اپیدورال

#1
با سلام
لطفا معایب زایمان بدون درد از طریق اپیدورال را بگویید؟
من آدمی هستم که خیلی تصور وحشتناکی از درد زایمان طبیعی ندارم و این شاید به این دلیل است که مادرم درد زیادی در زایمان طبیعی نداشته است... اما می خواستم از شما بپرسم که با توجه به معایب اپیدورال، به نظر شما من بین زایمان طبیعی معمولی و زایمان طبیعی به روش اپیدورال کدامیک را انتخاب کنم؟
با تشکر


#2
سلام
دوست عزیزم چنانچه مادر آگاه از روند زایمان و رویدادهای در انتظار خود باشد این آگاهی قسمت اعظم استرس روند زایمان - که منجر به ترشح هورمونها و غیر قابل تحمل کردن درد زایمان می شد- را کاهش می دهد.
حال چنانچه این مادر نخواهد روند کاملاً طبیعی داشته باشد و دخالت عوامل مصنوعی را ترجیح دهد، بی حسی اپیدورال یکی از روشها می باشد:
اما یکی از خصویات آن این است که " در این روش، در مراحل میانی درد (زمانی که دهانه رحم بین 4 تا 6 سانتی متر باز شده است)مسکن خاصی از طریق یک لوله بسیار ظریف وارد ناحیه میان مهره های انتهایی می شود. با این تزریق، اندام پایین تر از کمر بی حس شده و زن دیگر درد را حس نمی کند" پس تا پیش از باز شدن دهانه ی رحم تا 4-6 سانتی متر مادر درد دارد.
در نظر داشته باشید دوست عزیز من برای شما که به طورکل زایمان طبیعی را یک وضعیت غیر قابل تحمل نمی دانید توصیه های زیر را لازم میدانم که بدانید اما ممکن است برای فردی که اصلاً به زایمان طبیعی فکر نمی کند این مسائل از اهمیت کمتری برخوردار باشد.
به هر حال این روش ناخواسته یک حسن دارد و چندین بدی!
مضرات آن 2 دسته است:
دسته ای که شامل عوارض احتمالی و البته در صورت رخ دادن، جدی! می باشد.
که ممکن است هیچ یک از آنها رخ ندهد و یا یکی از این عوارض اتفاق بیافتد. و شامل:
1- در مواردی سردرد یا کمردرد گزارش شده است. این عارضه ممکن است به خاطر اشتباه متخصص بیهوشی یا ضخیم بودن سوند یا تکان خوردن زن در هنگام وارد کردن سوند اپیدورال رخ بدهد. این درد ممکن است چند ساعت تا چند هفته طول بکشد. اگرچه متخصصان حرفه ای و کیفیت مناسب سوند میتواند جلوی این عارضه را بگیرد.
2- افت فشار خون مادر و نیز مسمومیت بر اثر بی حس کننده ی موضعی نیز از عوارش اثبات شده آن می باشد (که البته نادر می باشد)

اما دسته ی دیگر که به قریب یقین استفاده کنندگان را شامل می شود:
1- کند شدن فرآیند زایمان نیز یکی از عوارض این روش است. با توجه به اینکه مادر دردی حس نمیکند، اعمال فشار توسط مادر ممکن است کمتر یا کم اثر تر شود. در این صورت فرآیند زایمان کمی طولانی تر میشود که اگرچه درد بیشتری ندارد، اما ممکن است جنین را به خطر بیندازد و موجب استفاده از ابزار کمکی برای خارج کردن بچه (وکیوم یا فورسپس) شود.
http://www.shahrzadpress.com/index.aspx ... view=10347
2- فقدان : الف:چرخش جنین در مسیر زایمانی ب: عمل خودبه خودی بیرون پریدن جنین در آخرین قطعه زایمان
3- کاهش پروستاگلاندین و در نتیجه کاهش سرعت باز شدن دهانه رحم در ساعت(به نصف سرعت عادی می رسد) و نیز کاهش سرعت نزول جنین در کانال زایمانی
4- مهار هورمونهای: اکسی توسین/ کاتکول آمین/ B اندورفین
5- افزایش درصد سزارین تا 3/4 برابر به دنبال موارد 1و 2 و3
در آخر مواد دارویی که در اپی دورال استفاده می شود تا 3 روز بعد در گردش خون نوزاد پیدا شده است.
البته فراموش نشود این روش مزیت بزرگ و غیر قابل اغمازی که دارد این است که باایجاد بی دردی بسیاری از مادرانی که از زایمان طبیعی (به غلط) وحشت دارند را از جراحی بزرگ سزارین منصرف می کند و مضرات بالا برای افرادی گفته می وشد که قصد زایمان طبیعی دارند و انتخاب آنها بین 2 مقوله است: زایمان طبیعی کاملاً فیزیولوژیک و یا زایمان با استفاده از بی حسی یا بی دردی.
دوست عزیزم! توصیه دارم لینک زیر را نیز مطالعه بفرمائید:
http://forum.iransalamat.com/showthread.php?t=7424
در پناه خدا
كارشناس مامايي فيروز

#3
خیلی ممنونم از راهنمایی های خوب شما
من خیلی دوست دارم که خداوند کمک کند نوزادم را به روش طبیعی به دنیا بیاورم... شاید خنده دار باشد اما واقعا کنجکاوم که بدانم دردش در چه حد است و روند زایمان چگونه است و دوست دارم حتی برای یک بار هم که شده تجربه اش کنم!
به همه دوستانی که سزارین را انتخاب کرده اند توصیه می کنم که در تصمیم خود تجدید نظر کنند و خود را به زیر تیغ جراحی نفرستند
ارسال پست

بازگشت به “بی حسی نخاعی – بی حسی اپیدورال”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 2 مهمان

cron