مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند......

#1
تاثیر تغذیه بر ضریب هوشی
میوه‌هایی كه هوش و حافظه ی مغز را افزایش می‌ دهند، شامل موارد زیر است:
سیب
سیب یكی از بهترین میوه های معجزه آسا است، كه هم خاصیت خنثی كردن سم را دارد و هم قدرت غذایی. به علت داشتن مواد قلیایی، اسید اوریك را حل می كند و برای معالجه ی مرض چاقی بسیار مفید است. به علت داشتن فسفر، تقویت كننده اعصاب و مغز است. سیب به علت دارا بودن ویتامین های A ، B و C و املاح سودمندی مانند كلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، پتاسیم و سدیم برای همه ی سنین به خصوص بچه ها مفید می باشد.
سیب با خستگی، فشار ذهنی و كمبود مواد معدنی مبارزه می كند. تقویت كننده ی اعصاب و عضلات و دشمن سرسخت بوی بد دهان و آرامش دهنده ی قلب است. بوییدن و خوردن سیب موجب نشاط، شادی، تقویت حافظه و سلسله ی اعصاب می گردد.
سیب قرمز بیشتر از سیب سفید مفید است؛ البته به شرطی كه تازه باشد.
انگور
انگور دارای پتاسیم است كه موجب احساس شادی می شود. از طرف دیگر حاوی فسفات زیادی است كه غذای مغز و سلسله ی اعصاب می باشد و هم چنین باعث ازدیاد هوش و حافظه می گردد.
انگور به علت داشتن منگنز، عامل رشد نیز محسوب می شود، چهره را روشن می كند و غذای مناسبی برای سلسله ی اعصاب به شمار می رود. این میوه ی خوشمزه باعث تقویت نیروی عضلانی می گردد.
انگور، جوانی دوباره ای به فرد می بخشد، ذهن را فعال و عضلات را قوی می سازد. خواص رادیو اكتیو دارد و از سقط جنین جلوگیری می كند.
انار
خوردن انار، معده را دباغی كرده و ذهن آدمی را نیرو می بخشد و موجب تقویت حافظه می گردد.
چون انار قادر است معده و روده ها را پاك كند، لذا جدار روده را برای دفاع و دور نمودن ویروس ها آماده می سازد. بنابراین سموم به خون و قلب نمی ریزد و قلب رونق و حیات تازه ای می یابد و به این طریق سلول های كبد را فعال می كند.
هم چنین باعث دفع اوره و كلسترول و سموم دیگر می گردد.
آب انار، در حفظ تعادل مایعات بدن به خصوص خون، نقش مهمی دارد؛ چون املاح آب انار با مواد آلی تركیب شده، زود جذب می شود و در بیماری راشیتیسم، كم‌خونی، ضعف اعصاب و تقویت عمومی بدن بسیار موثر است.
اگر خانم های باردار در این دوران انار مصرف كنند، بزرگترین خدمت را به فرزند آینده ی خود كرده اند؛ چرا كه علاوه بر جلوگیری از ویار و نیز تقویت مادر، به رشد آینده ی كودك هم كمك می كند. انار خون ساز است. در موقع مصرف، زدن كمی گلپر علاوه بر بوی مطبوع به هضم آن نیز كمك می كند؛ ناگفته نماند انار مقوی روح و ذهن است.
انجیر
انجیر به علت داشتن كلسیم و فسفر فراوان سبب رویش استخوان ها و رشد كودكان می گردد. ویتامین های آن موجب تقویت چشم می گردد. عناصر موجود در آن باعث تعادل اعمال حیاتی بین اندام ها و بدن می شود.
انجیر منبع تولید انرژی است. انجیر خشك قدرت غذایی فراوانی دارد. هم چنین انجیر، مقوی مغز و اعصاب است.
مصرف غذاهای كنسرو شده در دوران بارداری، هوش و تربیت پذیری كودكان را كاهش می دهد.
غذاهای كنسرو شده از مواد مصنوعی خوش طعم كننده و نگهدارنده برخوردارند كه نه تنها مواد مغذی ندارد بلكه باعث اختلال در تولید سلول های مغزی می شود.
مصرف غذاهای ناسالم توسط مادران كه بیشتر ناشی از بی توجهی و عادات غلط غذایی و فرهنگی است، موجب می شود كه سن یادگیری و تربیت پذیری كودكان به دلیل تامین نشدن سلول های مغزیشان از نظر ویتامین و پروتئین، افزایش یابد.
خوردن جگر کباب شده و شلغم (هر چند برخی مادران از خوردن این ها پرهیز می کنند!) به همراه دیگر غذاها از جمله آبگوشت، سیرابی، كله پاچه و سبزیجات موجب تغذیه، تكثیر و ماندگاری دائم سلول های مغزی و استحكام استخوان مادر و جنین می شود.
برنج كته ساده، ماست، كشك و سبزیجات از ارزان ترین، مقوی ترین و در دسترس ترین منبع غذایی برای مادران باردار می باشد.
تاثیر تغذیه بر ضریب هوشی (IQ)
فقط با چند دستور ساده، ضریب هوشی (IQ) كودك خود را 22 درجه افزایش دهید و یا مواظب باشید ضریب هوشی كودك شما 22 درجه كاهش پیدا نكند. شما فقط تا سن 2 سالگی كودك فرصت این كار را دارید، بنابراین هر روز از دو سال اول زندگی، یك روز طلایی برای كودك شما محسوب می شود. در این دوره وظیفه سنگینی بر دوش پدر و مادر می باشد كه علاوه بر تأثیر بر ضریب هوشی كودك، سلامتی جسمی و روحی او را هم در همین دو سال شكل دهند.
بر اساس تحقیقات جدیدی كه صورت گرفته، ضریب هوشی كودك از زمان بارداری مادر تا سن 2 یا حداكثر 3 سالگی شكل می گیرد و در این میان تغذیه صحیح مادر قبل از بارداری و در طی آن، تغذیه كودك با شیر مادر و تغذیه صحیح كودك تا سن دو سالگی به ترتیب زیر در ضریب هوشی او مؤثر می باشد:
1- كمبود آهن 9 درجه ضریب هوشی را كاهش می دهد.
2- محرومیت از شیر مادر 8 درجه ضریب هوشی را كاهش می دهد.
3- تولد با وزن كم 5 درجه ضریب هوشی را كاهش می دهد.
همه موارد بالا تلفیقی است از تغذیه صحیح مادر و كودك. اگر مادر در دوران بارداری تغذیه كافی و مناسبی نداشته باشد، منجر به تولد كودك با وزن كم خواهد شد. ضریب هوشی كودك از زمان بارداری مادر تا سن 2 یا حداكثر 3 سالگی شكل می گیرد.
در جهان 2 میلیارد نفر از كمبود آهن رنج می برند. پس لازم است مادران قبل از حاملگی و نیز حین حاملگی با انجام آزمایش لازم از میزان آهن خود مطلع باشند و در صورت نیاز قبل از حاملگی، فقر آهن خود را درمان نمایند.
در قدم بعدی باید توجه شود كه كودك با شروع تغذیه تكمیلی، آهن كمكی دریافت كنند و چون معمولاً شربت ها و قطره های آهن موجود كمی بد مزه می باشند، مادران به شربت های تجارتی مختلفی روی می آورند، ولی غافل از این كه هیچ كدام از این شربت های خوشمزه معمولاً نیاز كودكشان را تأمین نمی كند. به نمونه های زیر توجه فرمایید:
نیاز روزانه كودك 400 واحد ویتامین D و 1500 واحد ویتامین A و 10 میلی گرم آهن می باشد. در صورتی كه:
1- شربت سانستول كه به صورت فراوان استفاده می شود، فقط 100 واحد ویتامین D و 1500 واحد ویتامین A داشته و هیچ گونه آهن قابل جذبی ندارد. پس واضح است كه به هیچ عنوان نیاز فرزند شما را تأمین نمی كند، ولی شما می توانید با اضافه كردن 300 واحد ویتامین D و 10 میلی گرم آهن به آن از این شربت به عنوان یك داروی با مزه خوب استفاده نمایید.
2- شربت فرو گلوبولین: كه معمولاً به جای آهن استفاده می شود. در 5 سی سی از این شربت، فقط 5 میلی گرم آهن آن هم از نوع نامعلوم (قابل جذب یا غیر قابل جذب) وجود دارد.
3- قطره MIM: فقط 200 واحد ویتامین D داشته و 1000 واحد ویتامین A (بیشتر از نیاز) و فقط 2 میلی گرم آهن دارد (نیاز كودك 10 میلی گرم می باشد).
و بقیه موارد كه گفته نمی شود. ولی قابل ذكر است كه تا به حال هیچ دارویی ساخته نشده كه هم خوشمزه باشد و هم نیازهای كودك را تأمین كند. پس مادران عزیز سعی كنند با هر ترفندی كه شده قطره آهن یا شربت آهن كودك را (حتی شده به زور) به كودك بخورانند و توجه كنند كه كاهش یا افزایش 9 درجه ضریب هوشی می تواند زندگی كودك شما را متحول كند.
تغذیه صحیح مادر قبل از بارداری و در طی آن، تغذیه كودك با شیر مادر و تغذیه صحیح كودك تا سن دو سالگی در ضریب هوشی او مؤثر می باشند.
دادن شیر مادر هم همان طور كه دیدید 8 درجه در ضریب هوشی مؤثر می باشد. مادران باید مواظب باشند به آسانی و به دلایل عجیب و غریب كودك خود را از شیر مادر و 8 درجه ضریب هوشی بی بهره نگذارند.
حتی دیده شده نوزادانی كه شیر خشك می خورند، در صورتی كه شیر خشك را از دست مادر خود بخورند، ضریب هوشی بهتری نسبت به كودكانی دارند كه شیرشان را از دست افراد دیگری خورده اند


پرهيز غذايي در دوران بارداري
متخصصان می‌گویند؛ در دوره بارداری باید از مصرف نوشیدنی‌های كافئین دار و گازدار مثل قهوه، چای و كولاها خودداری شود. مقدار زیاد كافئین روی رشد كودك تاثیر می‌گذارد.
-هم چنین شیر غیرپاستوریزه می‌تواند حاوی نوعی باكتری باشد كه از جفت عبور می‌كند و باعث بروز عفونت و مسمومیت خونی در جنین می‌شود. به همین علت، مادران باردار حتما باید از شیر پاستوریزه استفاده كنند.
از خوردن ماهي هاي زير پرهيز كنيد زيرا حاوي مقدار بالايي از جيوه هستند كه براي جنين خطرناك است
--كوسه ماهي( shark), ماهي شمشيري(sword fish), ماهي خال مخالي(king mackerel)و (Tile fish or (deep-sea fish 2. هر نوع ماهي كه خريديد بيش از 2 تا1بار در هفته مصرف نكنيد.
از خوردن غذاهاي خيلي چرب و سنگين هضم مانند غذاهاي سرخ كرده ، شيريني هاي تازه و خامه دار ، ماهي هاي دودي ;ممكن است دچار سوء هاضمه شويد .
از خوردن غذا هاي شور پرهيز كنيد زيرا نمك بعد از آن كه وارد خون شد از راه كليه ها دفع مي شود و چون هنگام بارداري دفع نمك به راحتي صورت نمي گيرد مقدار زيادي از آن در بافت هاي گوناگون بدن جمع مي شود و باعث مي شود قسمت هاي مختلف بدن ورم كنند .



تغذیه دوران بارداری(1)

بدون شك یكی از بزرگ ترین آرزوهای تمامی زنان، داشتن نوزادی سالم و تندرست است. به این جهت تمامی مادران سعی بر آن دارند تا عوامل موثر بر بهبود روند بارداری و نتیجه آن را مورد بررسی قرار دهند و تا حد ممكن از عوامل زیان آور دوری جویند. تغییرات زیادی در اثر بارداری در بدن مادر به وجود می آید و عوامل زیادی در تعیین روند صحیح بارداری ونتیجه بارداری موثر هستند. از جمله تغییراتی كه دربدن مادر حاصل می شود، تغییر درهضم و جذب غذا ( جذب غذا از روده ها بهتر و بیشتر می شود )، افزایش حجم خون مادر و افزایش چربی های ذخیره ای بدن مادر است . برای اندازه گیری رشد مناسب جنین و سلامت مادر، بهترین و آسان ترین راه، كنترل افزایش وزن مادر است .
یكی از مهمترین واصلی ترین نكات، تغذیه ی مادر باردار می باشد، زیرا رشد و نمو كامل جنین رابطه تنگاتنگی با تغذیه مادر داشته و تامین نیازهای او با دریافت مواد مغذی مادرعجین شده است و تنها راه برآوردن نیازهای انرژی و ساختاری جنین به واسطه جفت است.
بنابراین توجه به این تغییرات و تنظیم یك برنامه غذایی متناسب با آن، در این دوران ضروری به نظر می رسد. هرچه رژیم غذایی مادر كامل ترو متناسب تر باشد، كودك بهتر رشد خواهد كرد، البته كمبود غذایی مادر درحد خفیف اثر چندانی بر رشد كودك ندارد زیرا كودك نیازش را از ذخائر بدن مادر تامین می كند، پس این مادر است كه دردرجه اول لطمه می بیند . از این رو، مادران باردار باید هم برای حفظ سلامت كودكشان و هم خودشان، توجه زیادی به امر تغذیه داشته باشند.
هیچ تغییر وزنی در طول بارداری را نمی توان به عنوان الگوی طبیعی تعیین كرد و دیگران را نسبت به آن سنجید، زیرا الگوهای تغییر وزن بسیار متنوع هستند.
به طور معمول زنان باردار در طول حاملگی حدود 12-10 كیلوگرم اضافه وزن دارند، البته برای خانم های لاغر تا 18 كیلوگرم و برای خانم های چاق تا 11 كیلوگرم در نظر گرفته شده است.
این تقسیم بندی ها بر اساس شاخص جرم بدن(BMI) به دست می آید كه از تقسیم كردن وزن پیش از حاملگی بر مجذور قد مادر حاصل می شود.
افزایش وزن بدن در طول حاملگی به صورت یكنواخت نیست. در 3 ماهه ی اول افزایش وزن آهسته و حدود 2-1 كیلوگرم است. در طول 6 ماهه ی آخر، افزایش وزن حدود 5/0 كیلوگرم در هفته می باشد. البته هر گونه تغییر وزن ناگهانی باید گزارش داده شود.
سوالی كه برای بسیاری از خانم ها مطرح می باشد این است كه افزایش وزن دوران بارداری به چه صورت كاهش می یابد؟
قسمت اعظم كاهش وزن مادر در زمان زایمان( حدود 5/5 كیلوگرم) و در دو هفته اول بعد از زایمان ( حدود 4 كیلوگرم) است. 5/2 كیلوگرم باقی مانده از هفته دوم تا ماه 6 بعد از زایمان كاهش می یابد، البته زنانی كه قبلاً زایمان داشته اند، میزان بیشتری از افزایش وزن زمان حاملگی خود را حفظ خواهند كرد.
نیاز مادر در دوران بارداری به پروتئین ، ویتامین ها، املاح و انرژی افزایش می یابد.

انرژی
نیاز مادر به انرژی درسه ماهه ی اول مثل دوران پیش از بارداری است، ولی درسه ماهه ی دوم و سوم باید روزانه 300 كالری بیشتر مصرف كند . مصرف زیاد كالری موجب چاقی مادر و بازگشت مشكل تر به مقدار وزن پیش از بارداری خواهد شد.مصرف كم انرژی نیز موجب تحلیل بدن مادر خواهد شد.
ورزش سنگین دربارداری توصیه نمی شود زیرا این گونه ورزش ذخائر چربی بدن مادر را مصرف كرده و موجب كاهش ذخایر برای دوران شیردهی می شود.
پروتئین
به طورمتوسط مادر باردار، باید 10 تا 16 گرم پروتئین علاوه بر نیاز پیش از بارداری مصرف كند كه بطور معمول 60 گرم كافی است .
ویتامین ها
دربین ویتامین ها، افزایش نیاز به اسید فولیك از همه بیشتر است كه موجب رشد مغزی مناسب كودك شده و مادر باید از زمانی كه تصمیم به بارداری می گیرد قرص اسید فولیك مصرف كند و مصرف آ ن را تا پایان ماه دوم بارداری ادامه دهد. نیاز به ویتامینهای گروهB خصوصاًB6 هم زیاد می شود كه با افزایش مصرف منابع غنی از آنها تامین خواهد شد.
ویتامین هایE , D , A هم برای رشد كودك مهم هستند، وی به دلیل ایجاد مسمومیت باید از مصرف بیش از حد آنها اكیدا پرهیز كند. پس اگر مكمل ویتامینی مصرف می كنید، حتما به دستورآن یا به میزان این ویتامین ها توجه كنید.
مواد معدنی
مهمترین آنها كلسیم است. اگر مادر از منابع كلسیم به مقدار كافی و مناسب مصرف نكند، به زودی دچارپوكی استخوان و خرابی دندان خواهد شد و رشد قدی كودك كمتراز حد معمول می شود. عنصر مهم دیگر آهن است كه اكثر پزشكان ازماه چهارم بارداری مكمل آهن را توصیه می كنند.
كدام مادران در معرض خطر هستند؟
مادرانی كه سن آنها كمترا ز 18 سال یا بالای 35 سال باشد وهمچنین افرادی كه سابقه سقط جنین و یا نوازد كم وزن داشته اند، معتاد به سیگار هستند ، وزن بیش از بارداری آنها خیلی كم یا خیلی زیاد بوده است ویا بیش از 4 بارداری داشته اند، بیشتر از افراد دیگر در معرض خطر می باشند . این افراد باید تحت نظارت پزشك زنان و متخصص تغذیه باشند.


هر خانم باردار احتیاجات غذایی خود را باید از این 5 گروه مواد غذایی فراهم كند.
1- نان، غلات و حبوبات
2- سبزیجات
3- میوه ها
4- گوشت مرغ ، ماهی، تخم مرغ و دانه های مقوی .
5- شیر و ماست و پنیر
در اینجا به طور خلاصه درباره هر گروه صحبت می كنیم.
1- نان
خانم های باردار تقریباً بیشترین نیاز خود را از این گروه فراهم می كنند. البته این نكته قابل توجه است كه بین نیاز و رفع احتیاج تفاوت قایل شویم. خانم های حامله باید غذاهایی كه احتیاجات انرژی ایشان را برآورده می كنند، به لیست غذاهای خود اضافه كنند. اگر انرژی به میزان كافی نباشد پروتئین به جای آن كه برای نقش حیاتی خود در رشد و تكامل ذخیره شود، به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می گیرد. غذاهای این گروه دارای مقادیر بالای كربوهیدرات هستند كه منبع اولیه انرژی می باشند.
حبوبات منبعی خوب برای تامین پروتئین است كه به عنوان سازنده بافت های بدن برای مادر و بچه می باشد. در طول 6 ماهه آخر حدود 1 كیلوگرم پروتئین توسط مادر ذخیره می شود. البته قسمت عمده پروتئین از منابع حیوانی مثل گوشت و مرغ است . بسیاری از حبوبات غنی از آهن و ویتامینB هستند. نیاز به آهن در طی 4 ماهه اول بارداری كم است، دراین مدت تجویز آهن اضافی ضرورتی ندارد، ولی بعد از این باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی، قرص آهن نیز مصرف شود.
2- سبزیجات
سبزیجات می توانند مقدار زیادی از ویتامین ها از جمله ویتامین هایA وC و مواد معدنی و فیبر را فراهم كنند. یكی از مشكلات خانم های باردار در دوران باردای یبوست است كه با مصرف سبزی ها این مشكل برطرف می شود. نیاز به ویتامینC در حاملگی 70 درصد بیشتر از زمان غیر حاملگی است كه یك رژیم معمولی خوب به راحتی این مقدار را در اختیار مادر قرار می دهد. كلم، حبوبات، سیب زمینی ، اسفناج، دانه های سبز و گوجه فرنگی غنی از ویتامینC هستند و به جذب آهن موجود در غذاها كمك می كنند. بدن ما ذخیره ویتامینC ندارد و با مصرف درست مواد غذایی احتیاج به این ویتامین به راحتی فراهم می شود. سبزیجات سبز تیره و زرد تیره مانند هویج یا زردك، سیب زمینی، فلفل سبز، كلم بروكلی، سرشار از ویتامینA هستند كه برای رشد و سلامتی سلول های بدن مادر و جنین لازم است.
3- میوه ها
میوه هایی مثل پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منشاء بسیار خوبی برای ویتامینC هستند. هر خانم باردار می تواند در طول روز چندین بار از این گروه استفاده كرده و نیاز خود را به ویتامین هایی مثلA وC برآورده كند. به طور مثال در صبحانه آب میوه یا میوه تازه - بین وعده های غذا میوه تازه یا خشك - به همراه ناهار سالاد میوه و برای دسر و شام كمپوت میوه مصرف كند.
4- گوشت
پروتئین كه ماده غذایی اصلی برای مادر و نوزادش است، به طور مشخص در این گروه وجود دارد. تنها ویتامینی كه دراین گروه وجود دارد، ویتامینB12 است. در مادرانی كه گیاهخوار هستند، ذخایر ویتامینB12در نوزادان آنها پایین است. این گروه جزو گروه های اصلی غذایی برای مادران باردار به حساب می آید كه باید در وعده های غذایی آنها گنجانده شود.
5- شیر و ماست
محصولات لبنی میزان زیادی از احتیاجات غذایی را برآورده می كنند به خصوص كلسیم و پروتئین را كه دراین مواد می باشد. در طول حاملگی حدود 30 گرم كلسیم در بدن مادر تجمع می یابد كه اكثر آن در اواخر حاملگی در جنین ذخیره می شود.
كلسیم ، ماده اصلی در تشكیل استخوان و دندان است. اگر جذب كلسیم مادر كافی نباشد، جنین از كلسیم استخوان های مادر استفاده می كند كه این باعث می شود مادر در آینده زودتر دچار استئوپروز یا پوكی استخوان شود.
هر خانم باردار باید سعی كند در روز حداقل یك لیوان شیر مصرف كند. اگر مادری از مزه شیر راضی نیست، باید آن را با اضافه كردن موادی مانند كاكائو و امثال آن برای خود قابل قبول سازد. البته این شامل آن دسته از افرادی كه مشكل گوارشی داشته و قادر به تحمل شیر نیستند، نمی باشد كه در این صورت به جای یك لیوان شیر می توانند یك فنجان ماست یا پنیر مصرف كنند.
اگر چه بستنی به علت شیر موجود در آن كلسیم دارد، ولی برای تامین كلسیم لازم یك خانم باردار باید یك و نیم فنجان از این مواد مصرف شود، زیرا در بستنی علاوه بر شیر مقدار زیادی شكر و هوا است كه این باعث كاهش میزان شیر و كلسیم لازم می شود. البته منابع غیرلبنی كلسیم شامل ماهی ساردین و ماهی آزاد نیز می باشد.
باید توجه داشت كه چربی ها ، روغن و شكر با احتیاط مصرف شوند. در هرم غذایی با استفاده از جایگزین كردن غذاهایی كه دارای خواص مشابه به هم هستند ، احتیاجات دوران بارداری به راحتی فراهم آمده وسلامت مادر و نوزاد تضمین می شود.
درمطلب بعدی، در رابطه با بعضی مشكلات دوران بارداری و راههای درمان آنها ، برنامه غذایی دوران بارداری ومواد غیر مجاز دردوران بارداری توضیح خواهیم داد.
ادامه دارد...
بارداری در کدام فصل سال بهتر است؟
دوران بارداری تغییرات فیزیولوژی بسیاری را برای زنان به وجود می آورد. بارداری در فصل بهار با مشکلاتی مانند خشکی پوست و آفتاب سوختگی همراه است. متخصصان توصیه می کنند زنان باردار در فصل بهار به نکاتی که مربوط به سلامت آنان می شود، حساسیت بیشتری نشان دهند. به عقیده متخصصان مهم ترین نکته ای که زنان باردار در این زمان باید به آن توجه کنند مقدار مایعات مصرفی است. علاوه بر این زمانی که آفتاب با شدت بیشتری می تابد و در ساعاتی که این تابش مستقیم تر است زنان باردار نباید در معرض آفتاب قرار گیرند. همچنین لباس هایی که زنان در این فصل استفاده می کنند باید سبک و راحت بوده، رنگ آن روشن و جنس آن از نخ یا کتان باشد. زنان باردار باید به خاطر داشته باشند در طول روز پاها را بالا قرار داده و نمک کمتری مصرف کنند. استفاده از کرم های ضدآفتاب نیز در این زمان لازم است و باید حداقل ۲۰ دقیقه قبل از این که در معرض آفتاب قرار گیرند، از این کرم ها استفاده کنند زیرا زنان باردار پوست حساس تری دارند.غذایی که زن باردار می خورد باید سبک بوده و در وعده های غذایی بیشتر و به میزان کمتر استفاده شود تا از به وجود آمدن مشکلات هاضمه ای جلوگیری شود. زنان باردار باید از رفتن به مناطق دور از شهر و مناطقی که از مراکز بهداشتی فاصله زیادی دارند، اجتناب کنند و در ماه های آخر بارداری نیز، تردد کمتری بیرون از خانه داشته باشند. شنا کردن برای زنان باردار ممنوع نیست و این ورزش به دلیل تأثیر مثبتی که روی مفاصل و ستون فقرات دارد، می تواند مفید باشد. اگر در انتظار این هستید که در بهار مادر شوید، صبح زود از خواب بیدار شوید و از دیدن یک صبح بهاری لذت ببرید. شب ها قدم بزنید و از دوران بارداری بدون هیچ گونه احساس استرسی لذت ببرید. در عین حال به یاد داشته باشید فصل بهار با انرژی مثبت همراه است. ● بارداری در تابستان با در نظر گرفتن این روش ها می توان دوران بارداری همراه با سلامتی را در فصل تابستان تجربه کرد.▪ همراه داشتن بطری آب هنگام خروج از منزل، زیرا زنان باردار به آب بیشتری نیاز دارند. ▪ بیرون رفتن به تنهایی در مواقع ضروری. صبح زود و عصر برای انجام کارها مناسب تر است. ▪ در صورت رانندگی بهتر است رفت و آمد از محل هایی صورت گیرد که در معرض آفتاب کمتری قرار دارند. ▪ هنگام خروج از منزل از پنکه های دستی کوچکی که با نیروی باتری کار می کنند، استفاده شود. ▪ استفاده از کرم ضدآفتاب. ▪ اگرچه شنا ورزش مناسبی برای زنان باردار است، اما باید از شنا در استخرهای روباز، خصوصاً زمانی که آفتاب شدید است، اجتناب کرد. ▪ استفاده از لباس هایی با رنگ روشن. ▪ دوش گرفتن برای خنک شدن بدن. ▪ چرت زدن. ▪ در صورت خستگی کمک گرفتن از دیگران برای آشپزی یا تمیز کردن خانه.● بارداری در پائیز در فصل پائیز به دلیل مطبوع بودن وضعیت آب و هوایی، زنان باردار دوره راحت تری را سپری می کنند اما باید توجه داشت عملکرد سیستم دفاعی بدن در روزهای پائیزی ضعیف تر شده و احتمال ابتلا به بیماری های ویروسی واگیردار نظیر سرماخوردگی و آنفلوانزا افزایش پیدا می کند از این رو پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی و ویروسی به دلیل محدودیت مصرف دارو در دوران بارداری ضروری است.از طرف دیگر ضعف سیستم ایمنی بویژه در هفته های اول بارداری می تواند منجر به بروز عوارضی مثل نقص های جنینی و به دنیا آمدن نوزادانی کم وزن و نارس شود. مصرف آنتی اکسیدان های ضروری در این دوران و پیشگیری از ابتلا به فقر ویتامین ها و مواد معدنی بهترین راهکار برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری ها است.مصرف ویتامین «ث» در این فصل سبب افزایش قدرت سیستم دفاعی بدن و کاهش اثر منفی محرک های محیطی نظیر استرس شده و میزان سم خون را کاهش می دهد.قراردادن منابع غذایی حاوی ویتامین «ای» در رژیم روزانه نیز نقش مهمی در افزایش قدرت دفاعی بدن، کاهش فشار خون و افزایش قدرت دستگاه تنفسی و سیستم ایمنی بدن در مقابل عوامل آلرژی زا و آلاینده های هوا است.بتاکاروتن ها حاوی مقادیر فراوانی از ویتامین «آ» هستند که مصرف آنها از بروز عفونت و ابتلا به بیماری های ویروسی پیشگیری می کند. ● بارداری در زمستانبارداری در زمستان، مزیت های خاص خود را دارد، خصوصاً این که به دلیل توازن موجود در اتمسفر، هوا بطور مناسبی خنک است. در زیر به آنچه که در این دوره می تواند به امنیت و آسایش یک مادر کمک کند، اشاره می شود. ▪ انجام فعالیت هایی که ایجاد خطر نمی کنند ▪ در زمستان بدن با تغییرات خاص به صورت های گوناگونی مواجه می شود. هورمون های دوران بارداری گاه توازن بدن را به هم می زنند. انجام بسیاری از ورزش های زمستانی نیز در این دوران پیشنهاد نمی شود زیرا آنها احتمال صدمات وارده به شکم را افزایش می دهند. در ماه های آخر، وضعیت تعادل بدن خوب نیست و بهتر است ورزش هایی انجام شود که به بهبود تعادل بدن کمک کند. ▪ در دوره بارداری می توان با پیاده روی های طولانی و آرام، اقدام به ورزش کرد. مطالعه، ورزش و … نیز در این فصل مناسب است. ● کمردرد یا پشت دردپشت درد در دوران بارداری، مخصوصاً در ماه های آخر خیلی متداول است. متخصصان دو دلیل اصلی برای این مشکل عنوان کرده اند. همان طور که نوزاد رشد می کند، افزایش وزن او مهره های ستون فقرات را دچار کشیدگی کرده و در نتیجه دردی در قسمت ماهیچه های پشت بروز می کند. در این زمان گردن به سمت عقب متمایل شده و مادر در ماهیچه های پشت و کمر احساس خستگی می کند. همچنین هورمون های حاملگی روی نرمی و کشیدگی ماهیچه ها مؤثر هستند. این درد بخصوص در اطراف لگن که باید فضایی برای حرکت کودک به وجود آید، شدیدتر است. برای حل این مشکل باید به وضعیت نشستن توجه کرد، همچنین می توان پشت به دیوار ایستاده و عضلات کمر را به دیوار فشار داد. ▪ هنگام برداشتن اجسام سنگین از روی زمین، کمر را خم نکرد. ▪ کفش های راحت پوشیده و هرگز از کفش های پاشنه دار استفاده نکرد. ▪ قراردادن بالش کوچکی در پشت هنگام نشستن ▪ اگر به دلیل قرارگرفتن و موقعیت بچه در ناحیه کمر مشکلی احساس می شود نباید زانوها را خم کرد. صاف نگهداشتن زانو باعث می شود تا وزن بچه به قسمت عقب بدن منتقل شده و مادر احساس بهتری پیدا کند. ▪ تغییرات فصلی گاهی با احساسات ناخواسته ای که معمولاً به شکل غم ظاهر می شوند همراه می شوند. این غم در واقع نوعی احساس افسردگی است که با کم شدن نور خورشید در زمستان افزایش پیدا می کند. این احساس با علائم فیزیکی و احساسیمتعددی همراه است. از علائم فیزیکی می توان به خستگی، کم خوابی، بی اشتهایی و یا کم اشتهایی، درد ماهیچه و کاهش ایمنی بدن اشاره کرد. از علائم احساسی نیز می توان زودرنجی، تشویش، کم حافظه شدن، تمرکز پائین و ناامیدی را نام برد. بطور کلی بسیاری از این مشکلات به دلیل تغییرات هورمونی اتفاق می افتد اما برای مقابله با این افسردگی باید نکات زیر را نیز مدنظر قرار داد. ▪ گرم نگه داشتن بدن. ▪ زود بیدارشدن از خواب، زیرا درازکشیدن در رختخواب موجب رخوت و سستی بدن می شود. ▪ خروج از خانه هنگام تمیزبودن هوا. ▪ رعایت برنامه غذایی متعادل و اجتناب از خوردن شیرینی جات، شکلات و بیسکویت. ▪ استفاده از نورطبیعی روز. ▪ در صورت تشدید مشکلات بهتر است با یک روانشناس یا مشاور مشورتی صورت گیرد.● مشکل خشکی پوست گاهی خشکی پوست در زمستان به دلیل استفاده از سیستم گرم کننده مرکزی و یا پوشیدن لباس های گرم اتفاق می افتد. در دوران بارداری پوست صورت و بدن، خصوصاً در افرادی که پوست های حساس دارند تحت تأثیر هورمون ها تغییر کرده و خشک می شود. استفاده از یک کرم نرم کننده مناسب، کمک بسیاری به مرطوب نگه داشتن پوست می کند. حمام آب گرم در دوران بارداری احساس آرامش زیادی را به وجود می آورد. به زنان باردار پیشنهاد می شود از رفتن به سونا اجتناب کنند، زیرا حضور در سونا فشار را در رگ ها بالا برده و می تواند باعث غش شود.


خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#2
خواص میوه ها با توجه به رنگ شان
در اولین قدم این رنگ اشیا است كه شما را به طرف آن شیء جذب و یا از آن دور می كند.در واقع احساس آرامش،لذت ناراحتی،تنش،صلح و دوستی و ... همه و همه در پرتو رنگ هاست.رنگ ها تمامی محیط ما و حتی خود ما را نیز تسخیر كرده اند و در تمام جسم جان و روح ما تاثیر گذارند. مثلا در مورد رنگ سیب سرخ و زیبا علاوه بر لذتی كه از رنگ آن در هنگام خوردن می بریم و در ما احساس شادابی و نشاط ایجاد می كند،در خواصش نیز تاثیر فراوانی دارد.تمامی سبزیجات و میوه هایی كه روزانه مصرف می كنید با توجه به نوع رنگشان منافع خاصی برای شما دارند.شاید تعجب كنید،اما فراموش نكنید كه رنگ ها بر همه وجود ما و در تمامی جوانب نفوذ دارند و این هم یك روش نفوذی آنهاست.
رنگ سبز رنگی است آرامش بخشو با دیدن این رنگ شما احساس آرامش می كنید و از وجودش لذت می برید و جالب اینجاست كه همین رنگ زیبا و آرامش بخشعلاوه بر این كه شما را در ظاهر جذب می كند و شما از آن لذت می برید خواص درمانی بسیاری نیز دارد و برای جسمتان مفید است.در واقع هر چیز سبزی كه شما می بینید این خاصیت را داراست و این در مورد میوه ها و سبزیجات سبز رنگ نیز صادق است.این رنگ برای افراد عصبی و نا آرام بسیار مفید است.
رنگ سبز خاصیت ضد عفونی كننده دارد و مناسب برای بیماری های قلبی عروقی و بیماری های روده ای (یبوست) ،معده (سوء هاضمه،زخم معده و...)،كلیه (سنگ كلیه و ناراحتی های مجاری ادراری) ، ریه (مشكلات تنفسی،آسم و ...) و رحم می باشد. این رنگ برای درمان زخم های عمیق سوختگی های شدید نیز موثر است.این خواص در میوه ها و سبزیجاتی كه سبز رنگ هستند به وفور یافت می شود.تحقیقات نشان داده میوه ها و سبزیجات سبز رنگ خاصیت ضدعفونی كنندگی دارند و در هضم غذا و جذب آن موثرند. میوه ها و سبزیجات سبز رنگ برای افرادی كه از بیماری های عصبی رنج می برند توصیه شده است.
سبزیجات سبز رنگ همچنین در درمان زخم های عمیق و سوختگی ها و بیماری های ریوی و كلیوی بسیار موثر است و در بهبود بیماری های قلبی مصرف فراوان دارد.مثلا جعفری دارای خواص ضد عفونی كننده خون و دستگاه گوارش می باشد.جعفری موجب تحریك عضلات روده و رحم می شود و مناسب برای معده و هضم غذاست.برگ این گیاه مناسب برای زخم های عمیق است و جوشانده آن مناسب برای بیماری های كلیوی و مجاری ادرار است. انگور سبزاین میوه مناسب برای بیماری های اعصاب است.
مواد غذایی موجود در انگور به هضم غذا و جذب آن در معده كمك فراوانی می كند و در درمان بیماری های سوءهاضمه،سل ریوی،مشكلات كلیوی (سنگ كلیه) و یبوست كمك فراوانی می كند.همچنین باعث دفع سموم و مواد زائد از بدن می شود.آب انگور مغذی عضله قلب است.انگور اختلالات قلبی حاصله از ازدیاد فشارخون را از بین می برد و دارای اثر تقویت كننده قلب است. انگور موجب ازدیاد ترشح صفرا می شود و عمل هضم را تحریك و تسریع می بخشد و تخمیرهای روده ای را كاهش می دهد. كاهو كاهو در درمان تپش قلب و سرفه و مشكلات ریوی موثر است.همچنین آرام كننده اعصاب است.
كاهو برای دفع مواد زاید در روده ها و جلوگیری از یبوست مناسب است.از جوشانده كاهو می توان برای درمان سوختگی ها و زخم ها استفاده كرد. لوبیا سبزاز لوبیا سبز برای درمان كسالت های شدید كلیوی استفاده می شود.این سبزی همچنین در درمان بیماری های قلبی نیز موثر است.وجود فسفر در لوبیا برای اعصاب مفید است.خرده شده و یا پوره شده دانه لوبیا به عنوان ضماد برای مواضع سوختگی و سایر التهابات پوستی و زخم ها موثر است.
ترخون ترخون به دلیل داشتن اسانس های معطر در خود مجاری دستگاه گوارشی را ضدعفونی می كند و محرك مناسبی برای معده به شمار می رود.این سبزی برای بیماری های رحم و تسهیل جریان خون قاعدگی بسیار موثر است.
رنگ قرمز رنگی است محرك و اشتهاآور.رنگی پر انرژی كه همین خصوصیات در مواد غذایی قرمز رنگ هم دیده می شود.معمولا ما برای خوردن خوراكی هایی با رنگ قرمز بسیار راغب هستیم.این رنگ و در واقع میوه ها و سبزیجات قرمز رنگ علاوه بر این كه افزایش دهنده اشتها هستند،برای افراد كم خون و افرادی كه كمبود آهن دارند بسیار مناسب است.همچنین در درمان عفونت ها و سوختگی های شدید بسیار موثر است و معمولا این گونه میوه ها و سبزیجات در درمان بیماری های ریوی،مشكلات روده (یبوست) و رحم به كار برده می شود.مواد غذایی قرمز رنگ بسیار پر انرژی بوده و در تقویت قلب و افزایش فشار خون و غلظت خون بسیار مفید و تقویت كننده روده و كبد است.
گیلاس تقویت كننده و انرژی زا.تنظیم كننده كبد و مناسب برای رفع یبوست و اشتها آور،دفع كننده مواد زائد و سموم از بدن. توت فرنگی در درمان سل ریوی بسیار سودمند است و همچنین در درمان عفونت های روده. انارجلوگیری از تنگی نفس.مناسب برای روده و تصفیه كننده خون.
انگور فرنگی موثر در درمان تب های عفونی،محرك اشتها و رفع یبوست. شاتوت تصفیه كننده خون،مناسب برای بیماری های كم خونی و مشكلات ریوی. فلفل قرمزتحریك قوای هاضمه،مناسب برای خونریزی های رحم،رفع فلج،رفع یبوست و بیماری های روده.
رنگ نارنجی رنگی جذاب و سر زنده و شاداب،كه در نهایت جذابیت و جلب توجه احساس زدگی ایجاد نمی كند. سبزیجات و میوه های نارنجی رنگ و كلا هر شی نارنجی رنگ در افزایش شیر مادران بسیار موثر است.مواد غذایی نارنجی رنگ بسیار انرژی زا است و محرك مناسبی برای اعصاب و سودمند برای مشكلات تنفسی و ضد سرفه،ضد آسم و سل ریوی هستند و در درمان سنگ كلیه و كیسه صفرا و بیماری های معده و روده موثر هستند. هویج افزایش شیر مادر،مناسب برای درمان اختلالات شدید روده ای،بهبود دهنده زخم های دستگاه گوارش،رفع كننده یبوست،ضد عفونی كننده روده،تقویت كننده اعصاب و انرژی زا و موثر در بهبود عفونت های ریوی. پرتقال و نارنگی تقویت كننده دستگاه عصبی،عضلات و غدد،مناسب برای رفع اختلالات دستگاه گوارش،كبد و روده ها.
زالزالك مناسب برای درمان بیماری های روده و رفع كم خونی. رنگ زردرنگی شادی آفرین،درخشان،زنده و محرك.سبزیجات و میوه های زردرنگ معمولا اشتها آور و در عین حال مناسب برای هضم غذا می باشند.میوه جات و سبزی های زرد رنگ تصفیه كننده كبد و روده ها و كلیه هاست.این مواد غذایی در درمان بیماری های معده (ورم معده) كیسه صفرا یبوست و فشار خون و همین طور مشكلات ریوی مناسب هستند و در تقویت غدد لنفاوی قلب موثرند و بسیار انرژی زا می باشند و محرك اعصاب. زردآلوسرشار از انرژی،موثر در درمان یبوست،كاهش دهنده افسردگی و تقویت كننده اعصاب.
آناناس تقویت كننده روده،نیرو بخش،مناسب برای هضم غذا و موثر در بیماری های ریه. به تقویت كننده اعصاب و قلب،موثر در درمان بیماری های ریوی و سل.همچنین در درمان ورم معده و روده از این میوه استفاده می شود. گلابی از بین برنده ضعف و بی حالی،تقویت كننده اعصاب،رفع تنبلی روده ها،رفع یبوست و بیماری های روده ای و معده،موثر در درمان سل ریوی،از بین برنده سنگ كلیه. آلوانرژی زا و از بین برنده كم خونی و ضعف و سستی،برطرف كننده یبوست،محرك اعصاب،مناسب برای كلیه ها. سیب زردانرژی ساز،ضد عفونی كننده قوی روده و مناسب برای تقویت روده ها و معده،محرك كلیه ها و مناسب برای سنگ كلیه و مجاری ادرار،تقویت كننده اعصاب،رفع كننده یبوست و اسهال، مناسب برای اختلالات تنفسی.
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#3
9 غذای ممنوعه در بارداری
زنان باردار می ‌توانند از خوردن خیلی از غذاها لذت ببرند اما برخی غذاها باید در این دوران با احتیاط مصرف شوند یا از خوردن‌ آن ها پرهیز شود.
جگر و سایر امعاء و احشاء گوسفند و گاو
اگر چه جگر و مواد تهیه شده از احشاء حیوانات، دارای آهن و فولات هستند این مواد همچنین حاوی غلظت زیادی از ویتامین A هستند. هر 100 گرم از این مواد حاوی 13 هزار تا 40 هزار واحد بین المللی ویتامین A است که بیش از 15 برابر نیاز زن باردار است.
مصرف مقادیر زیاد ویتامین A برای جنین در حال رشد در سه ماهه ی اول بارداری مُضر است. در نتیجه همه زنان باردار و زنانی که در حال برنامه ‌ریزی برای بارداری هستند باید از مصرف این غذاها یا غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی ویتامین A هستند مثل جگر، روغن‌ هایی که از کبد حیوانات تهیه می ‌شود و سایر امعاء و احشاء حیوانات پرهیز کنند.
البته لازم نیست که از سایر غذاها که دارای ویتامین A است خودداری کرد مثل شیر، پنیر، ماهی چرب، تخم‌ مرغ و غذاهایی با بتاکاروتن مثل هویج، میوه‌ های قرمز و نارنجی و سبزیجات و سبزیجات برگ ‌سبز.
مغز حیوانات
از همه ی انواع مغزهای حیوانات در دوران بارداری باید پرهیز شود چرا که این مواد ممکن است حاوی باکتری‌ های مُضری چون لیستریا باشد که عامل ابتلا به بیماری لیستریوز است.
اگر چه لیستریوز تنها دارای علامتی شبیه به آنفلوآنزا در مادر می ‌شود، این بیماری می ‌تواند به شدت جنین در حال رشد را تحت تاثیر قرار داده و سبب سقط، مرده‌ زایی یا بیماری ‌های شدید در نوزاد متولد شده، شود.
تخم‌ مرغ خام یا عسلی
تخم ‌مرغ کاملا نپخته(عسلی) یا خام یا غذاهایی که حاوی تخم‌ مرغ نپختههستند مثل سُس مایونز خانگی و بستنی ‌های غیر پاستوریزه نباید در دوران بارداری مصرف شود چرا که ممکن است حاوی باکتری سامونلا باشد که می ‌تواند سبب مسمومیت غذایی شود.
غذاهای نپخته یا سرد
بسیار مهم است که مطمئن شوید غذاها کاملا پخته ‌اند و سپس مصرف شوند، غذاهای سرد باید مجددا کاملا گرم شوند طوری که بخار از آن ها خارج شود.
گوشت و مرغ خام
توکسوپلاسموزیس بیماری نادری است که توسط نوعی انگل که در گوشت خام وجود دارد ایجاد می‌ شود. این می‌ تواند برای جنین مُضر باشد و در بسیاری مواقع سبب نابینایی و مشکلات ذهنی و عقب ‌افتادگی در جنین شود.
بنابراین زنان باردار باید از خوردن گوشت خام و نپخته پرهیز کنند.
توکسوپلاسموز ممکن است همچنین در مدفوع گربه نیز وجود داشته باشد بنابراین به زنان بارداری که از حیوانات نگهداری می ‌کنند توصیه می ‌شود که هنگام خالی کردن مدفوع گربه حتما دست ‌کش بپوشند.
پختن خوب و کامل گوشت و مرغ می ‌تواند خطر سالمونلا را نیز کاهش دهد.
بادام ‌زمینی
اگر در یک خانواده اعم از مادر کودک، پدر یا خواهر و برادر سابقه ی حساسیت به بادام ‌زمینی دارند یا تاریخچه تب یونجه، آسم، اگزما یا سایر آلرژی ‌ها را دارند، برای کاهش خطر استعداد کودک در حال رشد به حساسیت به بادام ‌زمینی بهتر است مادر از مصرف بادام‌ زمینی و محصولات حاوی بادام‌ زمینی در دوران بارداری و شیردهی پرهیز کند.
شیر غیر پاستوریزه
مادر باردار باید از خوردن همه شیرهای غیر پاستوریزه اعم از شیر گاو، بُز و شیر شتر خودداری کند، شیر بُز هم می ‌تواند عاملی برای افزایش خطر توکسوپلاسموز باشد.
الکل
احتیاجی به ذکر این مورد نیست که مادر باردار باید به طور کامل از مصرف الکل در دوران بارداری بپرهیزد، مخصوصا در اوایل بارداری.
کافئین
اگر چه لازم نیست به طور کلی از مواد غذایی حاوی کافئین خودداری کرد اما به زنان باردار توصیه می ‌شود مصرف کافئین در آن ها بیشتر از 300 میلی ‌گرم در روز نباشد.
مصرف کافئین به میزان زیاد سبب کاهش وزن نوزاد و گاهی سقط می ‌شود.
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#4
دانستنی های مادر
تغذيه , زنان و كودكان «تو دیگه تنها نیستی، الان باید به اندازه دو نفر غذا بخوری... اگه خودتم نمی‌خوای غذا بخوری، لااقل به فکر اون بچه باش...» این حرف‌ها برای خانم‌های باردار، تازگی ندارد. آن‌ها این قبیل توصیه‌ها ودلسوزی‌ها را در دوران بارداری زیاد می‌شنوند.
اما مسأله این است که بسیاری از زنان باردار واقعاً نمی‌‌دانند توصیه‌هایی از این قبیل که از طرف در و همسایه و دوست و آشنا بر سرشان آوار می‌شود، چقدر درست است و چقدر نادرست؟ شما درباره این توصیه‌ها چه فکر می‌کنید؟
واقعاً آیا این قبیل اظهار نظرها ریشه علمی دارند؟ برای دریافت پاسخ این سؤالات، باید نشست پای حرف‌ متخصصان تغذیه. متخصصان تغذیه می‌گویند یک خانم باردار در طول دوران بارداری‌اش باید به اندازه دو نفر مواد مغذی دریافت کند، اما آن‌ها تأکید می‌کنند که این توصیه لزوماً به معنای زیاد غذا خوردن نیست. جنین در شکم مادر، تمام مواد مغذی مورد نیازش را از مادر و از طریق بند ناف دریافت می‌کند. با این حساب، اگر مادر دچار فقر انواع ویتامین، کمبود مواد معدنی و کمبود هر ماده مغذی دیگری باشد، جنین او نیز از همان کمبودها رنج خواهد برد.
اما صرف‌ نظر از نیازهای جنین، اگر مادر در طول دوران بارداری تغذیه درستی نداشته باشد، خودش بعد از زایمان به مشکلاتی از قبیل فقر آهن، کلسیم و... دچار می‌شود. متأسفانه این مسأله بین زنان ایرانی نیز شیوع زیادی دارد. آشنایی با اصول تغذیه در دوران بارداری می‌تواند از بروز مشکلاتی از این قبیل پیشگیری کند.
متخصصان تغذیه می‌گویند یک خانم جوان که در شرایط عادی، روزانه تقریباً 2100 کالری مصرف می‌کند؛ وقتی باردار می‌شود، روزانه به 2500 کالری (یعنی 400 کالری بیشتر از همیشه) نیاز خواهد داشت. نیاز این زن در دوران شیردهی نیز به 3000 کالری در روز (یعنی 900 کالری بیشتر از همیشه) خواهد رسید. هشدار به خانم باردار یک برنامه غذایی درست، تمام گروه‌های غذایی را شامل می‌شود: لبنیات، میوه‌ها، سبزیجات، ماهی، گوشت قرمز، تخم‌مرغ، اسیدهای چرب، کربوهیدرات (قند) و ... زنان باردار باید به اندازه لازم از تمام این غذاها در سبد غذایی‌شان بهره ببرند؛
مشروط بر این‌‌که: حدود 10 درصد از کالری‌های مورد نیاز روزانه از پروتئین‌ها دریافت شود (و پروتئین‌ها اصولاً در گوشت قرمز، ماهی، لبنیات و سویا یافت می‌شوند). حدود 35 درصد از کالری‌های مورد نیاز روزانه از اسیدهای چرب دریافت شود (و اسیدهای چرب اصولاً در کره، روغن، لبنیات و آجیل یافت می‌شوند). حدود 55 درصد از کالری‌های مورد نیاز روزانه از کربوهیدرات‌ها یا قندها دریافت شود (و کربوهیدرات‌ها اصولاً در نان، برنج، سیب‌زمینی، ذرت و ماکارونی یافت می‌شوند).
متخصصان تغذیه می‌گویند اگرچه در دوران بارداری نباید از غذاهای آماده (فست‌فود) و دسرهای شیرین و امثالهم به عنوان پایه اصلی یک وعده غذایی استفاده کرد، ولی هیچ لزومی ندارد که خودتان را از خوردن غذاهایی که دوست دارید، صرفاً به خاطر باردار بودن، محروم کنید. می‌توانید شربت انواع میوه‌ها را بخورید و حتی خوردن یک تکه کوچک از کیک یا شیرینی مورد علاقه‌تان هیچ ضرری برای شما یا فرزندتان نخواهد داشت. اما فراموش نکنید که همواره بهتر است میوه‌ها (به ویژه سیب، موز، هلو و زردآلو) و کمپوت میوه‌ها را در برنامه غذایی روزانه‌تان بگنجانید. آن‌چه شما خواهید خواست اسید فولیک، آهن، کلسیم و روی. تمام خانم‌های باردار به این 4 مورد نیاز دارند. اما چقدر و چگونه؟
در قالب غذا یا مکمل؟ کارشناسان تغذیه پاسخ می‌دهند: اسید فولیک اسید فولیک یا همان ویتامین B9 در سه ماهه اول بارداری (و حتی از 2 ماه قبل از شروع بارداری) مورد نیاز است. این ویتامین در تشکیل و تکامل سیستم عصبی جنین نقش مهمی دارد. کمبود اسید فولیک در نخستین ماه‌های بارداری ممکن است به بیماری اسپینا بیفیدا منجر شود. این بیماری به دنبال عدم تکامل رشد مغز، نخاع و پرده مننژ بروز می‌کند و منجر به فلج شدن نوزاد می‌شود. این ویتامین همچنین می‌تواند از بروز بسیاری از ناهنجاری‌های مادرزادی مانند لب‌شکری جلوگیری کند. منابع مناسب اسید فولیک عبارتند از: جو، میوه‌ها و سبزیجات تازه، آب پرتقال، عدس، نخود و برنج.
اما سوای مصرف این مواد غذایی، استفاده از مکمل اسید فولیک (روزانه 400 میکروگرم) از 2 ماه قبل از بارداری و تا انتهای 3 ماهه اول بارداری توصیه می‌شود. البته این مقدار فقط برای خانم‌هایی با شرایط عادی توصیه می‌شود و در شرایط غیر عادی حتماً نیاز است که با پزشک در مورد میزان مصرف این مکمل مشورت شود. آهن آهن، خون مورد نیاز برای ارسال مواد غذایی به جفت را فراهم می‌کند و یک خانم باردار در طول بارداری بیشتر از زمان عادی به آهن نیاز دارد.
منابع خوب آهن عبارتند از: سبزیجات سبز (مانند کلم بروکلی و اسفناج)، توت‌فرنگی، پسته و نان. ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد و به همین خاطر توصیه می‌شود همراه یا بلافاصله بعد از خوردن غذاهای حاوی آهن، ویتامین C (آبلیمو، پرتقال، گوجه‌سبز یا ...) نیز مصرف شود. اما کافئین، تئین و کلسیم باعث کاهش جذب آهن می‌شوند و به همین دلیل توصیه می‌شود از مصرف چای، قهوه، ماست و شیر همراه با غذاهای حاوی آهن و حداقل تا 1 ساعت بعد از صرف این غذاها پرهیز شود. متخصصان تغذیه به خانم‌های باردار توصیه می‌کنند که از هفته بیستم بارداری، روزانه یک قرص مکمل آهن بخورند. البته اگر خانمی تغذیه خوبی داشته باشد و در آزمایش‌هایش نیز کم‌خونی دیده نشود، ضرورتی برای مصرف قرص آهن ندارد اما چنین موردی به ندرت پیش می‌آید. در ضمن توجه داشته باشید که مصرف قرص آهن ممکن است با بروز عارضه یبوست همرا باشد.
کلسیم و روی مصرف تمام مواد معدنی و به ویژه مصرف موادی مانند کلسیم و روی برای رشد جنین ضرورت دارند. اگرچه روی و کلسیم در مواد غذایی مختلف یافت می‌شوند اما در صورت نیاز به مصرف مکمل آن‌ها باید با پزشک مشورت شود. خانم‌های بارداری که تحت درمان دارویی هستند (مثلاً خانم‌هایی که دیابت یا کم‌خونی دارند) و خانم‌هایی که سابقه زایمان نوزادی با کمبود وزن را دارند، حتماً باید برای مصرف انواع مکمل‌ها و مقدار آن‌ها با پزشک خود مشورت کنند. در ضمن باید به خاطر داشته باشید که مصرف بیش از حد این مکمل‌ها نه تنها مفید نیست، بلکه ممکن است برای کودک بسیار مضر هم باشد، پس باید در مصرف آن‌ها حد اعتدال را رعایت کرد.
هر 4 ساعت یک‌بار غذا بخورید در طول بارداری، زیاد اتفاق می‌افتد که شما خودتان گرسنه نیستید اما کودکتان گرسنه است. به همین دلیل توصیه می‌شود برنامه مشخصی برای غذا خوردن داشته باشید و صرفاً به احساس گرسنگی خودتان تکیه نکنید. بهتر است هر 4 ساعت یک‌بار غذا بخورید؛ حتی اگر حالت تهوع دارید یا بی‌اشتها هستید یا سوء هاضمه دارید یا ... هر روز باید بین 5 تا 6 وعده غذا بخورید، هر چقدر هم که این وعده‌ها مختصر باشد، اهمیتی ندارد و بسیار بهتر از آن است که روزانه 3 وعده غذا بخورید، آن هم با اشتهای زیاد و مفصل و بی‌برنامه. جنین شما برای رشد، به مصرف وعده‌های غذایی منظم و متداوم نیاز دارد. نباید‌های تغذیه در بارداری در طول بارداری از مصرف زیاد غذاهای حاوی ویتامین A (مانند دل و جگر) پرهیز کنید، زیرا افراط در مصرف این ویتامین با خطر آسیب‌های جنینی همراه است. از مصرف الکل جداً بپرهیزید.
مطالعات متعددی نشان داده است که مصرف الکل در دوران بارداری منجر به بروز ناهنجاری‌های جسمی، ناتوانی‌های ذهنی و مشکلات روانی در کودک می‌شود. خوردن محصولات کافئین‌دار را هم محدود کنید. تحقیقات نشان داده است که مصرف بیش از 4 فنجان چای در طول روز ممکن است در برخی موارد منجر به سقط جنین یا تولد نوزادی با وزن کم و حتی مرده‌زایی شود. کافئین اصولاً در چای، نوشابه‌ها و شکلات یافت می‌شود. می‌توانید جوشانده‌های بدون کافئین را جایگزین کنید‌.
به جای این نوشیدنی‌ها بهتر است شیر، آب‌میوه‌های طبیعی و حتی خود آب به همراه چند قطره آبلیمو را به‌ عنوان نوشیدنی انتخاب کنید. در ضمن یادتان باشد که از مصرف شیر و پنیرهای غیر پاستوریزه نیز پرهیز کنید، چراکه احتمال بروز بیماری‌های واگیردار متعاقب مصرف آن‌ها وجود دارد.
چگونه از یبوست در بارداری جلوگیری کنیم؟ یبوست یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است که متعاقب تغییرات هورمونی (مخصوصاً افزایش پروژسترون) اتفاق می‌افتد. ضمن این‌که متناسب با رشد جنین، رحم روی روده‌ها فشار می‌آورد و مسیر عبور غذا را تنگ می‌کند. مصرف قرص‌های آهن نیز مزید بر علت می‌شود و یبوست را در زنان باردار تشدید می‌کند. پزشکان و متخصصان تغذیه، توصیه‌های آسانی برای مقابله با این وضعیت دارند: تا می‌توانید، فیبر بخورید: میوه‌ها و سبزی‌های تازه، حبوبات و آلو. زیاد آب بخورید.
مصرف 6 تا 8 لیوان آب در روز توصیه می‌شود. نوشیدن آب‌ آلو نیز بسیار کمک‌کننده است. از ورزش‌های سبک غافل نشوید. با 5 تا 10 دقیقه پیاده‌روی روزانه می‌توانید حرکات روده را افزایش و یبوست را کاهش دهید. اگر بعد از به کار بستن این توصیه‌ها مشکلتان رفع نشد، می‌توانید با تجویز پزشکتان از دارو استفاده کنید. هیچ دارویی را بدون تجویز پزشک مصرف نکنید، زیرا مصرف داروها در دوران بارداری، بسیار حساس و خطرناک است. چگونه از تهوع در بارداری جلوگیری کنیم؟ تهوع یکی از مشکلاتی است که ممکن است خانم‌های باردار را شدیداً یا به طور خفیف آزار دهد. اما این‌جا هم می‌شود به کمک تغذیه مناسب با این مشکل مبارزه کرد: غذاهای کم‌چرب بخورید و از خوردن غذاهای سرخ‌کرده پرهیز کنید. کنار رختخواب مقداری نان خشک بگذارید و قبل از بلند شدن از رختخواب مقداری از آن را مصرف کنید. گرسنه نمانید.
خیلی از خانم‌ها اگر معده‌شان را با خوراکی‌های سبک پر کنند، می‌توانند تا حدی از بروز حالت تهوع جلوگیری کنند. تهوع موجب کاهش حجم مایعات بدن می‌شود. توصیه می‌شود برای جبران آن به اندازه کافی مایعات بنوشید. رژیم گرفتن، قدغن! رژیم گرفتن خانم‌ها در دوران بارداری برای سلامت جنینی‌ که در حال رشد است، خطر دارد. بسیاری از رژیم‌های لاغری باعث فقیر شدن بدن از نظر آهن، اسید فولیک و برخی ویتامین‌ها و مواد معدنی مورد نیاز می‌شود. یادتان باشد که اضافه‌وزن یکی از بارزترین نشانه‌های سلامت در دوران بارداری است. خانم‌هایی که در دوران بارداری تغذیه خوب و مناسبی دارند و به مقدار لازم وزن می‌گیرند، نوزادهای سالمی به دنیا می‌آورند.
بنابراین نگران چاق شدنتان نباشید. به تدریج وزن اضافه کنید به طور معمول 10 تا 12 کیلوگرم اضافه‌وزن در طول دوران بارداری طبیعی است. این وزن باید در طول 9 ماه بارداری طی 3 دوره اضافه شود: از شروع بارداری تا هفته دوازدهم، بین 1 تا 2 کیلوگرم اضافه‌وزن، طبیعی است. از هفته 12 تا 28 بارداری، به طور متوسط باید هر هفته بین 30 تا 400 گرم به وزن خانم باردار اضافه شود. از هفته 28 تا 40 بارداری، به طور متوسط هــر ماه بین 1 تــا 3 کیلوگرم اضافه‌وزن طبیعی است.
تناسب اندام بعد از بارداری مسأله‌ای که برای بسیاری از خانم‌ها مهم است این است که چگونه به تناسب اندام قبل از بارداری خود برسند؟ واقعیت این است که قسمت اعظم کاهش وزن مادر باید در زمان زایمان (حدود 5/5 کیلوگرم) و در دو هفته اول بعد از زایمان (حدود 4 کیلوگرم) اتفاق بیفتد. مابقی اضافه‌وزن نیز که حدود 5/2 کیلوگرم است، باید از هفته دوم تا 6 ماه بعد از زایمان کاهش یابد. البته مادرانی که قبلاً زایمان داشته‌اند، مقداری از افزایش وزن زمان بارداری خود را حفظ خواهند کرد.




1- نان، غلات و حبوبات
2- سبزیجات
3- میوه ها
4- گوشت مرغ ، ماهی، تخم مرغ و دانه های مقوی .
5- شیر و ماست و پنیر
در اینجا به طور خلاصه درباره هر گروه صحبت می كنیم .
1- نان
خانم های باردار تقریباً بیشترین نیاز خود را از این گروه فراهم می كنند. البته این نكته قابل توجه است كه بین نیاز و رفع احتیاج تفاوت قایل شویم. خانم های حامله باید غذاهایی كه احتیاجات انرژی ایشان را برآورده می كنند، به لیست غذاهای خود اضافه كنند. اگر انرژی به میزان كافی نباشد پروتئین به جای آن كه برای نقش حیاتی خود در رشد و تكامل ذخیره شود، به عنوان منبع انرژی مورد استفاده قرار می گیرد . غذاهای این گروه دارای مقادیر بالای كربوهیدرات هستند كه منبع اولیه انرژی می باشند .
حبوبات منبعی خوب برای تامین پروتئین است كه به عنوان سازنده بافت های بدن برای مادر و بچه می باشد. در طول 6 ماهه آخر حدود 1 كیلوگرم پروتئین توسط مادر ذخیره می شود. البته قسمت عمده پروتئین از منابع حیوانی مثل گوشت و مرغ است . بسیاری از حبوبات غنی از آهن و ویتامین B هستند. نیاز به آهن در طی 4 ماهه اول بارداری كم است، دراین مدت تجویز آهن اضافی ضرورتی ندارد، ولی بعد از این باید علاوه بر رعایت رژیم غذایی، قرص آهن نیز مصرف شود .
2- سبزیجات
سبزیجات می توانند مقدار زیادی از ویتامین ها از جمله ویتامین های A و C و مواد معدنی و فیبر را فراهم كنند. یكی از مشكلات خانم های باردار در دوران باردای یبوست است كه با مصرف سبزی ها این مشكل برطرف می شود. نیاز به ویتامین C در حاملگی 70 درصد بیشتر از زمان غیر حاملگی است كه یك رژیم معمولی خوب به راحتی این مقدار را در اختیار مادر قرار می دهد. كلم، حبوبات، سیب زمینی ، اسفناج، دانه های سبز و گوجه فرنگی غنی از ویتامین C هستند و به جذب آهن موجود در غذاها كمك می كنند. بدن ما ذخیره ویتامین C ندارد و با مصرف درست مواد غذایی احتیاج به این ویتامین به راحتی فراهم می شود. سبزیجات سبز تیره و زرد تیره مانند هویج یا زردك، سیب زمینی، فلفل سبز، كلم بروكلی، سرشار از ویتامین A هستند كه برای رشد و سلامتی سلول های بدن مادر و جنین لازم است .
3- میوه ها
میوه هایی مثل پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، لیمو و انگور منشاء بسیار خوبی برای ویتامین C هستند. هر خانم باردار می تواند در طول روز چندین بار از این گروه استفاده كرده و نیاز خود را به ویتامین هایی مثل A و C برآورده كند. به طور مثال در صبحانه آب میوه یا میوه تازه - بین وعده های غذا میوه تازه یا خشك - به همراه ناهار سالاد میوه و برای دسر و شام كمپوت میوه مصرف كند .
4- گوشت
پروتئین كه ماده غذایی اصلی برای مادر و نوزادش است، به طور مشخص در این گروه وجود دارد. تنها ویتامینی كه دراین گروه وجود دارد، ویتامین B12 است. در مادرانی كه گیاهخوار هستند، ذخایر ویتامین B12 در نوزادان آنها پایین است. این گروه جزو گروه های اصلی غذایی برای مادران باردار به حساب می آید كه باید در وعده های غذایی آنها گنجانده شود .
5- شیر و ماست
محصولات لبنی میزان زیادی از احتیاجات غذایی را برآورده می كنند به خصوص كلسیم و پروتئین را كه دراین مواد می باشد. در طول حاملگی حدود 30 گرم كلسیم در بدن مادر تجمع می یابد كه اكثر آن در اواخر حاملگی در جنین ذخیره می شود .
كلسیم ، ماده اصلی در تشكیل استخوان و دندان است. اگر جذب كلسیم مادر كافی نباشد، جنین از كلسیم استخوان های مادر استفاده می كند كه این باعث می شود مادر در آینده زودتر دچار استئوپروز یا پوكی استخوان شود .
هر خانم باردار باید سعی كند در روز حداقل یك لیوان شیر مصرف كند. اگر مادری از مزه شیر راضی نیست، باید آن را با اضافه كردن موادی مانند كاكائو و امثال آن برای خود قابل قبول سازد. البته این شامل آن دسته از افرادی كه مشكل گوارشی داشته و قادر به تحمل شیر نیستند، نمی باشد كه در این صورت به جای یك لیوان شیر می توانند یك فنجان ماست یا پنیر مصرف كنند .
اگر چه بستنی به علت شیر موجود در آن كلسیم دارد، ولی برای تامین كلسیم لازم یك خانم باردار باید یك و نیم فنجان از این مواد مصرف شود، زیرا در بستنی علاوه بر شیر مقدار زیادی شكر و هوا است كه این باعث كاهش میزان شیر و كلسیم لازم می شود. البته منابع غیرلبنی كلسیم شامل ماهی ساردین و ماهی آزاد نیز می باشد .
باید توجه داشت كه چربی ها ، روغن و شكر با احتیاط مصرف شوند. در هرم غذایی با استفاده از جایگزین كردن غذاهایی كه دارای خواص مشابه به هم هستند ، احتیاجات دوران بارداری به راحتی فراهم آمده وسلامت مادر و نوزاد تضمین می شود .
درمطلب بعدی، در رابطه با بعضی مشكلات دوران بارداری و راههای درمان آنها ، برنامه غذایی دوران بارداری ومواد غیر مجاز دردوران بارداری توضیح خواهیم داد .

* برای با هوش تر شدن و زیباتر شدن كودك چه اصول تغذیه ونكاتی را قبل از بارداری ودر حین بارداری و بعد از ان باید رعایت كرد پاسخ :
اگر مایل هستید، هوش خود را افزایش دهید، یك لحظه تامل كنید و مطلب زیر را بخوانید. انتخاب این غذاها نه تنها شما را نزد دیگران باهوش جلوه می دهد، بلكه به شما كمك می كند كه توانایی تفكر و وضوح ذهنی خود را افزایش دهید.
1- روغن ماهی
طبق یك گفته قدیمی می توان گفت : " ماهی غذای مغز است."
روغن ماهی یك ماده غذایی مناسب برای مغز است، زیرا DHA ( چربی اُمگا-3 موجود در ماهی ) التهاب مغز را كاهش می دهد و از آن محافظت می كند.
مغز ما دارای 60 درصد چربی است كه بیشتر آن چربی DHA یا AA ( آراشیدونیك اسید ) است. AA به مقدار زیاد در لبنیات مثل كره و خامه وجود دارد، اما DHA فقط در انواع ماهی وجود دارد و در منابع گیاهی مثل دانه كتان وجود ندارد.
برای تهیه روغن ماهی یا روغن كبد ماهی سعی كنید مارك های معتبر آنها را خریداری كنید. در ضمن شكل مایع این دو ماده بهتر از كپسول آنهاست.
در تابستان و بهار كه شدت و مدت تابش نور خورشید كافی است، بدن به مقدار لازم ویتامین D مورد نیاز خود را می سازد. همانطور كه می دانید ویتامین D بر اثر تابش نور خورشید بر پوست بدن، ساخته می شود. ولی در زمستان و پاییز كه مدت و شدت تابش آفتاب كمتر است، نیاز به دریافت مكمل ویتامین D داریم. روغن كبد ماهی یكی از مهم ترین و غنی ترین منابع ویتامین D است.
بنابراین فرق روغن ماهی و روغن كبد ماهی در این است كه روغن كبد ماهی علاوه بر اسیدهای چرب اُمگا-3 ( DHA ) ، منبع خوبی از ویتامین های A و D نیز می باشد.
توصیه می كنم روغن ماهی را از ابتدای بهار تا آخر تابستان مصرف كنید و از ابتدای پاییز تا آخر زمستان روغن كبد ماهی را دریافت كنید. ولی كسانی كه در مناطق آب و هوایی گرم ( آفتابی ) هستند، می توانند در تمام سال فقط روغن ماهی مصرف كنند و نیازی به مصرف روغن كبد ماهی ندارند.
2- سبزیجات تازه و خام
مواد غذایی كمی وجود دارد كه از نظر ارزش تغذیه ای با سبزیجات برابری كنند. كاهش سطح اسید فولیك در بدن با بروز بیماری آلزایمر ( فراموشی دوران پیری ) مرتبط است. همچنین آنتی اكسیدان ها و فیتوكمیكال ( رنگدانه های گیاهی ) های موجود در سبزیجات، هوش شما را حفظ خواهند كرد.
توصیه می كنم روزانه به ازای هر 25 كیلوگرم از وزن بدن خود 5/0 كیلوگرم سبزیجات مختلف مصرف كنید. اگر نوع متابولیسم بدن خود را بدانید، می توانید مقدار دریافت سبزی را تنظیم كنید. مثلاً اگر دریافت پروتئین شما بالاست، به مصرف سبزی زیادی نیاز ندارید؛ مثلاً بجای 5/0 كیلو ، روزانه 250 گرم سبزیجات به ازای هر 25 كیلو از وزن بدن نیاز دارید. اگر پروتئین رژیم شما بالاست، بایستی سبزیجاتی را مصرف كنید كه پتاسیم كمتری دارند مثل گل كلم، لوبیای سبز، اسفناج، مارچوبه، قارچ و كرفس ، زیرا مصرف سبزیجاتی كه پتاسیم زیادی دارند مثل كاهو، كلم پیچ و سایر انواع كلم به همراه پروتئین زیاد ، باعث عدم تعادل بیوشیمیایی بدن خواهد شد.
ولی افرادی كه دریافت كربوهیدرات غذایی اشان نسبت به پروتئین و چربی بیشتر است، می توانند سبزیجات فراوانی مصرف كنند به خصوص انواعی را كه پتاسیم بالایی دارند.
3- تخم مرغ خام
تخم مرغ منبع ارزان و مفیدی از مواد مغذی با ارزش است. مصرف تخم مرغ علاوه بر حفظ سلامت بدن، برای هوش و عملكرد ذهنی مفید است . در این مورد تخم مرغ خام فواید بیشتری نسبت به تخم مرغ پخته دارد.
شاید بپرسید چگونه تخم مرغ خام را مصرف كنیم ؟
برای مصرف تخم مرغ به صورت خام می توانید آن را با یك قاشق عسل، یك قاشق كنجد یا پودر گردو و یك قاشق پودر كاكائو در یك لیوان شیر ولرم یا گرم مخلوط كرده و میل كنید. در این صورت هم آن را خام مصرف كرده اید و هم معجون بسیار مفیدی برای سلامتی بدن خود و افزایش وزن ( برای افراد لاغر ) دریافت نموده اید.
اگر در مورد خطر باكتری " سالمونلا " كه در تخم مرغ خام وجود دارد، نگران هستید، مقاله ای را كه مربوط به خواص تخم مرغ خام است، مطالعه كنید تا نگرانی شما بر طرف شود.
4- از مصرف شكر خود داری كنید
شكر به عنوان یك غذا محسوب نمی شود، اما بیشتر اوقات جزء آن دسته از مواد غذایی است كه باید از مصرف آنها پرهیز كرد. اگر می خواهید میزان هوش خود را افزایش دهید و نمی توانید كاملاً از مصرف شكر پرهیز كنید، مصرف آن را كاهش دهید.
مواد غذایی خیلی شیرین، تعادل هورمون انسولین بدن شما را به هم می ریزند كه باعث ایجاد بیماری و گرفتگی ذهن شما می شوند.
ساده ترین روش برای كاهش مصرف شكر، پرهیز از مصرف انواع نوشابه های صنعتی، آب نبات و شیرینی جات است. همچنین در مصرف آب میوه های صنعتی میانه روی كنید.
5- توت فرنگی
توت فرنگی نه تنها خوشمزه است، بلكه یكی از مهم ترین منابع آنتی اكسیدانی قوی و فیتو كمیكال هاست كه سلامتی بدن را بهبود می بخشد. همچنین دارای فواید بی شماری برای مغز است. مطالعات نشان داده، مصرف این میوه فرآیند پیری را در مغز كاهش می دهد.
فقط زمانی كه یك مرتبه مقدار زیادی از آن را مصرف می كنید، مراقب قند موجود در آن باید باشید. سایر انواع توت نیز كه رنگ تیره ای دارند، دارای چنین اثراتی هستند؛ مثل تمشك و شاه توت.(در هنگام حاملگی از مصرف انواع توت خودداری کنید زیرا ممکن است ایجاد حساسیت کند)
كولین، ماده ای است كه به طور طبیعی در غذاهای چرب وجود دارد و حافظه را تقویت می كند. پزشكی از دانشگاه كارولینای شمالی بیان كرد، اگر در دوران بارداری مادر، به رژیم غذایی او كولین اضافه شود، قدرت حافظه جنین در حال رشد را برای مراحل بعدی زندگی افزایش می دهد.
در دوران بارداری و شیردهی، ذخایر كولین بدن مادر تخلیه می شود، در نتیجه كولین كافی برای رشد طبیعی مغز در دسترس نخواهد بود. كولین برای حفظ سلامتی افراد، موردنیاز است.
كولین یك تركیب فسفولیپیدی است كه در بدن، مواد محلول در چربی را حمل و چربی ها را امولسیه* می كند. این ماده مستقیماً روی پیام های عصبی موثر است و قدرت ساخت و آزادسازی استیل كولین را سرعت می بخشد. استیل كولین یك ناقل عصبی است كه در كنترل عضلات و قدرت حافظه دخالت دارد. منابع غذایی كولین عبارت اند از: شیر، جگر، تخم مرغ و بادام زمینی. در بدن نیز از اسید آمینه متیونین ساخته می شود. كولین به صورت مكمل های خوراكی نیز وجود دارد و مقدار مورد نیاز آن برای مردان 550 میلی گرم در روز و برای زنان بالغ 425 میلی گرم در روز است.
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#5
میوه ها و مزاج آن ها
میوه ها منبع عظیمی از ویتامین ها و آنتی اكسیدان ها هستند كه علیه رادیكال های آزاد موجود در بدن انسان وارد عمل شده و آن را از بین می برند. توصیه می شود میوه هایی را كه می توان با پوست خورد به همان شكل مصرف شود. هسته و دانه همه میوه ها ضد انگل بوده كه عجایب آفرینش می باشد. البته قابل ذكر است كه در استفاده از نعمت های الهی، مزاج آن ها، مزاج فرد مصرف كننده و مزاج فصل مصرف باید لحاظ گردد تا مفید واقع شده و عوارض جانبی به همراه نداشته باشد.
میوه ها نوع مزاج درجه مصلح
آلبالو سرد و خشك 2-1 عسل
آناناس گرم و تر آب انار، آب لیمو، عسل
آلو و آلوچه سرد و تر عناب، گلنگبین، كندر، عسل، زنیان، زیره، روغن زیتون
ازگیل سرد و خشك 2-1 انیسون، عسل، عود هندی
انار شرین سرد و تر 1 زنجبیل پرورده، انار ترش
انار ترش سرد و خشك 2 عسل
انبه گرم و خشك 2 زنجبیل، نمك، مویز، شربت زرشك، روغن زیتون
انجیر تازه گرم و تر 1-2 سكنجبین، شربت ریواس، شربت بالنگ
انجیر خشك گرم و تر 2-1 گردو، آویشن، انیسون، بادام
انگور گرم و تر 1 تخم كرفس، غذاهای ترش، سكنجبین
به گرم و خشك 2 عسل، انیسون، مربا نمودن آن با عسل
بالنگ سرد و خشك 3 عسل، بنفشه، شرب انجیزع شربت خشخاش
پرتقال سرد و تر عسل، گلنگبین
تمر هندی سرد و خشك 1-2 كتیرا، خشخشا، عناب، بنفشه، لعاب به دانه
خرما گرم و تر 2-1 آب انار، بادام، سكنجبین، خشخاش، گلاب، سركه، كاهو
دارابی سرد و تر عسل، گلگبین
زالزالك سرد و خشك انیسون، عسل، عود هندی
زردآلو سرد و تر 2 عسل، انیسون، زنیان، مصطكی، زیره، روغن زیتون
زرشك سرد و خشك 3 میخك، شرك سرخ و شیرنی های طبیعی
زغال اخته سرد و خشك 1 عسل، گلنگبین
زیتون گرم و خشك 1 مغز گردو، مغز بادام، سركه، عسل، شیرینی های طبیعی
سنجد سرد و خشك 1-2 عسل، شكر سرخ
سیب گرم و تر 1-2 دارچین، گلنگبین، غذاهای لطیف
شفتالو سرد و تر 2 عسل، مربای زنجبیل
شلیل سرد و تر عسل، گلنگبین، انیسون، زنیان، مصطكی، زیره، روغن زیتون
غوره سرد و خشك 2 گلنگبین، شربت خشخاش، انیسون
قیسی گرم و تر عسل، انیسون، زنیان، مصطكی، زیره
كنار سرد و خشك 1-2 سكنجبین، گلنگبین، مصطكی
كیوی سرد و تر عسل، گلنگبین
گرپ فرت سرد و خشك عسل، گلنگبین
گلابی گرم و تر 1 عسل ،دارچین، هل، رازیانه، مربای زنجبیل، كندر، زیره
گلیاس گرم و تر 1 مسهل ها و ملین ها
لیمو شیرین سرد و تر عسل، گلنبین
لیمو عمانی سرد و خشك عسل، گلنگبین
موز گرم و تر 2 نمك، مربای زنجبیل، عسل، سكنجبین نزوری معتدل
مویز گرم و تر 2-1 سكنجبین، خشخاش، عناب، آب میوه های ترش
نارگیل گرم و خشك 2-1 عسل، میوه های ترش، لیمو، هنداونه
نارنگی سرد و تر 2 عسل، گلنگبین
نارنج سرد و خشك 2-1 عسل، گلنگبین
ولیك سرد و خشك عسل، گلنگبین
هلو سرد و تر 3 عسل، مربای زنجبیل
آلبالو:
قابض، تقویت كننده معده و كبد گرم بر طرف كننده تشنگی و حرارت و استفراغ و اسهال صفراوی می باشد. آلبالو خشك شده از تازه آن قابض تر است. خوردن شیره هسته آلبالو با رازیانه برای خرد كردن سنگ كلیه و مثانه و مجاری ادراری بی نظیر است. خوردن یك مثقال صمغ درخت آلبالو با آب سرد در رفع سرفه مزمن مفید است.
آلو بخارا:
طبیعت (آلوی سیاه رسیده شیرین اعلا درجه اول سرد و درجه دوم تر است. برای سردرد گرم و تب های صفراوی و تشنگی و حرارت قلب و خارش بدن مفید است. آلو بخارا به سبب خاصیت تقطیع و تلطیف خود اخلاط فاسد را نرم كرده و از معده و روده خارج می كند (ملین می باشد) و اگر خلط فاسد در بدن وجود نداشته باشد ملین نبوده و موجب قبض و حبس می شود. در افراد سرد مزاج یا كسانی كه معده سرد دارند بهتر است با آب عسل میل شود. كسانی كه از بیماری های طحال رنج می برند قبل از غذا آن را میل كرده و تا از معده خارج نشده غذای دیگری نخورند. اگر آلوی خشك را با آب پخته و صاف كنند و با عسل یا ترنجبین یا شكر میل كننده مسهل قویتری است. ضماد برگ آلو با سركه در زیر ناف برای كشتن كرم روده مفید است.
انار:
قلیل الغذا، تولید كننده خلط صالح، باز كننده انسداد، مدر ادرار و نفاخ بوده، برای تقویت كبد و طحال، زردی، درد سینه و سرفه گرم، گرفتگی صدا و خارش مفید است. در گرم مزاجان موجب تقویت نیروی جنسی می شود. خوردن آن بعد از غذا باعث فساد غذا و ضعف معده شده و مصرف آن برای بیماران تب دار مضر است اگر سر انار شیرین را سوراخ كرده و داخل آن را به دفعات با روغن بادام شیرین یا بنفشه پر كرده تا جایی كه دیگر گنجایش نداشته باشد و آن را روی آتش بگذارید تا روغن را جذب كند بعد آن را بمكید برای درد سینه و سرفه مزمن خشك نافع است. هم چنین آب انار را در شیشه كرده، در آفتاب بگذارید كه غلیظ شود و در چشم بكشید باعث افزایش قدرت بینایی می شود ( هر چه بیشتر بماند بهتر است).
انجیر:
تازه آن كثیرالغذاتر از سایر میوه ها، لطیف كننده، تحلیل برنده، تسكین دهنده حرارت و تشنگی، عرق آور و ملین و مسهل بوده برای تقویت مغز و كبد، رفع انسداد كبد و طحال، صرع، وسواس و بواسیر مفید است. خوردن آن با انیسون تا 40 روز صبح ناشتا چاق كننده بدن است. در سرد مزاجان و بیماری های رطوبی خصوصا درد كمر و مفاصل و بیماری های مجاری ادراری بسیار مفید است. زیاد خوردن انجیر تازه برای دندان و كسانی كه كبد و معده ضعیف دارند مضر است. خشك آن در خواص از تازه ضعیف تر می باشد.
انگور:
تولید كننده خون صالح، تعدیل كننده مزاج های غلیظ، دفع كننده اخلاط سوداوی و سوخته و چاق كننده بدن است. آب آن برای بیماری های سینه و ریه مفید می باشد. برای كسانی كه معده های مرطوب و انسداد كبد و طحال و كلیه دارند مضر است. آب انگور را جوشانده به طوری كه دو سوم آن بسوزد و غلیظ و مایل به ترشی باشد (در گیلان به آن دوشاب ترش گویند) برای سینه و ریه و كلیه و مثانه مفید، ملین طبع و تحریك كننده نیروی جنسی می باشد. مصرف آن برای سرد مزاجان مضر و زیاد خوردن آن در گرم مزاجان تولید صفرای غلیظ می كند.
غوره:
تسكین دهنده حرارت خون و صفرا، قطع كننده بلغم معده، مقوی كبد و بدن بوده و موجب ضعف معده های سرد و نیروی جنسی و یبوست می شود.
خرما:
كثیرالغذا و تولید كننده خون متین است. در امراض سرد و بلغمی، كمر درد و سایر بیماری های مفصلی و بیماری های ریوی سرد مفید است. خیساندن آن در شیر تازه همراه با دارچین در تقویت نیروی جنسی مفید است. مداوم خوردن آن با مغز بادام فوق العاده چاق كننده بدن، محرك نیروی جنسی، مقوی كلیه و ملین می باشد. زیاد خوردن آن در گرم مزاجان و سرزمین های گرم برای دندان، چشم، حنجره مضر، باعث تولید خون سوخته و سوداوی و ایجاد سردرد می شود.
زردآلو:
باز كننده انسداد و ملین است اما زود در معده متعفن شده و باعث نفخ، آروغ ترش و تب های عفونی می شود. آشامیدن آب پخته آن مانع جوشش خون و صفرا، تسكین دهنده تشنگی و مسهل صفرا بوده، در رفع آروغ و بوی بد دهان و التهاب معده موثر است. برای سرد مزاجان مضر بوده، زیاد خوردن آن موجب برص (ویتیلیگو) می شود. خوردن آن بلافاصله بعد از غذا و هم چنین خوردن آب بعد از آن فوق العاده مضر می باشد.
زرشك:
تسكین دهنده صفرا و خون و تشنگی و حرارت معده و كبد، تقویت كننده قلب و كبد و معده گرم می باشد. به تنهایی یا با داروهای گرم مانند دارچین و عسل و... برای تقویت كبد سرد و تر و باز كردن انسداد مجاری كبدی و سردی احشا مفید است مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان بلغمی و سوداوی مضر است.
زیتون:
بهترین آن زیتون سبز رسیده است كه در آب و نمك پرورده شده و همراه غذا میل شود كه در این صورت تقویت كننده معده است. زیاد خوردن آن در گرم مزاجان باعث سوختن اخلاط می شود. بخور زیتون سیاه رسیده با هسته، جهت تنگی نفس و امراض ریه مفید است. ضماد برگ آن جهت التیام پوست، زخم چشم و ورم های گرم و جویدن برگ آن برای آفت دهان مفید است. مضر ریه بوده كه برای جلوگیری از آن باید با عسل مصرف شود. روغن آن مسهل قوی بوده و تنقیه آن جهت كولیت التهابی و انسدادی، درد كمر و مفاصل مفید است. چرب نمودن بدن (روغن مالی) با آن جهت دردهای سرد مفید است.
شفتالو:
ملین، تسكین دهند خون و صفرا و تشنگی بوده، برای خنك كردن مغز و مرطوب كردن مزاج سودا به خصوص سودای سوخته و تب های صفراوی و دموی و رفع بوی بد دهان مفید می باشد. در مزاج های گرم موجب تحریك اشتها و هم چنین میل جنسی شده و برای سرد مزاجان و بیماری های سیستم عصبی مضر است. شفتالوی رسیده را آب گرفته و بگذارید تا ته نشین شود و آب صاف بالای آن را با شكر یا ترنجبین و یا شیر خشت میل كنید و مسهل صفرا بوده و اخلاط سوخته و گرم را دفع می كند.
گلابی:
در خواص از سیب بهتر بوده و مفرح، تقویت كننده قلب و معده، تصفیه كننده خون، ملین می باشد. در رفع تشنگی، تنگی نفس و سوزش مثانه موثر است. خوردن آن بعد از غذا مانع صعود بخارهای معده به مغز شده و از بروز بیماری های عصبی جلوگیری می كند. زیاد خوردن آن برای افراد سرد مزاج و كسانی كه ضعف معده دارند باعث ایجاد نفخ و كولیت می شود (به خصوص نارس آن) خوردن گلابی با معده خالی و نوشیدن آب بعد از خوردن آن برای بدن مضر می باشد.
لیمو شیرین:
لطیف كننده و قطع كننده اخلاط لزج غلیظ می باشد. جهت سردرد گرم و سرگیجه ناشی از صعود بخارات غلیظ به سر، ورم گرم حلق و تنگی نفس سوداوی، جوشش خون و صفرا، التهاب معده و استفراغ صفراوی مفید است. برای تب های دموی و صفراوی مفید بوده و باعث تقویت معده و كبد گرم می شود. برای افراد سرد مزاج و سرفه مضر بوده و زیاد خوردن آن با معده خالی باعث ضعف معده می گردد. لیمو را از وسط دو نیم كرده و گرم نمایید و طرف بریده را روی پیشانی بمالید موجب تسكین سردرد گرم می شود.
موز:
كثیرالغذا و چاق كننده، قابض و بر طرف كننده ضعف كلیه بوده، خون غلیظ تولید می كند. ملین سینه بوده، جهت سرفه خشك و خشونت حلق و رطوبت معده مفید می باشد. دیر هضم و نفاخ است و زیاد خوردن آن به خصوص در مزاج سرد و مرطوب و در سرزمین های رطوبی، موجب تولید باد در بدن و خون غلیظ بلغمی و كولیت و انسداد عروق می شود. ناشتا خوردن آن بسیار مضر می باشد.
مویز:
هضم كننده غذا، گرم كننده كل بدن بخصوص كلیه و مثانه، تحلیل برنده باد، تقویت كننده معده و كبد و كلیه و مثانه، باز كننده انسداد عروقی، مدر، ملین، محرك نیروی جنسی سرد مزجان و تولید كننده خون صالح بوده، موجب تنقیه ریه و سینه از اخلاط لزج می شود. خوردن آن با عسل باعث افزایش قدرت نفوذ و رسیدن آن به اعمال بدن می شود. زیاد خوردن آن در گرم مزاجان و سرزمین های گرم، سوزاننده خون و غلیظ كننده اخلاط، مولد بیماری های سوداوی به خصوص طحال و مغز می باشد. كشمش در خواص مانند مویز بوده و بهترین آن، نوع سبز است كه از انگور عسكری تهیه شده باشد.
نارنج:
آشامیدن آب نارنج با شكر مسهل مدر صفرا و تسكین دهنده عطش و حرارت می باشد. پوست زرد آن مفرح بوده و خوردن خشك كرده پوست آن با آب برای رفع استفراغ و درد شكم و روده و اخراج كرم شكم مفید است ولی قبل از آن باید معده را از اخلاط پاك كرد. برای رفع سرفه گرم و نزله ریه نارنج را از وسط دو نیم كرد و تخم های آن را خارج كنید و قدری نبات روی آن پاشیده بر آتش بگذارید تا دو سه جوش بخورد سپس برداشته و نیم گرم بمكید. ضماد پخته پوست و مغز و تخم نارنج با سركه جهت خارش بدن و جوش های سر و نرم كردن پوست و مو مفید است. ضرر آب نارنج برای اعصاب كمتر از سایر ترشی ها بوده ولی زیاد خوردن آن كبد را ضعیف می كند بخصوص اگر ناشتا مصرف شود.




بارداری با طعم میوه و سبزیجات
میوه و سبزیجات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین‌ها هستند که برای تضمین سلامت مادر، جنین و در پی آن نوزاد مهم و حیاتی می‌باشند.
فرقی نمی‌کند که چند سال دارید و جنسیت شما چیست. بدن همه‌ی ما به میوه و سبزیجات نیاز دارد. مادرهای آینده نیز از این امر مستثنی نیستند. توصیه می‌کنیم برای حفظ سلامت خود و فرزند دلبندتان میوه و سبزیجات را در الویت برنامه‌ی غذایی‌تان قرار دهید.
مادرهای آینده باید ویتامین بدن خود را تأمین کنند تا بتوانند سرحال باشند و نوزادان سالمی به دنیا بیاورند. برای تجربه‌ی بارداری با طعم میوه و سبزیجات با ما همراه باشید.
زنجبیل و میوه‌ها برای مقابله با حالت تهوع صبحگاهی
یکی از حالت‌های ناخوشایند حاملگی تهوع‌های گاه و بی گاه آن است. شاید خیلی‌ها باورشان نشود زنجبیل با آن طعم تند و تیزش بتواند در سه ماهه‌ی اول بارداری به طور موثر و بدون خطر با حالت تهوع و استفراغ مقابله کند. اگر حالت تهوع آزارتان می‌دهد می‌توانید به این ریشه‌ی تند اعتماد کنید. می‌توانید از زنجبیل تازه به صورت ورقه و یا رنده شده استفاده کنید. روزانه 10 گرم زنجبیل تازه کافی است.
اگر زنجبیل تازه ندارید می‌توانید از پودر آن نیز استفاده کنید. در این صورت مصرف روزانه 2 گرم کافی است.
میوه و سبزیجات سرشار از ویتامین B6 مثل سیر، فلفل دلمه‌ای و آووکادو نیز برای رفع حالت تهوع مفید هستند. توصیه می‌کنیم مصرف موز و میوه های خشکی مثل گردو و فندق را نیز فراموش نکنید.
برای مقابله با کم خونی عدس را دریابید
مادرهای آینده در طول بارداری به آهن بیشتری نیاز دارند و کمبود آن می‌تواند به کم خونی منجر شود. خوشبختانه خداوند مهربان فکر همه چیز را کرده و ترفندهایی در بدن زن‌ها قرار داده که در این دوره برای پیشگیری از کاهش ذخایر بدن مادر، روده‌ها آهن بیشتری جذب بکنند. برای همین زمان آن رسیده که مواد غذایی سرشار از آهن را در الویت قرار دهید. نخود، باقالا، عدس و اسفناج حاوی آهن هستند. البته آهن در بادام و کشمش هم وجود دارد. توصیه می‌کنیم از نوشیدن چای بلافاصله بعد از غذا بپرهیزید زیرا مانع جذب آهن می‌شود. تا می‌توانید مواد غذایی سرشار از ویتامین C مصرف کنید. ویتامین C جذب آهن را دو تا سه برابر افزایش می‌دهد.
اسفناج و کاهو برای سیستم عصبی جنین مفید است
مامان‌های آینده برای تأمین سلامت سیستم عصبی فرزندان خود سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کلم بروکسل، بروکلی و کاهو میل کنند. در بین میوه‌ها نیز طالبی، انبه، تمشک، موز و پرتقال سرشار از اسیدفولیک بوده و برای سیستم عصبی جنین مفید است.
سبزیجات معطر برای تقویت بدنتان
ویتامین C نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن ایفا کرده و با عفونت و بیماری‌ها مقابله می‌کند. این ویتامین همیار آهن و کلاژن است که تقویت بافت‌های مختلف بدن مثل پوست و استخوان‌ها را بر عهده دارد. مامان‌های آینده برای تأمین سلامت سیستم عصبی فرزندان خود سبزیجات برگ سبز مثل اسفناج، کلم بروکسل، بروکلی و کاهو میل کنند. با مصرف مرکباتی مثل پرتقال، گریپ‌فروت، کیوی و انگور فرنگی، فلفل دلمه ای و یا بروکلی می‌توان از کمبود ویتامین C پیشگیری کرد. از سبزی خوردن غافل نشوید. سالاد و یا کنار غذاهایتان را پر از سبزیجات معطر مثل جعفری و یا گشنیز بکنید.
برای مقابله با گرفتگی عضلات حبوبات و میوه های خشک را دریابید
در دوره‌ی بارداری و به ویژه در ماه های آخر گرفتگی عضلات در ناحیه‌ی پاها بیشتر می‌شود. داشتن تغذیه‌ای سرشار از منیزیم باعث برطرف شدن این حالت ناخوشایند می‌شود. سبزیجات سبز، حبوباتی مثل لوبیا سفید، عدس و لپه و همچنین گردو، فندق و بادام برای از بین بردنگرفتگی عضلات بسیار مفید است.



تغذیه و جنسیت
نوع غذائی که پدر ومادر می خورند جدای بحث حلال وحرام بودن آن وبحث سردی وگرمی طبع غذا، می تواند تاثیربر بدن جنین بگذارد مثل آنکه خوردن قاووت فرزند را قوی می کند ویا خوردن خرما فرزند را صبور میکند خوردن الکل باعث کند ذهنی کودک ونرم شدن استخوانهایش می شود. ویاخوردن موادی که در جنسیت جنین تاثیر می گذارد.به موارد زیرتوجه کنید؛
- اگرزن چند ساعت قبل از آمیزش توت فرنگی بخورد احتمال پسر شدن فرزند بیشتر است.
- اگر زن پانزده دقیقه قبل از مقاربت دو قاشق غذا خوری جوش شیرین را در یک استکان آب حل کنند وبا آب آن واژینال را بشوید احتمال پسرشدن جنین بیشتر خواهد شد.
- اگر فاصله دومجامعت رابیشترکنید تا شهوت به اوج خود برسد وسپس اقدام کنید احتمال دختر شدن فرزند بیشتر خواهد شد.
- اگر زن باردارگاه گاهی رازیانه بخورد علاوه بر زیبا شدن نوزاد چشمانش شهلا وقشنگ می گردد،واگرقبل از باردای رازیانه بخورد احتمال دختر شدن بیشتر می شود.
- اگرزن باردارکاسنی بخورد نوزاد اوخوش آب ورنگ می شود واحتمال زردی نداشتن نوزاد زیاد خواهد شد.اگر مردچندین روز قبل از مجامعت کاسنی بخورد احتمال پسر شدن بیشتر می شود.
- خوردن قل بزرگ ریشه ثعلب توسط زنان آنان را پسرزا خواهد کردولی خوردن قل کوچک آن آنان را دخترزا خواهد کرد.ثعلب موجود در بازار کارخانه ای است ثعلب گیاهی مثل زنجفیل چوبی وکمی قهوه ای تر است.
- مرد در روزهای قبل از مجامعت به بخورد و زن در دوران باردای،چرا که در زیبا شدن نوزاد بسیار تاثیر دارد.خوردن به موجب قوت قلب،حیات دل وشجاع کننده ترسوهاست.
-خوردن سویق(قاووت)توسط والدین موجب قوت فرزند واز بین رفتن کودنی، سبک مغزی ونادانی می شود.
-خوردن کندر از ماه چهارم ببعد باعث زیاد شدن هوش وعقل کودک شده وپسر را شجاع ودختر را خوشخو ونیکومی کند.
-خربزه خوردن زن باردارفرزند را خوشرو وخوش خلق می کند.
- زن حامله ای که در دوران بارداری شلغم خورده باشد بچه اش زودتر رشد می کند،زودتر حرف می زند وحتی زودتر راه می افتد ودر مقابل امراض مختلف مقاومت بیشتری خواهد داشت.
- اگر زن حامله روزانه یک عدد گردو بخورد پس از زایمان پوست شکمش زیبائی خود را حفظ خواهد گرد.
- سس سویا برای زن باردای که درمعرض سقط جنین است بسیار مفید است.
- زن حامله اگر می خواهد کودک زیبائی داشته باشد هلو بخورد.
- مصرف ماهی در دوران بارداری هوش نوزادان راافزایش می دهد.
- مصرف الکل درحین آمیزش سوای بحث حرام بودن آن باعث کمبود ویتامین (د)و نرم شدن استخوانهای کودک شده وهمچنین خرفتی وکم هوشی نوزاد را به دنبال خواهد داشت.
-خوردن یک لیوان شربت زعفران چند ساعت قبل از زایمان باعث تسهیل زایمان خواهد شد.
خوراکهای مفید دوران باردای
لبنیات، شلیل، گرمک، گلابی، انگور، سکنجبین، هلو، خربزه، آلو سیاه، کلم گل پیچ، گوشت سفید مرغ، گوجه درختی، کلم قمری، ماهی تازه، زرشک، هویج، آب انگور، آب لیمو، کنگر، سیب، آش آبغوره، آب نارنج، زردآلو، آش سماق، ریحان، ریواس، آب پرتقال، نارنگی، شنگه کوهی، آب سیب، کاهو، خرمالو، طالبی، عسل، به، نعنا، گوشت گوسفند، کندر، سبزی کاسنی.



چه عواملي در رنگ مو ، پوست و چشم نوزاد اثر دارد؟
بسیاری از صفات جسمی و روحی کودک وراثتی می باشد اما استفاده بعضی از میوه ها ، سبزی ها و غذاها می تواند در بعضی از صفات کودک اثر گذارد . به گزارش ایونا ، رنگ پوست نوزاد ، بهترین معرف کبد و غدد داخلی مادر است . بنابراین برای این که فرزندانتان رنگ و روی خوبی داشته باشد و کبدش هم سلامت باشد در هنگام آبستنی به سراغ دوستان کبد بروید بهترین دوست کبد ، روغن زیتون است .غیر از روغن زیتون ، روغن ماهی ، کره ، روغنهای نباتی ، خیار ، کاهو ، کاسنی ، هویج زرشک ، عناب و نعنای دم کرده برای خوش آب و رنگ شدن نوزاد فوق العاده موثر است . خوردن میوه و سبزی هایی که ویتامین ث دارند در رنگ طفل موثر است و آنان را زیبا می کند .
رنگ خفه و تیره
خوردن غذاهای مانده و فاسد ، مخصوصا گوشتی که تولید مسمومیت می نماید ، رنگ نوزاد را تیره و مایل به زرد می کند . پر خوری و علاقه به خوردن غذاهای یکنواخت رنگ کودک را تیره و خفه و مایل به زردی می نماید . استنشاق دود زغال ، سیگار کشیدن و حتی در اتاقهای پر جمعیت نیز در تیرگی رنگ نوزاد دخالت دارد .
رنگ مو
1)برای آن که نوزاد موی مشکی داشته باشد : برای مشکی شدن موی سر نوزاد ویتامین د لازم است . بنابراین استفاده از حرارت آفتاب در حد متعادل و خوراکی های که ویتامین های آن را دارند می تواند در مشکی شدن موی اثر بگذارد و نیز استفاده از غذاهایی که دارای مواد گوگردی هستند . خوشبختانه گوگرد در اغلب غذاها مخصوصا پیاز ، سفیده تخم مرغ ، کلم ، خیار ، ترب به مقدار کافی موجود است ، افراط در خوردن شنبلیله نیز مو را مشکی می کند .
2) برای خرمایی شدن موی نوزاد : وقتی مادر ویتامین به قدر زیاد داشته باشد و از ویتامین آ به مقدار زیاد استفاده کند موی نوزادش خرمایی می شود . خوردن روغن ماهی هنگام حاملگی به این موضوع کمک می کند .
3)برای این که نوزاد سرخ مو شود : وقتی آفتاب به سر و بدن مادر نرسد و مصرف ویتامین ها علی الخصوص ویتامین د کم باشد موی نوزاد سرخ خواهد شد پوست این اطفال چربی کمتری دارد .
4) بور شدن موی سر نوزاد : وقتی به علل زیر ویتامین د به جنین نرسد موی او بور می شود؛ - مادر زیاد استحمام نماید. - مادر به قدر کافی از نور آفتاب استفاده نکند. - نطفه کمی علیل بوده یا متعلق به یک مرد الکلی باشد و یا آمیزش به هنگام مستی پدر باشد و یا مادر الکلی باشد. - نطفه متعلق به یک مرد پیر بوده یا اساسا نیروی جنسی کافی نباشد.
منبع: طب سنتی ایران


گلابی
خوردن گلابی توسط پدر سبب زیبایی فرزند میشود. به زنان باردار گلابی بدهید که فرزندان نیکو و زیبا و اخلاقشان را خوب میکند . گلابی مایه قوت قلب ،پاکی معده ، صفای دل ، دلیری و زیبایی بچه میشود.
گلابی دارای ویتامین ب1 ، ب2 ، ب6 ، ث ، منیزیوم و فسفر است.
کاسنی
برای افزایش فرزند مفید است . آب کمر را افزایش داده و فرزند را نیکو و ذکور(پسر)بودن را زیاد میکند
خربزه
اگر زن باردار بخورد فرزند خوشرو و خوش خلق میشود.
کندور
باعث زیادی عقل بچه ، باهوش ، پاکدل ، دانا و شجاع شدن پسر و خوشخو و نیکو شدن دختر میشود
شلغم
به علت خواص زیاد به زنان باردار و شیرده توصیه میشود و خوردن شربت آن در بارداری باعث رشد کودک ، آسانی دندان درآوردن ، استحکام استخوان ، زود به راه افتادن ، زود حرف زدن و مقاومت در برابر بیماریها میشود
شربت شلغم
وسط یک شلغم را گود کرده و از شکر پر کنید و بگذارید آب بیاندازد این مرهم سینه است
شنبلیله
اگر میخواهید فرزندتان خرمن گیسو باشد در بارداری شنبلیله بخصوص خام مصرف شود
روغن زیتون
برای اینکه نوزاد پوست خوب و روشن داشته باشداز روغن زیتون ، روغن ماهی ، کره و روغنهای نباتی ، خیار ، کاهو ، هویج ، شیرخشت ، ترانجبین ، گرانگبین، زرشک، بیدخشت،شکرتیغار و عناب و نعناع مخصوصا دم کرده آن استفاده کنید
ویتامین ث
خوردن میوه ها و سبزی هایی که ویتامین ث دارند رنگ نوزاد را زیبا میکنند
ویتامین د
اگر فرزندی با موی مشکی و پوست نرم میخواهید باید از حرارت آفتاب و اغذیه ای که ویتامین د ، گوگرد و منگنز دارند استفاده کنید مثل پیاز ، سفیده تخم مرغ ، کلم ، خیار و ترب وقتی آفتاب به بدن برسد ولی عوامل ویتامین د نباشد موی نوزاد سرخ میشود اگر ویتامین د به جنین نرسد بور خواهد شد . مثلا استحمام زیاد مادر ، عدم استفاده از نور خورشید ، نطفه مرد الکلی یا پیر موثر است.
ویتامین آ
سبب مو خرمایی شدن فرزند میشود
آب دریا
اگر خانمها روزی یک قاشق مربا خوری آب دریابنوشند یا میوه درایی بخورند موی فرزندشان طلایی میشود
بابونه
خوردن بابونه و گل آن و دم کرده بومادران خصوصا گل آن در بور شدن موی نوزاد موثر است
تخم مرغ دو زرده
اگر مادر از تخم مرغ دوزرده استفاده کند چشم نوزاد را آبی میکند
نکته مهم
مادر اگر در دوران بارداری دچار ترس شدید شود پوست جنین دچار لکهای تیره میشود . در موارد ترس مادر سریع باید از سربتهای میوه بخصوص آب هندوانه شیرین یا خربزه یا میوه شیرین دیگر استفاده کند و از ترشیجات بپرهیزد
پرخوری و خوردن غذای یکنواخت و غذاهای مانده و فاسد مخصوصا گوشتی رنگ نوزاد را تیره میکند
استنشاق دود زغال و دخانیات و تنفس در جای پرجمعیت رنگ نوزاد را تیره میکند



اين پدر و مادرها را ديده‌ايد كه زمان حاملگي عكسی سياه و سفيد از سونوگرافي دست‌شان گرفته‌اند و دائم مي‌خواهند يك لوبياي چشم بلبلي را به جاي عكس بچه‌شان به شما قالب كنند؟ بعد شما هم هرچه زور مي‌زنيد وسط آن همه موج‌ها و سايه‌هاي سياه و سفيد كه شبيه فال قهوه است نمي‌توانيد بچه آن‌ها را پيدا كنيد و فقط الكي سر تكان مي‌دهيد؟ اين‌ها تقصيري ندارندها؛ همه‌اش از علاقه زياد است. خيلي از پدر و مادر‌ها از زماني كه متوجه مي‌شوند كودكي در راه است مدام مي‌خواهند بدانند كه بچه شان چه شكلي است و الان در چه وضعيتي قرار دارد. اين‌ها همان والديني هستند كه بعد كودك‌شان به دنيا آمد، بزرگ شد و دانشگاه شهرستان ديگري قبول شد، هر روز زنگ مي‌زنند و مي‌پرسند: «امروز ناهار چي خوردي؟» مطلبي كه در ادامه مي‌خوانيد تقديم به همين پدر و مادرهاست.

________________________________________

ماه اول


• 30 روز بعد از بسته شدن نطفه و زماني كه جنين از حالت يك گلوله كوچك سلولي خارج شده، ساختار اوليه اندام‌ها و ارگان‌هاي حياتي در حال شكل‌گيري‌اند. جنين در اين زمان شبيه يك لوبياست.
• كمتر از يك سانتي متر طول دارد.
• جوانه‌هاي اوليه قلب، سيستم گوارش، ستون فقرات و نخاع، همچنين مغز در حال شكل‌گيري از يك لوله اوليه از سلول‌هاي حياتي هستند كه در مركز جنين در حال تقسيم و تمايزند.
• جفت در حال شكل‌گيري و رشد است.
• اين توده سلولي الان 10 هزار برابر زماني است كه تازه نطفه تشكيل شده و نخستين سلول انسان شكل گرفته بود.
• در اين ماه، سلول‌هايي كه بعدا قرار است چشم را تشكيل بدهند به‌صورت دايره‌اي در جلوي لوله عصبي قرار مي‌گيرند. جوانه‌هاي اوليه دهان و زبان هم سلول‌هاي اوليه خود را به‌دست مي‌آورند.

________________________________________

خيلي از پدر و مادر‌ها مدام مي‌خواهند بدانند كه بچه شان چه شكلي است. اين‌ها همان والديني هستند كه بعد كودك‌شان به دنيا آمد، بزرگ شد و دانشگاه شهرستان ديگري قبول شد، هر روز زنگ مي‌زنند و مي‌پرسند: «امروز ناهار چي خوردي؟»

________________________________________

ماه دوم


• در پايان هفته هشتم، جنين شما بين 5/2 تا 3 سانت طول دارد.
• قلب جنين كه هنوز شبيه 2 لوله در هم پيچيده است شروع به فعاليت كرده است.
• چشم‌ها، بيني، زبان، گوش‌ها و جوانه‌هاي اوليه دنداني در حال شكل‌گيري هستند.
• در نوزدان پسر، آلت جنسي در حال شكل‌گيري است.
• جنين مي‌تواند حركت كند اما مادر هنوز متوجه حركت نمي‌شود.
• جوانه‌هاي پستان در هفته هفتم روي سينه به‌وجود مي‌آيند.
• اولين امواج مغزي در اين زمان شكل مي‌گيرند. مغز براي نخستين بار با بعضي عضلات و اندام‌ها متصل مي‌شود و مي‌تواند به آن‌ها پيام دهد.
• بيضه‌ها و تخمدان‌ها در اين زمان قابل تشخيص هستند.
• در پايان هفته هشتم تكامل زبان كامل مي‌شود و شكل نهايي خود را مي‌گيرد.

________________________________________

ماه سوم


• در پايان هفته 12، وزن آن حدود27 گرم است و در نهايت 6 تا 7. 5 سانتي متر طول دارد.
• در اين ماه، شكل ظاهري جنين از آن حالت لوبيايي شكل خارج شده و تا حدودي فرم طبيعي بدن انسان گرفته است.
• لاله‌هاي گوش شكل گرفته‌اند و ناخن‌ها هم در انگشتان به‌وجود آمده‌اند.
• دست‌ها، پاها و انگشتان آن‌ها كاملا شكل خود را پيدا كرده‌اند.
• اغلب بافت‌ها و اعضاي داخلي بدن جنين تشكيل شده‌اند حتي جوانه‌هاي چشايي روي زبان شكل گرفته‌اند.
• در پايان هفته دهم مي‌توان به وسيله سونوگرافي داپلر، ضربان قلب جنين را ثبت كرد.
• تكامل مغز به مرحله نهايي خود رسيده است. در اين زمان به سرعت مغز رشد مي‌كند و حجم آن چند برابر مي‌شود. رفلكس‌هاي جنين خود را نشان مي‌دهند.
• عضلات گونه كه بعدا وظيفه مكيدن را به‌عهده دارند شكل مي‌گيرند. جوانه‌هاي دنداني همچنان در حال زياد شدن هستند و غدد بزاقي تكامل پيدا كرده شروع به ترشح بزاق مي‌كنند.
• تارهاي صوتي به‌وجود مي‌آيند.

________________________________________

ماه چهارم


• در هفته 16 عمر جنين، وزن آن حدود 200 گرم و طول آن تقريبا 18 سانتي متر است.
• رفلكس‌هاي جنين درحال شكل‌گيري است و ممكن است در اين ماه جنين قادر باشد شستش را بمكد.
• غدد عرق در حال شكل‌گيري در پوست هستند.
• انگشتان شكل نهايي خود را پيدا مي‌كنند.
• جنسيت جنين اكنون كاملا قابل تشخيص است.
• پوست روشن و صورتي و شفاف است و تمام سطح آن با موهاي جنيني پوشيده شده است.
• در اين مرحله اگرچه جنين كاملا به‌صورت يك انسان كامل درآمده است اما نمي‌تواند خارج از رحم مادر زنده بماند.
• از اين مرحله به بعد جنين فقط رشد مي‌كند. تكامل تقريبا تمام شده است.

________________________________________

ماه پنجم


• جنين بين 20 تا 25 سانتي متر طول دارد و در پايان اين ماه وزن آن به 450 گرم مي‌رسد.
• موهاي سر شروع به رشد كردن و ظاهر شدن روي سر مي‌كنند.
• ارگان‌هاي داخلي بدن در حال رشد كردن و بالغ شدن هستند.
• ابروها، پلك‌ها و مژه‌ها به‌وجود مي‌آيند.
• مادر در اين ماه براي نخستين بار متوجه حركات جنين مي‌شود.
• جنين در هفته 18 ديگر مي‌تواند بخوابد و بيدار شود و حتي حالت دلخواهش را براي خواب انتخاب كند.
• تخمك‌هاي رحم جنين‌ دختر در اين ماه به‌وجود مي‌آيند و اين‌ها همه تخمك‌هايي است كه يك زن مي‌تواند در تمام زندگي‌اش داشته باشد.

________________________________________

ماه ششم


• جنين در اين سن بين 27 تا 35 سانتي متر طول دارد و وزن آن نهايتا به حدود 900 گرم مي‌رسد.
• پلك‌ها از هم جدا مي‌شوند و جنين براي مدت كوتاهي چشمانش را باز مي‌كند و دوباره مي‌بندد.
• سطح پوست جنين از ماده‌اي به نام ورنيكس پوشيده شده است كه نقش محافظتي دارد.
• جنين در اين سن قادر به سكسكه كردن است و گاهي سكسكه مي‌كند.
• فعاليت‌هاي مغز تكامل بيشتري مي‌يابد. دهان و لب‌ها حساس‌تر مي‌شوند و امواج مربوط به فعاليت بخش بينايي جنين را هم در اين ماه مي‌توان ثبت كرد.

________________________________________

ماه هفتم


• وزن جنين در اين ماه حدود يك و نيم كيلو گرم و طول آن بين 35 تا 40 سانتي متر است.
• رشد جوانه‌هاي چشايي زبان كامل شده است.
• لايه‌هاي چربي زير پوست در حال شكل گيري‌اند.
• بعضي از ارگان‌هاي داخلي همچنان مسير بلوغ را طي مي‌كنند.
• پوست جنين هنوز در اين ماه چروك خورده و قرمز است.
• امواج مغزي جنين ديگر كاملا شبيه امواج مغزي يك نوزاد است.
• اگر در اين مرحله نوزاد به دنيا بيايد نارس تلقي مي‌شود و احتياج به مراقبت‌هاي ويژه دارد.

________________________________________

ماه هشتم


• در پايان ماه هشتم، وزن جنين در نهايت به 5/2 كيلوگرم و طول آن به 45 سانتي متر مي‌رسد.
• رشد كلي در اين ماه سريع‌تر انجام مي‌شود.
• مغز در ماه هشتم رشد بسيار زيادي دارد.
• در داخل بدن جنين همه اعضا داخلي به غير از ريه كاملا رشد كرده‌اند.
• حركات بچه يا همان لگد زدن‌ها آن‌قدر قوي شده است كه مي‌توان آن‌را از روي پوست شكم مادر هم ديد.
• كليه‌هاي كاملا رشد كرده و بالغ شده‌اند.
• چروك‌هاي پوست كمتر شده است.
• ناخن‌ها رشد مي‌كنند و از نوك انگشتان بلندتر مي‌شوند.
• عنبيه در اوايل اين ماه رنگ مي‌گيرد و رفلكس چشم نسبت به نور ايجاد مي‌شود.

________________________________________

ماه نهم


• وزن بچه در پايان ماه نهم حاملگي به‌طور طبيعي بين 2600 تا 3500 گرم است و يك جنين 9 ماهه بايد حدود 50 سانتي متر طول داشته باشد.
• ريه‌ها در اين ماه بالغ مي‌شوند
• جنين در اين ماه ديگر كاملا رشد كرده است و مي‌تواند خارج از رحم مادر هم زنده بماند.
• پوست به‌تدريج صورتي و صاف مي‌شود.
• فعاليت بچه در اين ماه كمتر مي‌شود.
• جنين در رحم شروع به چرخش مي‌كند و پايين‌تر مي‌آيدتا وضعيت مناسب براي زايمان پيدا كند.
• در اين سن جنين به سمت نور حركت مي‌كند و به نور واكنش نشان مي‌دهد.



مصرف زیاد ویتامین k از بیماری‌های قلب و سرطان جلوگیری می‌کند

ویتامین k از ویتامین‌های ضروری بدن است که برای جذب پروتئین و انعقاد خون در بدن به آن نیاز است.

به گزارش ایسنا ، مطالعات اخیر نشان داده است که ویتامین k ممکن است در درمان بیماری‌های استخوان و آلزایمر نقش مهمی داشته باشند و افزایش میزان مصرف این ویتامین می‌تواند به حفاظت بدن در برابر بیماری‌های قلب و سرطان کمک کند.
هیچ خطری در مصرف بیش از اندازه این ویتامین شناخته نشده است و دلیلی برای عدم مصرف زیاد آن وجود ندارد. استفاده از ویتامین k، مقدار 80 میکروگرم توصیه شده است.

مواد غذایی که سرشار از ویتامین k هستند، شامل سبزیجات (به طور تازه و خشک شده): مصرف طولانی مدت سبزیجات به منظور خواص دارویی آنها است. سبزیجات مانند ریحان، آویشن به صورت خشک شده آن به میزان 1715 میکروگرم بیشترین میزان ویتامین k را فراهم می‌کنند. میزان این ویتامین در جعفری تازه، گشنیز، مرزنجوش و پونه کوهی 10 میکروگرم است.

سبزیجات برگ دار تیره رنگ:

سبزیجات برگ دار تیره رنگ به طور تازه برای تهیه سالاد و یا به صورت بخارپز مورد استفاده قرار می‌گیرند. این گونه سبزیجات علاوه بر ویتامین k سرشار از کلسیم هستند.

کلم‌پیچ، گیاه گل قاصدک، شاهی، اسفناج، شلغم، خردل، چغندر، گل‌ کلم، کاهو و کاسنی از آن دسته سبزیجاتی هستند که هر کدام دارای مقدار زیادی ویتامین k هستند.

پیازچه:

100 گرم پیازچه 207 میکروگرم ویتامین k را فراهم می‌کند.

کلم بروکسل:

کلم بروکسل سرشار از ویتامین k است به طوری که تنها 100 گرم از آن مقدار 194 میکروگرم ویتامین k را فراهم می‌کند.

کلم بروکلی:

ویتامین k تنها یک دلیل برای افرادی است که به خوردن سبزیجات علاقه‌مندند. این گیاه همانند کلم، کاهو و ... غنی از ویتامین k است.

فلفل قرمز - زردچوبه:

فلفل علاوه بر ویتامین k سرشار از ویتامین‌های E و C نیز می‌باشد، مصرف 100 گرم از این مواد 106 میکروگرم و در هر قاشق سوپ‌خوری از آنها 5/8 میکروگرم ویتامین k موجود است.

مارچوبه:

مارچوبه بهترین نوع مصرف آن به صورت بخارپز می‌باشد و در هر 100 گرم از آن 80 میکروگرم ویتامین k وجود دارد.

خیارترشی:

اگر علاقه‌مند به خوردن ترشیجات هستید اکنون دلیل خوبی برای مصرف بیشتر آن دارید. برای سلامتی بیشتر و جذب ویتامین k بیشتر در بدن مواد خوراکی حاوی سدیم کمتری را مصرف کنید.
کلسترول بد ( LDL ) خطر بیماری های عروق کرونر قلب را افزایش می دهد

در تعدادی از مواد غذایی موجود در گروه گوشت ها، کلسترول بد در سطح بالایی قرار دارد که شامل گوشت های پرچربی گاو و گوسفند، فرآورده های گوشتی مثل سوسیس، هات داگ، کالباس است.


دکتر زهرا عبداللهی معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت،‌درمان وآموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: در سومین ردیف راهنمای غذایی، گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها قرار دارد و این گروه برای رشد، خون سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است.

وی افزود: گوشت های قرمز (گوسفند و گوساله)، گوشت سفید ( مرغ، ماهی و پرندگان)، امعاء و احشاء ( جگر، دل، قلوه، زبان و مغز)، تخم مرغ، حبوبات (نخود، لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش) و مغزها (گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه) از جمله مواد غذایی هستند که در این گروه قرار دارند.

دکتر عبداللهی تصریح کرد: موادمغذی مهم درگروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها شامل پروتئین، آهن، روی و منیزیم و بعضی از انواع ویتامین های گروه ب و ویتامین E است.

به گفته معاون دفتر بهبود تغذیه جامعه، برای افراد بزرگسال و سالم مصرف روزانه 2 تا 3 واحد از گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها توصیه می شود.
علت اصلی بیماری های مادرزادی قلبی ناشناخته است

علت اصلی بیماری های مادرزادی قلبی ناشناخته است اما امکان تشخیص این بیماری ها در هفته 18 بارداری وجود دارد.


به گزارش باشگاه خبرنگاران حجت مرتضائیان دبیر اجرایی همایش قلب کودکان ایران در نشست خبری این همایش که صبح امروز 28 فروردین در بیمارستان قلب و عروق شهید رجایی برگزار شد گفت: امروزه با بهره گیری از روشهای نوین درمانی تشخیص بیماری های مادرزادی قلبی در دوره جنینی امکان پذیر بوده و با رشد علم و تکنولوژی و حمایت متخصصان ایرانی بسیاری از بیماریها درمان می شوند.

وی ادامه داد: هفته 18 بارداری مناسب ترین زمان جهت تشخیص بیماری های جنینی بوده و با غربالگری مادران و جنین توسط متخصصان رادیولوژی و زنان، موارد مشکوک در حوزه بیماری های مادرزادی قلبی به متخصص قلب کودکان ارجاع داده می شود.

مرتضائیان افزود: زایمان طبیعی بهترین روش زایمان برای مادرانی است که جنین مبتلا به بیماری قلبی دارندو امروزه قادریم بخش عمده ای از این بیماری را به طور کامل درمان کنیم.

دبیر اجرایی همایش قلب کودکان ایران تصریح کرد: هم اکنون تنها بخش کمی از بیماران به علت مراجعه دیرهنگام به پزشک یا تعدد مشکلات قلبی غیر قابل درمان معالجه نمی شوند.

وی اظهار داشت: علت اصلی بیماری های مادرزادی قلبی ناشناخته است و بیماری های ارثی و نواقص ژنتیکی تنها بخش کوچکی از این بیماری ها را شامل می شوند.
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#6
درصورت عادی بودن شرایط، یک بار در همان هشت هفتگی جنین، بار دوم از هفته یازدهم تا چهاردهم برای تست سونوگرافی غیربالگری سه ماهه نخست، بار سوم بین هفته پانزدهم تا بیست و دوم برای تست غربالگری خون – که البته یک بار هم همزمان با بار دوم سونوگرافی انجام می شود – و بار چهارم در ماه آخر بارداری برای تعیین وضعیت قرارگیری جنین در بدن، انجام می شود. جنین به طور معمول باید با سر به طرف پایین در رحم قرار گرفته باشد.

سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی چیست؟
سونوگرافی سه بعدی و چهاربعدی مانند سونوگرافی دوبعدی تنها تصاویر سیاه و سفید را نشان نمی دهد بلکه همانند تصاویر سه بعدی و چهاربعدی جزییات کامل تر و روشن تری از بدن جنین را نشان می دهد.
این نوع سونوگرافی از هفته پانزدهم تا بیست و ششم انجام می شود و راه بهتری برای بررسی شرایط جنین به حساب می آید. در چنین سونوهایی همچنین مادر می تواند عکس العمل ها و حرکات فرزندش را واضح تر مشاهده کند.

ایا فرزندم پسر است؟
دانستن جنسیت نوزاد قبل از تولد خواسته هر انسانی است برای هر کس جالب و برای مادر و پدر آینده لذت بخش ،پس با دانستن این نکات و مشاهده انها می توانیم پی ببریم که کودک آینده تان پسر خواهد بود.

این نکات برای تشخیص پسر بودن فرزندتان به شرح زیر است:
-به پروتئین ها علاقه مند شده اید.
-شکمتان جائی که است که شما از آن ناحیه چاق شده اید.
-پاهایتان از قبل سردتر شده.
-به غذاهای تند وشور علاقه مند شده اید.
-جالب است بدانید اگر کودک پسر باشد،پدر نیز همراه مادر شروع به چاق شدن می کند!
-حامله بودن برایتان خوشآیند است.
-حلقه ازدواجتان را با نخ روی شکمتان آویزان نگاه دارید، اگر پسر باشد دایره دایره می چرخد!
-شکمتان شبیه توپ بسکتبال شده.
آیا فرزندم دختر است؟
دانستن جنسیت نوزاد قبل از تولد خواسته هر انسانی است برای هر کس جالب و برای مادر و پدر آینده، لذت بخش،پس با دانستن این نکات و مشاهده انها می توانیم پی ببریم که کودک آینده تان دختر خواهد بود.

این نکات برای تشخیص دختر بودن فرزندتان به شرح زیر است:

-چاقی شما از ناحیه ران و قفسه سینه است.
-شکمتان به هندوانه شبیه شده.
-موهایتان هایلایت قرمز رنگ است.
-به میوه و غذای شیرین وآب پرتقال علاقه مند می شوید.
-در دوران حاملگی نسبت به دوران عادی و قبل از حاملگی حال خوبی ندارید.
-صورتتان بیش از پیش جوش می زند.- اگر حلقه ی ازدواجتان....
را با نخ روی شکمتان آویزان نگاه دارید، به اطراف خواهد چرخید
اگر این حالات در شما وجود دارد تبریک می گویم احتمالا کودک شما دختر خواهد بود!ولی نباید فراموش کرد که این نکات فقط تجربی بوده و امکان اشتباه در آنها هست!
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#7
یادش بخیر اینارو همشو واسه نی نی کوچولوی خودم دراورده بودم که طول بارداری استفاده کنم ولی قسمت نشد وسقط شد هرچی خدا بخواد ......الهی به امید تو
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#8
فرزند، آزمون بزرگ الهی
فرزندداری ارتباط تنگاتنگی با عواطف و احساسات بشری دارد و به بخش بزرگی از نیازهای عاطفی و احساسی بشر از این طریق پاسخ داده می شود. عشق و علاقه به فرزند همان اندازه که پاسخگوی عواطف و احساسات آدمی است همان اندازه مایه آزمون های بزرگی برای اوست. انسان ها به اشکال گوناگون در دام این آزمون گرفتار می شوند و به سادگی نمی توانند سربلند از آن بیرون آیند.
خداوند گزارش می کند که برخی از مردم به فرزند تفاخر می ورزند (کهف، آیات 34 تا 39) و فرزند بیشتر را مایه تفاخر و بزرگی خود برمی شمارند و بدان بر دیگران تکبر می ورزند و خودنمایی می کنند (مریم، آیه77؛ و نیز سب
ا، آیات 34 و 35) همین تفاخر و تکاثرطلبی، آنان را از خود و خدا جدا می کند و موجبات شرک، کفر و انکار قیامت و معاد ایشان را فراهم می آورد. (کهف، آیات 34 و 36 و 37 و 42)
لبته برخی از فرزندان به طریق دیگر مایه گمراهی بشر می شوند و در دام خسران و زیان ابدی می افتند. (نوح، آیه 21) از این افراد می توان به کودکی اشاره کرد که حضرت خضر(ع) وی را می کشد چون زمینه کفر و گمراهی والدین خود را فراهم می آورد. از امیرمؤمنان علی(ع) این معنا درباره عبدالله بن زبیر آمده است که موجبات گمراهی پدرش زبیر را فراهم آورد و او را به جنگ با علی(ع) وادار کرد.
خداوند در آیه 14 سوره تغابن از دشمنی برخی از فرزندان با پدران مؤمن خود در امر دین خبر می دهد (مجمع البیان، طبرسی، ج9 و 10، ص452) در همین آیه خداوند به مؤمنان توصیه می کند تا هوشیاری خود را حفظ کنند و از تأثیرات سوء فرزندان خود در امر دین بر حذر باشند؛ چنان که از ایشان خواسته است تا با عفو و گذشت و چشم پوشی همراه با هوشیاری زمینه بازگشت آنان به دین را فراهم آورده و اجازه ندهند تا ایشان به سبب تسلط عاطفی خود بر والدین آنان را گمراه کنند. در حقیقت مدارا با فرزندان باید به شکلی باشد که ایشان به دین بازگردند نه اینکه موجبات تزلزل دینی والدین را فراهم آورند و آنها را به راهی که می روند ببرند و در دام گمراهی افکنند.
اصولا یکی از روش های آزمون الهی، آزمون با نعمت است که از این جمله می توان به آزمون انسان ها با فرزندان اشاره کرد. از این رو خداوند در آیاتی از جمله 28 سوره انفال و 14 و 15 سوره تغابن نسبت به آزمایش مؤمنان از طریق فرزندان هشدار می دهد تا آمادگی روحی و روانی برای این آزمون سخت و خطرناک داشته باشند. این آزمون، اشکال گوناگونی دارد که از جمله آنها مرگ فرزندان است (بقره، آیه 155)
خداوند در آیه 34 سوره ص، افکنده شدن جنازه فرزند سلیمان بر تختش را وسیله ای برای آزمایش او می داند و در آیات 83 تا 106 صافات، حضرت ابراهیم(ع) مأمور ذبح فرزندش می شود تا اینگونه، آزمون الهی را بگذراند.
از نظر بسیاری از مردم ارزش فرزند گاه حتی از دین و ایمان و آخرت نیز فراتر می رود و این گونه است که بسیاری از مردم دین و ایمان خویش را فدای فرزند می کنند. از این رو خداوند به مؤمنان هشدار می دهد تا در مقایسه و ارزیابی خود به درستی حرکت کنند و فرزند را فراتر از ارزش های اعتقادی و اموری چون خدا و جهاد و آخرت قرار ندهند. بنابراین لازم است تا انسان های مؤمن با پایین قراردادن ارزش فرزند درمقایسه با ارزش های الهی، پیامبر(ص)، جهاد و آخرت، درمسیر تعالی و کمال به درستی گام بردارند. (توبه، آیه 24)
البته از نظر قرآن، فرزند خود یک ارزش است به شرط آنکه درمسیر تعالی وکمال مورد ارزیابی قرار گیرد و عامل بازدارنده نباشد. با این همه حتی اگر فرزند به عنوان یک ارزش و نعمت الهی با دیگر امور چون احسان و انفاق و محبت به خدا و اولیای الهی سنجیده شود، فرزند درمقایسه با آن باقیات صالحات، دارای ارزش محدود و ناچیزی است. (کهف، آیه46)
به سخن دیگر، امیدبستن به فرزند، درمقایسه با امیدواربودن به پاداش الهی امری کم ارزش و ناچیز است؛ بنابراین باید توجه بیشتری به دیگر باقیات صالحات داشت و برای ذخیره آخرت و دست یابی به کمالات از آن بهره برد.
حقوق طرفین
هریک از فرزند و والدین حقوق و تکالیفی دارند که لازم است آن را رعایت کنند. فرزند سالم و صالح فرزندی است که به این دو تکالیف و حقوق خویش به درستی آگاه باشد و براساس آن حرکت کند.
از وظایف والدین نسبت به فرزند آن است که نام خوب و زیبایی برای وی برگزینند تا در آینده از نام خویش شرمگین نشود. در روایات از جمله حقوق فرزند انتخاب نام خوب دانسته شده است.
از دیگر وظایف والدین تعلیم و تربیت فرزندان است. تعلیم و تربیت از هر چیزی حتی تغذیه نیز واجب تر است. البته این بدان معنا نیست که فرزندان از تغذیه و بهداشت مناسب و خوب برخوردار نباشند، بلکه به معنای توجه ویژه پدر و مادر به تربیت و تعلیم فرزندان است. بنابراین نباید عشق و علاقه به فرزندان، والدین را از تربیت و تعلیم درست غافل سازد. خداوند در آیات 58 و 59 سوره نور، به والدین سفارش می کند تا در تربیت فرزندان کوشا باشند و مسائل مهمی چون آداب زندگی و ریزه کاری های آن را بیاموزند. از آن جمله بر ایشان است که به فرزندان بیاموزند که چگونه می بایست در خلوتگاه والدین رفت و آمد کنند و بی اجازه ایشان به هرجایی نروند. در آیات 17 و 19 سوره لقمان، آموزش اخلاق و آداب معاشرت از مهمترین وظایف پدر نسبت به فرزندش بیان شده است. بنابراین محبت و عشق نباید مانع آموزش های سخت و ناخوش اخلاقی و آداب معاشرت شود.
حضرت علی(ع) می فرماید: «ما نحل والد ولدا نحلا افضل من ادب حسن؛ هیچ پدری هدیه ای بهتر از تربیت نیکو به فرزندش نداده است.» (نوری الطبرسی، میرزا حسین؛ مستدرک الوسائل ج15، ص165) پیامبر(ص) فرمود: «لأن یودب الرجل ولده خیر له من ان یتصدق کل یوم ینصف صاع؛ اگر پدری فرزندش را تربیت کند، بهتر از این است که روزی یک و نیم کیلوگرم طعام صدقه بدهد.» (حرعاملی، محمدبن الحسن؛ وسایل-الشیعه، ج15، ص195)
همچنین امام صادق(ع) درباره فرزند، سه حق را بر پدر لازم می داند که یکی از آنها جدیت در تربیت اوست: «تجب للولد علی والده ثلاث خصال: اختیاره لوالدته و تحسین اسمه والمبالغه فی تأدیبه؛ فرزند برپدر سه حق دارد: انتخاب مادر مناسب برای او، نام نیک نهادن بر او و جدیت در تربیت او». هر سه حق می تواند در تربیت فرزند مؤثر باشد، ولی تأثیر قسم سوم کاملا تربیتی است. (مجلسی، بحارالانوار؛ ج 7، ص 236)
و نیز فرمود: «دع ابنک یلعب سبع سنین و یؤدب سبع سنین الزمه نفسک سبع سنین فان افلح و الا فلا خیر فیه؛ فرزندت را هفت سال رها کن تا بازی کند و هفت سال دوم او را تربیت کن و هفت سال سوم نیز همراه و ملازم او باش. اگر هدایت شد چه خوب وگرنه دیگر خیری در او نیست».(وسائل الشیعه؛ ج 51، ص 194)
البته مراد امام(ع) از این که فرمود بعد از 12 سالگی اگر هدایت نشد، دیگر خیری در او نیست قطعی بودن این امر نیست، زیرا کودکی که حدود پانزده سال به تربیتش پرداخته شود و هدایت پذیر نباشد، دیگر چندان امیدی نمی توان به او داشت. شاید هم مراد این باشد که دیگر وظیفه پدر درباره تربیت او ساقط است و تربیت او برعهده خودش می باشد.
دو روایت دیگر از پیامبر(ص) و علی(ع) در تأیید این مطلب وارد شده که به والدین و مسئولان تربیت فرزند دستور می دهد که بعد از این سن دیگر او را آزاد بگذارید و دست از تربیت او بردارید (قال امیرالمؤمنین«ع»: احمل صبیک حتی یأتی علیه ست سنین ثم ادبه فی الکتاب ست سنین ثم ضمه الیک سبع سنین فادبه بادبک فان قبل صلح و الا فخل عنه (وسائل الشیعه؛ ج 51، ص195) یا می فرماید: «شما دیگر معذورید و به تکلیف و وظیفه خود عمل کرده اید». (قال النبی(ص): الولد سید سبع سنین و عبد سبع سنین و وزیر سبع سنین فان رضیت خلائقه لاحدی و عشرین سنه و الا ضرب علی جنبیه فقد اعذرت الی الله (همان منبع)
بنابراین، روایت بر تربیت فرزند در دوران کودکی، نوجوانی و اوایل جوانی تأکید فراوان دارند. حضرت علی(ع) در نامه ای خطاب به فرزندش امام حسن(ع) علت این امر را این گونه بیان می کند: «چون قلب کودک مانند زمین خالی است که هر بذری در آن بکارند می روید، من تربیت تو را در کودکی و قبل از اینکه قلبت سخت و ذهنت مشغول شود، آغاز کردم تا تو به حقیقت آنچه را که اهل تجربه تو را از تجربه مجدد آن بی نیاز می سازند، بپذیری». (نهج البلاغه؛ عبده، ج 3، ص 04)
از این رو خداوند از موعظه و پنددهی به فرزند همراه با مهربانی و عطوفت به عنوان یک سیره خوب انسانی یاد می کند که از سوی لقمان(ع) انجام می شد. (لقمان، آیات 31 تا 91) ازنظر خداوند، حقوق فرزند از پیش از تولد آغاز می شود و بر والدین است که این حقوق را مراعات کنند (بقره، آیه332 و نساء، آیات9تا 21. طلاق، آیه6 و تحریم، آیه6) خداوند در آیه332 سوره بقره بر لزوم رعایت تقوا در حقوق فرزند شیرخوار تأکید می کند و محفوظ بودن حق شیرخواری فرزند از مادرش حتی در صورت طلاق را لازم برمی شمارد.
برخورد نیک و گفتار درست و راست با کودکان بویژه فرزندان یتیم از جمله مطالبی است که در آیه9 سوره نساء بدان اشاره شده است. خداوند باتوجه دادن به مسأله تقوا و ترساندن از عقوبت اخروی و کیفر آتش دوزخ می کوشد تا مردم را به سوی مراعات این حقوق وادار سازد. (نساء، آیات9 و 01 و آیات دیگر) چنان که با برانگیختن عواطف و احساسات انسانی بر آن است تا زمینه های ایجاد انگیزه برای رعایت حقوق فرزندان بویژه یتیمانی که بیشتر در معرض خطر تعرض به حقوقشان قرار دارند، فراهم آورد.
از حقوق فرزند بر پدر و مادر آن است که در حق فرزند دعا کنند، چنانکه این دعا می تواند پیش از انعقاد نطفه هم باشد. از این رو حضرت ابراهیم(ع) و زکریا(ع) برای فرزند خویش این گونه دعا کردند که خداوند فرزندی سالم و صالح به ایشان ببخشد. (اعراف، آیه981 و بقره، آیات721 و 821 و مریم، آیات5 و 6 و آیات بسیار دیگر)
از حقوق فرزندان آن است که تفاوتی میان دختر و پسر نگذارند و ایشان را تکریم و احترام کنند. (آل عمران، آیه16) این مطلب را می توان از سیره پیامبر(ص) نیز به دست آورد. البته آیه16 سوره آل عمران که آیه مباهله نیز خوانده می شود، به خوبی روشن می سازد که در تحلیل قرآنی، فرزندان دختر و پسر باهم در ازرش انسانی تفاوتی ندارند. از این رو حسن و حسین(ع) فرزندان حضرت فاطمه(س) به عنوان فرزندان و پسران پیامبر(ص) معرفی شده است تا این گونه نشان دهد که هیچ تفاوتی میان دختر و پسر نیست، زیرا پسران حضرت فاطمه(س) به عنوان پسران پیامبر(ص) معرفی شده اند.
از دیگر حقوق فرزندان آن است که آنان را از مرگ و تلف شدن حفظ کنند. بنابراین کشتن فرزند از ترس فقر و گرسنگی گناهی نابخشودنی و امری سفیهانه و جاهلانه شمرده شده است. (انعام، آیات041 و 151 و اسراء، آیه13). در عصر حاضر نیز افراد بی خردی به دلایل واقعی فرزند خود را به کشتن می دهند و با انجام سقط جنین، در حق فرزند ظلم می کنند.
مشورت با فرزندان در مسایل مربوط به ایشان از امور شایسته ای است که در آیه201 سوره صافات به آن توجه داده شده است. خداوند در آیات 18 و 101 و 201 همین سوره به سیره حضرت ابراهیم(ع) اشاره می کند که به مشورت با فرزندش می پردازد و از وی نسبت به عمل خود و واکنش وی پرسش می کند.
حقوق پدر و مادر
در مقابل، به فرزندان نیز توصیه شده تا مراعات والدین به ویژه در هنگام پیری و ناتوانی را بکنند و ایشان را یار و یاور باشند. خداوند در آیه53 سوره آل عمران، خدمت فرزند به مادر را از حقوق طبیعی مادر دانسته است که البته مادر می تواند از این حق خویش بگذرد. ولی این بدان معنا نیست که فرزند دست از خدمت مادر بشوید. البته مادر می تواند فرزند خویش را به خدمت دیگری حتی خدا درآورد و از حقوق خویش بگذرد و به دیگری بدهد، چنان که همسر عمران از حق خویش گذشت و حضرت مریم(س) را به خدمتکاری خانه خدا درآورد.
خداوند در آیه51 سوره احقاف تبیین می کند که یکی از حقوق والدین آن است که فرزندان در حق ایشان دعا کنند تا مورد رحمت الهی قرار گیرند. این دعا در حقیقت پاداش تربیتی است که والدین در خردسالی در حق فرزندان روا داشته اند. (اسراء، آیات32و 42)
بر فرزندان است که در هنگام سخن گفتن با والدین مراعات تکریم و احترام ایشان را نمایند و به صورت محترمانه با آنها سخن بگویند و درشتی نورزند و حتی سخنی که بیانگر آزردگی و خستگی است بر زبان نرانند. (اسراء، آیه32)
فرزندان باید همواره شکرگزار خدا و والدین خویش باشند و این شکرگزاری بر فرزندان امری واجب و لازم است تا دست کم گوشه ای از رنج ها و سختی های والدین و محبت ایشان را جبران کنند. (لقمان، آیه41)
هرگونه زیان رسانی به والدین از سوی فرزندان امری حرام و گناهی است که مورد نهی الهی قرار گرفته و خداوند در آیه332 سوره بقره از آن برحذر داشته است.آنچه بیان شد تنها گوشه ای از حقوق متقابل فرزند پدر و مادر است و سخن در این باره بسیار است اما به لحاظ رعایت اختصار به همین مقدار بسنده می شود.
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#9
توصیه برای داشتن فرزندی سالم و زیبا
توصیه به زوج های جوان برای داشتن فرزندی سالم و زیبا

1. در ابتدای ازدواج بهتر است که ، جلوگیری صورت نگیرد .
2. جلوگیری موجب می شود که زوجین دچار استرس و اضطراب شدید شوند .
3. این عامل موجب می شود که زن دچار اختلالات هورمونی شده ، سیستم بدنش دچار بی نظمی شود .
4. زوجین باید 3 ماه قبل از تصمیم به فرزند دار شدن باید از برنامه منظمی پیروی کرده و زندگی خود را بر آن مبنا تنظیم کنند !
5. ابتدا زوجین باید تصمیم بگیرند که اگر می خواهند دارای فرزندی سالم باشند باید از قوانین درست الهی پیروی کنند . برای محبت بین زن و شوهر آیه 74 سوره فرقان در قنوت نماز خوانده شود .
6. زوجین از استرس و اضطراب و عصبی شدن جداً پرهیز کنند .
7. زنی که قدرت کنترل اعصاب و روان خود را ندارد ، حق مادر شدن را ندارد ! زیرا هم به خود و هم به فرزند خود صدمه خواهد زد !
8. زوجین بهتر است که از برنامه ای پیروی کنند و از غذاهای خاصی که خداوند سبحان در قرآن کریم بوضوح بیان کرده است ، استفاده نمایند . ( غذاهای گیاهی در کتاب ارمغان تندرستی از نگارنده ) .( تمام این چیزایی رو که تا حالا گفتم از همین کتاب بوده )
9. زوجین از مصرف غذاهای مضر و ممنوعه خود داری کنند . ( این نوع غذاها در سایت مشخص است ) . ( لینکشو برات گذاشته بودم )
10. خداوند تبارک و تعالی غذای انسان را در قرآن کریم کاملاً بیان کرده است . سوره بقره آیه 22 .
11. غذای اصلی انسان در قرآن مجید ، غذاهای گیاهی می باشد ! سوره عبس آیات 24 تا 32 .
12. خداوند سبحان در قرآن کریم فقط به غذاهای گیاهی کرامت عنایت فرموده اند ! ( سوره شعرا آیه 7 ) .
13. زوجین بهتر است که از 4 نوع مواد غذائی که خداوند سبحان در قرآن کریم بیان کرده است ، روزانه از آن ها استفاده نمایند . پروتین ها ، کربوهیدرات ها ، چربی ها و ویتامین ها . ( سوره عبس آیات 24 تا 32 ) .
14. غذای انسان در قرآن از 4 مشخصه اصلی برخوردار می باشد .
15. حلال ، حرام ، طیبات و خبائث !
16. غذای انسان باید دارای 2 مشخصه اصلی باشد . حلال و طیب !
17. غذاهای حلال و طیب موجب می گردد که فرزند صالح و پاک و دارای فطرت الهی گردد !
18. مادر باید قبل از این که تصمیم به بارداری بگیرد بهتر است که مسائل گفته شده را بمرور در زندگی خود جاری کند تا فرزند سالمی را بدنیا آورد .
19. مادر بهتر است که هر روز از 4 نوع مواد غذائی استفاده کند . پروتئین ها ، کربوهیدرات ها ، چربی ها و ویتامین ها بهرمند شود .
20. جویدن غذا به نحو احسن ، حد اقل به تعداد دندان ها و بهتر است که 2 برابر تعداد دندان ها جویده شود .
21. به مادران آینده توصیه می شود که 2 لقمه قبل از سیر شدن دست از غذا بردارند .
22. توصیه می شود که شام را 3 ساعت قبل از خواب میل کنند و هنگام خواب ، اجابت مزاج کنند .
23. در اتاقی بخوابید که دارای تهویه مطبوع باشد و مرتب هوای اتاق عوض شود .
24. بعد از 3 ماه رعایت کردن ، تصمیم به فرزند دار شدن کنید .
25. برای آداب همبستری بهتر است که فصل 17 کتاب 15 روز تا سلامتی را مطالعه کنید . ( اکثرا همون روایاتیه که براتون گذاشتمش ) .
26. سعی کنید هنگام همبستری ، معده طرفین خالی باشد .
27. سعی کنید هنگام همبستر شدن با یاد و نام خدا آغاز کنید وآیه 40 سوره ابراهیم و سوره آل عمران آیه 38 را در قنوت نماز تلاوت کنید تا خداوند سبحان فرزند صالحی را به شما زوج عزیز عطا فرماید .
28. با استفاده از غذاهای گیاهی معمولاً مادر دچار ویار نخواهد شد .
29. هنگام ویار بهتر است که مادر از غذاهای بو دار استفاده نکند ، از شربت عسل با لیمو ترش تازه و یخ میل کند .
30. توصیه می شود که مادر از زمانی که تصمیم به بارداری گرفت ، نباید از کنجد و فرآورده های آن استفاده کند .
31. توصیه می شود که مادر از همان ماه های اول نرمش و ورزش و پیاده روی های مناسب را به آرامی انجام دهد .
32. مادر بیشتر از غذاهای گیاهی استفاده کند و از غذاهای حیوانی به مقدار کم بهرمند شود .
33. در دوران بارداری مادر بهتر است که از انواع میوه جات و سبزیجات فصل در برنامه غذائی خود استفاده نماید .
34. مادر می تواند از غذاهائی مانند : مغز بادام خام و مغز گردو بمقدار کم و چند عدد خرما و مقداری پونه کوهی به جای مواد کلسیمی استفاده کند .
35. مادر بهتر است ، از زمانی که روح در کالبد جنین دمیده می شود با او سخن بگوید و هر روز آیات رحمت الهی را تلاوت کند تا جنین او با کلام الهی آشنا گردد .
36. مادر باید سعی کند که در مدت یک سالی که می خواهد کودک خود را بدنیا آورد ( 3 + 9 ) از نشاط و شادابی خاصی بر خوردار شود تا کودک زیبا و سالم و آرامی را بدنیا آورد .
37. مادر بهتر است که در مدت یک سال همیشه با وضو باشد و با قرآن کریم مانوس شود .
38. در ماه های آخر مادر بهتر است که مبادرت به مسافرت و همچنین در مجالسی که بگو مگو هست حاضر نشود .
39. رعایت مسائل بهداشت روح و روان و جسم برای مادران باردار توصیه می شود .
40. یک هفته مانده به زایمان ، توصیه می شود که مادر از کنجد و روغن آن بمقدار لازم استفاده نماید تا زایمان آسان و راحتی داشته باشد.
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#10
بسم الله الرحمن الرحیم
و صلّی الله علی محمّد و آله الطّاهرین و لعنه الله علی اعدایهم اجمعین

روش های افزایش شیر مادران شیرده

قبل از ورود به بحث اصلی، باید به این نکته توجه داشت که غذاهایی که در هر زن شیرده باعث افزایش شیر می شوند؛ ممکن است با زنان دیگر کمی متفاوت باشد؛ به نحوی که دارو یا غذایی که در یک نفر باعث افزایش فراوان شیر می شود؛ ممکن است در دیگری اثر چندانی نداشته باشد. آنچه در پی می آید، دستوراتی است نسبتاً عمومی که در اکثر موارد، مفید واقع می شود:

الف- دستورات عمومی:

۱- آرامش روحی از مهمترین عوامل تاثیرگزار در کیفیت و کمیت شیر مادران است. استرس، علاوه بر کم کردن میزان شیر، کیفیت آن را نیز دچار تغییراتی خواهد کرد که می تواند باعث کاهش تمایل نوزاد به مکیدن پستان شود که این مساله، خود دور باطلی را به وجود می آورد که به کاهش بیشتر شیر منجر خواهد شد. این نکته ساده، متاسّفانه در بسیاری از مواقع از سوی ما پزشکان، مغفول واقع می شود و تنها به تجویز داروهای شیرافزا به این مادران اکتفا می کنیم؛ و این در حالی است که حتّی در فرهنگ عامّه می توان نشانه هایی دالّ بر اعتقاد مردم به این نکته بدیهی را جستجو کرد؛ که نمونه بارز آن، این طعنه عامیانه است که:«حرص نخور؛ شیرت خشک می شود». بنابراین ابتدا آرامش روحی مادر را تامین کنید.

۲- طبق معمول مقالات این پایگاه، باز هم تکرار می کنم که یبوست مادر را درمان کنید. یبوست، به طور مستقیم، شاید کمتر روی میزان شیر تاثیر بگذارد امّا قطعا کیفیت آن را کاهش خواهد داد.

۳- تعادل هورمونی مادر را تامین کنید. بسیاری از ناتوانی های مادران در تامین شیر کافی برای فرزندانشان، به عدم تعادل و به ویژه کمبود هورمون های زنانه در ایشان مربوط می شود. این مشکلات در بین زنان امروزی بسیار شایع است امّا متاسّفانه در دوران پس از زایمان و به علّت عدم رعایت رسوم علمی و طبّی رایج در بین ایرانیان از سوی مادران جوانتر (و از جمله مواردی مثل استراحت کافی، استفاده از داروهای تقویت کننده کمر، مصرف غذاهای مقوّی مثل خاگینه و کاچی و …)، این مشکلات، تشدید و منجر به عوارضی ازجمله افسردگی پس از زایمان، کاهش یا قطع شیر، ریزش مو و … خواهد شد که شرح آنها مقاله مفصّلی را می طلبد. بنابراین و با اعمال روش های مناسب، مشکلات هورمونی پس از زایمان را حلّ کنید.

۴- به تغذیه مادران در دوران شیردهی توجّه کافی داشته باشید. مادر باید مصرف غذاهای باکیفیت را مدّنظر قرار دهد تا افت بدنی ناشی از دوران بارداری را سپری کند؛ به ویژه هرگونه نشانه ای مبنی بر کم خونی باید به طور جدّی پیگیری شود. متاسّفانه بسیاری از مادران جوان، به جای آن که به فکر سلامت خود و نوزاد دلبندشان باشند؛ به دنبال به دست آوردن تناسب اندام از دست رفته! هستند و در دوران شیردهی اقدام به گرفتن رژیم می کنند که کاری است بسیار ناپسند و غیرعلمی که می تواند علاوه بر محرومیت نوزاد از شیر باکیفیت و کافی، عوارض ناگواری ازجمله ریزش موی شدید مادر را به دنبال داشته باشد و این در حالی است که خود شیردهی، یکی از مهمترین عوامل بازگشت وزن مادر به حالت سابق است.

۵- مکیدن سینه از سوی کودک، مهمترین عامل تحریکی ترشّح شیر است بنابراین از کارهایی که تمایل او به پستان مادر را کم می کنند؛ خودداری کنید. در واقع، شیر دادن نوعی جریان عرضه و تقاضاست. شیر در صورتی تولید می‌شود که کودک شیر بخورد و میزان شیری که کودک می‌خورد به بدن مادر می‌فهماند که باید چه مقدار شیر تولید کند. اگر کودک کمتر شیر بخورد، بدن مادر هم شیر کمتری تولید خواهد کرد.در این رابطه به نکات ذیل توجّه کنید:

۵-۱- اگــر چــه ورزش مــنـظـم و در حـد مـتعادل در زنـانی که قبل از بارداری از نظر جسمانی متناسب بوده اند مانعی برای شیردهی نیست اما پس از فعالیت بدنی شدید مادر شیرده، به علت ورود اسید لاکتیک به شیر، ممکن است طعم تلخی در شیر ایجاد شود و شیرخوار از خوردن شیر امتناع کند. ضمن توصیه به خودداری از هرگونه فعّالیت سنگین(به ویژه در روزهای نخست پس از زایمان)، در این مواقع لازم است مادر قبل از شیردادن، سینه خود را بشوید و اگر هنوز کودک مایل به شیر خوردن نیست مقدار کمی از شیر خود را قبل از تغذیه شیرخوار بدوشد و دور بریزد.

۵-۲- مصرف نوشابه های کافیین دار اعم از چای، قهوه، کوکاکولا و … ممکن است سبب تحریک پذیری، بی اشتهایی و کم خوابی شیرخوار شود. همچنین از آشامیدن الکل نیز باید خودداری کرد.

۵-۳- مصرف برخی غذاها مانند سیـر، انواع کلـم، پـیاز، مارچوبه، تربچه و یا غذاهـای پرادویه و پـر چاشنی ممکن است روی طعم شیر اثر بگذارد و تغییر ناگهانی طعم شیر سبب تمایل نداشتن شیرخوار به شیرخوردن شود. با توجه به تاثیر برخی مواد غذایی بر طعم شیر، در صورتی که شیر خوار از شیر خوردن امتناع می کند بهتر است مادران از مصرف این مواد خودداری کرده یا مصرف آن را محدود کنند.

۵-۴- هر شیشه شیر خشک، آب،‌ آب میوه و هر گونه خوراکی جز شیر که به کودک می دهید؛ به همان اندازه از شدّت و مدّت مکیدن سینه از سوی شیرخوار کم می شود و این باعث می‌شود که بدن مادر شیر کمتری تولید کند. بنابراین سعی کنید تا ۶-۴ ماهگی، غذایی غیر از شیر به فرزند خود نخورانید.

۵-۵- تغذیه با شیشه: برای کودک، مکیدن شیر از شیشه راحت تر از مکیدن شیر از سینه مادر است؛ بنابراین، تغذیه کودک با شیشه باعث می‌شود که کودک سینه را به خوبی نگیرد و ترجیح دهد که برای راحتی بیشتر با شیشه تغذیه کند.

۵-۶- پستانک: مکیدن پستانک باعث می شود که کودک با نحوه شیر خوردن از سینه مادر مشکل پیدا کند و همچنین باعث می‌شود مقدار زمانی که کودک با سینه مادر ارتباط برقرار می‌کند کمتر شود؛ در نتیجه، میزان شیر مادر کاهش می یابد.

۵-۷- محافظ نوک سینه: این مسا له نیز ممکن است منجر به «مشکل کودک با نوک سینه» شود. همچنین، باعث می‌شود که تحریک نوک سینه که در انتقال شیر نقش مهمی دارد کم شود و در نتیجه میزان تولید شیر کاهش یابد.

۶- کودک خواب آلوده: در چند هفته اول، برخی کودکان غالبا می‌خوابند و خیلی کم تقاضای شیر می‌کنند؛ اما شما در هر صورت هر دو ساعت یک بار در روز و هر ۴ ساعت در شب به کودک شیر دهید تا میزان شیرتان کم نشود.

۷- زمانبندی برای شیردهی: نباید طبق زمانبندی خاصی به کودک شیر داد. اگر هر وقت که کودک احساس گرسنگی بکند، به او شیر دهید، شیرتان افزایش پیدا می کند؛ اما زمانبندی مشخص برای شیردهی به تولید و ازدیاد شیر لطمه وارد می‌کند. زمانبندی برای شیردهی، چنانکه در بند قبل گفتیم، تنها در چند هفته اوّل و آن هم برای کودکانی که زیاد می خوابند باید اجرا شود.

۸- قطع شیردهی مادر: قطع شیردهی به هر دلیل که باشد(حتّی به صورت موقّت و کوتاه مدّت)به تولید شیر و میزان آن آسیب می‌رساند. همچنین، باعث می‌شود که چربی موجود در شیر – که موجب وزن گرفتن کودک و پر انرژی ماندن او در بین فواصل شیردهی می‌شود – به او نرسد.

۹- تناوب در مکیدن پستان ها: اگر تمایل دارید که شیر شما افزایش یابد، بگذارید کودک در هر وعده، از یک سینه به طورکامل تغذیه کند و سپس سینه دیگر را به او بدهید.

۱۰- خستگی مادر از شایعترین علل کاهش تولید شیر خصوصا” در ۴ تا ۶ ماه اول شیردهی می باشد. مادر شیرده را باید تشویق کرد تا در طول روز به اندازه کافی استراحت کند، حجم کارهای خود را کاهش دهد و از اطرافیان در کارهای خود کمک بگیرد. حمایت همسر در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است. مهمترین توصیه در این بخش به مادران شیر ده آن است که عصرها، ۲ ساعت استراحت کنند تا شیر به اندازه کافی ساخته شود
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#11
تغذیه مادر و رابطه آن با افزایش شیر مادر یا کاهش شیر مادر


معمولا یکی از دغدغه های اصلی مادران و البته بعضی مادربزرگ ها، کافی و باکیفیت بودن شیر مادر برای نوزادشان است...

گاهی برخی مادران به اشتباه یا به دلیل تلقین اطرافیان، فکر می کنند شیرشان رقیق، بی کیفیت و ناکافی است. به همین دلیل به کودک شیرخشک می دهند. اما گاهی واقعا مادر می بیند شیری ترشح نمی شود و این موضوع سبب استرس خواهد شد. به هر حال تازه مادران باید از صحت آنچه می شنوند، آگاه باشند تا دچار سردرگمی نشوند. گفت وگوی ما با دکتر شیرین نیرومنش، متخصص زنان و زایمان و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، می تواند در این خصوص کمک کننده باشد.
▪ خانم دکتر! ترشح شیر مادران از چه زمانی شروع می شود؟

تقریبا از حدود ۵ تا ۶ ماهگی بارداری. یعنی در اواسط بارداری شیر به میزان بسیار کم شروع به ترشح می کند. در خانم هایی که بارداری اول را طی می کنند ممکن است برخی روزها قطراتی از شیر لبا س شان را آغشته کند. از این زمان، سینه ها برای شیردهی آماده می شوند و بلافاصله بعد از تولد نوزاد و جدا شدن جفت از رحم، فعالیت شیردهی به تدریج آغاز می شود. در روز سوم بعد از زایمان نیز به حداکثر خود می رسد.

▪ پس چرا برخی خانم ها نه تنها در دوران بارداری همان چند قطره از شیر را نمی بینند، بلکه بعد از زایمان نیز احساس می کنند شیری ندارند و سینه ها یشان پر نیست؟

این امر تا حدی طبیعی است. حتی در روز اول و دوم زایمان، مقدار شیر بسیار کم است مخصوصا در خانم هایی که تحت عمل سزارین قرار می گیرند ترشح شیر پایین تر است. نکته این است که شیر در سینه های خانم زائو ذخیره نمی شود بلکه همان موقع که نوزاد شروع به مکیدن سینه می کند، بر اثر رفلکسی که بین سینه و اعصاب مغز هست، هورمون های شیر ترشح شده، این سیستم فعال شده و شیر ترشح می شود. خیلی از خانم ها همزمان با ترشح شیر، احساس درد زیردل می کنند زیرا همین هورمونی که ترشح شیر را زیاد می کند، سبب انقباضات رحم و جمع شدن آن و کم شدن خون ریزی می شود. به همین دلیل پس از زایمان در اولین فرصتی که حال عمومی مادر اجازه دهد، باید نوزاد را زیر سینه گذاشته و اجازه دهند این مراحل شروع شود. تغذیه نوزاد با آغوز لازم است چون حاوی مواد ایمنی است که در بدن مادر هست و بهترین واکسن برای نوزاد تلقی می شود. حجم کم شیر در روزهای اول که نوزاد خوب مک نمی زند مهم نیست مادر باید هر چند شیر کم باشد به شیردهی ادامه دهد.

▪ چه کارهایی می توان کرد که شیر مادر افزایش پیدا کند؟

مصرف مایعات فراوان، استراحت کافی و تغذیه مناسب باعث می شود روز به روز شیر بیشتر شود. در روز سوم سینه ها بزرگ و پرخون می شوند و مقدار شیر به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد.

▪ آیا دوشیدن سینه ها می تواند به ترشح بیشتر شیر کمک کند؟

با دوشیدن شیر مقدار کمتری شیر ترشح می شود چون رفلکس مکیدن نوزاد برقرار نمی شود اما با گرم کردن سینه ها ترشح شیر مقداری افزایش می یابد.

▪ چه عواملی می تواند سبب کاهش میزان ترشح شیر شود؟

استرس نقش مهمی دارد. حتی دیده شده اگر خانمی از آنژیوکتی که برای سرم زدن در دستش است احساس ناراحتی کند، شیرش کم می شود و بعد از درآوردن آن شیر زیاد می شود. کم کردن استرس و اضطراب، استراحت کافی و تغذیه مناسب و مصرف مایعات فراوان می تواند به افزایش شیر کمک کند. بی خوابی های شبانه و استرس های روزانه که برای نگهداری از نوزاد به مادر وارد می شود می تواند در ترشح شیر و روحیه مادر تاثیر منفی بگذارد. پدران باید به مادر برای شیردهی کمک کنند و مادر نیز در ساعاتی که نوزاد می خوابد باید حتی برای مدت کوتاه استراحت کند.

▪ یک باور عمومی هست که طبق آن نباید به مادران تازه فارغ شده زیاد آب داد، پس این باور طبق فرمایش شما اشتباه است؟

بله. مادران به ویژه در ۱۰ روز اول واقعا تشنه هستند ولی احساس تشنگی نمی کنند چون با شرایط دوران شیردهی تطابق پیدا نکرده اند. از یک طرف خون ریزی دارند، از یک طرف شیردهی دارند و مایعات کم می خورند و اکثر دچار کم آبی هستند. آب میوه فراوان، مایعات زیاد، شیر و لبنیات بعد از روز چهارم در خانم هایی که تحت عمل سزارین قرار گرفته اند می تواند به افزایش شیر کمک کند. البته نوشیدن مقادیر زیادی مایعات سرد می تواند در هر کسی سبب درد معده شود. نکته دیگر مصرف زیاد میوه و سبزیجات است. به طور تجربی دیده شده که خوردن سبزیجات به افزایش شیر کمک می کند.

▪ برخی مادران می گویند شیرشان رقیق و بی کیفیت است و به همین علت به دادن شیرخشک به نوزاد، رو می آورند آیا واقعا شیر یک خانم می تواند بی کیفیت باشد؟

نه! شیر یک ترکیب خاصی دارد. اولین روزها که شیر ترشح می شود و مرحله شیردهی آغاز می شود، شیر رقیق است و به تدریج غلیظ تر می شود تا جایی که نوزاد احساس سیری می کند. اگر نوزادی وزن گیری مناسبی دارد و به تعداد کافی یعنی حدود ۲ تا ۳ ساعت یک بار شیر می خورد و سیر منحنی رشد او مناسب پیش می رود و در هفته های اول طی ۲۴ ساعت ۶ تا ۸ بار پوشک خیس دارد؛ یعنی شیر مادر برای نوزاد کافی و مناسب است.

▪ آیا تغذیه مادر در با کیفیت تر شدن شیر تاثیر دارد؟

بله. بهتر است مادران در دوران شیردهی از مواد غذایی پروتئینی، انواع سبزی و میوه و ویتامین ها بهره ببرند.

▪ آیا برای شیردهی زمان خاصی وجود دارد؟

شیردهی یک مسوولیت است که مادر باید با صرف وقت و توجه کافی و بدون استرس طی کند. مادر باید نوزاد را آزاد بگذارد تا هر چقدر که می خواهد شیر بنوشد تا سیر شود. به زور نباید سینه را از دهان نوزاد خارج کرد. باید به نوزاد اجازه داد یک سینه را کامل بخورد و اگر سیر نشد سینه مقابل را به او داد. استرس مادر و عجله برای تمام کردن شیردهی روی نوزاد تاثیر منفی می گذارد.
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا

Re: مینویسم برای مادران که برای دل نازک من هم دعا کنند.....

#12
غذاهای تاثیرگذار بر روی شیر مادر
همان طور که می دانیم مواد غذایی مختلفی که مادر شیرده در طول شبانه روز مصرف می کند بر روی شیر او نیز بی تاثیر نیست.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، دكتر سید‌ضیاءالدین مظهری عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران با بیان این مطلب اظهار داشت: دل درد، نا آرامی و كولیت كه برخی از شیرخواران دچار آن می ‌شوند، می ‌تواند بر اثر غذایی كه مادر خورده است، به وجود آمده باشد.

همچنین بو و طعم مواد غذایی وارد شده در شیر مادر ممكن است، شیرخوار را نسبت به خوردن شیر بی‌ میل كند.

وی گفت: البته می ‌توان گفت كه چنین رخدادهایی به طور دقیق قابل پیش ‌بینی و پیشگیری نیستند اما این مادران با توجه به نوع مواد غذایی مصرفی و عكس‌العمل فرزند شان، می ‌توانند تصمیم بگیرند كه كدام ماده غذایی را حذف كنند یا از میزان مصرف‌ شان بكاهند.

دكتر مظهری خاطرنشان كرد: برخی از مواد غذایی می‌ تواند طعم و بوی شیر مادر را تغییر دهد كه می ‌توان به سیر، پیاز،كلم، شلغم، لوبیای سبز، حبوبات، ریواس و زردآلو اشاره كرد و احتمال دل‌ دردهای 24 ساعته شیرخوار را به وجود ‌آورد.
در ضمن مصرف زیاد هندوانه، خربزه، هلو و دیگر میوه‌ های نوبرانه، نرسیده و كال در ایجاد اسهال و دل ‌درد كودكان تأثیر می ‌گذارند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران یادآور شد: در بعضی خانواده ‌ها مصرف برخی مواد غذایی توسط مادر در فرزند شیرخوارشان ایجاد حساسیت و آلرژی می ‌كند كه می ‌توان به شیر گاو، تخم‌ مرغ، فرآورده‌ های گوشتی، بادام ‌زمینیو فرآورده ‌های سویا اشاره كرد كه بهتر است از برنامه غذایی حذف شوند.

این متخصص تغذیه تصریح كرد: به ‌طور تجربی مشخص شده مصرف برخی خوراكی‌ ها افزایش‌ دهنده ی شیر مادر است، ولی دلایل علمی درباره آن ها و عملكردشان در چرخه‌ های زیست- ‌شیمیایی و پروسه تولید شیر ارائه نشده است و جمعی از پژوهشگران بر این باورند كه شاید یك عقیده دیرپا و ریشه‌ دار در مورد مصرف آن ها باعث آرامش خیال و اعتماد به نفس بیشتر در مادران می ‌شود.

وی در ادامه افزود: گسترده‌ ترین و اثرگذارترین مواد غذایی كه باعث افزایش شیرمادر می ‌شوند، عبارت هستند از شبدر،بادام، كنجد، شاهدانه، دم‌ كرده رازیانه، شیر، ماست و دوغ، ماءالشعیر، ماهی، كاهو و غلات پرك شده مخصوصاً جوی‌ پرك شده كه توصیه می ‌شود به ‌صورت تلفیق ‌شده در كنار هم مصرف شوند.
خدایا بحق محمد وعلی وفاطمه وحسن وحسین (ع) مواظب نور چشم ما باش . . . سپردمش به خدا
ارسال پست

بازگشت به “تبادل نظر بين كاربران سايت”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: Bing [Bot] و 70 مهمان

cron