رژیم غذایی مفید و مضر برای مبتلایان به بواسیر (هموروئید)

#1
بیماری بواسیر (هموروئید) نوعی بیماری مقعدی (نشیمنگاهی) است. بواسیر متورم شدن یا گشاد شدن سیاهرگ های کانال مقعد و یا خارج از آن است. این بیماری در اثر هر عاملی که فشار وارده بر این عروق را افزایش دهد، ایجاد می شود. اما شایع ترین علت، مشکلات گوارشی مثل یبوست است.
 بواسیر تا دهه های گذشته غالباً سالمندان را درگیر می کرد، اما در سالهای اخیر شیوع گسترده ای میان گروه های سنی مختلف به خصوص جوانان پیدا کرده است. به نظر شما چه چیزی در این سال ها تغییر کرده؟؟؟ درست حدس زدید سبک زندگی و رژیم غذایی. این دو عامل تاثیر مستقیمی بر سلامت افراد جامعه دارد و بی توجهی به آنها نه تنها عاملی برای این بیماری می شود، بلکه در مبتلایان به هموروئید وضعیت را وخیم تر خواهد کرد.
 در ادامه قصد داریم به نکاتی بپردازیم که نه تنها برای مبتلایان، بلکه برای افرادی که دچار این عارضه نشده و یا حتی بیمارانی که قبلا سابقه هموروئید داشته اند، نیز مفید خواهد بود. پس برای چند دقیقه همراه ما باشید.
برای درمان بواسیر چه بخوریم؟برای درمان این بیماری از طریق رژیم غذایی، باید هدف اصلی مصرف خوراکی هایی باشد که می توانند یبوست را درمان و یا از آن جلوگیری کنند. زیرا این موضوع به اثبات رسیده که یبوست بیشترین تاثیر را در ایجاد این بیماری دارد. بنابراین با تغییر اساسی در رژیم غذایی می توان برای همیشه این مشکل را حل نمود. چند خوراکی مفید برای درمان این بیماری عبارتند از :
فیبر خوراکی حلال مشکلات
اگر درگیر این بیماری باشید، حتما تا به حال واژه فیبر به گوشتان خورده است، فیبر ماده ای مغذی در انواع خوراکی ها به خصوص سبزیجات است که نقشی اساسی در درمان یبوست دارد. فیبر قابلیت هضم در بدن انسان را نداشته و به همین جهت در روده ها تجمع می کند، و با افزایش حجم مدفوع در درمان این بیماری موثر است.
 برای افزودن این ماده به رژیم خود میتوانید مصرف انواع سبزیجات کنگر فرنگی، نخود فرنگی، شلغم و میوه هایی مانند توت فرنگی، گیلاس، شاه توت، گلابی، انجیر و… نیز انواع حبوبات (لپه، لوبیا قرمز و …) را در رژیم غذایی خود بگنجانید. هر فرد باید به طور متوسط باید بین ۳۰ تا ۳۵ گرم فیبر در طول روز دریافت نماید.
 هشدار : برای مصرف فیبر دو نکته را به یاد داشته باشید، اولا افزودن آن به رژیم باید به تدریج انجام شود و دوماً در مصرف فیبر نباید زیاده روی نمود، چرا که در این صورت ممکن است، تاثیرات عکس داشته باشد.
آب فراوانبه آب لقب مایه حیات داده شده، زیرا که گفته می شود، نوشیدن آب برای حیات ضروری است. اما ما نظر دیگری داریم. نوشیدن آب نه تنها برای حیات، بلکه برای تضمین سلامت جسم نیز ضروری است. هر فرد به طور متوسط باید ۸ لیوان آب در طول روز بنوشد.
 ارتباط آب و هموروئید نیز، به همان مسئله یبوست بر می گردد. کم آبی موجب خشک شدن مدفوع شده که به موجب آن عمل دفع نیز به سختی انجام گرفته و فشار زیادی به سیاهرگ های کانال مقعد وارد می شود.
 برای این منظور می توانید از دیگر نوشیدنی ها مانند آب های گازدار و یا آب میوه های طبیعی نیز کمک بگیرید.
ویتامین های تاثیرگذاراز ویتامین هایی که می توانند در درمان این بیماری موثر باشند، می توانیم به ویتامین K و ویتامین C اشاره کنیم. مصرف ویتامین K به علت تاثیرگذاری در انعقاد خون و مصرف ویتامین C به سبب خاصیت ترمیم کنندگی و برطرف کننده التهابات در درمان این بیماری موثر است.
 برای دریافت ویتامین K از سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، کاهو، مارچوبه و برای دریافت ویتامین C مصرف میوه هایی مانند پرتقال را در رژیم روزانه خود قرار دهید.

منبع: https://darmanlaser.com/blog/%d8%aa%d8% ... %8c%d8%b1/


ارسال پست

بازگشت به “ساير موارد”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 23 مهمان

cron