- شیر استفاده شده: نکتهی اصلی که باید در مورد مصرف پنیر پیتزا در بارداری به خاطر داشته باشید و چیزی که مصرف انواع پنیر را در این دوران مجاز یا ممنوع میکند، شرایطِ شیر اولیه یا همان شیری ست که پنیر از آن تهیه شده است. به طور کلی اگر این شیر پاستوریزه باشد امکان مصرف پنیر وجود دارد و اگر از شیر خام و غیر پاستوریزه تهیه شده باشد، میبایست از مصرف آن خودداری کنید. در انگلیس و اروپا، استفاده از شیر خام در تهیهی پنیرهای پیتزا شیوع بیشتری دارد. در قوانین این کشورها، معمولاً استفاده از شیر پاستوریزه هیچ اجباری ندارد. بنابراین در دوران بارداری از مصرف پنیر پیتزای خارجی خودداری کنید.
- درصد رطوبت پنیر: نکتهی بعدی درصد رطوبت در پنیر است. هر چه پنیر مرطوبتر، امکان وجود باکتریهای بیماریزا نیز در آن بیشتر است. پس اگر پنیر از نظر مواد اولیه تایید شد، حالا می بایست رطوبت آن را در نظر بگیرید. از خوردن پنیر نیمه نرم به صورت خام، حتی اگر از شیر پاستوریزه تهیه شده باشد پرهیز کنید زیرا این پنیرها حاوی رطوبت بالایی هستند و نسبت به پنیرهای سخت اسیدیتراند. بنابراین، آنها محیط مناسبی برای رشد Listeria هستند
- پختن پنیر: توصیه شده است که در بارداری از مصرف پنیر به صورت خام خودداری کنید و حتماً آن را بپزید. پنیر باید در دمای بالا (74 درجه سانتیگراد و بیشتر) پخته شود. در این دما باکتریها از بین میرود و خوردن آن بلامانع میشود. با این حال زنان باردار باید مطمئن شوند که پنیر کاملاً پخته و طلایی شده است و تنها به ذوب شدنش اکتفا نکنند.
چرا باید در مصرف پنیر پیتزا در بارداری احتیاط کرد؟به دلیل ضعف سیستم ایمنی در دوران بارداری، زنان باردار باید در مورد انتخاب غذاهایشان احتیاط کنند. پنیرها به خاطر احتمال وجود باکتریهای ایجاد کنندهی لیستریوز، یعنی لیستریا، خطرناک هستند زیرا این بیماری میتواند باعث سقط خود به خودی جنین شود. از آنجایی که برخی پنیرها ممکن است به این باکتری آلوده باشند، توصیه می شود از مصرف آنها در دوران بارداری خودداری کنید.