تاثیر رنگ ها

#1
چطور از رنگ درمانی برای داشتن احساس بهتر استفاده کنیم؟

این که مردم چگونه رنگ را می‌بینند کاملاً علمی است. گیرنده‌های رنگ در شبکیه چشم انرژی نور طول موج‌های مختلف را به رنگ‌ها تبدیل می‌کند اما این که مردم چطور رنگ‌ها را پردازش می‌کنند، به طرز پیچیده‌ای با هیجانات آن‌ها مرتبط است. درک این که چطور رنگ‌ها بر خلق و رفتار تأثیر می‌گذارد به روانشناسان، محققان بازاریابی، طراحان، و همه مردم دیگر از جمله هر فردی که دوست دارد احساس بهتری داشته باشد، کمک می‌کند.

تاریخچه رنگ درمانی به زمان‌های گذشته بازمی‌گردد. یونانیان و مصریان باستان از رنگ به عنوان ابزاری در معابد درمانی استفاده می‌کردند. پزشکان طب چینی و ایورودا (طب قدیمی هندی) رنگ‌ها را در درمانشان مورد استفاده قرار می‌دادند. شروع رنگ درمانی مدرن به سال 1933 و کتاب “The Spectro Chrometry Encyclopedia” نوشته دینشاه قادیالی (Dinshah Ghadiali) دانشمند هندی، بازمی‌گردد. دکتر هری ریلی اسپیتلر که معاصر قادیالی بود، تأثیرات روانشناسی و فیزیولوژیکی درخشش نورهای رنگی در چشم بیماران را آزمایش کرد.

اگر چه دانشمندان به مطالعات برای این که چگونه رنگ‌ها، مغز را تحریک کرده و هورمون‌های خاصی تولید می‌کنند ادامه می‌دهند، اما بسیاری از درمانگران رنگ، بر کارهای سنتی نیز تکیه دارند.






رنگ و اشتها

در مطالعه‌ای در سال 2012 محققان دریافتند که شرکت‌کنندگان در این مطالعه، زمانی که رنگ بشقاب و غذا به هم نزدیک بود، 22% بیشتر می‌خوردند. اگر می‌خواهید کمتر بخورید بشقابی انتخاب کنید که رنگ آن با غذایتان متمایز باشد یا اگر هدفتان این است که سبزیجات بیشتر بخورید، بشقاب سبز رنگ انتخاب کنید تا بیشتر اسفناج و کلم بخورید. این افراد هنگامی که بشقاب‌ها از نظر رنگی تمایز زیادی با روکش روی میز یا سفره نداشتند، 10% کمتر غذا خوردند. همچنین محققان دریافتند که هنگامی که افراد از بشقاب‌های کوچک‌تر استفاده می‌کردند، کمتر می‌خورند.

به نظر می‌رسد برخی رنگ‌ها مردم را گرسنه‌تر می‌کنند. همه شرکت‌های فست فود از رنگ قرمز و زرد استفاده می‌کنند. رنگ قرمز عملکرد شما را سریع‌تر می‌کند و باعث می‌شود سریع‌تر سفارش دهید، بخورید، و بروید. تحقیقات انجام‌گرفته شده، حقیقتاً رنگ‌ها را با سیستمهای فیزیکی مرتبط می‌داند از جمله ارتباط رنگ قرمز با فعالیت حرکتی






تمرکز بهتر با رنگ زرد

در سال 1994 محققان در مطالعه‌ای دریافتند که واکنش هیجانی به رنگ، بر اساس روشنی (برایتنس) و غنای (سچوریشن) آن است. مثلاً غنای سبز روشن بیشتر از سبز خاکی است. رنگ‌های غنی انرژی را افزایش می‌دهند و رنگ‌های روشن خوشایندتر هستند.



یکی از طراحان دکوراسیون داخلی توصیه می‌کند سایه زرد روشن را به دفتر کار خود اضافه کنید تا به افزایش تمرکز شما کمک کند. اگر می‌خواهید هوشیار باشید قالیچه، قاب یا گل‌های زرد انتخاب کنید اما آن را به عنوان رنگ اصلی انتخاب نکنید چرا که ممکن است موجب بی‌قراری و اضطراب شود.

محل کار نیاز به نوعی رنگ دارد. در مطالعه‌ای مشخص شد پس از افزودن رنگ به محل کار فراوانی تصادفات ظرف سه سال تا 28 درصد کاهش داشت. نتایج مشابه در مطالعات مدارس نشان داد که جذب شدن بی‌اراده رنگ، تمرکز در دانش‌آموزان و معلمان را بهبود می‌بخشد.






لطفا جهت مطالعه بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید
ادامه مطلب
http://learning5040.ir/%D8%AA%D8%A7%D8% ... %87%D8%A7/


ارسال پست

بازگشت به “ساير موارد”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 16 مهمان

cron