عوامل و دلایل موثر در بارداری پوچ

#1
بارداری پوچ هنگامی رخ می دهد که یک تخم بارور شده در رحم کاشته شود، اما جنین تشکیل نمی شود. همچنین از آن به عنوان یک حاملگی آنمبریکونیک (بدون جنین) یاد می شود و یکی از دلایل اصلی سقط زودرس است. اغلب آنقدر زود هنگام اتفاق می افتد که حتی نمی دانید که باردار هستید. هنگامی که یک زن باردار می شود، تخم بارور شده به دیواره رحم وصل می شود. در حدود پنج تا شش هفته بارداری ، جنین باید حضور داشته باشد. تقریباً در این زمان، کیسه حاملگی جایی که جنین رشد می کندحدود 18 میلی متر عرض دارد. اگرچه با یک تخمک بارور شده، کیسه بارداری شکل می گیرد و رشد می کند، اما جنین ایجاد نمی شود. به همین دلیل به آن گفته می شود، حاملگی پوچ نیز گفته می شود.

حتما بخوانید: طرز استفاده اصولی مصرف فولیک اسید در زنان و بارداری

علت حاملگی پوچ چیست؟
اگرچه علت کاملاً پیدا نشده است، بارداری پوچ کلا یک رخداد طبیعی درنظر گرفته می شود. حاملگی پوچ علت ۵۰ درصد سقط جنین سه ماهه اول است و معمولا نتیجه مشکلات کروموزومی است. وقتی تخمک توسط اسپرم بارور می شود سلول ها شروع به تقسیم می کنند، بخشی به جنین و بخشی به جفت.
گاهی بخشی که جفت می شود موفق است و ساک حاملگی درون رحم به رشد ادامه می دهد و جفت (placenta) شروع به شکل گیری می کند. اما قسمتی که باید تبدیل به جنین شود ناتوان است ( احتمالا به دلیل تعداد خیلی زیاد یا خیلی کم کروموزموم ).
بدن زن ناهنجاری کروموزومی را در جنین تشخیص می دهد و چون جنین به یک بچه سالم طبیعی رشد نخواهد کرد بطور طبیعی سعی به ادامه بارداری نمی کند. این می تواند به علت تقسیم سلولی نابهنجار یا تخمک یا اسپرم غیر طبیعی باشد. بدن تشخیص نمی دهد که جنین درون ساک وجود ندارد زیرا هورمون های بارداری همچنان تولید می شوند تا از سقط جلوگیری کنند.
حاملگی پوچ معمولا اتفاقی است و برای هر کسی می تواند پیش بیاید. اکثر زنانی که حاملگی پوچ داشته اند تا داشتن بارداری موفق ادامه می دهند.

لینک مفید برای زنان: علت سوزش مثانه در زنان و علائم عفونت

عوامل خطر حاملگی پوچ
سن مادر در این موارد بسیار دخیل می باشد و بیشتر مادران بالای ۳۶ سال کمتر از ۱۸ سال در معرض خطر بالایی قرار دارند.
سابقه حاملگی پوچ: یکی از مهم ترین و شایع ترین علت خطر سابقه ی بارداری پوچ می باشد طوری که بسیاری مادران بعد از یک بار حاملگی پوچ یا مول حاملگی بعدی خود را نیز به صورت حاملگی پوچ یا مول می گذرانند و این احتمال ۵۰% می باشد.

دلایل بارداری پوچ در زنان
علائم اولیه حاملگی رخ میدهد، قاعدگی به تاخیر میافتد و تست حاملگی مثبت میشود.
حتی سونوگرافی طی هفته های اولیه نشان از تشکیل کیسه حامل جنین (ساک حاملگی) در دیواره رحم میدهد، اما طی دو ماه اول بارداری ، ختم حاملگی با دردهای شکمی، لکه بینی و خونریزی اتفاق میافتد؛ چراکه حاملگی از نوع پوچ است.
توجه داشته باشید برای تشکیل جنین باید مراحل تقسیم سلولی در زمان های خاصی انجام بگیرد که شامل ایجاد یک مجموعه ۵۸ سلولی به دنبال تقسیمات متعدد می شود که در سلول اولیه تخم ایجاد شده و ساختار جفت و بخش های مختلف یک جنین را تشکیل می دهد.
حال اگر اختلالاتی در کروموزوم های سلول های تشکیل دهنده جنین ایجاد شود، این سلول ها از مسیر طبیعی تقسیم سلولی خارج می شود.
تا جایی که روند بارداری صرفا به تشکیل کیسه اولیه جنینی ختم می شود که در سونوگرافی اولیه قابل مشاهده است، در حالی که اثری از جنین در داخل آن دیده نخواهد شد.
اصولا حاملگی زمانی رخ می دهد که اسپرم مرد بتواند وارد تخمک زن شود، آن را بارور کند و این تخمک بتواند در رحم لانه گزینی کند. پس از اثبات حاملگی ابتدا باید سونوگرافی داخل رحمی انجام شود.
معمولا ابتدایی ترین چیزی که در سونوگرافی حاملگی دیده می شود یک منطقه کوچک داخل رحم است که به آن ساک حاملگی گفته می شود. در مراحل بعدی درون این ساک حاملگی جنین دیده می شود و رشد می کند.
 حاملگی پوچ به حاملگی ای اطلاق می شود که در آن تخمک لقاح یافته درون رحم لانه گزینی می کند، اما هیچ جنینی درون ساک حاملگی رشد نمی کند، می افزاید: در واقع حاملگی هایی که به صورت تخمک پوچ تظاهر می کنند معمولا دچار مشکلات کروموزومی و ژنتیکی هستند.


مطالب مفید و کاربردی:
جدیدترین و بهترین روش های درمان پروستات در دنیا کدامند؟
کاربرد، عوارض قرص فلووکسامین و مقایسه آن با قرص سرتالین براساس تحقیقات جدید


ارسال پست

بازگشت به “حاملگی پوچ ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 5 مهمان

cron