مصرف نمک
ارسال شده: دوشنبه 13 مرداد 1399, 12:37 pm
مصرف نمک در بارداری باید کاملا تحت کنترل باشد؛ از یک سو نمک برای سلامت مادر و جنین حیاتی است و از طرف دیگر، مقدار زیاد آن میتواند باعث یکسری عوارض بارداری شود. برخی از مادران به دلیل مضرات خوردن نمک در بارداری تصمیم به حذف نمک در بارداری میگیرند. در حالی که مصرف نمک در بارداری برای عملکرد آنزیمها، تولید هورمونها، حرکت پروتئینها و تعداد بیشماری از عملکردهای اساسی بدن مادر و جنین لازم است. برخی از مادران هم به دلیل اینکه دائما هوس نمک در بارداری میکنند، گاهی در مصرف آن زیاده روی میکنند.
مقدار مصرف نمک در بارداری چقدر باشد؟توصیه میشود تقریباً یک قاشق چایخوری نمک در روز مصرف کنید که میشود معادل شش گرم نمک یا کمتر از 2300 میلی گرم سدیم. افراد مبتلا به فشار خون بالا باید روزانه حداکثر 1،500 میلی گرم سدیم مصرف کنند.
نکته ای که وجود دارد این است که در اکثر غذاهایی که میخورید، نمک وجود دارد و در اکثر مواقع شما وقتی به خودتان می آیید متوجه میشوید که حتی بیش از نیاز روزانه خود نمک مصرف کردهاید. به همین دلیل بیش از اینکه روی کمبود سدیم در بارداری حساسیت وجود داشته باشید، روی زیاده روی در مصرف نمک در بارداری باید تاکید شود.
مقدار مصرف نمک در بارداری چقدر باشد؟توصیه میشود تقریباً یک قاشق چایخوری نمک در روز مصرف کنید که میشود معادل شش گرم نمک یا کمتر از 2300 میلی گرم سدیم. افراد مبتلا به فشار خون بالا باید روزانه حداکثر 1،500 میلی گرم سدیم مصرف کنند.
نکته ای که وجود دارد این است که در اکثر غذاهایی که میخورید، نمک وجود دارد و در اکثر مواقع شما وقتی به خودتان می آیید متوجه میشوید که حتی بیش از نیاز روزانه خود نمک مصرف کردهاید. به همین دلیل بیش از اینکه روی کمبود سدیم در بارداری حساسیت وجود داشته باشید، روی زیاده روی در مصرف نمک در بارداری باید تاکید شود.
- یک تکه نان سفید تقریباً 150 میلی گرم سدیم دارد. ممکن است در ابتدا زیاد به نظر نرسد، اما آیا شما با خوردن یک تکه نان سیر میشوید؟!
- چاشنیهایی که شما در کنار غذای خود استفاده میکنید، تأثیر زیادی در مقدار مصرف سدیم در بارداری دارد. مثلا یک قاشق غذاخوری سس کچاپ دارای 154 میلی گرم سدیم، یک قاشق غذاخوری سس باربیکیو 175 میلی گرم و یک قاشق غذاخوری سس سویا دارای 1،005 میلی گرم سدیم است. یک قاشق غذاخوری سس سالاد یا فرانسوی نیز حدود 178 میلی گرم سدیم دارد.
- غلات صبحانه معمولا بیشتر طعم شیرین را به شما منتقل میکنند، اما بهتر است بدانید که آنها هم مقدار زیادی نمک هم دارند. به عنوان مثلا غلات ذرت که تقریبا سالمترین نوع آن است، حدود 204 میلی گرم سدیم به ازای هر یک فنجان به بدن شما میرساند. یک فنجان غلات جو دوسر حدود 218 میلی گرم سدیم دارد. مقدار نمک موجود در برخی از انواع غلات حتی از این هم بیشتر است. وحشتناک است، نه؟!
- شاید حتی فکرش را هم نکنید که نوشیدنیهای شیرین هم نمک داشته باشند، اما گاهی اوقات به این نوشیدنیها هم نمک اضافه میشود. مثلا در یک فنجان شکلات داغ حدود 204 میلی گرم نمک وجود دارد! مقدار نمک در آب میوهها و نوشیدنیهای ورزشی حتی میتواند از این هم بیشتر باشد. این اتفاق در مورد کلوچه و کیک هم میفتد، یعنی با وجود این که شیرین هستند، در آنها از نمک هم استفاده شده است.
- منبع:https://gahvare.net/articles/tEfQ5/%D9% ... 8%B1%DB%8C