آمادگی روحی و جسمی پیش از بارداری

#1
با سلام خدمت شما و خسته نباشید.
من و همسرم می خواهیم 5 ماه آینده برای بارداری اقدام نماییم می خواستم بدانم در این فاصله چه غذاها و ویتامینهایی موردنیاز است و باید مصرف کنم؟ و چه اقداماتی باید انجام دهم؟ الان از نظر روحی خدا رو شکر مشکلی ندارم چون قبلاً خدمتتان کنم که بعد از فوت پدرم فلوکستین می خوردم ولی الان مشکلی ندارم.
ممنون از پاسخ شما.


#3
آمادگی برای بارداری
در زیر به موارد مهمی که باید پیش از باردار شدن در نظر داشته باشید اشاره شده است. اگر سوال و یا نگرانی خاصی دارید با پزشک خود در میان بگذارید.
· حداقل 3 ماه پیش از باردار شدن به وزن ایده آل بدن خود برسید. وقتی که باردار می شوید ، سلامت کودک شما به وزن بدن شما نیز بستگی دارد. در زنان باردار چاق ، خطر بروز فشار خون بالا و دیابت بارداری شایع است. زنان لاغر نیز ممکن است بارداری دشوارتری را تجربه کنند.
· به تغذیه خود توجه کنید. میوه و سبزیجات میل کنید. مطمئن باشید که آنها سرشار از فولیک اسید هستند. با خوردن غذاهای سرشار از ویتامین B ویتامین B دریافتی خود را افزایش دهید. با پزشک خود در مورد مصرف آن پیش از حاملگی‌تان صحبت کنید. غذاهایی را انتخاب کنید که چربی اشباع شده کمی داشته باشند تا در برقراری متابولیسم مطلوب به شما کمک کند.
· مصرف مکمل های های بارداری مثل لیدی میل را شروع کنید.
· یک برنامه منظم ورزشی را آغاز کنید و آن را ادامه دهید. 5روز در هفته، 30 دقیقه در روز ، ورزش کنید. انجام یک فعالیت بدنی متعادل پیش از بارداری و ادامه آن در طول بارداری، به شما کمک می کند تا احساس خوبی در سراسر 9 ماه حاملگی داشته باشید.
· با پزشک خود در مورد تمام داروهایی که به صورت مرتب مصرف می کنید، صحبت کنید.
· مطمئن شوید که تمام بیماری های مزمن شما تحت کنترل قرار دارند.
· سیگار نکشید. از قرار گرفتن در معرض دود دخانیات پرهیز کنید.
· از نوشیدن نوشابه های الکلی بپرهیزید.
· وضعیت ایمنی خود را در برابر سرخجه و آبله مرغان بررسی کنید و اگر به واکسیناسیون نیاز دارید ، مطمئن شوید که چه مدت پس از دریافت واکسن باید صبر کنید تا باردار شوید.
· در مورد انجام هر آزمایش پزشکی لازم – مانند عکس های رادیولوژی – پیش از متوقف کردن روش ضد بارداری خود ، برنامه ریزی کنید.
· زمان قطع مصرف قرص ضد بارداری‌تان را بدانید. بدن شما حداقل پس از 3 ماه می تواند چرخه قاعدگی شما را تنظیم کند.
· در مورد استفاده از داروهای گیاهی احتیاط کنید. برخی داروهای کیاهی باعث اختلال در باروری می شوند که برای مصرف آن‌ها باید با پزشک مشورت کنید.
· مصرف فولیک اسید را آغاز کنید. روزانه 400mcg از این دارو توصیه می شود. فولیک اسید از بروز اختلالات مادرزادی مغز و نخاع – که اختلالات لوله عصبی نامیده می شود- پیشگیری می کند. همچنین مشخص شده است که پایین بودن سطح فولیک اسید در بدن، خطر سقط را افزایش می دهد. لازم است که قبل از بارداری مصرف فولیک اسید را آغاز کنید، چرا که بیشترین تاثیر مثبت فولیک اسید ، در 28 روز نخست بارداری است. از آنجا که ممکن است ندانید چه زمانی باردار می شوید ، بهتر است همزمان با توقف روش ضد بارداری و در دورانی که سعی می کنید باردار شوید، مصرف آن را آغاز کنید، مکمل ویژه بارداری لیدی میل به طور کامل این میزان را تامین می کند.
· مصرف آسپرین و ضد التهاب هایی مانند ایبوبروفن را به استامینوفن تغییر دهد تا به کاهش خطر سقط در شما کمک کند.
· از پزشک خود بخواهید که سطح آهن بدن شما را بررسی کند. شما نباید پیش از بارداری از کمبود آهن رنج ببرید. کمبود آهن در دوره بارداری ممکن است موجب شود تا پیش از آنچه که درباره دوره بارداری طبیعی است احساس خستگی کنید.
· تست تیروئید را انجام دهید، چرا که مطالعات نشان می دهد که خانم مبتلا به کم کاری تیروئید 4 برابر بیشتر در خطر سقط قرار دارد.
· سطح کلسترول خون خود را کنترل کنید. سعی کنید کلسترول بالای خون را کاهش دهید و از رژیم غذایی پر فیبر و با سطح چربی اشباع شده پایین استفاده کنید. بالا بودن کلسترول خون می تواند سبب بروز فشار خون بالا در طول بارداری شود.
· سعی کنید با دوری گزیدن از عفونت ها، سالم باقی بمانید.دست هایتان را مرتب بشوئید، از کس دیگری بخواهید سطل زباله را خالی کند، غذاهایی مصرف کنید که از تهیه بهداشتی و مناسب آنها مطمئن هستید و از قرار گرفتن در شرایطی که خطر عفونت به همراه دارند، پرهیز کنید.
· از تماس با مواد شیمیایی مضر در محل کار و خانه اجتناب کنید.
· سعی کنید تنش های غیر ضروری زندگی را کاهش دهید.
· بدن خود را از نظر آلودگی به ویروس HIV ( عامل بیماری ایدز) بررسی کنید.
· گروه خون خود و پدر کودکتان را بدانید.
· همراه با پدر کودک، سابقه بیماری های خانوادگی را یادداشت کنید.
· تاثیر بارداری بر برنامه های آینده زندگی را مد نظر قرار دهید ( تاثیر آن بر تحصیل، شغل، و . . . )
· وضعیت بیمه سلامت خود را کنترل کنید تا ببینید چه مواردی را می تواند پوشش دهد.
· آغاز برخی از موارد فوق در طول بارداری دشوارتر است. سعی کنید به این موارد، پیش از بارداری بپردازید.
· مطمئن شوید که سالم هستید و لازم نیست که نگران خطرات آنها در طول بارداری باشید.

استفاده از نظرات پزشک
مراجعه به پزشک پیش از باردار شدن می تواند به آمادگی مناسب برای بارداری کمک کند. برای بررسی کامل پزشکی برنامه ریزی کنید و برنامه های بارداری خود را با پزشک در میان بگذارید. با این شرایط مطمئن خواهید بود در زمانی باردار می شوید که در بهترین وضعیت سلامت فردی قرار دارید.
شاید زمانی که پزشکتان را ملاقات می کنید سوالات زیادی در مورد سلامت و شیوه زندگیتان از شما بپرسد. پاسخ های شما نکات کلیدی است برای اینکه پزشکتان چطور شما را برای حاملگی سالم آماده کند و اینکه چه عملکردهایی باید صورت گیرد تا زمانی که حامله شدید از سلامت خوبی برخوردار باشید.
پزشک یا پرستار شما در مورد سابقه بیماری زنان از شما سوال خواهد کرد. تا جایی که می توانید واضح و صادقانه به تمامی سوالات پاسخ دهید. سوالاتی که پرسیده می شود برای این است که پزشک شما فهم بهتری از چگونگی تاثیر آینده حاملگی روی شما داشته باشد. حوزه این سوالات شاید شامل تاریخ آخرین قاعدگی، مدت زمان چرخه قاعدگی، زمان شروع قاعدگی، سابقه حاملگی و تعداد حاملگی هایی که داشته اید، نتایج آنها و تعداد نوزادان پره ترم و بچه های زنده و حتی حاملگی هایی که به سقط منجر شده اند، است.
اگر هرگونه جراحی در گذشته داشته اید در مورد آن از شما سوال می شود. عمل سزارین قبلی و دیگر اقدامات زنان ممکن است روی حاملگی شما تاثیر گذار باشد، مطمئن باشید که این اطلاعات را کاملا با پزشکتان در میان گذاشته باشید.
سابقه عمومی پزشکی نیز مهم است. مطمئن شوید که هرگونه شرایط وخیم گذشته یا داروهایی که مصرف کردید را مطرح کرده اید. این شامل تمام داروهایی است که بیش از حد مصرف می کنید و داروهای گیاهی و مکمل ها و ویتامین هایی که ممکن است مصرف کنید.
پزشک شما در مورد تاریخچه پزشکی خانواده شما و همسرتان – به خصوص خانواده شما – سوالاتی خواهد پرسید تا هر گونه مشکلاتی که در حاملگی داشته اند را بداند.
خوب است پزشک بداند که آیا فردی در فامیل دوقلو یا چند قلو داشته است یا خیر. اگر اختلالات ژنتیکی یا نقایص تولد در فامیل شما و همسرتان اتفاق افتاده، تمامی اطلاعات را حتی الامکان در مورد آنها بیان کنید. اگر سابقه ای از اختلالات مادرزادی در خانواده شما یا خانواده همسرتان وجود دارد ، به پزشکتان اطلاع دهید. اگر پزشکتان در مورد سبک زندگی تان و اینکه از چه چیزهایی استفاده می کنید پرسید، تعجب نکنید. این پرسش ها شامل سیگار، الکل، داروهای مسکن، داروهای مخدر که ممکن است استفاده کنید، برنامه ورزشی تان، شغلتان، مواد شیمیایی که ممکن است در محل کار یا خانه در معرض آن قرار بگیرید. در مورد خشونت خانوادگی نیز ممکن است سوالاتی شود زیرا که می‌تواند در طی حاملگی برای مادر و جنین تاثیر گذار باشد.
در مذاکرات خود با پزشکتان صادق باشید. وی سعی می کند که موقعیت شما و اینکه چطور این موقعیت روی حاملگی آینده شما اثر دارد را ارزیابی کند. حقایق را پنهان نکنید، چرا که پنهان کردن آن به دلیل ترس، به شما و کودکتان کمک نخواهد کرد که به بارداری امیدوار گردید.
یا رب دستانم را سوی تو می گیرم

اگر دستانم را بگیری

کسی مرا دست کم نمی گیرد

#4
آمادگی برای بارداری
*آمادگی برای بارداری*




قبل از بارداری برای کاهش میزان خطرات و داشتن دوره بارداری راحت بهتر است به مراحل زیر توجه کنید:



۱-تغذیه:وضعیت سلامتی و تغذیه شما قبل از بارداری نه تنها توانایی شما را برای بارداری تحت تأثیر قرار می دهد بلکه روی سلامتی نوزاد و سلامتی خودتان بعد از بارداری نیز مؤثر می باشد. برای آنکه دوران بارداری و زایمان مطمئنی داشته باشید و سلامت خودتان و کودکتان حفظ شود، شما باید وزنتان را همیشه در محدوده نرمال نگه دارید، حتی زمانی که قصد دارید باردار شوید. اگر خوب تغذیه نکنید و دچار کمبود وزن باشید، ممکن است عادت ماهیانه تان قطع شده و توانایی بارداری را از دست بدهید. اگر در زمانی که دچار سوء تغذیه هستید باردار شوید ذخایر مواد مغذی تان برای شما و فرزندتان کافی نخواهد بود. برای آنکه کودکتان دچار ناهنجاری های مادرزادی، وزن کم درحین تولد و نارس بودن نشود لازم است که قبل از بارداری وضع تغذیه تان را اصلاح کنید.
زنانی که اضافه وزن دارند نیز در طی بارداری با مشکلات زیادی مواجهند و باید بدانند که بیشتر از زنانی که وزنشان در محدوده نرمال است، اضافه وزن خواهند داشت. اگر شما چاق هستید. در معرض خطر بیشتری از نظر ابتلا به فشار خون یا دیابت بارداری (یکی از انواع دیابت که در طی بارداری ایجاد می شود و معمولاً بعد از آن از بین می رود و خطراتی را برای مادر و فرزندش به همراه دارد) قرار دارید. همچنین ممکن است که یک فرزند چاق به دنیا آورید. برای آنکه وزنتان در حین بارداری بیش از حد طبیعی افزایش نیابد لازم است که بیشتر فعالیت کنید.


۲-اسید فولیک:حداقل از سه ماه قبل از شروع دوره بارداری بهتر است قرص اسید فولیک مصرف شود زیرا مصرف اسید فولیک تا گاین ماه سوم بارداری از نواقص سیستم عصبی جنین جلوگیری می کند و بسیار مفید است.



۳-ویتامین ها:بهتر است کمبود ویتامین در بدن خود را از طریق خوردن میوه های تازه برطرف کنید.



۴-دندان ها:مراجع به دندانپزشک و رفع بیماری های دهان و دندان ضروری است زیرا عفونت های دهان و دندان یکی از عوامل زایمان زودرس محسوب میشوند و در ضمن معالجه دندانها در دوره بارداری خطرساز است.



۵-مشاوره ژنتیک:به خانواده‌هایی ارائه می‌شود که دارای فرزندی مبتلا به بیماری ژنتیکی هستند، نگران ابتلای فرزند خود به بیمارری ژنتیکی هستند و یا یکی از والدین به یک بیماری ژنتیک یا یک بیماری سیستمیک مبتلاست.



۶-ناباروری و سقط یا بارداری ناموفق قبلی:به زوجینی که مبتلا به سقط مکرر یا ناباروری هستند نیز توصیه می‌شود قبل از اقدام به بارداری بعدی به متخصص زنان با تجربه و متخصص ژنتیک جهت بررسی عوامل آن مراجعه کنند.



۷-استرس: داشتن آرامش و نداشتن استرس در دوران قبل بارداری از عوامل مهم برای داشتن یک بارداری موفق است.
یا رب دستانم را سوی تو می گیرم

اگر دستانم را بگیری

کسی مرا دست کم نمی گیرد
ارسال پست

بازگشت به “مراقبت های پیش از بارداری”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 16 مهمان

cron