بارداری: هفته اول و دوم (به همراه نکته های مهم)

#1
یکی از سوالات در ذهن همه ی کسانی که منتظر تولد نوزاد خود هستند زمان تولد کودک است. در این مقاله شما را با روش محاسبه ی زمان تولد، علائم بارداری و اقدامات پیشگیرانه ی قبل از بارداری آشنا خواهیم کرد.


بارداری: هفته اول و دوم (به همراه نکته های مهم)

زمان تولد کودک شما چگونه محاسبه می‌شود

سؤالی که همیشه تقریباً بعد از " آیا من واقعاً باردار هستم؟" پرسیده می‌شود این است که " کودک من چه زمانی به دنیا خواهد آمد؟". حدس زدن زمان تولد کودک شما، یکی از جنبه‌های بامزه چند هفته اول بارداری است. شما می‌توانید برای مشخص کردن زمان احتمالی تولد کودک، با پزشک خود همکاری کنید. بیشتر پزشکان، بارداری را از شروع آخرین چرخه عادت ماهیانه محاسبه می‌کنند.

لحظه لقاح، عملاً لحظه بارداری شما است، ولی ماماها، سن کودک شما را به این شکل محاسبه نمی‌کنند. استفاده از زمان لقاح بیش‌ازحد غیردقیق است؛ برای اینکه بیشتر خانم‌ها زمان و روز لقاح را نمی‌دانند. بااین‌حال بیشتر خانم‌ها می‌توانند آخرین باری که عادت ماهیانه داشتند را به خاطر بیاورند. به همین دلیل پزشکان اولین روز آخرین چرخه قاعدگی را برای محاسبه زمان تولد کودک استفاده می‌کنند.



سن حاملگی (هفته بارداری) که به این صورت محاسبه می‌شود، سهواً فرض می‌کند که بارداری تقریباً دو هفته قبل از تخمک‌گذاری شروع شده است.

متخصصین زنان و زایمان، از این سیستم تعیین سن حاملگی، برای نشان دادن هفته‌های بارداری شما استفاده می‌کنند. در مقابل، جنین شناسان و دیگر زیست‌شناسان باروری، معمولاً از سن تخمک‌گذاری و یا سن لقاح استفاده می‌کنند که هر دو آن‌ها معمولاً دو هفته کوتاه‌تر از سیستم تعیین زمان استفاده‌شده توسط متخصصان زنان و زایمان است.



در واقع بیشتر خانم‌ها، در زمانی غیر از زمان مشخص‌شده فرزند خود را به دنیا می‌آورند. در حقیقت معمولاً فقط یک نفر از هر 20 خانم، واقعاً در همان روز مشخص‌شده وضع حمل می‌کنند. بسیاری از مادران، قبل از شروع درد زایمان فعال توسط خودشان، ممکن است 42 هفته بارداری را پشت سر گذاشته باشند. خوب است که شما زمان مشخص‌شده برای تولد فرزندتان را به عنوان یک محدوده زمانی که ممکن است فرزند شما در آن به دنیا بیاید در نظر داشته باشید، و نه زمانی که دقیقاً پا به دنیا خواهد گذاشت.


علائم و نشانه‌های اولیه بارداری

نشانه‌های بارداری



معمولاً بیشتر خانم‌ها نشانه‌های بارداری را قبل از روز دهم الی چهاردهم پس از لقاح تجربه نمی‌کنند، البته ممکن است بعضی از خانم‌ها، فقط چند روز پس از لقاح این علائم را تجربه کنند.



متداول‌ترین نشانه‌ها و علائم اولیه بارداری شامل موارد زیر است :

از دست دادن عادت ماهیانه

احساس تهوع با یا بدون استفراغ

افزایش خستگی

بزرگ و حساس شدن سینه

نیاز مکرر به ادرار کردن

اختلالات خواب

بالا رفتن دمای پایه بدن که بالا بماند

مشاهده لکه‌های قهوه‌ای رنگ کم (خونریزی مربوط به القاء)


10 گام برای آماده کردن بدن خودتان برای بارداری



• قبل از اقدام به بارداری، انجام یک معاینه عمومی را برای خودتان برنامه‌ریزی کنید



آمادگی برای بارداری



فکر خوبی است که قبل از اقدام به بارداری، با پزشک، متخصص زنان و زایمان، و یا ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی خودتان تماس گرفته و یک برنامه معاینه عمومی را ترتیب بدهید. در این ملاقات، پزشک شما سابقه پزشکی شما و خانواده شما، هر دارویی که در حال حاضر مصرف می‌کنید و یا هر بیماری که پیشاپیش ممکن است داشته باشید را بررسی می‌کند. علاوه بر این، پزشک شما ممکن است عادت‌های غذایی، رژیم، وزن، و انتخاب‌های سبک زندگی شما (همانند سیگار کشیدن، مصرف مواد مخدر، ...) را بررسی کند.



هدف معاینه قبل از بارداری، این است که پزشک به شما راهنمایی‌های فردی را بدهد که از بارداری خود چه توقعی باید داشته باشید. همچنین او می‌تواند پیشنهاد‌هایی برای تغییر سبک زندگی و یا عادت‌های غذایی، داروهایی که ممکن است نیاز باشد مصرف آن‌ها را در زمان بارداری متوقف کنید، مشکلاتی که ممکن است در زمان بارداری به آن‌ها دچار شوید، و موارد دیگر را با شما مرور کند. معاینه پیش از بارداری، این اطمینان را به وجود می‌آورد که شما آن‌قدر سالم هستید که یک جنین را برای 9 ماه حمل کنید. و یکی از اهداف دیگر آن‌ها این است که به شما کمک کند سالم‌ترین بارداری را داشته باشید.



• مولتی‌ویتامین پیش بارداری به همراه اسیدفولیک مصرف کنید

لحظه‌ای که تصمیم به باردار شدن می‌گیرید، باید به داروخانه رفته و مولتی‌ویتامین پیش بارداری را به همراه اسیدفولیک (ویتامین ب محلول در آب که خطر نقص لوله عصبی در نوزاد را کاهش می‌دهد) خریداری کنید. متخصصین پیشنهاد می‌کنند که خانم‌هایی که قصد بارداری دارند، حداقل یک ماه قبل از لقاح، حداقل 400 میکروگرم اسیدفولیک را در برنامه غذایی روزانه خود وارد کنند. مصرف اسیدفولیک قبل و زمان بارداری، می‌تواند احتمال ابتلای فرزند شما به نقص لوله عصبی را به میزان 50 تا 75% کاهش دهد.



• همین امروز سیگار کشیدن و مصرف مشروبات الکلی را کنار بگذارید



آمادگی برای بارداری



اگر شما به سیگار اعتیاددارید یا مشروبات الکلی مصرف می‌کنید، از فرزند آینده خودتان به عنوان دلیلی برای ترک استفاده کنید.

سیگار کشیدن در زمان بارداری، با سقط‌جنین، وزن کم نوزاد در زمان تولد، و تولد پیش از موعد پیوند داده شده است (نیکوتین جریان خون به جفت را کاهش می‌دهد که باعث کاهش دریافت اکسیژن توسط نوزاد می‌شود). برای خانم‌هایی که سیگار می‌کشند، بهتر است قبل از باردار شدن آن را ترک کنند.

آیا می‌دانید که سیگار کشیدن می‌تواند میزان باروری شما را هم کمتر کند؟ تحقیقات این احتمال را می‌دهد که استفاده از دخانیات ممکن است بر روی تخمک‌گذاری، انتقال لوله‌ای (فرایندی که تخمک از داخل لوله‌های رحم حرکت می‌کند)، و لانه گزینی (تخمک بارورشده خود را در داخل رحم جاسازی کند)، تأثیر منفی داشته باشد. این یعنی باردارشدن برای سیگاری‌ها مشکل‌تر است. اگر مرد شما سیگاری است، بد نیست از او هم بخواهید که ترک کند. سیگار کشیدن می‌تواند تعداد نطفه‌ها را کاهش داده و بر روی حرکت آن‌ها تأثیر منفی داشته باشد.

مصرف الکل هم برای جنین زیان‌بار است. مصرف بیش‌ازحد الکل می‌تواند منجر به اختلالات طیف الکل جنینی شود که یکسری از اختلالات مادام‌العمر هستند که با نقص‌های جسمی و ذهنی هنگام تولد شناخته می‌شوند. اگر قصد باردار شدن داشته باشید، قطعاً لازم است از مصرف الکل به‌طور کامل پرهیز کنید.



• انتخاب غذاهای سالم

زمانی که قصد بارداری دارید، لازم است که عادت‌های غذایی سالم را به کار بگیرید. رژیم غذایی شما باید یک رژیم متعادلِ سرشار از میوه‌ها و سبزی‌های تازه، غلات کامل، ماهی و غذاهای دریایی، گوشت کم‌چربی، و محصولات لبنی باشد. علاوه بر این لازم است که شما الآن غذاهای مغذی مصرف کنید تا بدن شما، ذخیره غذایی لازم برای یک بارداری سالم را داشته باشد.



• مصرف قهوه را کاهش دهید



آمادگی برای بارداری​



اگر شما بیش از 300 میلی‌گرم کافئین (که برابر دو فنجان قهوه 225 گرمی است) به‌طور روزانه مصرف می‌کنید، لازم است که مقدار مصرف کافئین را کاهش دهید. به خاطر داشته باشید که کافئین فقط در قهوه وجود ندارد، بلکه در چایی، نوشابه‌ها ، نوشیدنی‌های انرژی‌زا، بستنی‌های با طعم قهوه، ماست یخ‌زده، شکلات‌ها، و کاکائو نیز وجود دارد.

تحقیقاتی که به‌تازگی انجام شده است نشان می‌دهد که میزان بالای کافئین ممکن است در توانایی حامله شدن شما اختلال ایجاد کند. کافئین باعث انقباض رگ‌های خونی شده است و به همین دلیل جریان خون به رحم شما را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود که تخمک بارورشده سخت‌تر بتواند خود را تعبیه کند. مصرف کم تا متوسط کافئین (کمتر از 300 میلی‌گرم در روز) احتمالاً تأثیری بر روی توانایی حامله شدن شما ندارد، ولی اگر می‌توانید، بهتر است تا جایی که ممکن است میزان مصرف کافئین را کاهش دهید.

قطع ناگهانی مصرف کافئین می‌تواند سردردهای بدی به شما بدهد، پس آرام‌آرام اقدام به قطع آن کنید. آرام‌آرام میزان نوشیدنی‌های کافئین داری که هر روز مصرف می‌کنید را کاهش دهید، تا زمانی که کاملاً به زندگی بدون کافئین عادت کنید.



• تمرین ورزشی

اگر شما به‌طور متداول ورزش نمی‌کنید، الآن وقت خوبی برای شروع است. یک بدن سالم منجر به یک بارداری سالم می‌شود. تمرین کردن خلق‌وخوی شما را بهتر می‌کند، به شما انرژی می‌دهد، کمک می‌کند که بهتر بخوابید، و سطح استرس شما را کم کند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که استرس ممکن است در 30% مشکلات ناباروری نقش داشته باشد.



یک برنامه تناسب‌اندام سالم، لازم نیست که شدید باشد. تمام چیزی که شما نیاز دارید، 30 دقیقه ورزش متعادل در اکثر روزهای هفته است. این می‌تواند شامل پیاده‌روی، دویدن آرام، تمرین با وزنه، و شنا باشد. باید پس از بارداری هم به تمرین کردن ادامه بدهید. برای خانم‌هایی که بارداری‌های کم‌خطر و طبیعی دارند، تمرین کردن بی‌خطر بوده و پیشنهاد می‌شود. ورزش در زمان بارداری به شما کمک می‌کند که در وزن پیشنهادی برای قد خودتان باقی بمانید. علاوه بر این ورزش شدت عوارض بارداری را کاهش می‌دهد و درد زایمان و به دنیا آوردن کودک را خیلی ساده‌تر می‌کند.



• کاهش وزن



آمادگی برای بارداری



خانم‌هایی که اضافه‌وزن دارند، سخت‌تر می‌توانند باردار شوند، و در خطر یکسری از مشکلات دوران بارداری قرار دارند (همانند فشارخون بالا و دیابت دوران بارداری). کاهش وزن الآن می‌تواند خطر مشکلات را کاهش داده و به شما کمک کند که راحت‌تر باردار شوید. چاقی بیش‌ازحد با اختلال تخمک‌گذاری پیوند داده شده است، اختلالی که در آن، فرایند تخمک‌گذاری در فرد به‌طور پیوسته انجام نمی‌شود و ممکن است فرد عادت‌های ماهیانه نامنظم داشته باشد. کاهش چند کیلوگرم ممکن است به شما کمک کند که سریع‌تر تخمک‌گذاری کنید و به همین دلیل بتوانید سریع‌تر باردار شوید. در حقیقت در 60% خانم‌هایی که اختلال تخمک‌گذاری دارند، کاهش 5 تا 10% وزن کلی بدن می‌تواند منجر به تخمک‌گذاری طبیعی در آن‌ها شود.

زمان بارداری، زمان رژیم گرفتن و یا کاهش وزن نیست، ولی دلیلی ندارد که بارداری را با افزایش وزن سپری کنید، تا بخواهید به ترک‌خوردگی پوست (استرچ مارک) و یا سلولیت مبتلا شوید. روش‌های حفظ ظاهر بدن و جلوگیری از افزایش ناخواسته وزن را یاد بگیرید.



• به دندان‌پزشک خود مراجعه کنید



آمادگی برای بارداری



زمانی که دارید بدن خود را برای بارداری آماده می‌کنید، بهداشت دهان را فراموش نکنید. قبل از بارداری، برای تمیز کردن دهان و برطرف کردن مشکلات دندانی برنامه‌ریزی کنید. تغییرات هورمونی که در زمان بارداری اتفاق می‌افتد، می‌تواند شما را بیشتر در خطر پوسیدگی دندان و یا مشکلات لثه قرار بدهد. التهاب لثه در زمان بارداری هم می‌تواند شما را در خطر درد و زایمان پیش از موعد قرار دهد. پس اگر قبل از حامله شدن، به مشکلات دهانی و دندانی خود رسیدگی کنید، می‌توانید خطر مشکلات مربوط به لثه در زمان بارداری را کاهش دهید.



• آمادگی روانی

مطمئن شوید که از نظر روحی و روانی برای بارداری و مادر بودن آماده هستید. اگر شما از افسردگی رنج می‌برید، احتمالاً متوجه خواهید شد که باردارشدن برای شما دو برابر دیگران سخت خواهد بود. طبق یک مطالعه انجام‌گرفته شده در مجله سایکوسوماتیک مدیسین در سال 1995، خانم‌هایی که سابقه علائم افسردگی داشتند، میزان ناباروری در آن‌ها دو برابر دیگران بود. بااین‌حال درمان افسردگی می‌تواند شانس شما برای بارداری را افزایش دهد. در یک مطالعه که در سال 1999 انجام گرفت، مشخص شد که خانم‌هایی که تحت درمان افسردگی قرارگرفته بودند، در طی شش ماه، 60% احتمال باروری در آن‌ها وجود داشت، درحالی‌که در خانم‌های درمان‌نشده این میزان 24% بود.



اگر شما سابقه خانوادگی بیماری‌های روانی دارید، و یا مبتلا به مشکلات احساسی و یا افسردگی بوده‌اید، قبل از اینکه برای باروری تلاش کنید لازم است تست سلامت روانی را انجام دهید. درمان باعث می‌شود که احساس بهتری داشته باشید، و می‌تواند احتمال آبستن شدن شما را افزایش دهد. علاوه بر این، تغییرات هورمونی که در زمان بارداری اتفاق می‌افتد، خطر ناراحتی احساسی و تغییرات رفتاری را در شما افزایش خواهد داد. اگر مامای شما از مشکلات سلامت روانی شما اطلاع داشته باشد، بهتر می‌تواند مراقبت‌های پیش از زایمان را در مورد شما به انجام برساند.



• با وسایل جلوگیری از بارداری خداحافظی کنید

آخرین قدم هم برای آماده کردن بدن شما برای بارداری، دور انداختن قرص‌های ضد حاملگی است. اگر شما از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنید، نمی‌توانید باردار شوید، پس لازم است که استفاده از آن‌ها را متوقف کنید. اگر شما از قرص‌های ضدبارداری هورمونی استفاده می‌کنید، لازم است برای جلوگیری از خونریزی نامنظم بسته فعلی را به پایان برسانید. خانم‌هایی که استفاده از در قرص‌ها را متوقف می‌کنند، معمولاً ظرف یک ماه از توقف مصرف خود می‌توانند باردار شوند. البته این زمان ممکن است برای بعضی از خانم‌ها بیشتر و برای بعضی کمتر طول بکشد. این قضیه برای خانم‌هایی که چسب ضدبارداری و یا حلقه ضدبارداری هم استفاده می‌کنند صادق است. متأسفانه اگر تزریق دپو پروورا داشته‌اید، ممکن است از زمان آخرین تزریق شما یک سال طول بکشد تا بتوانید مجدداً تخمک‌گذاری کنید.


علائم تخمک‌گذاری- تعیین زمان تخمک‌گذاری

علائم تخمک‌گذاری



هر ماه، یک تخمک رشد کرده از یکی از تخمدان‌ها رها می‌شود (بعد از مواقع ممکن است بیش از یک تخمک رها شود). به این پدیده تخمک‌گذاری می‌گویند و این کلید حامله شدن است. اگر تخمک‌گذاری در شما انجام نشود، احتمال لقاح وجود ندارد.

دقیقاً پس از تخمک‌گذاری، تخمک رشد کرده، از طریق لوله فالوپ به سمت رحم حرکت می‌کند. اگر تخمک در این مسیر بارور شود، شما حامله می‌شوید. اگر تخمک بارور نشده به رحم برسد، حل شده و شما احتمال بارداری در آن ماه را از دست خواهید داد.



( نکته جالب )

دخترها در حالی متولد می‌شوند که حدود 1٬000٬000 تا 2٬000٬000 تخمک در تخمدان‌های خودشان دارند، و تا زمانی که به بلوغ جنسی می‌رسند، فقط حدود 300 تا 400 تخمک برای تخمک‌گذاری باقی‌مانده است.


تخمک‌گذاری چگونه کار می‌کند؟

برای اینکه بتوانید با تخمک‌گذاری آشنا شوید، لازم است که چرخه تخمدانی (تغییراتی که در تخمدان شما اتفاق می‌افتد و آن را برای تخمک‌گذاری آماده می‌کند) را یاد بگیرید. چرخه تخمدانی به سه مرحله تقسیم می‌شود: فاز فولیکولار، تخمک‌گذاری، فاز لوتئال.


فاز فولیکولار

فاز فولیکولار در اولین روز عادت ماهیانه شما شروع‌شده و درست قبل از تخمک‌گذاری به پایان می‌رسد. در زمان فاز فولیکولار، هیپوتالاموس (بخشی از مغز که سطح هورمون‌های شما را کنترل می‌کند) سیگنالی به غده هیپوفیز مغز می‌فرستد که شروع به ساخت هورمون تحریک‌کننده فولیکول کند. این هورمون، چند عدد از فولیکول‌های (کیسه‌های پر از مایع که تخمک‌های تخم‌های نابالغ رشد می‌کنند) شما را تحریک می‌کند تا تخم‌های بالغ تولید کنند.



با رشد فولیکول، سطح استروژن افزایش پیدا می‌کند. استروژن به هیپوتالاموس می‌گوید که هورمون محرک فولیکول را متوقف کند. این کار تعداد فولیکول‌هایی که بالغ می‌شوند را محدود می‌کند. با ادامه پیدا کردن فاز فولیکولار، یک فولیکول در تخمدان شما تبدیل به فولیکول غالب می‌شود. فولیکول غالب، جلوی رشد بیشتر فولیکول‌های دیگر را می‌گیرد، به همین دلیل رشد آن‌ها متوقف‌شده و آن‌ها می‌میرند.



زمانی که سطح استروژن به اندازه کافی بالا باشد و تخمک کاملاً رشد کرده باشد، یک هورمون لوتئینه کننده (LH) رها می‌شود. به این، رها شدن LH می‌گویند، و این چیزی است که کیت پیش‌بینی کننده تخمک‌گذاری اندازه‌گیری می‌کند.


تخمک‌گذاری

تخمک‌گذاری



بعد از 24 تا 36 ساعت پس از آزاد شدن LH، تخمک‌گذاری انجام می‌شود. تخم بالغ شده، از فولیکول خود خارج‌شده و سرهای انگشت مانند لوله فالوپ، تخمک را گرفته و آن را به داخل لوله منتقل می‌کنند. تخمک نابارور، مسیر خود را از داخل لوله فالوپ به سمت رحم شروع می‌کند. تخمک پس از تخمک‌گذاری فقط 12 تا 24 ساعت زنده می‌ماند و سپس حل می‌شود.


فاز لوتئال

فاز لوتئال دقیقاً پس از تخمک‌گذاری شروع می‌شود. پس از رها شدن تخمک، فولیکول پاره شده تبدیل به ترکیبی با نام جسم زرد می‌شود. جسم زرد شروع به تولید یک هورمون با نام پروژسترون می‌کند که شروع به سفت کردن آستر رحم می‌کند تا بدن شما را برای لانه گیری آماده کند. اگر اسپرم بتواند تخم را بارور کند، تخمک بارورشده (که الآن به آن رویان گفته می‌شود)، خود را به پوسته رحم می‌چسباند. اگر این اتفاق بیفتد، شما حامله شده‌اید!



اگر لقاح اتفاق نیفتد، تخمک حل شده و سطوح هورمون کاهش پیدا می‌کند. پوسته رحم پاره شده و در زمان قاعدگی خارج می‌شود.





نکته‌ جالب

آیا می‌دانستید که از 250 میلیون اسپرمی که در زمان انزال خارج می‌شود، تنها چند صد عدد از آن‌ها راه خود را به محل تخمک پیدا می‌کنند ؟ و فقط یک اسپرم خوش‌شانس است که می‌تواند لایه خارجی تخمک را پاره کرده و آن را بار دارد کند.


تشخیص تخمک‌گذاری

ازآنجاکه تخمک‌گذاری برای لقاح حیاتی است، لازم است که زمان تخمک‌گذاری خودتان را بدانید. برای خانم‌هایی که چرخه معمولی 28 روزه‌دارند، آن‌ها معمولاً در روز چهاردهم چرخه عادت ماهیانه خودشان تخمک‌گذاری می‌کنند. بااین‌حال فاکتورهای زیادی وجود دارد که می‌تواند بر روی تخمک‌گذاری تأثیر داشته باشد، همانند استرس، مشکلات هورمونی، وزن بدن، داروهای خاص، بیماری، و غیره. به دلیل این موارد، شاید قانون روز چهاردهم همیشه صادق نباشد. لازم است که به تغییرات ظریف بدنی خودتان توجه داشته باشید.


افزایش دمای پایه بدنی

پس از تخمک‌گذاری، می‌توانید انتظار داشته باشید که دمای بدنتان به اندازه 0.4 تا 1 درجه سانتی‌گراد افزایش پیدا کند. باوجوداینکه این افزایش دما را احساس نخواهید کرد، می‌توانید آن را به‌وسیله یک دماسنج دمای پایه بدن (که می‌توانید از داروخانه‌ها تهیه کنید) اندازه‌گیری کنید. این افزایش درجه حرارت مشخص می‌کند که تخمک از فولیکول رها شده است. پس از این افزایش دما، تنها 12 تا 24 ساعت برای لقاح فرصت دارید. پس از گذشت این زمان، بسیاری از متخصصین اعتقاددارند که برای بارور شدن دیگر دیر شده است. به همین دلیل اندازه‌گیری دمای پایه بدن به صورت روزانه، روشی ساده و ارزان‌قیمت برای مشخص کردن زمان تخمک‌گذاری در شما است.



لازم است که اندازه‌گیری دمای بدن و ثبت آن را از اولین روز عادت ماهیانه خود انجام دهید، این به شما کمک می‌کند که الگوی کلی را ببینید، و نه صرفاً بالا و پایین رفتن دما اینجا و آنجا را. بالا و پایین رفتن دمای پایه بدن با پیشرفت چرخه قاعدگی طبیعی است، ولی پس از تخمک‌گذاری تغییر محسوسی وجود خواهد داشت. پس از تخمک‌گذاری، دمای بدن شما کمی بالا رفته و تا شروع چرخه بعد بالا می‌ماند. اگر متوجه شدید که برای سه روز متوالی دمای بدن شما بالاتر از حد متوسط بوده است، می‌توانید فرض کنید که تخمک‌گذاری در روز قبل از اولین دمای بالا اتفاق افتاد است. برخی از خانم‌ها خوش‌شانس هستند و یک تغییر دمای زیاد را در روز تخمک‌گذاری تجربه می‌کنند. بااین‌حال در بیشتر موارد، فقط یک افزایش خفیف است.



برای گرفتن بهترین نتیجه، باید دمای بدن خودتان را در ساعت مشخصی هرروز صبح ، قبل از خارج شدن از تختخواب انجام دهید. بلند شدن، راه رفتن، و رفتن به دست‌شویی قبل از اندازه‌گیری دمای بدن، می‌تواند نتیجه را به هم بزند. صبور باشید، ممکن است چند ماه طول بکشد تا بتوانید یک الگو را در دمای بدن خودتان تشخیص دهید. استفاده از این اطلاعات می‌تواند به شما کمک کند که بتوانید پیش‌بینی کنید که چه زمانی در طول ماه تخمک‌گذاری در شما انجام می‌شود.


میزان ترشحات دهانه رحم

غلظت و میزان مخاط دهانه رحم، در طول چرخه ماهیانه شما تغییر می‌کند. در دوره‌های ناباروری، ممکن است احساس خشکی و ناراحتی کنید. با نزدیک شدن به تخمک‌گذاری، ممکن است ترشحات سفید و یا شیری‌رنگ داشته باشید و احساس رطوبت کنید. با نزدیک‌تر شدن تخمک‌گذاری، میزان مخاط نیز افزایش پیدا می‌کند.


درد قسمت تحتانی شکم

درد قسمت تحتانی شکم



در حدود زمان تخمک‌گذاری، برخی از خانم‌ها درد قسمت تحتانی شکم و یا دل‌پیچه را تجربه می‌کنند. این درد میتل اشمر نام دارد که در زبان آلمانی به معنی "درد متوسط" است. حدود یک‌پنجم خانم‌ها در سال‌های باروری خودشان، این نشانه تخمک‌گذاری را تجربه خواهند کرد. میتل اشمر می‌تواند از نظر شدت، از پیچش‌های خفیف تا ناراحتی‌های شدید متفاوت باشد، و می‌تواند از چند دقیقه تا چند ساعت ادامه داشته باشد. این درد معمولاً در یک سمت شکم (بسته به تخمدانی که تخمک را رها کرده است( احساس می‌شود. این درد تخمک‌گذاری معمولاً ظرف 24 ساعت از بین می‌رود. برخی از مواقع، خانم‌ها مقدار کمی از خونریزی واژنی را به همراه این درد تخمک‌گذاری احساس می‌کنند.


نکته مفید

ازآنجاکه علائم و نشانه‌های تخمک‌گذاری خیلی لطیف هستند، شما می‌توانید زحمت خود را کم کرده و یک کیت پیش‌بینی کننده تخمک‌گذاری بدون نسخه، که سطح هورمون لوتئینه کننده شما را هم روز اندازه‌گیری می‌کند خریداری کنید. این کیت‌ها می‌توانند زمان دقیق تخمک‌گذاری شما را با دقت 12 تا 24 ساعت اندازه‌گیری کنند و در 99% موارد دقیق هستند. برای گرفتن بهترین نتیجه، همیشه از دستورالعمل آن پیروی کنید. و همیشه این کیت را در یک ‌زمان مشخص هر روز استفاده کنید.



منبع:http://wiki.5040.ir/%D8%A8%D8%A7%D8%B1% ... D9%85.html


ارسال پست

بازگشت به “ازدواج”

چه کسی حاضر است؟

کاربران حاضر در این انجمن: کاربر جدیدی وجود ندارد. و 13 مهمان

cron