نحوه نشستن صحیح در افراد مبتلا به بواسیر(هموروئید)

#1
بیماری بواسیر (هموروئید) نوعی بیماری مقعدی است که ارتباط مستقیمی با نحوه و میزان نشستن در طول روز دارد. این بیماری گشاد شدن یا همان تورم سیاهرگ ها در مقعد است که علت اصلی آن تحت فشار قرار گرفتن این سیاهرگ‌ها است. هموروئید کشنده نیست، اما علائم آزار دهنده آن می‌تواند کیفیت زندگی فرد را دچار تحول نماید.
 خوشبختانه این عارضه قابل پیشگیری و درمان است و با رعایت چند نکته ساده و اصلاح سبک زندگی به خصوص در زمینه تغذیه و نشستن صحیح می‌توان این بیماری را برای همیشه درمان نمود.
تاثیر نشستن‌های طولانی مدت بر بواسیرنشستن به مدت طولانی و یا برعکس ایستادن طولانی مدت می‌تواند زمینه را برای بروز بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های نشیمنگاهی فراهم کند. این روش زندگی می‌تواند فشار قابل توجهی را به ناحیه نشیمنگاه فرد وارد کند. سیاهرگ ها را تحت فشار قرار دهد، که در نتیجه آن فرد دچار هموروئید می‌شود.
 از آنجایی که امروزه شرایط کار در اغلب شغل ها از جمله منشیگری، رانندگی، کارمندان و… ایجاب می‌کند که مدت طولانی از روز را بنشینید، پس هیچ راه فراری در این زمینه وجود ندارد. به این دسته از افراد توصیه می‌کنیم، حداقل هر یک ساعت یکبار از جای خود بلند شده و قدم بزنند و یا در صورت امکان چند حرکت ورزشی انجام دهند.
اصلاح نشستن روی توالت
 نحوه نشستن صحیح در توالت تاثیر بسزایی در بهبودی بواسیر دارد، برای این منظور هر مقدار زاویه بین ران ها و تنه کمتر باشد، عمل دفع راحت تر انجام می‌گیرد. استفاده از توالت های ایرانی این زاویه را ایجاد می کند و مناسب تر است. اما فشار بسیار زیادی را به زانوها وارد می‌کند.
 در مقابل نشستن روی توالت فرنگی فشار کمتری برای زانو ها دارد اما زاویه ای ۹۰ درجه میان ران ها و تنه ایجاد می‌کند که اصلا مناسب نیست. به همین جهت توصیه می‌شود، برای استفاده از این نوع توالت ها حتما از زیر پایی استفاده کنید. تا روده ها در معرض فشار کمتری قرار گیرند.
 در کنار اصلاح نشستن، رعایت نکاتی مثلا عدم تاخیر در مراجعه به توالت و نیز پرهیز از وارد کردن فشار به مقعد برای دفع تاثیر بسیار زیادی در پیشگیری و درمان این بیماری دارند. همچنین در نظر داشته باشید که رعایت نکات بهداشتی در این امر تاثیرگذار است، به طور مثال بهتر است استفاده از توالت فرنگی را تنها محدود به منزل خود کنید.
اصلاح نشستن در محیط کار
همان طور که در قسمت قبل هم توضیح دادیم، کارمندانی که برای مدت طولانی از روز را می نشینند، بهتر است حداقل هر یک ساعت یکبار از جای خود بلند شده و قدم بزنند.
 نحوه نشستن و نیز استفاده از صندلی هایی با نشیمنگاه مناسب نیز تاثیر بسزایی در این امر دارد. اگر صندلی شما دارای این مزیت نیست، برای کنترل این فشار، استفاده از بالش های طبی پیشنهاد میشود. این بالشها در ناحیه رکتوم دارای فرورفتگی و معمولاً به شکل دونات هستند و فشار وارده بر ناحیه نشیمنگاه را کاهش می دهند. استفاده از بالش ها برای نشستن بر روی هر سطح سختی کاربرد دارد.
 در کنار نکاتی که تا به اینجا ذکر شد، اصلاح موارد زیر نیز می تواند، به درمان هرچه سریع تر این بیماری کمک کند:
  • اصلاح رژیم غذایی (مصرف فیبر بیشتر و نوشیدن آب) را در خط اول درمان قرار دهید.
  • بهداشت مقعد را رعایت کنید و همیشه این ناحیه را خشک نگاه دارید.
  • از زیاده روی در شستشوی مقعد به خصوص با شوینده های معطر پرهیز کنید.
  • هرگز از دستمال توالت های زبر برای خشک کردن، استفاده نکنید.
  • سعی کنید، مدت زمان نشستن در توالت را به حداقل کاهش دهید.
  • استفاده از حمام سیتز می تواند به تسریع روند درمان کمک کند.
لازم به ذکر است، نکاتی که بررسی شد، تنها می توانند نقش پیشگیری کننده داشته و یا در کنار سایر روشهای موثر به درمان بواسیر کمک کند. اگر بیماری شما وارد مراحل حاد خود شده به خصوص اگر دچار پرولاپس و بیرون زدگی هستید، لازم است با پزشک در مورد روش درمان مناسب خود مشورت کنید.
 خوب است بدانید، امکان رفع بواسیر با روشهای ذکر شده وجود ندارد، برای اینکه بیماری به طور کامل برطرف شود، می بایست، این زائده ایجاد شده با روشهای تهاجمی تر برطرف شود. اگر نگران عوارض مربوط به جراحی هستید و مداوم درمان خود را به تاخیر می اندازید، پیشنهاد می کنیم از روش نوین درمان، یعنی درمان بواسیر با لیزر استفاده کنید. این روش سرپایی و ایمن، با مناسب ترین هزینه و در کمترین زمان بیماری شما را رفع می‌کند. در ضمن لیزر هیچ عوارض بعدی را به همراه نداشته و درمان قطعی محسوب می‌شود.

 


ارسال پست

بازگشت به “ساير موارد”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 29 مهمان

cron