بایدها و نبایدها در نحوه خوابیدن کودک

#1
در این صفحه مقاله ای دارید که شما را با باید و نبایدهای نحوه خواب کودکانتان آشنا می کند.

بایدها و نبایدها در نحوه خوابیدن کودک
باید: خواب‌آلودگی کودک را تشخیص دهید
نحوه خوابیدن کودک
اگر کودک شما خمیازه می‌کشد، احتمالاً وقت خوابش است. به جز این علامت‌های دیگری نیز در این زمینه وجود دارد: مالیدن چشم‌ها، گریه و نق‌نق، و بهانه‌گیری نیز علائم خواب‌آلودگی در نوزادان هستند. نوزادانی که خیلی خسته شده باشند، بیشتر در خوابیدن مشکل‌دارند، بنابراین مراقب این علائم خواب باشید. کودکان بزرگ‌تر نیز ممکن است هنگام خواب‌آلودگی، سر به هوا و پر تکاپو شوند.

نباید: بیدار کردن کودک
نحوه خوابیدن کودک
اگر کودک در صندلی مخصوص کودک در ماشین خوابش برد چه کار کنیم ؟ فقط کافی است به جای این که کودک را بردارید، کل صندلی کودک را بردارید و به داخل منزل ببرید و بگذارید خوابش را در صندلی به پایان برساند . کمربند ایمنی‌اش را ببندید. اگر کودک در روی تاب خود خوابش برد، مطمئن شوید که کمربند ایمنی‌اش بسته است و مراقبش باشید. یک چرت کوتاه اشکالی ندارد اما نگذارید تمام طول شب را آنجا بخوابد. برای مطمئن‌ترین روش خواب، همیشه او را در روی تشک سفت به پشت بخوابانید.

باید: بدانید که کودکان زیاد می‌خوابند
نحوه خوابیدن کودک
ممکن است ابتدا چنین به نظر نرسد، اما نوزاد شما به حدود 16 ساعت خواب در روز احتیاج دارد و برای غذا خوردن و تعویض پوشاک بیدار می‌شود. هنگامی که سن کودک افزایش می‌یابد، به خواب کمتری در طول روز و خواب بیشتری در شب نیاز پیدا می‌کند . تا شش ماهگی برخی نوزادان باید بتوانند در تمام طول شب، به اضافه دو تا سه بار چرت در روز بخوابند، اما اگر کودک شما چنین نیست نگران نباشید، هر کودکی متفاوت است.

نباید: به چرت زدن در طول مسیر اتکا نکنید
نحوه خوابیدن کودک
ممکن است بخواهید چرت کودک را به زمانی که در ماشین در حرکت هستید، موکول کنید، این کار یکی دو بار اشکالی ندارد، اما چرت همیشگی در طول راه ممکن است نیاز به استراحت در کودک شما را بر طرف نکند. اگر او همیشه به نظر خسته می‌رسد و برنامه شما پر است، باید برنامه‌تان را تغییر دهید، یا از پرستار کودک یا دوستی بخواهید که به شما کمک کند تا کودک بتواند چرت منظم خود را داشته باشد.

باید: بین صرف غذا و خواب کودک فاصله باشد
نحوه خوابیدن کودک
برای کودکان طبیعی است که پس از غذا، بخوابند. شیر دادن به نوزاد برای خواباندن او شیوه بسیار خوبی برای احساس نزدیکی به او است. اما به مرور زمان این رفتار تبدیل به تنها شیوه خوابیدن او می‌شود. کودکان باید یاد بگیرند که خودشان بخوابند. سعی کنید بین شیر دادن و خوابیدن کودک حتی فقط برای چند دقیقه فاصله بیندازید، مثلاً یک داستان برای او بخوانید یا پوشکش را عوض کنید.

باید: چرت را طولانی کنید
نحوه خوابیدن کودک
کودک شما بیش از شش ماه سن دارد و هنوز تعداد زیادی چرت بیست دقیقه‌ای در طول روز دارد؟ او را تشویق کنید چرت‌های روزانه‌اش را طولانی تر کند. سعی کنید او را بیدار نگه‌دارید و زمان بین چرت‌ها را بیشتر کنید تا کم‌کم چرت‌هایش طولانی تر شود. با این کار چرت‌های او را (به طور ایده آل یک تا دو ساعت) طولانی تر شده و خواب شب او بهتر می‌شود.

باید: برنامه منظمی برای خواب او تنظیم کنید
نحوه خوابیدن کودک
برنامه خواب منظم برای کودک داشته باشید و تا حد ممکن به آن پایبند باشید. با کارهای زیر می‌توانید به خوابیدن بهتر کودک کمک کنید:
• هر روز سر یک ساعت مشخص او را بخوابانید
• از چرت دیرهنگام بعدازظهر کودک جلوگیری کنید، اگر کودک در به خواب رفتن در شب مشکل دارد، زمان چرت او را باید زودتر قرار داده یا او را پیش از زمان خواب شب، از چرت بیدار کنید.
• هنگام خواب شب و چرت روزانه از تختخواب استفاده کنید تا وقتی او را در تختش قرار می‌دهید، متوجه شود وقت خواب است.

نباید:عجله کنید
نحوه خوابیدن کودک
عطسه، سکسکه، ناله و آه صداهای معمول کودک در حال خواب هستند. احتمالاً لازم نیست نگران باشید . حتی نق‌نق و بهانه‌گیری نیز ممکن است علامت خواب باشند. پیش از این که با شنیدن این صداها پیش او بروید کمی صبر کنید، مگر این که فکر می‌کنید کودک ناراحت، گرسنه، یا ناایمن است.

باید: هنگامی که کودک بیدار است او را در تختش بگذارید تا بخوابد
نحوه خوابیدن کودک
پس از چند هفته، لازم نیست حتماً وقتی کودک را در تخت خود بگذارید که خواب باشد، بلکه خواب‌آلودگی کافی است. با این کار شما به کودک خود یاد می‌دهید که چگونه خودش به خواب برود و نیازی به در آغوش گرفتن، تکان دادن، و یا شیر دادن داشته باشد . این به او کمک می‌کند یاد بگیرد که اگر در طول شب بیدار شد، خودش دوباره بخوابد.

باید: به ایمنی کودک فکر کنید
نحوه خوابیدن کودک
اگر کودک در روی مبل، تختخواب، یا روی زمین به خواب رفته است، او را جا به جا کنید. این مکان‌ها برای خوابیدن کودک ایمن نیستند. همیشه کودک را به پشت بخوابانید تا از سندرم مرگ ناگهانی نوزاد جلوگیری کنید. پتو، بالش، حیوانات عروسکی، ضربه‌گیر و سایر چیزهایی که نرم هستند را از گهواره یا تخت کودک دور کنید. نگذارید کودک در کنار حیوانات یا کودکان دیگر بخوابد.


منبع : http://wiki.5040.ir/fa/content/article/2631.html


ارسال پست

بازگشت به “رشد و تكامل در كودكان”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 11 مهمان

cron