مایکروویو چیست؟

#1
مایکروویو را می توان یکی از خلاقانه ترین لوازم خانگی قرن بیستم در نظر گرفت. نحوه کار مایکروفر به این صورت است که امواج الکترومغناطیسی با سرعت نور در اتاق داخل دستگاه منتقل می شود. این امواج نامرئی هستند، اما اگر می توانستیم آنها را ببینیم، مانند یک نور درخشان به نظر می رسیدند.
مایکروویو یک وسیله رایج و سومین روش گرم کردن غذا است. گرمایش با مایکروویو تکنیکی است که برای پخت، خشک کردن و پختن غذا استفاده می شود. شاید ندانید اما از این دستگاه می توان برای پاستوریزه و استریل کردن برخی غذاها استفاده کرد.
دستگاه های مایکروفر در اندازه ها و انواع مختلفی برای کاربردهای مختلف تولید می شوند.
در اندازه های صنعتی و تجاری می توان از این دستگاه ها در کارخانه هایی مانند تولید سیب زمینی، چیپس، ماکارونی و رشته فرنگی، بیکن و بسیاری از مواد غذایی دیگر که قبل از پخت فرآوری و پخته می شوند، استفاده کرد.
برنامه های مختلفی برای مصارف خانگی بر روی دستگاه نصب شده است که عملکردهای مختلفی را ارائه می کنند.
مقالات بیشتر: تعمیرات ماکروفر.
مایکروویو چگونه کار می کند
نحوه کار یک مایکروویو و اینکه چگونه می تواند غذا را با امواج نامرئی بدون آتش یا شعله گرم کند، تعجب آور است و توضیح نحوه عملکرد آن کمی تخصصی است. اما اگر بخواهیم ساده بگوییم گرمایش دستگاه توسط قطعه ای به نام ترانزیستور تامین می شود که فرکانس امواج الکترومغناطیسی را تولید می کند. این امواج از برهم کنش بین مواد دی الکتریک مولکول های غذا به ارتعاش در می آیند و به دلیل حرکت و اصطکاک بین آنها، این انرژی مغناطیسی به انرژی حرارتی تبدیل می شود. به طور معمول، آب موجود در بافت مواد این انرژی را جذب می کند، بنابراین اثر گرمایی برای مایعات بهتر است. بنابراین وقتی غذا را با ظروف داخل دستگاه قرار می دهیم، ظرف به اندازه خود غذا گرم نمی شود، زیرا انرژی مغناطیسی به داخل ظرف نمی رسد.

مزایای استفاده از مایکروویو برای پخت و پز
چندین مزیت را می توان برای مایکروفر ذکر کرد. از جمله کاهش زمان پخت، امکان یخ زدایی مواد غذایی منجمد، خشک کردن و استریل کردن مواد غذایی و...
-کاهش زمان حرارت دادن غذا با این روش معمولاً حدود یک چهارم زمان مورد نیاز برای گرم کردن با روش های مرسوم است.
-کاهش زمان حرارت دادن، طعم و بافت غذا را حفظ کرده و آن را تازه نگه می دارد.
-مواد مغذی را که ممکن است در اثر حرارت زیاد اجاق گاز از بین برود حفظ می کند.
-استفاده بهینه از انرژی و کنترل فرآیند گرم کردن غذا از دیگر مزایای این دستگاه است.
-حتی پس از بسته بندی غذا، می توان آن را در دستگاه نگهداری و گرم کرد.

ترکیب مایکروویوها
یک سیستم مایکروویو از 4 قسمت اصلی تشکیل شده است. اولین قسمت این دستگاه مگنترون نام دارد. این جزء وظیفه تبدیل انرژی الکتریکی به امواج الکتریکی را بر عهده دارد.
قسمت دوم رزونانس است که برای گرم کردن غذا عمل می کند.
قسمت سوم راهنمایی است که امواج را به سمت دیوارها و اتاق داخل منحرف و هدایت می کند و در نهایت برای استفاده ایمن از امواج در آنجا قرار دارد.
محفظه داخلی دستگاه که غذا در آن قرار می گیرد از صفحات و دیواره های بسیار بازتابنده تشکیل شده است به طوری که امواج موجود در آن دائما منعکس شده و حرکت می کنند تا در نهایت جذب غذا شوند.

بیشتر بخوانید: تعمیر ماکروفر.

کاربردهای مایکروویو
مایکروویوها وسایل پرکاربردی هستند که در کاربردهای تجاری مانند فست فود و رستوران ها، کارخانه های فرآوری مواد غذایی و به عنوان وسایل کوچک برای مصارف خانگی مورد استفاده قرار می گیرند.
قبل از پختن گوشت و گوشت: فقط پختن گوشت و مرغ با حرارت روی اجاق گاز می تواند باعث ایجاد لکه خون یا پختن سطح بیرونی آن شود و درمان نشود. اما اگر قبل از پخت آن را در مایکروویو قرار دهید، امواج به بیرون و داخل آن نفوذ کرده و گرم می کنند که می تواند زمان پخت را تا 50 درصد کاهش دهد.
خشک کردن: خشک کردن غذا در مایکروویو به خوبی کار می کند. برای خشک کردن، نیازی نیست مواد غذایی حاوی میوه، گل، دانه و غیره را در معرض آفتاب قرار دهید و در هوا خشک کنید. انجام دهید.
یخ زدایی: برخی از محبوب ترین کاربردهای مایکروویو برای یخ زدایی و تثبیت دمای مواد است. یخ زدایی در چند دقیقه یک برنامه داخلی مایکروویو است. اگر عجله دارید و نمی توانید ساعت ها را صرف تمیز کردن فریزر کنید، مایکروویو می تواند شما را از این کار طاقت فرسا نجات دهد.
استریلیزاسیون: این ویژگی امواج دستگاه است که به عمق مواد نفوذ می کند و آب میان بافتی را تبخیر می کند. رشد باکتری ها را به حداقل می رساند بنابراین می توان گفت این دستگاه به خوبی استریل می شود.

مشکلات رایج مایکروویو
این دستگاه نیز مانند هر دستگاه دیگری می تواند دارای ایرادات و ایراداتی باشد که باعث اختلال در عملکرد مایکروفر و در نتیجه موارد زیر می شود. مشکلات احتمالی این دستگاه:
غذا را گرم نکنید
مشکل گرم نکردن غذا یکی از مشکلات ناشی از این نوع وسایل است. شایع ترین علت این مشکل مربوط به خرابی واحد مگنترون است که فرکانس امواج را تولید می کند. اگر دستگاه خالی روشن شود باعث سوختن این قطعه می شود و باید تعویض شود. سوختن دیودها، خازن ها، بسته نشدن درب و خرابی ترانسفورماتور می تواند باعث این مشکل شود.
مایکروویو روشن می شود و سپس متوقف می شود
معیوب بودن کلید درب یا خرابی ترانس و موتور فن عامل اصلی این مشکل است.

مقالات کاربردی و جالب: تعمیر تخصصی مایکروفر.

خرابی اجاق های مایکروویو
-اگر دکمه ها کار نمی کنند، دلیل آن خرابی صفحه لمسی یا برد کنترل اصلی است.
-صفحه مایکروویو نمی چرخد
-در داخل دستگاه یک صفحه چرخان برای چرخاندن غذا تعبیه شده است که توسط یک موتور به حرکت در می آید. علت احتمالی چرخاندن نمی چرخد، سوختگی موتور است.

نکته ایمنی بسیار مهم است.
آهنرباها برای کار کردن به برق با ولتاژ بالا نیاز دارند. این ولتاژ بسته به نوع مایکروویو شما می تواند تا 2000 ولت افزایش یابد. همچنین، خازن های مایکروویو می توانند ولتاژهای بالا را حتی زمانی که هیچ دوشاخه به برق وصل نیست، ذخیره کنند. توصیه ما این است که برای تعمیر ماکروفر خود با مرکز و متخصصانی که با دستگاه های مایکروفر کار می کنند تماس بگیرید.
تعمیر مایکروفر در تهران.
به طور خلاصه، اجاق های مایکروویو دستگاه های همه کاره ای هستند که چندین بار در روز استفاده می شوند. به همین دلیل، آنها کمتر مستعد شکست هستند. از آنجایی که لوازم برقی آشپزخانه هم از نظر قیمت و هم از نظر کارایی مهم هستند، باید تعمیر را به یک شرکت تخصصی تعمیر لوازم خانگی بسپارید.

مقالات بیشتر: تعمیرات مایکروفر.


جهت خواندن مطالب بیشتر مورد تعمیرات مایکروفر و  تعمیرات ماکروفر کلیک کنید. 👨🏻‍🔧
ارسال پست

بازگشت به “سایر موراد ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 21 مهمان

cron