در این مقاله با گیاه آویشن و فواید آن برای سلامتی خود آشنا خواهید شد.
گیاه آویشن و فواید آن
گیاه آویشن سرشار از تعداد زیادی از مواد مغذی گیاهیِ (ترکیبات مشتق شده از گیاهان) مفید برای سلامتی بدن، مواد معدنی، و ویتامینهایی است که برای سلامتی ضروری هستند. آویشن که یکی از محبوبترین سبزیجات و گیاهان در آشپزی است، در اصل بومی جنوب اروپا و مناطق مدیترانه میباشد.
ازنظر گیاهشناسی، آویشن به خانواده Limiaceae (نعناعیان) از دسته تیموس تعلق دارد که شامل بسیاری از گونههاست که در میان آنها محبوبترینشان آویشن ولگاریس و یا آویشن فرانسوی است.
گیاه آویشن درختچه چندساله با پایههای چوبی نازک و ساقهای با مقطع مربعی شکل است. ارتفاع آن به حدود 15 تا 30 سانتیمتر میرسد، که برگها بسیار کوچک به رنگ سبز روشن دارد که بخش زیرین آنها کمرنگتر بوده و معطر و کمی منحنی هستند. در تابستان گلهای کوچک پرعطر به رنگ یاسی یا سفید ظاهر میشوند.
دیگر انواع معمول گیاه آویشن که کشت داده میشود، شامل آویشن لیمویی (citriodora TX)، آویشن زیره سیاه (T.herba barona) و آویشن وحشی (T. septyllum) است. یا برگها و یا گلها، به صورت تازه یا خشک برای مقاصد آشپزی استفاده میشوند.
فواید آویشن برای سلامتی
• آویشن حاوی بسیاری از مواد فعال است که خواص جلوگیری از بیماری و ارتقاء سلامتی دارند.
• گیاه آویشن حاوی تیمول است، که یکی از اسانس های مهم است که از نظر علمی معلوم شده است که ویژگیهای ضد قارچی و ضدعفونیکنندگی دارد. سایر روغنهای فرار در آویشن عبارتاند از کارواکرول، گرانیول و برنئول.
• آویشن حاوی بسیاری از آنتیاکسیدانهای فلاونوئید فنولی مانند زآگزانتین، لوتئین، پیجنین، نارینجنین، لوتئولین و تیمونین است. گیاه آویشن تازه یکی از بالاترین سطوح آنتیاکسیدان را در میان گیاهان دارد، ارزش ORAC کل آن (ظرفیت جذب رادیکال آزاد اکسیژنی) برابر µmol TE/100 g 27426 است.
• آویشن سرشار از مواد معدنی و ویتامینهایی است که برای سلامت بهینه ضروری هستند. برگهای آن، یکی از غنیترین منابع پتاسیم، آهن، کلسیم، منگنز، منیزیم و سلنیوم است. پتاسیم بخش مهمی از مایعات سلول و بدن است که به کنترل ضربان قلب و فشارخون کمک میکند. منگنز در بدن بهعنوان یک عامل کمکی برای آنزیمهای آنتیاکسیدان و آنزیم سوپر اکسید دیسموتاز استفاده میشود. آهن برای تشکیل گلبولهای قرمز لازم است.
گیاه آویشن
• این گیاه منبع غنی از بسیاری از ویتامینهای مهم همانند ویتامینهای ب کمپلکس، بتاکاروتن، ویتامین آ، ویتامین کا، ویتامین ای، ویتامین ث و اسیدفولیک است.
• آویشن 0.35 میلیگرم ویتامین ب-6 یا پیریدوکسین را فراهم میکند؛ که حدود 27 درصد از مصرف روزانه توصیهشده را شامل میشود. پیریدوکسین سطح گابا را در مغز (انتقالدهنده عصبی مفید در مغز) بالا نگه میدارد که عملکرد ضد استرس دارد.
• ویتامین ث به بدن انسان کمک میکند تا در برابر عوامل عفونی مقاومت کرده و رادیکالهای آزاد التهابی مضر را از بدن پاک میکند.
• ویتامین آ یک ویتامین و آنتیاکسیدان محلول در چربی است که برای حفظ ترشحات مخاطی و پوست سالم موردنیاز است و نیز برای دید ضروری است. مصرف غذاهای طبیعی سرشار از فلاونوئیدها مانند ویتامین آ و بتا کاروتن به محافظت در مقابل سرطان ریه و دهان کمک میکند.
برگ آویشن سطح قابلتوجهی از مواد مغذی گیاهی با کیفیت را در خود دارند. فقط 100 گرم از برگهای تازه، ویتامینها و مواد معدنی زیر را فراهم میکند (درصد مجاز روزانه توصیهشده):
فیبر غذایی
38 درصد
ویتامین ب-6(پیریدوکسین)
27 درصد
ویتامین ث
266 درصد
ویتامین آ
158 درصد
آهن
218 درصد
کلسیم
40 درصد
منیزیم
40 درصد
منگنز
75 درصد
کلسترول
ندارد
انتخاب و نگهداری
هر دو شکل تازه و خشک گیاه آویشن در عطاریها در دسترس هستند. آویشن تازه را در هر زمانی که ممکن است خریداری کنید، چراکه ازلحاظ مواد مغذی و عطروطعم برتراست. برگ تازه آویشن باید تازه بوده و سبز روشن و عاری از هرگونه لکههای سیاه یا زردی باشد.
آویشن تازه باید در حوله کاغذی کمی مرطوب پیچیده شده و در یخچال یا فریزر نگهداری شود. آویشن خشکشده را میتوان در یک ظرف شیشهای با درب محکم ریخته و در یک جای خشک و خنک و تاریک، نگهداری کرد که در این صورت تا شش ماه تازه خواهد ماند.
استفاده در آشپزی
گیاه آویشن
گیاه آویشن عطروطعمی قوی به دستورالعمل غذایی میدهد و باید به مقدار کم به غذا اضافه شود. بهمنظور حفظ عطروطعم آن، گیاه آویشن بهطورکلی در آخرین لحظه به مواد اولیه اضافه میشود. این به این دلیل است که پختوپز طولانیمدت باعث تبخیر روغنهای ضروری آن میشود.
در اینجا چند روش برای سرو آویشن ارائه میدهیم:
• چای گیاه آویشن یک نوشیدنی سلامتی محبوب است.
• آویشن در تهیه سوپ فصل و سسها استفاده میشود.
• این گیاه یکی از مواد تشکیلدهنده در دسته سبزیجات گارنی همراه با برگبو، جعفری و کرفس است.
•آویشن، همراه با سایر اقلام تند، برای چاشنی و خیساندن مرغ، ماهی و گوشت جهت مزه دار کردن و ترد کردن آنها استفاده میشود.
مصارف دارویی
گیاه آویشن
• آویشن حاوی بسیاری از روغنهای مهم ضروری است که عملکرد ضدعفونی و ضد قارچی آنها مشخصشده است.
• قرقره کردن با آب ولرم و آویشن و یا نوشیدن چند جرعه از چای آویشن ممکن است به تسکین سرفه، گلودرد، برونشیت و دیگر علائم کمک کند.
• در داروسازی، فرمولاسیونهای بر اساس آویشن، بهعنوان یک دهانشویه ضدعفونیکننده در درمان پوسیدگی و التهاب لثه استفاده میشدهاند.
منبع:http://wiki.5040.ir/%DA%AF%DB%8C%D8%A7% ... D9%86.html
بازگشت به “رشد و تكامل در كودكان”
- مديريت وب سايت
- - نقطه نظرها، پيشنهادات و سوالات در مورد فيروز
- - معاونت تحقیق و توسعه فیروز
- - - پاسخ به سئوالات شما در مورد محصولات فیروز توسط کارشناسان واحد تحقیق و توسعه
- بارداری و زایمان
- - پیش از بارداری
- - - مراقبت های پیش از بارداری
- - - مشاوره
- - - بهداشت روان
- - - بهداشت جسمی
- - - تغذیه
- - - آزمایش ، سونوگرافی و ...
- - - اقدام برای بارداری
- - - تشخیص زمان تخمک گذاری
- - - مقدمات بارداری
- - - بهداشت زناشویی
- - بارداری
- - - تشخیص بارداری
- - - مشکلات شایع در بارداری
- - - ویار
- - - سوزش سر دل
- - - یبوست
- - - گرفتگی عضلات
- - - واریس
- - - کمردرد و پشت درد
- - - خستگی
- - - ورم پاها
- - - رشد جنین
- - - جفت ، پرده های جنینی(کیسه آب ) و مایع آمنیوتیک
- - - تغذیه در بارداری
- - - ورزش های دوران بارداری
- - - مصرف دارو طی بارداری
- - - عفونت در بارداری
- - - بهداشت فردی
- - - استحمام
- - - بهداشت دهان و دندان
- - - روابط زناشویی
- - - کار
- - - استراحت
- - - لباس
- - - مسافرت
- - - مصرف دخانیات و...
- - - آمادگی برای مادر شدن
- - - آمادگی برای پدر شدن
- - - آمادگی دیگر فرزندان خانواده
- - - بهداشت روان
- - - آزمایشات دوران بارداری
- - - سونوگرافی در بارداری
- - - علایم خطر در بارداری
- - - کاهش حرکت جنین
- - - خون ریزی یا لکه بینی
- - - استفراغ شدید و مداوم
- - - نشت یا پاره شدن کیسه آب
- - - ضربه به شکم
- - - خرید سیسمونی
- - - دو یا چند قلویی
- - - بيماريهاي داخلي
- - - بارداری ناخواسته
- - - کلاس های دوران بارداری
- - - احکام و آداب شرعی در باردارری
- - زايمان
- - - برنامه ی زایمان
- - - انتخاب نوع زایمان
- - - انتخاب پزشک
- - - انتخاب بیمارستان
- - - اقدامات لازم پیش از رفتن به بیمارستان
- - - علایم شروع زایمان
- - - زایمان طبیعی
- - - زایمان سزارین
- - - زایمان طبیعی
- - - اتاق زایمان
- - - انواع رو شهای کاهش درد زایمان
- - - بی حسی نخاعی – بی حسی اپیدورال
- - - زایمان در آب
- - - اپی زیاتومی (برش پرینه )
- - - زایمان زودرس
- - - سزارین
- - - سزارین با بیهوشی عمومی
- - - سزارین با بی حسی نخاعی یا اپیدورال
- - - خروج جفت و پرده های جنینی
- - - آداب و احکام شرعی زایمان
- - پس از زایمان
- - - تغیرات بدن بعد از زایمان
- - - خون ریزی پس از زایمان
- - - افسردگی پس از زایمان
- - - توان بخشی بعد از زایمان
- - - علایم خطر پس از زایمان
- - - سایر مشکلات پس از زایمان
- - - فعالیت جنسی بعد از زایمان
- - - احکام شرعی دوران نفاس
- - شیردهی
- - - مزایای شیر مادر
- - - مشکلات شیر دهی
- - - نحوه ی شیردهی
- - - تغدیه دوران شیردهی
- - - شیردهی و دارو ها
- - - احکام و آداب شیردهی
- - - آغوز
- - بارداری ناموفق
- - - سقط ( از دست رفتن جنین تا هفته 20 بارداری)
- - - حاملگی پوچ
- - - حاملگی خارج از رحم
- - - مول (بچه خوره)
- - - فوت جنین ( بعد از هفته 20 بارداری )
- - تنظیم خانواده
- - - روش های مورد استفاده برای بانوان
- - - روش های مورد استفاده برای آقایان
- - - روش اورژانس جلوگیری از بارداری
- - - انواع قرص های جلوگیری از باردای
- - - انواع آمپول های جلوگیری از بارداری
- - - انواع IUD (دستگاه)
- - - بستن لوله ها ی رحمی(TL )
- - - امتناع از مقاربت در زمان تخمک گذاری (روش ریتمیک)
- - - سایر روش ها
- - - روش طبیعی
- - - کاندوم
- - - بستن لوله ها ( وازکتومی )
- - - سایر روش ها
- پزشكي
- - رشد و تكامل در كودكان
- - تغذيه با شير مادر و يا شيشه شير
- - تغذيه كودك
- - عيوب مادرزادي و بيماريهاي دوران نوزادي تا كودكي
- - كودك بيمار و مراقبت بهداشتي
- - ساير موارد
- روانشناسي
- - روانشناسي
- - ازدواج
- - فلسفه ازدواج
- - ملاکهای انتخاب همسر
- - مراحل ازدواج
- - سایر موراد
- - خانواده
- - اخلاق و وظایف همسر داری
- - مهارتهای همسرداری
- - روابط دختر و پسر
- - سایر موراد
- - تربیت فرزند
- - مهارتهای فرزند پروری
- - مشکلات رفتاری فرزندان
- - سایر موراد
- - مهارتهای زندگی
- - خودشناسی
- - اعتماد به نفس
- - سایر موراد
- ساير موارد
- - ساير موارد
- تبادل نظر
- - تبادل نظر بين كاربران سايت
چه کسی حاضر است؟
کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 66 مهمان