آزمایش double marker & triple marker

#1
با سلام
به پزشکی که در مطب پیششون پرونده دارم مراجعه کردم و آزمایش های Bhc-ti,
A.F.P,F-Ster ,Urea,Crea, FBS, Hb, HCT, HBsAG, U/A, U/C,RPR, Blood Group , Rh را برایم نوشتند و من در 14 هفته و 2 روزگیم این آزمایش ها رو انجام دادم . ولی پزشک بیمارستان میلاد که پیششون پرونده دارم برام آزمایش تریپل مارکر رو نوشتند. پزشک مطب گفتند آزمایش هایی که ایشون نوشتند برای قبل از هفته 16 است و تریپل مارکر برای بعد از هفته 16 و با انجام آزمایش های فوق دیگه نیازی به انجام آزمایش تریپل مارکر ندارم. آیا این حرف درسته؟ کدومشون بهتره؟ چه فرقی با هم دارند؟آخه من و همسرم نسبت فامیلی (دختر دایی و پسر عمه)با هم داریم و من از بابت کامل بودن این آزمایش ها نگرانم. اگه میشه منو راهنمایی کنید.
با تشکر فراوان


#3
سلام
دوست عزیز
غربالگری مادران بری سنجش AFP(آلفا فیتو پروتئین) در هفته های 14 - 22 حاملگی صورت می گیرد.
که اینطور که متوجه شدم این تست رو شما انجام دادید.
اما روش غربالگری دیگری نیز در 3 ماهه ی دوم داریم که در آن 3 فاکتور را اندازه می گیرند که تریپل مارکر نام دارد( AFP و HCG و استریول) که مسلماً این روش با سنجیدن فاکتورهای متعدد دامنه ی تشخیصی وسیعتری دارد.
"علاوه بر اندازه گیری پارامترهای 3 گانه نیاز به دانستن سن مادر، وزن مادر هنگام نمونه گیری و ناراحتیهای بالینی مادر از جمله دیابت میباشد.باید توجه شود که در صورت وارد نمودن اطلاعات غلط نتایج نادرستی نیز حاصل میشود. در نهایت بر اساس نتایج تست و اطلاعات وارد شده نموداری رسم میشود که بر اساس این نمودار فرد در محدوده نرمال بر اساس سن و یا خارج از این محدوده قرار میگیرد."
"از نظر علمی ذکر می شود که تست مارکر های چندگانه اعتبار یافته است و در اکثر موارد این تست غربالگری برای سندرم داون در 3 ماهه ی دوم بارداری ترجیح داده می شود."
اما انتخاب اینکه مادران کدام تست را برگزینند، طبق صلاح دید درمانگر بالینی آنهاست.
اما در کل در مورد هردوی آنها باید مادران مشاوره شوند از این جهت که نتایج مثبت کاذب در هر دو تست زیاد دیده می شود پس اگر نتیجه ی تست مشکوک باشد نیاز به راه تشخیصی دیگری به نام آمنیوسنتز است که خودش برای جنین مضر است.
این عین متن علمی در این زمینه است:
"در اکثر مطالعات فقط 6% از همه ی نمونه های مثبت غربالگری با جنین مبتلا همراه بوده است. بنابراین مثبت شدن تست غربالگری دال بر افزایش خطر است اما لزوماً سندرم داون را نشان نمی دهد. و برعکس:منفی بودن تست غربالگری دال بر این است که هیچ خطر افزایش یافته ای وجود ندارد، اما بدان معنی نیست که جنین نرمال است."
پس دوست عزیزم در رابطه با انجام همه ی تست ها اصرار نورزید و اگر به پزشکی که تحت نظرشون هستید مطمئن هستید به تست های تشخیصی که برای شما کافی می داند،
اکتفا کنید.
در پناه خدا
كارشناس مامايي فيروز
ارسال پست

بازگشت به “آزمایشات دوران بارداری”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 2 مهمان