Re: شقاق مقعدم رو چ جوری درمان کنم؟

#3
این بیماری غالباً با معاینه بالینی و انگشتی توسط پزشک قابل شناسایی است. این عارضه معمولاً مشکل اساسی محسوب نمی‌شود و با رعایت چند نکته ساده قابل درمان است. روش های درمان شقاق به این شرح است:

روشهای خانگی
قرار دادن فیبر در رژیم غذایی : فیبر می تواند با افزایش حجم مدفوع به درمان یبوست کمک نماید. به طور متوسط هر فرد روزانه به ۲۵ تا ۳۸ گرم فیبر نیاز دارد. اما میزان دقیق فیبر مصرفی بسته به سن و وضعیت بیمار دارد.لازم است مصرف فیبر را به تدریج به رژیم غذایی بیافزایید، زیرا افزایش ناگهانی مصرف فیبر می تواند موجب تولید گاز در روده ها شود. انواع میوه ها، سبزیجات و غلات حاوی فیبر هستند.
آب کافی : مصرف میزان کافی آب می تواند به رفع و درمان یبوست کمک نماید. آب در نرم نمودن مدفوع تاثیرگذار است.
حمام سیتز : قرار دادن ناحیه کفل و نشیمنگاه در آب گرم موجب افزایش گردش خون شده و به کاهش درد نیز کمک می نماید. برای استفاده از حمام سیتز می توانید لگن حمام و یا لگن مخصوص حمام سیتز را با آب گرم پر کرده و برای ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در این آب بنشینید.
کمپرس سرد : قرار دادن کمپرس یخ بر روی ناحیه مقعد می تواند به کاهش درد این بیماری کمک نماید.
مصرف ملین ها و پماد ها : در صورتی که علائم بیماری رفع نشود و یبوست ادامه داشته باشد، می توانید با مشورت پزشک از ملین ها، داروهای مسکن و پمادهای مخصوص شقاق استفاده نمایید. اما لازم است قبل از مصرف هر دارویی اطلاعات کاملی راجب آن داشته باشید، زیرا برخی از داروهای شقاق می تواند سلامت جنین را به خطر اندازد.
آلوئه ورا : استفاده از داروها گیاهی و ضد التهابی نظیر آلوئه ورا می تواند به بهبود زخم شقاق و نیز درمان علائم بیماری کمک نماید. علاوه بر آلوئه ورا ضد عفونی کردن زخم با سرکه سیب، روغن زیتون، چای های گیاهی و روغن درخت چای رقیق شده نیز می تواند در درمان این بیماری اثرگذار باشد.

بخوانید: علت غذا نخوردن کودک ۱۰ تا ۱۵ ماهه

تزریق بوتاکس
در صورتی که بیماری با استفاده از روشهای ذکر شده بهبود نیافت، لازم است از روشهای دیگری نظیر تزریق بوتاکس برای درمان شقاق در بارداری استفاده نمود.
تزریق بوتاکس باید توسط پزشک صورت گیرد و انجام آن سرپایی است. با انجام این روش عضله اسفنکتر به طور موقت فلج شده و این امر موجب می شود، اسپاسم عضله به طور موقتی درمان شود. تزریق بوتاکس بین ۳ الی ۶ ماه اثر داشته و در این مدت درد بیمار به شدت کاهش یافته و در بعضی موارد بیماری به طور کامل برطرف می شود.

جراحی
انجام جراحی شقاق معمولاً در دوران بارداری توصیه نمی شود، زیرا احتمال آسیب به جنین وجود دارد و معمولاً درمان به دوران بعد از زایمان موکول می شود. با این حال در موارد حاد انجام جراحی اجتناب ناپذیر است.

لیزر شقاق
بهترین راهکار درمان شقاق در بارداری لیزر درمانی است. این روش به صورت سرپایی و در کمترین زمان ممکن انجام شده و نتیجه ای قطعی را به دنبال دارد. لیزر شقاق از این جهت بهترین انتخاب است که بدون درد و خونریزی انجام می شود. در ضمن آسیبی را به جنین وارد نمی کند.

بیشتر: چگونه زیبایی طبیعی داشته باشیم؟
ارسال پست

بازگشت به “یبوست”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 14 مهمان

cron