بهترین روش درمان کیست مویی یا پیلونیدال با لیزر در یک جلسه

#1
باید در نظر داشت که درمان کیست مویی یا پیلونیدال ارتباط مستقیمی با زمان مراجعه بیمار به پزشک و نوع بیماری دارد، هر چند در این مجال باید خاطر نشان کرد که تنها راه درمان قطعی کیست مویی یا پیلونیدال جراحی است، اما باید متذکر شد که این عمل جراحی، وسیع نیست و تنها آبسه تخلیه و موها خارج می شوند. بعد حفره کاملا شستشو داده می شود.
  
نقش لیزر در درمان کیست مویی
  1. استفاده از لیزر برای از بین بردن موهای زائد: لیزر های مختلفی با طول موج های گوناگون برای ازبین بردن موهای زائد استفاده می شوند.موهای مشکی وضخیم به این لیزرها خیلی خوب جواب میدهندو برعکس موهای بور و کرکی و کم رنگ به لیزر خوب جواب نمیدهند .بیمار باید بعد از عمل نظافت این ناحیه را رعایت کرده و از رشد موهای زائد در این ناحیه جلوگیری کند.نواحی یک تا دوسانتی متر اطراف محل عمل شده وقسمت تحتانی تا ناحیه مقعد باید بطور مرتب از نظر رشد موهای زائد بررسی شده وتمیز شود.
  2. استفاده از دیود در درمان کیست مویی یا پیلونیدال {در مراحل اولیه بیماری میتوان با فیبر دیود وارد کیست شده وجداره ی کیست را از بین برد،در این صورت نیاز به جراحی نیست}البته در این مرحله علائم در حداقل ظاهر شده و یا بیماری بدون علائم است .
    بعد از اینکه فیبر لیزر خارج شد سینوس مویی بصورت یک وج برداشته شده و یک زخم بیضوی کوچک ایجاد میشود.این زخم چند روزی ترشح داشته تا اینکه جدار و محتویات کیست بطور کامل دفع شده وسپس زخم ترمیم میشود.این جانب با این روش کاملا مخالفم و انرا خلاف اصول صحیح درمانی میدانم .ول در بعضی کلینیکها متاسفانه انجام میشود و بیمار پس از مدتی مجددا با علائم عود بیماری مراجعه میکند ولی این بار بعلت چسبندگی بافتی براحتی مرتبه اول بافت کیستیک جدا نمیشود .
  3. استفاده از لیزر دی اکسید کربن برای برداشتن کامل ضایعه در مراحل پیشرفته کیست مویی:با این لیزر میتوان بافت حاوی کیست را بطور کامل برداشت.این روش درعمل  کیست مویی یا پیلونیدال وسیع؛کیست مویی با سینوس های متعدد و کیست مویی یا پیلونیدال عارضه دار استفاده می شود.
  4. استفاده از لیزر درمانی بعد از عمل برای سرعت بخشیدن به ترمیم زخم
 درمان کیست مویی با لیزر به عنوان بهترین روش درمانکاهش میزان خونریزی: به علت بسته شدن عروق کوچک توسط لیزر خونریزی حین عمل کیست مویی  کیست مویی یا پیلونیدال به حداقل می رسد.
  • ترمیم عصب های قطع شده حین برش جراحی
  • کاهش احساس درد
  • از بین رفتن ریشه های احتمالی باقی مانده حین جراحی: چرا که دی اکسید کربن هنگامی که به بستر زخم تابانده می شود باعث از بین رفتن ریشه های باقی مانده احتمالی حین عمل کیست مویی یا پیلونیدال خواهد شد.
  • درمان در یک جلسه: در این روش بدون گذراندن دوران نقاهت به مدت ۳۰ دقیقه بیمار تحت جراحی بسته قرار می گیرد و در سریع ترین زمان به زندگی عادی خود باز می گردد.
 بررسی نحوه انواع درمان کیست مویی گفتنی است نحوه درمان کیست مویی با پیشرفت بیماری ارتباط مستقیمی دارد، بدین معنا که در صورت عدم بروز عفونت می توان حتی با استفاده از درمان کیست مویی بدون جراحی دارو و یا مراقبت های لازم مانند رعایت کامل بهداشت و یا برداشتن موهای زائد اقدام به درمان مناسب و موثر نمود، اما در مقابل به هنگام بروز عفونت برداشتن کامل کیست تنها راه درمان محسوب می شود.جالب است بدانیم که امروزه در مورد وسعت جراحی برای برداشتن کیست مویی یا پیلونیدال و یا اینکه چه اقدامی را باید در مورد محل جراحی انجام داد، بین جراحان اختلاف نظر وجود دارد. به عبارت ساده تر اگر بیمار در مراحل اولیه ایجاد کیست به پزشک مراجعه کند و همچنین اندازه کیست کوچک باشد، می توان آن را برداشت و به طور اولیه بخیه زد و زخم را ساده بست اما در صورت بروز کیست خیلی بزرگ یا عفونی دیگر نمی توان آن را پانسمان کرد، چرا که زخم دچار مشکل می شود، از همین رو پس از برداشتن ضایعه، محل جراحی بخیه زده نمی شود و باز می ماند و در صورت ایجاد حفره غیر عفونی بعد از جراحی می توان از گوشت اطراف حفره در ناحیه باسن استفاده کرد و دهانه حفره را بست.
درمان کیست مویی از طریق جراحی باید توجه داشت امروزه برای جراحی درمان کیست مویی یا پیلونیدال مزمن می توان از دو طریق عمل کیست مویی بسته و باز اقدام نمود که در ادامه به شرح تفضیلی آن می پردازیم.
  • انجام جراحی از طریق روش باز:این عمل با بی حسی موضعی، نخاعی و یا بیهوشی عمومی صورت می گیرد، همچنین در این روش بافت حاوی کیست به طور کامل خارج خواهد شد، چرا که در صورت عدم خروج کامل کیست احتمال بازگشت مجدد بیماری وجود خواهد داشت و به همین خاطر می توان از تزریق مواد رنگی قبل از شروع عمل کمک گرفت، هر چند این اقدام در بیشتر موارد کار ساز نیست، به گونه ای که حین جراحی این احتمال وجود دارد که مواد رنگی منتشر و منجر به وسعت غیر ضروری عمل شود . بعد از خارج کردن کیست ، محل جراحی باز گذاشته می شود و با گاز استریل پر خواهد شد ، بعد از جراحی هر روز باید اقدام به تعویض پانسمان و گاز استریل نمود همچنین بهتر است زخم را با سرم نمکی شست و شو داد.
    جالب است بداینم برای بسته شدن محل جراحی می توان از ژل یا پمادهای تسریع کننده رشد بافتی کمک گرفت.سپس زخم باید مجددا با گاز مرطوب پر شود.زخم ممکن است در روزهای اول ترشح زیادی داشته باشد که غیر طبیعی نبوده و عفونی نیست.اگر داخل زخم با گاز پر نشود ترشحات در این محل جمع شده وبوی بد میگیرد.قبل از انجام پانسمان بیمار می تواند حمام کرده و داخل زخم را شستشو کند یا در وان آب گرم ونمک یا کمی بتادین بنشیند.در این روش بعد ازگذشت دو الی سه ماه زخم ترمیم خواهد شد، لازم به ذکر است که امروزه از مواد دیگری برای شست و شو و همچنین رشد بیشتر و یا سریع تر بافت استفاده می شود .
مراقبت های لازم پس از جراحی به روش باز:در روش جراحی باز، پانسمان اولیه به طور معمول بعد از گذشت یک تا دو روز پس از جراحی توسط جراح تعویض خواهد شد، همچنین زخم با سرم نمکی و گاهی بتادین شستشو داده می شود وسپس پانسمان خواهد شد، هر چند توصیه می شود از بتادین کمتری استفاده شود .
  • انجام جراحی از طریق روش بسته: در این روش بعد از خارج کردن کیست،زخم از طریق روش های مختلف بسته می شود هر چند می توان متناسب با نظر جراح از درن برای خارج کردن ترشحات استفاده کرد و با گذشت ۱۴تا ۱۰ روز بعد از جراحی می توان بخیه ها را کشید.
بستن زخم به وسیله فلپ:این روش به طور کلی در کیست های عود کرده یا دچار عارضه شده انجام می شود در این روش اسکار کمتر خواهد شد، همچنین باعث مسطح تر شدن فاصله بین دو باتک می شود و از سوی دیگر احتمال بازگشت بیماری در این روش بسیار کم است اما در مقابل اثرات پوستی بیشتر بر روی بدن بیمار باقی می ماند لذا انجام این روش در خانم ها با توجه کمتری مواجه است. بیمار در روزهای اولیه پانسمان دارد.گاهی پزشک مربوطه برای بیمار درن (درن یک لوله لاستیکی و یا پارچه ای است )برای تخلیه ترشحات میگذارد که پس از کاهش ترشحات میتوان ان را خارج کرد.بسیاری با گذاشتن درن موافق نیستند زیرا همان گونه که درن ترشحات درونی را خارج میکند می تواند آلودگی بیرونی را هم به داخل هدایت کند (به علت نزدیکی این ناحیه به مقعد ) به همین علت باید مراقب بود که زخم آلوده نشود و شاید بهتر است هرگز از درن استفاده نشود.
 باید توجه داشت که در هردو روش شخص باید بعد از انجام جراحی از تجمع و یا رشد مو در ناحیه جراحی جلوگیری شود از این رو بهتر است مرتب این ناحیه شیو شود، همچنین در برخی از موارد جراح موهای لبه زخم را می سوزاند تا از رشد موها به داخل جلوگیری کند البته محل ورود مو به زخم مشخص نیست و شاید تراشیدن بهترین ناحیه بهترین کار برای جلوگیری از ورود مو به داخل بدن باشد .
عوارض بعد از عمل جراحی باید توجه داشت که انجام جراحی به طور معمول با عوارض متعددی همراه است که در ادامه به شرح آن می پردازیم.
  • ایجاد عفونت
  • ترمیم ضعیف زخم
  • بازگشت دوباره بیماری
هر چند در خاتمه باید خاطر نشان کرد که انجام جراحی از طریق روش مناسب می تواند احتمال بازگشت بیماری و همچنین عوارض پس از جراحی را تا میزان چشمگیری کاهش داد.
اجابت مزاج بعد از جراحی به طور معمول بسیاری از بیماران بعد از انجام جراحی از انجام عمل دفع واهمه دارند چرا که می ترسند در اثر اجابت مزاج محل جراحی باز شده و این امر باعث بروز مشکل در روند درمان شود، اما بهتر است بعد از انجام جراحی فرد از توالت فرنگی استفاده نمائید، همچنین از ابتلا به یبوست نیز پرهیز کند که در این خصوص می توانداز ملین ها و یا غذاهای فیبر دار استفاده کند. 
درمان کیست مویی از طریق دارو همان گونه که می دانیم استفاده از آنتی بیوتیک ها مانند ایبوپروفن یکی از روش های درمانی مرسوم این بیماری به حساب می آید اما باید به این نکته اشاره نمود که به طور حتم استفاده از آنتی بیوتیک نیازمند یک دوره کامل می باشد، به گونه ای که در صورت از بین رفتن احساس درد نیز باید دوره مصرف آنتی بیوتیک را کامل نمود.از سوی دیگر در این مجال باید خاطر نشان کرد که در بیشتر موارد مصرف دارو به منزله دستیابی به درمان قطعی نیست و تنها باعث برطرف شدن عفونت و یا احساس درد خواهد شد، از این رو می توان از محلول ید Iodex یا Iodine به همراه پانسمان نیز استفاده کرد، هر چند باید توجه داشت که استفاده از محلول Iodex می تواند باعث رنگی شدن لباس ها شود بنابراین توصیه می شود از این محلول به هنگام شب استفاده کرد و بعد از آن نیز یک دستمال گرم بر روی کیست قرار داد تا هم باعث کاهش درد شود و همچنین از رنگی شدن بیش از اندازه لباس خودداری نمائید.
درمان کیست مویی از طریق طب سنتی بسیاری از متخصصان طب سنت بر این باور هستند که مهم ترین دلیل ایجاد کیست مویی، تجمع سودا در ناحیه مورد نظر می باشد، چرا که سودا به دلیل سنگین بودن، تمایل به رسوب در نواحی تحتانی بدن دارد، به طور کلی می توان با استفاده روش های درمانی ذیل از طریق طب سنتی اقدام به درمان نمود.
  1. رفع یبوست: در صورت ابتلا به این بیماری می توانید با استفاده از غذاهای فیبر دار و آشامیدن آب کافی و همچنین پیاده روی در رفع این مهم اقدام نمایید.
  2. استفاده خوراکی از داروهای ضد عفونت گیاهی: در صورت بروز عفونت شخص می تواند از گیاه هایی مانند بیدمشک، خطمی، زنیان، آویشن، بابونه متناسب با وضعیت مزاجی خود مصرف نمائید.
  3. استفاده از ضمادهای تخلیه کننده کیست: برای خروج عفونت از کیست می توان مقداری اسپرزه را با مرهم سیاه، مخلوط و روی کیست، ضماد کرد. توصیه می شود این ضماد را روزی دو مرتبه عوض کنید، بنابراین با گذشت چند روز از استفاده کیست، سر باز کرده و شروع به تخلیه می کند.
  4. زالواندازی و حجامت: استفاده از حجامت یا زالو اندازی در اطراف محل کیست می تواند در درمان موثر باشد، به ویژه زمانی که کیست دچار عفونت حاد شده باشد و با علایمی مثل درد، قرمزی و تب همراه است؛ حجامت یا زالو اندازی حتی می تواند به عنوان گزینه اول، قبل ازشروع سایر اقدامات، مدنظر قرار گیرند.
عوارض عدم درمان کیست مویی به موقع 
 گفتنی است عدم درمان به موقع بیماری کیست مویی یا پیلونیدال می تواند منجر به پیشرفت بیماری و طولانی شدن مراحل درمانی شود از این رو توصیه می شود فرد با بروز علایم ابتدایی در اولین فرصت ممکن برای انجام درمان به پزشک متخصص مراجعه نمائید.

درمان کیست مویی با لیزر در درمان کلینیک


ارسال پست

بازگشت به “ساير موارد”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 25 مهمان

cron