مقابله با اضطراب تکالیف درسی

#1
شاید فرزند شما نیز در انجام تکالیف خود دچار استرس شده و مشکل پیدا کند. در این مقاله با توصیه هایی مفید در جهت حل این مشکل آشنا خواهید شد.



هفت توصیه‌ی مفید برای انجام تکلیف درسی با حداقل نگرانی


حتی اگر فرزند شما یک دانش‌آموز عالی است، نمی‌توانید این‌چنین فرض کنید که همیشه بر حسب وظیفه تکالیف خود را انجام خواهد داد. ممکن است یک روز مشتاقانه تکلیف درسی خود را انجام دهد و روز دیگر تفریحات و بازی‌ها حواس او را پرت کنند. در اینجا چند توصیه‌ی سودمند برای آرام کردن ذهن سرگردان آن‌ها در زمانی که اشتیاق تحصیلی آن‌ها کم می‌شود آورده شده است:

زمان و مکانی خاص برای مطالعه


اضطراب تکالیف درسی


برای تکالیف مدرسه زمان و مکان ویژه‌ای را در نظر بگیرید و اگر فرزندتان در پایه‌ی راهنمایی یا دبیرستان است اجازه دهید خودش برنامه‌اش را تنظیم کند.

کار را مرحله مرحله پیش ببرید.

ممکن است مقدار تکالیفی که بچه‌ها باید انجام دهند، آن‌ها را آشفته کند. فرزندتان را تشویق کنید که با آرامش حساب کند که چه کاری لازم است انجام شود و چه مقدار زمان خواهد برد و سپس برنامه‌ای را تنظیم کند. به فرزندتان کمک کنید که هر تکلیف را به مراحل قابل مدیریت تقسیم کند.

محیطی آرام و پرنور فراهم کنید.

اضطراب تکالیف درسی


بهتر است که تکالیف درسی در اتاقی که نور خوبی دارد و نسبتا آرام است انجام شود. این کار حواس‍پرتی را کاهش می‍دهد و به بچه‍ها کمک می‍کند که تمرکز خود را حفظ کنند.

زمانی برای تفریحات بعد از مدرسه

دانش‌آموزان نیاز دارند که مدتی از فعالیت‌های درسی دست بکشند و استراحت کنند. یک تعادل سازنده بین کار و اوقات فراغت، نه تنها موجب عملکرد بهتر دانش‌آموزان خواهد شد، بلکه به فرزند شما کمک می‌کند که مهارت‌های با ارزش مدیریت زمان را به دست آورد.

به فرزندتان کمک کنید.

اضطراب تکالیف درسی


نباید مجبور باشید که تکالیف فرزندتان را انجام دهید یا درس‌هایی که در کلاس آموزش داده شده است را دوباره آموزش دهید، اما می‌توانید با نشان دادن علاقه، در دسترس بودن به عنوان یک مرجع، و تشویق حل مستقل مسائل توسط خودشان، به آن‌ها کمک کنید. برای مثال اگر کودکتان در حال انجام پروژه‌ای در مورد اسامی رئیس‌جمهورها است، می‌توانید به مقاله‌های مرتبطی که در روزنامه به آن‌ها برخورد کرده‌اید اشاره‌کنید.

کار خوب بچه‌ها را تحسین کنید.

کودکان صرف‌نظر از سن‍شان، نیاز دارند بدانند که دارند کار خود را به خوبی انجام می‌دهند. در مورد موفقیت‌های آن‌ها صریح باشید و آن‌ها را تشویق کنید که به کار خوب خود ادامه دهند (مخصوصاً زمانی که سال تحصیلی به پایان خود نزدیک می‌شود و تمایل به تنبلی در کودک رشد می‌کند). کمی تحسین در ایجاد اعتمادبه‌نفس و عادات مطالعه‌ی خوب بسیار موثر خواهد بود.

نگرانی‌ها خود را با معلمین در میان بگذارید.


اگر در هر زمانی از سال به نظر می‌رسد که فرزندتان انگیزه خود را از دست داده و همه تلاش‌های شما برای انگیزه دادن به او بی‌فایده بوده است، نگرانی‌هایتان را با معلم در میان بگذارید. باید مشخص شود که آیا مشکل، از مقدار تکالیف، خود تکالیف، یا نگرش فرزندتان به مدرسه است. گفتگوی آزاد با معلم می‌تواند از تبدیل شدن مسائل جزئی به مشکلات بالقوه جدی پیشگیری کند
.



منبع : http://wiki.5040.ir/fa/content/article/2724.html


ارسال پست

بازگشت به “مشکلات رفتاری فرزندان ”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 21 مهمان

cron