قرص مترونيدازول ضرر داره؟

#1
با سلام. من تو ماه پنجم هستم دكتر من بدون اينكه معاينه كنه قرص مترونيدازول برام تجويز كرده
من ترشحات زرد رنگ دارم اما خارش وسوزش ندارم
زنگ ردم از يك دكتر ديگه پرسيدم اون گفت كه ضرر داره حالا موندم چي كار كنم از توي اينترنت هم اطلاعاتي بدست آوردم اما ضد ونقيض .
تا حالا هم 6 تاش رو خوردم .
سوالم اينه
من فكر ميكنم ضرر قرص واژينال كمتر از قرص خوراكي باشه......به من قرص خوراكي داده........و ديگه اينكه مگه هر ترشح زرد رنگي عفونته؟؟/ و از ضررش ميشه بگيد كه اگه عفونت كم باشه ضرري براي جنين داره//يا ضرر اين قرص ها بيشتره؟؟؟؟با تشكر


#2
سلام
دوست عزیز!
1- به طور کل قرار بر این است که به غیر از مواردیکه واقعاً درمانگر درمان دارویی را ضروری بداند، کلاً دارویی در بارداری استفاده نشود.
2- اما مترونیدازول:
در 3 ماهه ی اول ممنوع می باشد. اما در 3 ماهه ی 2 و3 ام جزو دسته ی B داروها در حاملگی ست و مجاز است. (دسته ی A و B مجاز است) پس در مورد آن تعدادی که خوردید به خودتون نگرانی راه ندهید.
3-ترشحات طبیعی به هیچ وجه زردرنگ نیستند و هر ترشح رنگی نیازمند بررسی ست. از طرفی درمان عفونت در بارداری هم چیزی نیست که تا پس از بارداری به تعویق بیاندازیمش بلکه در بارداری هرگونه عفونتی اتفاقاً فوراً باید بررسی و درمان شود.
اما تشخیص نوع عفونت باید با معاینه داده شود و سپس بعد از تشخیص نوع آن، دارویی که بی خطرترین است انتخاب شود. پس دوست عزیزم توصیه می کنم قبل از مصرف ادامه ی آن حتماً نزد درمانگر دیگری بروید و معاینه شوید و درمان درست را (بعد از گرفتن شرح حال و معاینه) بگیرید.
به خدا می سپارمتون
كارشناس مامايي فيروز

Re: قرص مترونيدازول ضرر داره؟

#3
سلام

میدونم که خیلی وقت پیشا بوده این موضوعی که مطرح کردین و الانم ایشالا که حساااابییی بزرگ شده فرزند عزیزتون :wink: ایشالا خدا حفظش کنه و سالم و سلامت باشه :-)

حالا که اینجا رو دیدم گفتم که شاید دوستای دیگه ای مث من اینجا رو ببینن، واسه همون هم خواستم اطلاعات تکمیلی در رابطه با مترونیدازول(که دارویی هستش که باید با احتیاط مصرف بشه توی خیلی از موارد که خدای نکرده منجر به عارضه بدی نشه...حتماً دقت کنید بچه ها به این موضوع) رو بذارم اینجا که شاید به درد کسی خورد...

مترونیدازول در درمان عفونت های بی هوازی، ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری و عفونت های تک یاخته ای مصرف می شود.

مکانیزم اثر

مترونیدازول، پس از جذب توسط میکروارگانیسم ها احیا و به یک ترکیب سمی تبدیل می شود. که با پیوند یافتن بهDNA موجب توقف ساخت آن و مرگ سلول می شود.
فارماكوكينتيک

این دارو از راه خوراکی به خوبی جذب شده و در اغلب مایعات و ترشحات بدن منتشر می شود. غلظت سرمی دارو ۲-۱ ساعت پس از مصرف خوراکی به اوج خود میرسد. نیمه عمر مترونیدازول در بزرگسالان ۱۲-۶ ساعت است که در صورت عیب کار کبد به ۲۹-۱۰ ساعت افزایش می یابد (پیشنهاد می کنیم مطالب مرتبط با کبد را دنبال کنید). دفع این دارو عمدتاً کلیوی است و تا ۱۵درصد از دارو ممکن است از راه مدفوع دفع شود. ۲۰% از دارو بعد از مصرف واژینال به صورت سیستمیک جذب می شود.
هشدارها
در صورت وجود عیب کار کبد و آناسفالوپاتی کبدی، مصرف این دارو باید با احتیاط فراوان صورت گیرد.
تداخل دارويي
تهوع، استفراغ، طعم بد دهان، زبری زبان، اختلالات گوارشی، بثورات جلدی، کهیر وآنژیوادم، به ندرت خواب آلودگی، سردرد، سرگیجه، آتاکسی، تیره شدن ادرار، خارش، درد هنگام آمیزش، ترشحات غلیظ سفید رنگ از عوارض جانبی این دارو هستند.
عوارض جانبی
اثر وارفارین در صورت مصرف همزمان با این دارو ممکن است افزایش یابد. مترونیدازول متابولیسم فنی توئین را مهار می کنند و غلظت پلاسمایی این دارو را افزایش می دهند. فنوباربیتال، متابولیسم مترونیدازول را افزایش وغلظت پلاسمایی آن را کاهش می دهد. مترونیدازول متابولیسم فلوئور و اوراسیل را مهارمی کند و احتمال مسمومیت با لتیم با مصرف همزمان مترونیدازول گزارش شده است. واکنش شبه دی سولفیرام با مصرف همزمان مترونیدازول و فرآورده های حاوی الکل ممکن است بروز کند.
نکات قابل توصیه
۱-
پیگیری وضعیت بالینی و آزمایشگاهی بیمار در صورتی که طول درمان از ۱۰ روز تجاوز کند، توصیه می شود.
۲-در صورت بروز تحریک گوارشی، مترونیدازول را می توان با غذا مصرف کرد.
۳-مترونیدازول تزریقی فقط باید به صورت انفوزیون آهسته وریدی مصرف شود. که در این صورت انفوزیون محلول ها یا سرم های دیگر باید قطع شود.
۴-شستن دست ها قبل و بعد از استعمال واژینال دارو توصیه می شود. همچنین رعایت اصول بهداشتی برای جلوگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است.
۵-در صورت بروز حساسیت یا تحریک، مصرف دارو باید قطع شود.
۶-در صورت مصرف شکل واژینال این دارو در درمان تریکوموناز، استفاده ازکاندوم به منظور پیشگیری از بروز مجدد عفونت ضروری است. ممکن است به طورهمزمان مردان نیز به مصرف این دارو نیاز داشته باشند.
۷-در صورت بروز سر گیجه یا منگی با مصرف این داروباید احتیاط نمود.
۸- در طول مصرف شکل واژینال این دارو، به منظور پیشگیری از عفونت متقاطع، عفونت مجدد یا رقیق شدن دوز دارو، باید از مقاربت جنسی خودداری نمود.


مقدار مصرف

خوراکی:
بزرگسالان :

به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونت های بی هوازی مقدار۷/۵ mg/kg حداکثر تا یک گرم هر ۶ ساعت به مدت ۷ روز یا بیشتر مصرف می شود. در التهاب روده، ۵۰۰ میلی گرم چهار بار در روز، در کولیت ناشی از آنتیبیوتیک ۵۰۰ میلی گرم ۴-۳ بار در روز، در گاستریت و زخم دوازدهه ناشی ازهلیکوباکترپیوری به عنوان درمان کمکی ۵۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز به همراه سایر آنتی بیوتیک های خوراکی و درمان واژینوز باکتریایی، ۵۰۰ میلی گرم ۲بار در روز برای ۷ روز مصرف می شود. به عنوان ضد تک یاخته در آمیبیاز ۷۵۰- ۵۰۰ میلی گرم ۳ بار در روز برای ۱۰-۷ روز، در بالانتیدیوز ۷۵۰ میلی گرم ۳بار در روز برای ۵-یا ۶ روز، در ژیاردیاز ۲ گرم یک بار در برای ۳ روز یا۲۵۰ میلی گرم ۳ بار در روز به مدت ۷-۵ روز و در درمان تریکوموناز ۲ گرم به صورت مقدار واحد، یک گرم ۲بار در روز به مدت یک روز یا ۲۵۰ میلی گرم ۳ باردر روز به مدت ۷ روز مصرف می شود.
کودکان : به عنوان ضد باکتری در عفونت های بی هوازی۷/۵mg/kg هر ۶ ساعتیاmg/kg ۱۰ هر ۸ ساعت مصرف می شود. به عنوان ضد تک یاخته در درمان آمیبیاز ۱۱/۶-۱۶/۷mg/kg ، سه بار در روز به مدت ۱۰ روز ، در بالانتیدیوز۱۱/۶-۱۶/۷ mg/kg سه بار در روز به مدت ۵ روز، در ژیاردیاز ۵mg/kg سه باردر روز به مدت ۷-۵ روز و در درمان تریکوموناز ۵g/kg سه بار در روز به مدت۷ روز مصرف می شود.

تزریقی:
بزرگسالان : به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونت های بی هوازی ابتدا۱۵mg/kg و سپس ۷/۵mg/kg تا حداکثر یک گرم، هر ۶ ساعت به مدت ۷ روز یابیشتر انفوزیون وریدی می شود. برای پیشگیری از عفونت در اعمال جراحی،۱۵mg/kg یک ساعت قبل از شروع جراحی وmg/kg ۷۶/۵ و ۱۲ ساعت پس از مقداراولیه، انفوزیون وریدی می شود، به عنوان ضد تک یاخته در درمان آمیبیاز۷۵۰-۵۰۰ میلی گرم هر ۸ ساعت به مدت ۱۰-۵ روز انفوزیون وریدی می شود.
کودکان : به عنوان ضد باکتری سیستمیک در عفونت های بی هوازی، درنوزادان نورس، ۱۵mg/kg یه عنوان مقدار اولیه و سپس۷/۵ mg/kg در هر ۱۲ساعت، ۴۸ ساعت پس از مقدار اولیه، انفوزیون وریدی می شود. در نوزادان کامل،۱/۵mg/kg به عنوان مقدار اولیه و سپسmg/kg۷/۵ هر ۱۲ ساعت، ۲۴ ساعت پس از مقدار اولیه انفوزیون وریدی می شود. در نوزادان با سن ۷ روز وبزرگتر، مقدار ۱۵mg/kg یه عنوان مقدار شروع و سپس۷/۵ mg/kg هر ۶ ساعت ازراه انفوزیون وریدی مصرف می شود.
واژینال: در واژینوز باکتریایی یا تریکوموناز، ۵۰۰mg هر شب به مدت ۱۰ یا ۱۲ روز متوالی از راه واژینال مصرف می شود.

منبع : http://www.salamatism.com/drug/168/%D9% ... 9%88%D9%84
ارسال پست

بازگشت به “مصرف دارو طی بارداری”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 12 مهمان

cron