ارتفاع رحم

#1
سلام و خسته نباشید به سایت فیروزو همکاران محترم آن
من یک سئوال داشتم و ان این است که منظور از ارتفاع رحم چیست و در هفته 26بارداری ارتفاع رحم چه قدر باید باشد و چگونه محاسبه میشود ؟
2-وزن من به مدت 3 ماهه ثابت است می خواستم ببینم ایا ثابت ماندن وزن من اشکالی برای جنین و رشد جنین ایجاد نمی کند؟
باتشکر فراوان


#2
سلام رویا جان
بین هفته های 20 تا 31 حاملگیی، ارتفاع فوندوس رحم به سانتی متر تقربیاً معادل سن حاملگی به هفته است. که این ارتفاع فوندوس رحم باید از روی دیواره ی شکم از روی سمفیز پوبیس تا قله ی فوندوس اندازه گیری شود.
تشخیص طبیعی پیشرفت کردن یک بارداری تنها توسط درمانگری ست که بالینی، بارداری تان را تحت نظر ایشان هستید اما افزایش وزن طبیعی در بارداری در صورتیکه BMI یا شاخص توده ی بدنی ( نسبت وزن به مجذور قد) فرد طبیعی باشد، 11/5-16 کیلوگرم توصیه می شود.
حالا لطف کنید بگید که کلاً در بارداری تون چقدر افزایش وزن داشتید و آیا در این مدتی که افزایش وزن نداشتید، ویزیت شده اید؟ و درمانگرتان مطلع هستند؟
كارشناس مامايي فيروز

#3
سلام و ممنون از پاسخگویی من ازاول حاملگی تا هفته 26 به مقدار تقریبی 8کیلو اضافه وزن داشتم وزن اولیه من 64کیلو و قد160س بود که این اضافه وزن در4ماه اول می باشد و در ماه 5و 6 ثابت بوده است .

#4
سلام مجدد
رویاجان! می دانید که " در صورتي كه تغذيه خانم باردار در دوران بارداري كافي باشد، روند افزايش وزن مطلوبي خواهد داشت. اين افزايش وزن مربوط به رشد جنين، جفت، رحم، افزايش حجم خون، ذخاير چربي و اندازه پستانها است. وزن گيري مناسب مادر در سه ماهه دوم و سوم بارداري متضمن سلامت مادر و جنين در آينده مي باشد و به همین خاطر وزن گيري ناكافي با كاهش رشد و خطر تولد زودرس جنين ارتباط مستقيم دارد."
و از آنجایی که اگر از هفته 15 بارداري به بعد خانم هاي باردار با وزن طبيعي ، كمتر از يك كيلوگرم در ماه افزايش وزن داشته باشند، این وضعیت، جزو شرايط وزن گيري نامناسب خانم هاي باردار به شمار می آید و نيازمند مراقبت و پيگيري پزشكي مي باشند؛ رویا جان توصیه می کنم اگر در این دو ماه به درمانگر بالینیتون مراجعه نکردید و یا ایشان به از این وضعیت آگاه نیستند، حتماً ایشان را مطلع کنید. چراکه تشخیص دقیق اینکه هر موردی طبیعی ست و یا نیازمند بررسی یا مراقبت بیشتر است، در هر فرد با توجه به تمام شرایطی که دارد می تواند متفاوت باشد که تشخیص آن هم به عهده ی درمانگری ست که در کل بارداری شما و وضعیت جنینتان(سلامتی و وزن گیری آن طبق سونوگرافی) را تحت نظر داشته است.
برای اطلاعات بیشتر خود شما هم باید در نظر داشته باشید که:
"در مورد خانم هايي كه وزن گيري مناسب ندارند لازم است علت كاهش يا افزايش وزن تعيين و وضعيت خانم باردار ارزيابي گردد. اين كار با سوال از او، معاينه و ياانجام برخي آزمايشات پاراكلينيكي صورت مي پذيرد.
به اين افراد اصول تغذيه صحيح و متنوع با تاكيد بر مصرف منظم و به موقع مكمل هاي ويتامين، آهن و اسيد فوليك و استراحت كافي در طول روز توصيه مي شود. "
بر اساس علت موثر بر وزن گيري نامناسب بايد مداخله اي متناسب و موثر براي بهبود وضعيت سلامت جسمي و رواني خانم باردار صورت گيرد تا از عوارض ناشي از وزن گيري ناكافي او بر سلامت خود و جنين تا حد امكان جلوگيري شود.
اما علل وزن گيري کمتر از انتظار در زنان باردار:
"مهم ترين علل و عواملي كه سبب وزن گيري نامناسب خانم ها در دوران بارداري مي شوند عبارتند از:
- دسترسي ناكافي به برخي مواد غذايي
- عادات غذايي نامناسب و پيروي از رژيم هاي غذايي خاص (لاغري، درماني و يا خرافات غذايي)
- تهوع و استفراغ دوران بارداري
- ابتلاء به بيماري هاي زمينه اي يا سابقه ابتلاء به آن (مانند بيماري هاي قلبي - عروقي، ديابت، عفونت ادراري و ...)
- مشکلات روحی و افسردگي
- مشكلات خانوادگي و نارضايتي از بارداري
- اعتياد به مواد مخدر، داروهاي مخدر و دخانيات
- مصرف زياد و غيرعادي مواد خوراكي و غير خوراكي (ويار حاملگي و پيكا)
- حجم زياد كار روزانه واستراحت ناكافي
- تحرك ناكافي و نداشتن فعاليت بدني روزانه
- قد كمتر از 150 سانتي متر
- سن كمتر از 18 يا بالاتر از 35 سال
- سابقه زايمان زودرس (قبل از 37 هفته كامل بارداري) يا سقط
- سابقه تولد نوزاد كم وزن
- فاصله بارداري كمتر از 3 سال تا زايمان قبلي "
برای مطالعه ی ادامه ی مطالب بالا به لینک زیر مراجعه کنید:
http://www.behsite.ir/articles/298/1356/
رویای عزیزم! در کنار همه ی اینها و مراجعه ای که انجام می دهید، در نظر داشته باشید که همونطور که گفتم امکان داره درمانگر شما با بررسی همه ی شرایط به این نتیجه برسند که مشکلی نیست و با اضافه وزن در ماهی که در پیش دارید و نیز ادامه ی بارداری این مشکل برطرف می شود؛ ، چراکه ممکنه شما کالری لازم رو دریافت کرده باشید اما مثلاً به علت وضعیت خاصی که در این دوماه داشتید، وزن اضافه نکرده باشید، مثلاً امکان داره فرد با خوردن مواد پرچرب و شیرین مثل چیپس و ... به راحتی وزن اضافه کند اما مواد مغذی را به جنین خود نرساند...پس به هیچ عنوان خودتون رو نگران نکنید و فقط با آرامش خاطر این مساله را بالینی پیگیری کند و اگر هم ایشان به شما اطمینان خاطر دادند که مشکلی نیست، از این پس فقط مراقب تغذیه یصحیح خود باشید. لینک زیر به شما دوست عزیزم در زمینه ی تغذیه صحیح کمک می کند:
http://bardary.blogfa.com/cat-12.aspx
از خودتون بی خبر نگذاریدم.
به امید بارداری سالم و خوش،شما و نی نی رو به خدا می سپارم.
كارشناس مامايي فيروز

Re: ارتفاع رحم

#6
پیاده روی در دوران بارداری می‌تواند از برخی عوارض بارداری که به دلیل افزایش وزن و بی‌حرکتی ایجاد می‌شوند، پیشگیری کند. درواقع اگر شما سالم هستید و یک بارداری طبیعی دارید، بدون شک پیاده‌روی یکی از بهترین ورزش ‌های دوران بارداری تلقی می‌شود. معمولاً به خانم‌های باردار توصیه می‌شود که در هفته حدود 150 دقیقه پیاده‌روی با سرعت متوسط داشته باشند. در این مقاله به مزایای پیاده روی در بارداری پرداخته‌ایم و درباره تاثیر پیاده روی در باز شدن دهانه رحم به شما خواهیم گفت

https://gahvare.net/articles/0OvWs/پیاد ... ان-بارداری
ارسال پست

بازگشت به “تغذیه در بارداری”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 14 مهمان

cron