تنبلی تخمدان پیش از بارداری

#1
با سلام خدمت کارشناس محترم

من دارای پرید های منظم بودم تا اینکه یکبار 10 روز تاخیر داشتم و پس از آن مدت دو ماه نشدم و آمپول زدم تا پرید شدم

البته سونو دادم و متوجه شدم که تعداد متعددی فولیکول ریز به اندازه 5 میلی دارم و به من گفتند که تنبلی تخمدان دارم

این ماه قرص مدروکسی پروژسترون را دکتر برای من تجویز کرد که 4 روز پس پایان مصرف آن من پرید شدم دقیقا تاریخ پرید قبلی ( البته در دوره مصرف بسیار زیر دلم درد میکرد مخصوصا تخمدان راستم )

در سونو اندازه تخمدان راستم 42x20mm و تخمدان چپم : 42x19mm و حجم هردوی آن 12 سی سی بود

در ضمن من در شهریور تصمیم به بارداری داشتم با توجه به نتایج آزمایشاتم آیا امیدی هست؟؟


با توجه به شرایط بالا چند سئوال داشتم

1. تنبلی تخمدان من تا چه حد شدید است؟

2. تخمدان طبیعی دارای چه اندازه ای است؟؟

3. با توجه به اینکه من اضافه وزن پیدا کردم آیا با کاهش وزن حل میشود؟؟

4. چون این ماه پس از مصرف داروها پرید شدم آیا ممکن است با خوردن یک دوره تنبلی رفع شده باشد؟

با تشکر


#3
مهربانوی عزیز سلام
مشخصاتی که ذکر می کنید ، نشانه سندرم تخمدان پلی کیستیک است .
این اختلال شایع ترین علت تخمک گذاری کم یا عدم تخمک گذاری در زنان است و علایم خود را به صورت رویش موهای زائد و نامنظمی های قاعدگی( فاصله ی طولانی بین قاعدگی ها و یا عدم قاعدگی ) نشان می دهد . سطح هورمون مردانه (آندروژن ) در این افراد بالا است . چاقی ، مشکلات ناشی از این اختلال را تشدید می کند .
علت ، اختلال در تعادل هورمونی است . به این ترتیب که افزایش هورمون مردانه و استروژن باعث کاهش هورمون تحریک کننده فولیکول شده و در نتیجه باعث رشد ضعیف فولیکول می شود . در این حالت عدم تخمک گذاری و به دنبال آن عدم قاعدگی پیش می آید . در سونو گرافی فولیکول های متعدد کوچک در اطراف تخمدان مشهود است .
(فولیکول کیسه ای است که تخمک در درون آن قرار دارد . هر دوره چندین فولیکول شروع به رشد می کنند اما فقط یکی از آن ها کاملا بالغ شده و تخمک درون خود را آزاد می کند . )
درمان در خانم هایی که قصد باردار شدن ندارند با این هدف انجام می شود که دوره های خون ریزی قاعدگی ایجاد شود و به این جهت از هورمون پروژسترون استفاده می شود . هم چنان که برای شما انجام شد .
در خانم هایی که تمایل به بارداری دارند ابتدا پروژسترون جهت ایجاد قاعدگی تجویز می شود و سپس داروهای تحریک کننده تخمک گذاری تجویز شده و به این ترتیب فولیکول رشد کرده و تخمک درون خود را آزاد می کند .
در خانم های چاق رژیم غذایی و کاهش وزن بهترین روش درمانی است.
به این نکات توجه کنید :
1.بدانید که حتی در زوج هایی که هیچ مشکلی برای باروری ندارند ، احتمال حاملگی در یک دوره قاعدگی ، 20 تا 25 درصد است .
2.درمان با قرص های تحریک تخمک گذاری در اکثر موارد در 6 ماه اول جواب داده و بارداری رخ می دهد.
3.رژیم غذایی را تحت نظر کارشناس تغذیه شروع کنید و از رژیم سرخود بپرهیزید . چون کاهش وزن افراطی نیز بر تعادل هورمون های بدن تأثیر می گذارند .
4.علاوه بر رژیم غذایی ، ورزش منظم را نیز در برنامه ی خود بگنجانید که به شادابی و طراوت روحیه تان نیز کمک می کند .علی الخصوص پیاده روی در هوای پاک :)
5.سایز تخمدان های شما طبیعی گزارش شده است .ابعاد طبیعی تخمدان در بیشترین سایز به این صورت است : طول : 5 سانتی متر عرض : 3 سانتی متر ضخامت : 3 سانتی متر
6. در بعضی از موارد فرد قبل از درمان دارویی باردار می شود اما به علت سابقه ی عدم قاعدگی های طولانی مدت ، از بارداری خود بی خبر است . بنابر این قبل از شروع اقدامات دارویی معمولا آزمایش خون برای رد بارداری درخواست می شود .
ان شاء الله تحت نظر پزشکتان ، به توصیه های او عمل کرده و ما را نیز از روند درمانتان بی خبر نگذارید .
در پناه امام عصر آرام و موفق باشید.
 کارشناس مامایی

#5
سوگند عزیز سلام
سندرم تخمدان پلی کیستیک که مسبب فاصله های طولانی در تخمک گذاری است، تحت تأثیر مجموعه ای از عوامل ایجاد می شود . یکی از آن عوامل می تواند چاقی باشد . پس همه ی افراد چاق، دچار تنبلی تخمدان نیستند و همه ی افراد مبتلا به تنبلی تخمدان صرفا چاق نیستند .
معیار چاقی و لاغری ، شاخص توده ی بدنی ( BMI) است . به این ترتیب که وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد تقسیم شده و عدد به دست آمده یعنی همان BMI مشخص میکند که فرد در چه وضعیتی به لحاظ چاقی و لاغری قرار دارد .
BMI در افراد لاغر ، 15 تا 18.4
BMI در افراد با وزن متناسب : 18.5 تا 22.5
BMI در افراد با اضافه وزن : 23 تا 27.5
BMI در افراد چاق : 27.6 تا 40
در لینک نمودار شاخص توده ی بدنی را مشاهده کنید . امیدوارم برایتان واضح و کمک کننده باشد
http://www.paulmc.org/whatithink/wp-con ... _graph.gif
http://www.diethealthclub.com/diethealt ... -Chart.gif
درواقع افزایش وزن و یا BMI بیشتر از 27 می تواند باعث ایجاد اختلالاتی در سیستم هورمونی بدن شده و ایجاد تنبلی تخمدان کند . در مقابل ، کاهش وزن با ورزش و رژیم های کم کالری ، سبب کاهش هورمون های مردانه و در نتیجه تخمک گذاری خواهد شد .
از طرفی دیگر ،اضافه وزن ناشي از افزايش بافت چربي، حساسيت سلول هاي بدن به انسولين را كم مي كند و باعث مقاومت نسبت به انسولین و بالا رفتن سطح این هورمون می شود . افزایش انسولین نیز باعث افزایش هورمون های مردانه و تنبلی تخمدان خواهد شد .(مقاومت به انسولین در افراد لاغر هم دیده می شود .)
مت فورمین نوعی دارو ی کم عارضه برای درمان دیابت غیر وابسته به انسولین است که تولید قند در کبد و جذب قند از روده ها را کاهش و از طرفی پاسخ بدن را به انسولین افزایش می دهد.این دارو با توجه به وضعیت بیمار توسط متخصص تجویز می شود . ابتدا با دوز کم شروع شده و به تدریج میزان آن افزایش پیدا می کند .سپس تأثیر آن ارزیابی می شود.( احتمالا بعد از یک دوره مصرف که تقریبا معادل یک ماه است )
اگرزنان مبتلا به تخمدان های پلی کیستیک که افزایش آندروژن و افزایش انسولین نیز دارند به مدت 12 هفته با مت فورمین درمان شوند ، سطح این هورمون ها کاهش قابل توجهی پیدا می کنند . 89 در صد از این افراد پس از درمان با ترکیب مت فورمین و کلومیفن سیترات تخمک گذاری می کنند . (بیماری های زنان برک و نواک ، 2007)
پس کاهش وزن به طور اساسی عملکرد غدد درون ریز ، میزان تخمک گذاری و نتیجه حاملگی را بهبود می بخشد و ورزش حساسیت به انسولین را افزایش می دهد. برخی منابع تأکید می کنند که مت فورمین موثرتر از رژیم غذایی و ورزش نیست.
مت فورمین را همراه با غذا یا بلافاصله پس از غذا مصرف کنید .
در پناه امام عصر آرام و موفق باشید.
 کارشناس مامایی

#6
درود بر شما
اگر به تخمدان پلی کیستیک مشکوک شدم باید متخصص زنان مراجعه کنم؟
خانمی هستم 28ساله.از ابتدای بلوغ با مشکل کمشدن موها روبرو بودم.و حالا مشکل موهای زاید هم اضافه شده.در چانه و رانها و دور سینه .
سونو تخمدان دادم:تخمدان راست 22در17 میلیمتر و چپ 32در26 میلیمترو کیستهای متعدد ریز نارس در هر دو تخمدان وجود دارد.
پریودم سیکل 28روزه و منظم اما خونریزی کم و به مدت 2-3روز است.وزن 57 .و قد 162 و وزنم در محدوده نورمال میباشد.در 1-2سال اینده قصد بچه دار شدن را دارم.
ضمنا متخصص پوست سیپروترون کمپوند و اسپیرونولاکتون همراه ماینوکسیدیل تجویز کرد که 5 ماه ادامه دادم.و چند سالی هست که چیزی مصرف نمیکنم.ازمایشهای هورمونیم در روز5 منس که متخصص غدد توصیه کرد (2عدد قرص دگزا شب قبل از ازماییش توصیه شد)بدین شرح میباشد:
t4:8.70
t3:128
t3 uptake:37
tsh:1.90
lh:1
fsh:6
prolactin:9
cortizol am:9
testostron:0.40
dhea-so4:237
ferritin:83
bhcg:3.20
در ضمن که شبی 3 عدد فروس سولفات میخورم با ویتاین ث.hct:35.2
لطفا به من بگویید چه کنم؟منتظر پاسختان میباشم.

تفسیر سونوگرافی

#8
سلام لطفا سونو زیر را تفسیر کنید .
پریود نبوده هشتم این ماه انجام داده
سونوگرافی و ضمائم
رحم به شکل رتروفلکس رویت میشود،اندازه واکوژنیسیته آن طبیعی بوده ابعاد آن در برش میرساژینال 37*64 میلیمتر است ، ضخامت آندومتر 7میلیمتر است
تصاویر فولیکول های متعدد با قرارگیری در نواحی پریفرال تخمدان ها با قطر 4الی 6میلیمتر در هر دو تخمدان رویت میشود .که در صورت داشتن علائم کلینیکی و آزمایشگاهی PCO را میتوان مطرح کرد،حجم تخمدان راست 12سی سی و حجم تخمدان چپ 13سی سی اندازه گیری شد .
نظریه : PCO دو طرفه بشرح فوق
ارسال پست

بازگشت به “آزمایش ، سونوگرافی و ...”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 19 مهمان

cron