#3
سلام
دوست عزیز! ذکر شده است:
"غذاهایی که به افزایش شیر می انجامد: ترکیبات مختلف گیاهی غلات و حبوبات در افزایش شیر تاثیر دارد.
به تجربه ثابت شده است استفاده از شبدر، یونجه، بادیون، بادام ، کاهو و ماء الشعیر به تولید شیر مادر کمک می کند. اصولا تغذیه مناسب مادر که شامل ۲ تا ۳ واحد یا ۲۰۰گرم میوه، ۴۰۰ تا ۵۰۰ گرم سبزیجات به صورت پخته و خام، شیر و لبنیات کم چرب ۳ یا ۴ لیوان می شود، تضمین کننده تولید شیرمادر است.
اما از اهمیت تخلیه شیر نباید غافل شد. تداوم و افزایش حجم شیر ارتباط مستقیمی با تخلیه به موقع دارد "
به علاوه دوست عزیز!
"مواد غذایی که مادر می‌‌خورد و می‌‌نوشد بر روی شیردهی تاثیر می‌‌گذارد. بنابراین نظارت بر غذای مادر درواقع نظارت بر غذای کودک است. بطوریکه اگر مادر غذای نامناسب مصرف کند، نوزاد در واقع با رفتارش مادر را متوجه می‌‌سازد. مانند گریه‌کردن، خواب کم، بی‌قراری و… همچنین مادر باید در مورد مصرف غذاهای آلرژی‌زا دقت کافی داشته باشد، زیرا نوزاد به یک سری از مواد غذایی که مادر می‌‌خورد حساس بوده و پاسخ آن را به صورت علایم پوستی نشان می‌‌دهد. مصرف بعضی از غذاها توسط مادر باعث قولنج معمولی در نوزاد می‌‌شود. از جمله کلم و شیر گاو.
خوردن کمتر از 1800 کالری در روز منجر به کاهش تولید شیر و ضعف می‌‌شود. در این دوران، شیردهی و آزاد شدن اکسی توسین (هورمون آزاد شده از هیپوفیز) باعث می‌‌شود که مادر احساس تشنگی بیشتری بکند. به همین دلیل مادر در این دوران بیشتر از بقیه مواقع آب می‌‌نوشد و اگر چه که تاثیر زیادی در تامین شیر ندارد ولی دانشکده متخصصین زنان و مامایی آمریکا نوشیدن حداقل 8 تا 12 لیوان آب در روز را به مادران توصیه می‌‌کند.
چه مواد غذايي براي مادران شيرده مجاز نيست ؟
1) دم كرده هاي گياهي : گاهي دم كرده هاي گياهي مثل چاي نعناع و گل گاو زبان موجب بروز اثرات جانبي مثل تهوع و استفراغ در مادر مي شود و تركيبات اين نوشيدني ها وارد شير شده و امكان دارد همين اثرات در نوزاد هم بروز كند.
2) كافئين : كافئين وارد شير مادر شده و موجب تحريك پذيري نوزاد مي شود. بنابراين توصيه مي شود مادر شيرده كمتر از 2 ليوان در روز قهوه و كوكا مصرف كنند ، شكلات و كاكائو هم داراي تئوبروميد است كه مانند كافئين محرك است و بهتر است مصرفش محدود شود.
3) قند مصنوعي : اثر قندهاي بدون كالري و محصولات شيرين وبدون قند بر نوزاد نامشخص است. پس بهتر است مصرف اين مواد در شيردهي محدود شود.
4) ادويه جات زياد : مصرف زياد ادويه طعم شيرمادر را عوض مي كند كه بهتر است در شيردهي كمتر ادويه مصرف شود.
مواد غذايي اي كه موجب تغيير طعم شير مي شوند( انواع كلم ، سير ، پياز ، مارچوبه ، تربچه ) .

یک مطلب دیگر:
اگر مادر بهره‌مندي از ويتامين D را به ميزان كافي در رژيم غذايي خود رعايت كند و از سوي ديگر برخي از اعضاي بدن كودك به ويژه دست، پا و صورت، تنها براي 10 دقيقه در معرض تابش آفتاب قرار گيرد، كمبود ويتامين D در شير مادر بسيار آسان و بدون روش دارويي قابل جبران است.
در اين راستا در كشورهاي اروپايي مصرف 200 واحد ويتامين D از سوي مادر در طي دو ماه پس از تولد نوزاد، از عوامل مؤثر در تامين اين ويتامين است."
http://bardary.blogfa.com/cat-30.aspx
در پناه خدا
كارشناس مامايي فيروز
ارسال پست

بازگشت به “تغدیه دوران شیردهی ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 10 مهمان

cron