مرگ داخل رحمی جنین

#1
با سلام و عرض خسته نباشید .
من 27 سالمه و پارسال اردیبهشت ماه بعد از 3 ماه اقدام برای بارداری حامله شدم .
رحم من 2 شاخه هست و بارداری در شاخه چپ اتفاق افتاد.
بدون هیچ خونریزی و مشکلی به هفته 33 رسیدم .
جنسیت جنین پسر تشخیص داده شده بود و همه چیز در سونو چهار بعدی نرمال بود .
دهانه رحمم هم به هیچ عنوان باز نشده بود .
در اوایل هفته 34 لک بینی پیدا کردم و سریعا به بیمارستان رفتم .
به توصیه دکترم 2 روز در بیمارستان بستری بودم و تحت نظر .
بعد از 2 روز خونریزی قطع شد و ضربان قلب بچه هم نرمال بود .
سونو بیوفیزیکال از من گرفتند که 8/10 بود .
همه 2 بود به غیر از NST که صفر بود .
آب کیسه آب هم حداقل نرمال نشون داده میشد .
من مرخص شدم . دکترم سفارش کرد که آب زیاد بخورم .
دقیقا فردای روزی که مرخص شدم تکون بچه را احساس نکردم .
روز بعدش ( 36 ساعت پس از ترخیصم از بیمارستان ) مجددا برای چک آپ به بیمارستام رفتم .
متا سفانه جنین در داخل رحمم مرده بود . دقیقا در 33 هفته و 5 روز .
ما اجازه کالبد شکافی ندادیم .
با عمل سزارین بچه رو در آوردند و گویا دهانه رحمم را که چک کرده بودند کاملا سفت و بسته بوده . تنها چیز عجیب این بوده که کیسه آب خالیه خالی بوده . یعنی در عرض 2 روز حداقل آب هم از بین رفته بوده . بدون ابنکه من آبی دفع کرده باشم .
ظاهر بچه کاملا به گفته جراحم نرمال بوده و وزن خوبی هم برای اون هفته داشته 2200 گرم .
بعد از این اتفاق من آزمایشهای زیادی دادم .
4 تا ازجوابها نرمال نبود .

1 - آزمایش TOXO در من High تشخیص داده شد که دکترم میگه فقط 8% احتمال داره که این میکروب بچه را بکشد . نتیجه 392 بودکه بالاتر از 3 نرمال نیست .

2- آزمایش Mycoplasma Ab- LgG بالا تشخیص داده شد . نتیجه 1.2 بود که بالای 1.1 نرمال نیست

2 - ( PAI 1 ( 4G-4G بود که 2 تا از دکترهایی که بهشون مراجعه کردم تشخیص دادند که علت مرگ همین بوده . به گفته آنها در من یک جهش ژنی اتفاق افتاده که باعث غلیظ شدن خونم و لخته شدن خون در جفت شده و باعث شده جفت به اصطلاح پیر بشه ...

3- پروتوئین C در خون من Low دبده شد . نتیجه 64 بود که نرمالش باید بین 72 تا 106 باشه .

حقیقاتا برای من سوالای زیادی پیش اومده که هیچ دکتری وقت و حوصله ای برام نذاشته که جوابمو بده .
یکی از دوستان این سایتو معرفی کرد و گفت متخصصان خوبی جوابگوی همه هستن و به همه کمک میکنن .
ممنون میشم اگه به سوالات من هم جواب بدین و تشخیش خودتون رو در مورد این اتفاق ناراحت کننده بگید .

- آیا شما هم علت اتفاق رو جهش ژنی تشخیص میدید ؟ ( با توجه به نورم بودن سایر آزمایشاتم )

- آیا احتمال تکرار این اتفاق وجود داره ؟ به من دکتر ها گفتند احتمال تکرار بالاست برای همین از ابتدای بارداری بعدی باید آسپرین بچه بخورم .

- اگر شما هم موافقید آیا آسپرین بچه هیچگونه ضرری برای جنین نداره ؟

- آیا ممکنه این اتفاق منجر به نازایی بشه و من دیگه باردار نشم ؟؟؟

- این جهش ژنی به چه علت اتفاق میفته ؟

- آیا 2 شاخه بودن رحم من نقشی در این اتفاق داشته ؟ ( با توجه به اینکه من به هیچ عنوان درد نداشتم - دهانه رحمم بسته بود و کیسه آبم هم پاره نشد )

- آیا اگر دوباره به امید خدا باردار شدم احتمال دوختن دهانه رحمم وجود داره ؟

- آیا ممکنه به من استراحت مطلق داده بشه در بارداری بعدی ؟

- آیا برای اقدام بارداری الان زود نیست ؟ ( عمل IUFD من در 28 آذر ماه بود )
من از فروردین برای بارداری اقدام کردم . به صورت 1 روز در میون . 9 تا 22 بعد از پریودم .
دوره سیکل من معمولا 28 روزه هست ولی اردیبهشت ماه 5 روز جلو افتاد و امروز هم 19 روز بعد از پریود اردیبهشت ماهم هست .

معذرت میخوام که انقدر طولانی نوشتم و با سوالاتم کلافتون کردم . احتمالا الان دارین به من میخندید 8) :)

بازم ممنون برای توجه و لطف شما .

منتظر جواب شما هستم .


#2
صبای عزیز سلام
بابت دوران سختی که داشتی ، متآثر شدم . کاملا درک می کنم که گذراندن نزدیک به 75 درصد از دوران بارداری - با تمام استرس ها و مشکلاتی که برای یک زن دارد – و نهایتا از دست دادن جنین ، چه قدر می تواند ناراحت کننده باشد . اما روحیه جالب شما در نوشتن شرح حالتان ، نشان می دهد که امیدوارانه مشتاق بارداری بعدی هستید .
گرچه اطلاع رسانی خوب از جانب شما ، نشان دهنده ی آگاهی و سطح علمی بالایتان است ، مع الوصف صلاح می دانم در بعضی زمینه ها توضیحات کامل تری داشته باشم .
رحم دو شاخ چیست ؟
رحم دو شاخ یا bicornuate نوعی ناهنجاری مادرزادی در ساختمان رحم می باشد . ناهنجاری های دیگری نیز مانند رحم تک شاخ ، رحم دوتایی، رحم سپتوم دار یا دیواره دار و رحم کمانی نیز وجود دارند . همان طور که گفتم این اختلالات مادرزادی بوده و معمولا زمانی که افراد برای باروری اقدام می کنند یا با سقط های مکرر مواجه می شوند شناخته می شود .
رحم دوشاخ ممکن است با رحم سپتوم دار اشتباه گرفته شود که برای تشخیص دقیق تر آن بایستی از سونو گرافی هایی با دقت بالا ، MRI ، سونو هیسترگرافی و ... استفاده کرد . ( این موارد بنا بر صلاح دید پزشک معالج می باشد ). طریقه درمان در رحم سپتوم دار و رحم دو شاخ متفاوت است . در عین حال احتمال سقط در رحم سپتوم دار نسبت به رحم دوشاخ بیشتر است .
تعداد زیادی از زنانی که دارای رحم دو شاخ هستند و البته مشکل دیگری ندارند ، حاملگی را تا زمان زایمان به خوبی و بدون هیچ مشکلی سپری می کنند . البته نیازمند مراقبت خاص تری نسبت به زنانی با رحم طبیعی هستند .
اطلاعات شما نشان می دهد که بارداری در شرایط طبیعی تا هفته ی 33 سپری شده و حتی اگر شما زایمان زودرس داشتید ، چه بسا جنین زنده می ماند . بنابر این ، این اتفاق به تنهایی نمی تواند باعث نازایی شود . در عین حال رحم شما یک بار امتحان خوبی برای نگهداری جنین پس داده ، در نتیجه برای نازایی نگران نباشید . در عین این که پیشرفت روش های درمانی نازایی در کشورمان بسیار خوب بوده و در صورت احتمال مشکلاتی که ممکن است برای هر زوجی وجود داشته باشد ، با توکل بر خدا می توان به نتایج موفقیت آمیزی رسید.
سرکلاژ
به طور کلی سر کلاژ زمانی صورت می گیرد که تشخیص داده شود دهانه ی رحم ضعیف یا نا رسا است و به عبارتی دیگر، زودتر از موعد نرم و باز خواهد شد . یکی از مواردی که در سونو گرافی بارداری ذکر می شود طول دهانه ی رحم است که در صورت کوتاه بودن نسبت به سن بارداری ، بایستی بررسی شود که آیا نیاز به سرکلاژ دارد یا خیر ؟ در مواردی دیگر نیز متخصص زنان و زایمان با توجه به سابقه ی قبلی مادر مانند زایمان زودرس بر اثر بی کفایتی دهانه ی رحم یا سابقه جراحی روی دهانه رحم ی و ... به این کار مبادرت می ورزد .
ظاهرا در مورد شما پزشکتان نیازی برای این کار ندیده است با توجه به این که در هفته ی 33 هم دهانه رحم کاملا بسته بوده و اثری از "دهانه ی رحم نارسا " مشهوده نبوده است .
در بارداری بعدی نیز با توجه به شرایط موجود تصمیم گیری خواهد شد که آیا نیاز به سرکلاژ دارید یا خیر .
استراحت مطلق نیز در شرایطی به فرد داده می شود که احتمال سقط یا زایمان زودرس به هر علت وجود داشته باشد . مانند خون ریزی ها ، جفت سر راهی ، نشت کیسه آب و ... بنابر این سابقه ی IUFD به نتهایی موردی برای استراحت مطلق در بارداری بعدی محسوب نمی شود بلکه شرایط شما در بارداریتان مشخص کننده ی این وضعیت است .
زمانی که افراد با رحم دو شاخ با سقط ها ی مکرر روبرو می شوند ممکن است برای درمان ، جراحی رحم سودمند باشد به این ترتیب که رحم شکل یکپارچه می گیرد یعنی به صورت طبیعی در می آید . در این حالت به دنبال جراحی ، بایستی بستن دهانه رحم ( سرکلاژ) صورت بگیرد.
تقریبا 6 ماه طول می کشد تا بدن زن باردار به وضعیت قبل از بارداری بر گردد. با توجه به این که شما نیز تقریبا یک دوره بارداری به همراه سزارین را طی کرده اید حداقل فاصله ی 6 ماه را رعایت کنید . سپس تحت نظر پزشکتان برای بارداری اقدام کنید .

آزمایشات عفونی :
توضیحاتی برای خوانندگان این تاپیک :
توکسوپلاسموز : توکسوپلاسموز یک بیماری انگلی است که از طریق مدفوع آلوده ی گربه ، منتقل می شود . ممکن است فرد مستقیما دستش با مدفوع گربه تماس پیدا کند ، ممکن است گوشت حیوانی را استفاده کند که از طریق علوفه ی آلوده تغذیه شده باشد و در نتیجه انسان را مبتلا می کند . اگر مادر قبل از حاملگی مبتلا شود ، نسبت به بیماری مصون خواهد بود .البته بایستی از زمان عفونت حاد تا شروع بارداری 6 الی 9 ماه گذشته باشد . اما اگر در دوران بارداری به این بیماری مبتلا شود علایمی مانند خستگی ، درد عضلانی و ... را نشان می دهد و در عین حال بیماری به جنین نیز منتقل خواهد شد . نوزادانی که در زمان تولد به این بیماری دچار می شود معمولا دارای وزن کم زمان تولد ، بزرگی کبد و طحال و کم خونی هستند . در صدی دیگر نیز با بیماری های دستگاه عصبی، مشکلات مغزی ، اختلالات چشم و اختلالات یادگیری همراه است .
زنانی که قصد بارداری دارند ،قبل از بارداری حتما آزمایش مربوطه را انجام دهند و در بارداری نیز بهداشت مواد غذایی در شستشو و پختن کامل گوشت ها را رعایت کنند و از تماس با مدفوع گربه دوری گزینند.
صبای عزیز، ابتلای مادر به توکسوپلاسموز معمولا در 3 ماهه اول باعث سقط شده و در ماه های بالاتر ایجاد اختلالات جنینی ، هم چنان که ذکر شد می کند. 10 تا 15 درصد از نوزادانی که با توکسوپلاسموز متولد می شوند، فوت خواهند کرد .
مایکو پلاسما نیز نوعی باکتری است که در دوران بارداری می تواند ایجاد سقط و مرگ داخل رحمی کند که قطعا بایستی برای بارداری بعدی از جهت عدم ابتلا به آن مطمئن شوید .

و اما دو مورد از آزمایشات شما مربوط به سیستم انعقاد خون می باشد .
( یکی از علل کم بودن حجم مایع آمنیوتیک ، نارسایی گردش خون رحمی، جفتی است .)
به طور کلی بارداری به خودی خود ، زمینه را برای ایجاد انعقاد خون و در نتیجه تشکیل لخته خون فراهم می کند . پس با این شرایط کافی است عوامل مساعد کننده ای هم وجود داشته باشد تا این مشکل خود را بنمایاند .
پروتئین c یکی از مواد ضد انعقاد در سیستم گردش خون می باشد . کمبود پروتئین c می تواند منجر به مستعد شدن بدن برای تشکیل لخته در رگ ها شود . بنابر این ممکن است پزشک شما صلاح بداند حتی قبل از بارداری برای شما داروهای ضد انعقاد تجویز کند .در عین این که مصرف این داروها پس از زایمان نیز به پیشگیری از ایجاد لخته ی خون در دوران نفاس کمک خواهد کرد . از بارداری که بگذریم در صورتی که به هر علت و در هر زمان قصد استفاده از داروهای هورمونی مانند قرص های جلوگیری از بارداری را داشتید حتما پزشک را از این موضوع مطلع سازید .
پیشنهاد می کنم قبل از بارداری با یک متخصص قلب و عروق نیز مشاوره ای داشته باشید تا بارداری بعدی را با آسودگی بیشتری طی کنید .
" Pal1" ژنی است که در سیستم انعقاد خون نقش دارد . وقتی در آن جهش اتفاق می افتد ، افزایش یافته و در نتیجه باعث تشکیل لخته در عروق می شود که این تشکیل لخته در جفت سبب پیر شدن جفت و عدم خون رسانی به جنین می شود . لینک زیر اطلاعات شما را در این زمینه زیاد می کند . پژوهشی در ارتباط با سقط های مکرر در زنان ایرانی و بررسی جهش چندین ژن ، مشخص کرده که جهش ژن " Pal1" می تواند باعث سقط های مکرر در زنان ایرانی شود .
http://www.sid.ir/Fa/VEWSSID/J_pdf/53213852902.pdf
بیشتر آسيب هاي DNA یا همان جهش های ژنی ، در اثر شرایط معمول زندگی ما روی می دهند مثلا جهش ها ممكن است در اثر تابش هاي طبيعي خورشيد یا استنشاق دود وآلاينده هاي هواایجاد شوند. برخی دیگر بر اثر انواع اشعه ها و داروها به وجود می آیند . علت اينكه برخي عوامل جهش زا روي برخي افراد اثر مي گذارد اما روي برخي ديگر بي اثرند به چند دليل است که یکی از آن ها این است که سيستم ايمني افراد قابليت تدافعي متفاوتي دارد. علت برخی از جهش ها مستقیما شناخته شده است . مشاوره ی ژنتیک می تواند در مورد علت جهش رخ داده ، اطلاعات خوبی را در اختیار شما بگذارد .
آسپرین از داروهایی است که جزء گروه c طبقه بندی شده است .در صورت تجویز در بارداری باید با کمترین دوز مصرف شود . البته توصیه می شود به علت عوارض آن ، در سه ماهه ی سوم تجویز نشود . مصرف آن با دیگر داروهای ضد انعقاد سبب تشدید اثر آن ها شده و چه بسا ایجاد خون ریزی نماید. مشکلات گوارشی از موارد منع مصرف آسپرین است . به هر صورت بایستی تجویز آن با توجه به برتر بودن منافع نسبت به مضراتش صورت بگیرد.
جمع بندی : احتمالا کالبد شکافی می توانست در جهت تشخیص علت مرگ جنین به شما کمک بیشتری کند . لینک زیر را مطالعه کنید .
http://www.hamshahrionline.ir/News/?id=86572
اما به هر صورت در حال حاضر آن چه موجود است یافته های آزمایشگاهی است که با توجه به آن اقدامات پیشگیرانه برای بارداری بعدیتان صورت می پذیرد . باز هم تأکید می کنم که قبل از بارداری با یک متخصص قلب و عروق مشورت کنید . ان شاء الله با توکل بر خدا بارداری ایمنی را شروع و طی خواهید کرد.
آخرین ويرايش توسط 1 on golenarges, ويرايش شده در 0.
در پناه امام عصر آرام و موفق باشید.
 کارشناس مامایی

#3
خانم دکتر عزیز
خیلی خیلی ممنونم از توضیحات کامل و راهنماییهای ارزنده شما .
حتما به یک متخصص قلب و عروق هم مراجعه میکنم .
لینکهای داده شده خیلی مفید و آموزنده بود .
باز هم از صمیم قلب ازتون تشکر میکنم .

همیشه سلامت و موفق و شاد باشید

Re: مرگ داخل رحمی جنین

#4
سلام خانم دکتر من سال گذشته اقدام به بارداری کردم و پس از گذشت حدودا سه ماه باردار شدم اما متاسفانه بچه من در اواخر 8 ماهگی در شکم از بین رفت :cry: بچه توی شکم عرضی قرار گرفته بود به همین دلیل سزارین شدم بعد از عمل دکتر به من گفت که رحمم دیواره دار کامل است شاید علت مرگ همین موضوع باشه خانم دکتر من برای بارداری مجدد واقعا می ترسم ایا بهتر نیست جراحی کنم و این دیواره را بردارم یا اینکه مجددا شانس خودم را امتحان کنم.دکتر خود می گن چون یک بار چنین اتفاقی برات افتاده نیازی به عمل نیست دوباره توکل به خدا کن بزار باردار بشی ولی خانم دکتر خیلی ترس دارم میخواستم اگه بشه بهم بگید آیا علت مرگ مشکل رحم بوده؟البته من هیچ بیماری مثل دیابت و فشارخون یا چیزای دیگه ندارم بچه هم کاملا سالم و بی نقص بود خودم هم پریودهای منظمی دارم.با تشکر از شما

Re: مرگ داخل رحمی جنین

#5
سلام
بله دوست عزیزم! متاسفم و امیدوارم که با داشتن تجربه ی بارداری سلامت بعدی،دل آزردگی این تجربه را به لطف خدا از خاطر ببرید...
از نظر علمی غیر قابل انتظار نیست که این واقعه به دیواره دار بودن رحم مربوط باشد. برای کسی که تجربه ی بارداری ناموفقی نداشته، در بیشتر اوقات توصیه تجربه کردن بارداری(قبل از جراحی) می شود اما برای شما به واقع چنین توصیه ای ممکن است سنگین باشد از نظر من نظر متخصص حاذق دیگری را بگیرید. حتی اگر لازم است عکس های تشخیصی بیشتر درخواست کنند تا تصمیم بهتری حاصل شود.
كارشناس مامايي فيروز

Re: مرگ داخل رحمی جنین

#7
سلام من۲۵اردیبهشت زایمان طبیعی کردم ولی بچم مرده بود.توی هفته ۳۶تکوناشو حس نکردم وقتی رفتم دکتر فرستادنم سونوی بیوفیزیکال کهامنیوتیک۲بود واسکور بیوفزیکال هم ۶از۸بودو دکتر گفت خوبه.ولی توی هفته۳۸دوباره تکون نخورد وقتی رفتم دکتر گفتن ضربان نداره و جنین مرده وسونوهم رفتم که نوشته بود اسیت وپلورال افیوژن رویت شد.میخوام بدونم نباید همن هفته۳۶بچه رو برمیداشتن؟یااینکه همین اسیت وپلورال افیوژن باعث مرگ جنینم شده؟ومن از کی اقدام به بارداری دوباره کنم ایادوباره این مشکل برام پیش میاد؟

Re: مرگ داخل رحمی جنین

#8
سلام
دوست عزیزم به واقع نمی شه مشخص کرد که اگر فلان کار انجام می شد حتما شرایط متفاوت بود یا ...
اینگونه نظر دادن ها نیاز به بررسی دقیق بالینی دارد.(در جریان همه ی شرایط بودن و ملاحظه کردن مدارک مادر به دقت )
اما پیش از بارداری بعدی تون حتما یکسری اقدامات تشخیصی (در رابطه با علتهای احتمالی این مشکل جنین) انجام دهید تا با خیال آسوده اقدام کنید.
كارشناس مامايي فيروز

Re: مرگ داخل رحمی جنین

#9
سلام.من توو هفته ۲۶ بارداری بودم که تکوناتکونای جنینو احساس نکردم به پزشکم که مراجعه کردم جنین ضربان داشت ولی سونو که انجام دادن آب امنیوتیکم کمتر از حد نرمال شده بود .دور سر و قفسه سینه اصلا اب نداشت.داخل شکم و ریه جنین هم اب مشاهده شد.بعد دوروز که سونو رو مجددا انجام دادم گفتنiufd شدم. سونو نشون داد که رشد جنین از هفته ۲۵ متوقف شده بوده.و من زایمان طبیعی انجام دادم برای دفع جنین.
سوالم اینکه چرا بدون اینکه آبریزش داشته باشم امنیوتیک کم شده؟
چرا رشدش متوقف شده؟
آیا سونو واژینال توو هفته ۱۶ درسته انجام شدنش؟
و چه زمانی اقدام به بارداری مجدد کنم؟با توجه به اینکه ۳ماه پیش
زایمانو انجام دادم.ممنون

Re: مرگ داخل رحمی جنین

#10
سلام.من توو هفته ۲۶ بارداری بودم که تکوتکونای جنینو احساس نکردم به پزشکم که مراجعه کردم جنین ضربان داشت ولی سونو که انجام دادن آب امنیوتیکم کمتر از حد نرمال شده بود .دور سر و قفسه سینه اصلا اب نداشت.داخل شکم و ریه جنین هم اب مشاهده شد.بعد دوروز که سونو رو مجددا انجام دادم گفتنiufd شدم. سونو نشون داد که رشد جنین از هفته ۲۵ متوقف شده بوده.و من زایمان طبیعی انجام دادم برای دفع جنین.
سوالم اینکه چرا بدون اینکه آبریزش داشته باشم امنیوتیک کم شده؟
چرا رشدش متوقف شده؟
آیا سونو واژینال توو هفته ۱۶ درسته انجام شدنش؟
و چه زمانی اقدام به بارداری مجدد کنم؟با توجه به اینکه ۳ماه پیش
زایمانو انجام دادم.ممنون

Re: مرگ داخل رحمی جنین

#11
Saeedeh_sm نوشته شده:سلام.من توو هفته ۲۶ بارداری بودم که تکوناتکونای جنینو احساس نکردم به پزشکم که مراجعه کردم جنین ضربان داشت ولی سونو که انجام دادن آب امنیوتیکم کمتر از حد نرمال شده بود .دور سر و قفسه سینه اصلا اب نداشت.داخل شکم و ریه جنین هم اب مشاهده شد.بعد دوروز که سونو رو مجددا انجام دادم گفتنiufd شدم. سونو نشون داد که رشد جنین از هفته ۲۵ متوقف شده بوده.و من زایمان طبیعی انجام دادم برای دفع جنین.
سوالم اینکه چرا بدون اینکه آبریزش داشته باشم امنیوتیک کم شده؟
چرا رشدش متوقف شده؟
آیا سونو واژینال توو هفته ۱۶ درسته انجام شدنش؟
و چه زمانی اقدام به بارداری مجدد کنم؟با توجه به اینکه ۳ماه پیش
زایمانو انجام دادم.ممنون
سلام
عزیزم زمان انتظار برای اقدام مجدد برای شما که زایمان بوده و نه سقط بیشتر از 3 ماه است و حتما باید از درمانگر بالینی تون قبل از آن مجوز بگیرید.
سونوی واژینال مشکلی نداشته.
همیشه کم بودن مایع آمنیوتیک به دلیل سوراخ شدن و پارگی و ... آن نیست.(بلکه این شایع ترین علتش است)
اما گاهی کم تولید می شود گاهی ...(مربوط به ریه و دستگاه گوارش جنین و ...)
كارشناس مامايي فيروز
ارسال پست

بازگشت به “فوت جنین ( بعد از هفته 20 بارداری ) ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 13 مهمان

cron