای تازه تکثیر شده دختری خوب تقویت بشن.
 فروردین هم که برگای زعفرون خزون شد و زرد شد، آبیاری کنید بعد یک وجین کلی انجام بدین.
 دیگه کاری لازم نیست بکنید تا آبیاری مجدد زعفران و بعد از اون مراحل بالا دوباره تکرار میشه.

 


ارسال پست

بازگشت به “ساير موارد”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 85 مهمان

cron